Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Félreértetted. Arra gondolt, hogy ha a jelenlegi troliviszonylatok helyett állnak be a trolik, az tényleg baromság lenne. Ha már nem fognak függni a járatok a felsővezetéktől, akkor már variálni kellene a járatokon.
"Viszont ha - ahogy a cikkben írták - trolik pótlására állítanak be elektromos buszokat, akkor az pofon a sz*rnak"
------------------------
Nem így van.
A mostani, "csápos" troli megoldások drága üzemének egyik oka, hogy jelentős a plusz infrastruktúra (amit más nem használ) fenntartási költsége.
Amit nincs kire másra terhelni, se megosztani a költségeket, hiszen a trolin kívül más nem használja.
Az elektromos busz esetén ez a költség eltűnik.
A telephelyi költség valószínűleg nem változik, hisz bár eltűnnek az áramátalakító és más költségek, de helyükbe bejönnek a különböző gyors- és hagyományos töltési költségek.
más
Tudtommal a kicsit távolabbra nézők (Attila is ilyen), nem a trolik, nem csak a trolik kiváltására képzelik el az e buszokat, hanem a trolik és a dízel buszok kiváltására is.
jelenleg a fő korlát az "e" buszok kb. háromszoros beszerzési ára és a napi üzemidő korlát, azaz kevés "e" busz képes egy teljes üzemnapot, 04,00-től - 24,00-ig végigdolgozni, úgy, hogy a garázsban 4 óra áll a feltöltésre, tisztításra, javításra, karbantartásra és utána újabb 20 óra üzemidő következik.
"Viszont ha - ahogy a cikkben írták - trolik pótlására állítanak be elektromos buszokat, akkor az pofon a sz*rnak"
Ez így van.
Már korábban is írtam, de ha tényleg e-busz lesz troli helyett, akkor ezeket az útvonalakat javaslom:
3-as troliból: Meghosszabbítani a Vincellér utcáig István út felé.
3A troliból: Vincellér utca - István út - Segner tér - Széchenyi utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Csapó utca - Nyíl utca - Hadházi út - Benczúr Gyula utca - Köztemető
4-es troliból: 28-as busz visszaállítása, Ezzel egyidőben a 15-ösök mehetnek az Egyetem sugárútra, ahol a régi 14-eshez hasonlóan érik el a Doberdó utcát. Esetleg Vincellér utca (Derék utca felé) - Dobozi Lakótelep is lehetne a 25-ös mentesítőjeként.
5-ös troliból: Jégcsarnok - Kishegyesi út - István út - Széchenyi utca - Külsővásártér.... innen változatlan, azzal a különbséggel, hogy minkét irányban érinti a Dobozi Lakótelep.
Esetleg még a 16-oson lehetne variálni még, hogy az Egyetem-Dobozi Ltp. kapcsolat meglegyen:
Nagyállomás - Wesselényi utca - Hajnal utca - Munkácsy utca - Víztorony utca - Ótemető utca - Kassai út - Baksay utca - Nagyerdei körút (déli rész, Klinikák érintésével) - Pallagi út (és TEVA) - Móricz Zsigmond út - Kartács utca - Doberdó utca.
Úgy legyen, én csak azt mondom, hogy ne a trolikat váltsák ki elektromos buszokkal, hanem a dízelüzemű buszokat. Szerintem még lesz működőképes Solaris a városban, amikor a Cívisbuszok már le lesznek cserélve. És ezt nem kötekedésből írom.
de véleményem szerint, 2034-re az elektromos autóbuszok már úgy kiforrják magukat, hogy az eladott buszok 30-50%-a elektromos hajtású lesz, a városi buszoknál pedig lehet, hogy ez az arány eléri a (?) 60-70%-t is.
Várható volt, többször is szóba került már a fórumon. Az is jelzésértékű, hogy nem építenek felsővezetéket a Petőfi téri aluljáróba.
