Mi anno a gázhálózat fejlesztésért fizettünk, aztán a csatorna hálózatért, nem ami a telken van, hanem a telken kivüli részért 70 - 70 eft volt a 90-es évek/fordulóján /előtt, aztán mind kettőt privatizálták.
A villanyt viszont megúsztam. Az 'boldog' (?) coci időkben beállítottunk 3 db. villanykályhát, kaptunk rá 18 kW kapacitást ( 3x 16 A, vagy kályhánként most ez lényegtelen 12 biztosíték van ) . Viszont egy fia hozzájárulást sem fizettünk. Az utánunk ébredők igen, volt aki 100 ezret az akkori féléves fizuját.
Tudom vannak ellendrukkerek, nos azok a sok pénzüket vissza küldhetik 'szegény' szolgáltatóknak.
Más : egy rokon bankban dolgozik. Mondja van olyan osztályvezető asszonyka, aki 8 millió alatti ótóba bele sem ül. Még a szinében is válogat.
Tény a fiuk kissé feszítik a húrt, de majdl lazítanak.
Igen, de ha az ő oldaláról nézed akkor egy rahedli megszakitó, de inkább az hogy ha boldog boldogtalan bővít és használja is, akkor lehet a hálózat, trafók, elosztók,... nem bírnák és "indokolatlanul" nagy fejlesztésbe kellene kezdeniük. Ettől persze nem sajnálom őket, de így is meg kell nézni a dolgokat.
Lehet lesz ingyenes hálózat bővítés, mondjuk akinek eddig 6A volt kaphat 16A-t. Azért a 3x25 vagy 3x32 már nem a lakossági felhasználás, sztem is le lesz szabályozva mi fér bele az ingyenesbe.
Azért gondolj bele. Milyen jogon kér hálózatfejlesztésért pénzt?? Aztán meg beszedi a magas villanyszámlát.
Ez kb olyan, hogy elviszed az autódat autószerelőhöz, aki közli, hogy igen meg kell emelni az autót fizessél már műhelyfejlesztési támogatást, aztán jó óradíjban megszereli az autódat.
Az egyik ismerős most fizetett ki, 7 azaz hét millió forintot, hogy bevezették hozzá a villanyt. Tanyán lakik műút mellett, több tanya is van, a többi is rákötött volna, de ennyi pénzük nem volt.
Mikor bevezettük a gázt az utcába, mi fizettük a gerincvezetéket. Aztán eladták a tigázt az olasznak, mi meg ebből egy fillért nem láttunk. Nálunk a városi gázhálózat 60%-át a lakosság csináltatta meg. Így könnyű volt jó pénzért eladni az olasznak. A lakosságnak meg kuss, örülj, hogy van gázod.
Milyen jogon kér amperenként 5 ezer forintot, csak azért mert a 16-os megszakítót kicseréli 25-re? Nem hogy örülne, hogy több lesz a fogyasztásod.
Ha igaz lesz, akkor az ország fele meg fogja kérni a 32A-t... :D Nem hinném hogy ezt a szolgáltató benyeli. A fele árat elképzelhetőbbnek tartom. De sztem csak az óra csere lesz ingyenes. A többi meg féláron akciósan :D
Igen az volt a terv, de már kettő 5.5kW-os motor van a garázsban. :D Bárhogy alakul marad ez a motor. Ettől függetlenül ha lesz rá mód meg fogom kérni a 25A-t ha ingyenes lesz. Fizetni nem fogok érte még felét sem. Nem csak magamnak csinálom, társadalmi munkában készül kollégával. Aki beszáll valamivel, annak elmegyek felhasogatom vele. Ha ingyenes lesz ha nem, (bár kéltem hogy az esetemben egy 135eFt-os hálózat bővítést benyelne a szolgáltató) nem biztos hogy kell a 7.5kW-os motor. Max a sebesség miatt lenne érdekesebb, hasító teljesítmény sztem bőven elég lesz. Gyári 25tonnas lumag hasítón van 5.5kW. A 12t-s megy csak 3.3kW. Nekem is 12T-re van belőve a rendszer...
Mivel az 5.5kW-os motor keresett, így ha el akarom adni akkor sem lesz gond sztem. Árában meg tudok venni 7.5-öt ha úgy döntenék mégis. :)
Jogerőre akkor emelkedik, ha megjelenik a Magyar Közlönyben.
Már csak azért bátorkodtam betenni, mert szerintem csak hetek kérdése, a hasítógép meg hosszabb távra készül. Gábornak ha jól emlékszem az volt a terve, hogy 7,5Kw-os motor lesz rajta, csak a jelenlegi megszakítói nemigen bírnák.
Ha ez meg jogerőre emelkedik, akkor olcsón tud nagyobbakat feltetetni.
Azt a pár hetet meg majd kibírja hasítógép nélkül is :))
Hát nekem nem mérőhely kialakítás volt hanem csak egy mérő levét majd 2 hónap múlva visszatevés és mind ez került 40 e Huft -ba. nem voltam hátralékos nem loptam az áramot csak egy modernizálás kapcsán kellett a gázmérőt lekapni - így szó szerint lekapni.
Tehát bementem a szolgáltató központjába kivártam a sorom, majd mondám mi a helyzet.- Semmi problém be kell fizetni az előleget, de a számlát máshol csinálják a Koppányban ) így jöjjek vissza nehány nap múlva.mit tehettem visszamentem az előleg lényegében azt jelenti előre kell fizetni akkor, miért nem azt mondják ??
Nos befizettem a számlát azaz előre kifizettem ( 25 éve vagyok fogyasztójuk ezt a bizalmatlanságot ? )
Aztán úgy 10 nap múlva jön a telefon hogy jönnek. Ok. jöjjenek. két elegáns formaruhás szaki beállit mán le is kapták az órát a másik meg egy mozdulattal rácsavarta a menetes dugót.
Majd kb. 2 hónapmúlva ugyan ez - központ kivár, koppány számára vár 18,5 ft levét 22 ,5 visszatét, nem ám mérőhely kialakítás, azt megcsinálta a fizetett gázszerelő.
Ja hogy ti tűzifások vagytok ? Ok. fából is lehet gázt csinálni, az is tüzifa feldolgozás.
Most már jó lenne tudni, hogy akkor ingyen jár vagy a felét kell fizetni??
2014. 03. 05. 13:20:04
A jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli - tájékoztatta a kormány szerdai döntéséről a Kormányzati Információs Központ az MTI-t.
Szerdán a kormány a rezsicsökkentés újabb lépéseiről döntött. A tervek szerint a jövőben a szolgáltatót terhelik többek között a hálózatbővítéssel, a mérőhely-kialakítással és a bekötéssel kapcsolatos költségek. A kormány legújabb rezsicsökkentéssel kapcsolatos döntése a vállalkozásokat, az önkormányzatokat és a civil szervezeteket is érinti.
Én a helyedben bemennék az irodába és írásban megrendelném a C-s megszakítókat és oldják meg ahogy akarják .Gondolom nálad is EON a szolgáltató ahogy az országban mindenhol , olyan nincs ,hogy nálunk (Somogy) kicserélik, máshol + nem . Sztem csak simán le akartak rázni ,személyesen azért ez nehezebb ,
főleg a szembesíted őket azzal a ténnyel ,hogy ez neked ingyen JÁR !
Mikor régebben írtad már akkor sem értettem ! Mi az ,hogy nincs ? A szolgáltatónak ezt ingyen kötelessége
neked biztosítani , ha nem rendelkezik vele akkor vásároljon ! Én nem hagynám annyiban, mert ez jár ingyen, és megoldaná a motorindítási problémákat (ha esetleg lesznek ) . Nekem 2x10A1x25a volt B-s megszakítókkal , mivel vidéki vagyok egyszeri kiszállási díjért kicserélték C-re azóta soha nem verte le a 3 KW hasítógépet .Vehetsz még Siemens lágy indítót, azzal is megy, csak a saját költség lesz .
A kisautomata lomhábbra cserélése is sokat jelent a nagy motorok inditasakor. Nálam anno U jelűre lettlecserélve. Már sajna nem kapható. Még bontás bol lehet szerezni. Azzal 6kw 2880 ford.deltában is indul. Rég egy vasúti személyvagon tötlő dinamót próbáltunk hegesztő vé alakitani. Bírta.
Az is majdnem 70e sajna. Azért az évi 1-2napért amit hasznalni fogom... Na meg akkor haverom meg fater is bukja Ha nagyobb motort teszek rá. Elég lesz nekem ez az 5.5kW.