Viszont ha - ahogy a cikkben írták - trolik pótlására állítanak be elektromos buszokat, akkor az pofon a sz*rnak. A dízelüzemű buszokat kellene először kiváltani, aztán a trolit.
Sajnos okozna, jelenleg nincs annyi kiadható jármű, hogy csúcsidőben sűríteni lehessen bárhol is...
Elég baj. Mintha írtad is volna, hogy a 17-essel együtt vannak kiadva a járművek. Ha ez a helyzet, akkor tényleg a 21-esen kellene valamit változtatni, mert Kismacsig eljutni kb ugyanannyi idő mint forgolódni az ipari parknál.
A MÁV-val könnyebb lenne összehozni egy egységes bérletrendszert, mint a 'volánnal'.
Szerintem egyik sem fog engedni. De ha jól lenne elhelyezve a megálló, akkor vasúti bérlet mellé vehetnének kiegészítő bérletet, bár kész röhej lenne, mivel (elvileg) Debrecenen belül közlekednének.
A 37-esre nemrég tettek be egy új járatot, de a DERKE szerint ugyanennyi értelme lenne, ha a helyközi és távolsági járatokat is használhatnák az utasok debreceni bérlettel. Ez Kismacs problémáján is enyhítene. De biztos nem okozna nagy gondot egy plusz járat 33(E) sem.
A 21-es meghosszabbítását nehezíti, hogy a NYIP-nél elhelyezett jelzőlámpás csomópont miatt eltűntek a külső, volt házgyári megállók a 33-as út mellől.
Egy kismacsinak kb. mindegy, hogy egy 21-essel vagy egy 33-assal jut be a városba, de ha a probléma Nagymacsot érinti jobban, akkor plusz 33(E) járat lenne az ideális.
A külterületiek közül a 33-as vonallal nagyon kezdeni kellene valamit, mert sokszor elképesztő zsúfoltság van rajtuk. De említhetném a 37-est is, azon is előfordul durva zsúfoltság.
Nem elvetendő egy kismacsi hosszabbítás, szerintem Nagymacsot már nem vállalnák be, annyi erővel a 33-ast is sűríthetnék. És szerintem előbb teszik meg, mint hogy a 21-esen változtassanak.
Talán annyiban lenne több értelme Kismacs-Nagymacsnak, hogy így is rendkívül zsúfoltak a 33-asok. Főleg most szeptembertől, hogy a nagymacsi iskola megszűnt. Azóta a 33E mellett, a másik 33-as busz is csuklós.
Szerintem kb. annyira zavart be, mint amennyire a Tócóvölgy vasútállomás vagy a Salakos bekötőút megállók megszűnése tenné. A Nyíl utcán fel/leszálló utast még nem is nagyon láttam. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kellene oda megálló, sokkal inkább azt, hogy kiszámíthatóbb menetrendre és jobb útvonalra volna szükség. A Nyíl utcai megálló vonzáskörzetében lévő intézmények (pl. a Váci kollégium) számára kiszámíthatóbb még a 23-as is. De egy Homok / Kút utcai betérés is megoldaná a problémát, már ha szükséges lenne.
Én a városvezetés helyében más útvonalat javasolnék, amit már le is írtam, AZ Árpád tér után Ótemető utca, Budai Nagy Antal utca, Hétvezér utca, Borzán Gáspár utca, Monostorpályi út, Nagyállomás.
Arról már lehet valamit tudni, hogyan hatott a 21-esre és az A1-re a Nyíl utcai megálló likvidálása? A 21-esbe szerintem csak úgy lehetne életet lehelni, ha meghosszabbítanák Kismacs-Nagymacs felé.
Augusztusban mégsem valósult meg a Kossuth utca- Széchenyi utca- Szent Anna utca egyirányúsítás, egyáltalán hogy haladnak a városban a főpalyaudvarhoz kapcsolódó előkészítési munkálatok? Úgy érzem mintha állna az egész.