Régóta fontolgattuk többen, hogy szükség lenne olyan topicra, amelyik a nagyobbacska (kb. 6-10 éves) gyerekekről szól, mert sok "régi" fórumozó gyerekeivel együtt "kiöregedett" a várandós-szoptatós-babázós-kisgyermekes topicokról. Pedig ahogy nőnek a gyerkőcök, egyre tágul a világ, egyre több megbeszélnivaló merül fel az emberben. Úgy gondoltam, hogy itt mindenről essék szó, ami ezt a korosztályt és szüleit érinti, vagyis lehet az iskola, szabadidő, különóra, evés, játék és minden, ami belefér...
ÉS mire észbe kapsz érettségi évébe ér, és egész évben azon pörög az agyad, hogy hova, merre, hacsak nincs a gyereknek egy stabil elképzelése. (Amiről aztán első évben frankón kiderülhet, hogy nem ezt akarta, de ez már csak egy újabb szülői "élvezet"...)
Hát ez nem semmi, de biztos jó lesz :-) Az iskolatáska meg tökmind1 milyen, a lényeg a gyerek öröme :-) (Tudod: régen elveim voltak, most gyerekeim vannak...)
Hű, ez nem semmi, jó gyorsan döntöttetek, drukkolok, hogy minden rendben legyen...
És drukkolok minden elsősnek, meg a szüleiknek, az ember hirtelen azt érzi, hogy nagy gyereke lett a picike babából - aztán még hirtelenebben azt érzi, hogy baromi gyorsan telik az idő, és a gyereke megint első napos egy új iskolában, az enyém most kezdi a gimnáziumot, hát, elég para az is. De már kisebb para, mint az első osztály volt annak idején.
Szóval, összegezve, szerencse fel mindenkinek, és várom a beszámolókat az első napokról :-)
hát nálunk bonyolult, alapvtően a kincskeresőt szerettem volna nagyon, nem vették fel, aztán néztünk ezt-azt de egyik sem volt az igazi, félmegoldást meg nem akartam, így úgy döntöttünk marad még egy évet oviban. szépen el is kezdett járni augusztus elején, de nem nagyon tetszett, nagyon kilógott a kicsik közül... aztán szembejött egy kedves ismerős és kiderült tegnapelött, hogy egy pár utcára lévő önkormányzati kislétszámu osztályban még akad egy hely. berongyoltam, szimpatikusak voltak a tanítónénik, beirattam.
kicsit be vagyunk tojva mindannyian, de reméljük, hogy felnövünk a feladathoz:)
hétfő vicces lesz, fél8kor évnyító, a fiam első nap az óvodában, közben meg én 10 re megyek a saját egyetemi beiratkozásomra, háááát, unatkozni nem fogunk idén:)
és próbálom nagyon lelkesíteni a kicsilányt, meg van azért szeppenve, váratlanul jött, próbálok nagyon a kedvében járni, mindenben. Ha valaki például 10 évvel ezelött, de akár csak fél éve, azt mondja, hyog a láynomnak hellokitty-s iskolatáskája lesz elsőben fejbelövöm magam, most meg önként és dalolva vettem meg neki, lényeg, hoyg örüljön és lelkes legyen:)
nálunk anno a meixner volt a kiszemelt, oda nem vették fel, sajnos. Vagy mégsem sajnos, mert biztosan oka volt és úgy tűnik ez jobb:)
Montessori iskolába megy, 11-en lesznek az osztályban,(Meixner disz perevenciós könyvet használnak ) a fő megnyugvásom emiatt van, hogy amennyiben gikszer lenne, van idő/hely/lehetőség/ a problémát orvosolni.
Nem volt egyszerű ez az iskolásdi, hába 2. gyerek...
Dália majd elmondja, de hasonló csukában járt, csak Ő szereti az utolsó pillanatig hegyezni a dolgokat :)))))))
Megvolt. Abszolút gyerekbarát. Rövid néhány perces köszöntő az ig.nőtől, aztán kicsit ének-vers a másodikosoktól, aztán kicsi ismerkedés tanító nénivel az osztályteremben és kész... az egész nem volt háromnegyed óra...
viszont ez a rövid idő is elég volt arra, hogy a végén megkérdezze a napközis tanító néni, hogy: Anyuka, hol van a gyereken a potméter? ;o))))) persze mindezt aranyosan, egyáltalán nem bántóan kérdezte és mikor mondtam, hogy nem tudom, akkor a válasza az volt, hogy: Nem baj, majd megoldjuk!
Hát nem tudom mi drágább a tescoban, dehoyg nem lehet benne kapni semmit az biztos :( naívan azt hittem - jó tudom ti megmondtátok, de épp ott volt dolgom - hoyg legalább a beszerzendők egy részét, egy jelentősebb részét megkapom ott, de csak hisztirohamot kaptam, pl. nem volt egy darab vonalas füzet sem... háromszög ceruza? ha-ha ha... holnap bemegyek egy nagyobb papírboltba és megveszek mindent egy helyen, vá. (na persze megérdemlem, 2 nappal tanévnyitó elött vásároli indulni... mentségemre legyen mondva, csak tegnap óta tudom, hogy iskolás lesz a lányom:)
Tavaly én mindkét gyerkőc tolltartóját kimostam...vehettünk újat :(
quizas: az iskolával szembeni papírboltban kb. ugyanolyan áron vannak az iskolai felszerelések mint pl. a Corában. :) Nekünk nagyon jó tapasztalatunk van a Maped termékekkel, a háromszögletű színes ceruzájuk minőségben és árban is verhetetlen, pedig mi nagyfogyasztók vagyunk, Annának meg mindenféle márkás, különleges ceruza is kell, de azok sem tartanak sokkal tovább szvsz...
Húúú, én ezen a téren tavaly nagyon megjártam; de abszolút az én hibám volt: kimostam a tolltartót, igaz, kézzel-körömkefével- de ez emeletes tolltartó volt, benne papírmerevítővel...Ami utána egyáltalán nem merevített, sőt..! Egy szó mint száz: újat kellett venni :(
Hátizsákot mi is vettünk, mert gimnáziumba igenis új kell, vagy mi... :-) Belefért, az előző hat évben kettő iskolatáskája volt, és egyik sem ment tönkre...
Új táskát nekünk is kell venni, okos nagyfiam elhagyta a jeanssport hátizsákját tegnapelőtt... még jó, hogy éppen végzős gimnazista, 1 évre vehetek neki vmit...
van biza, és ha az intersparban veszed a 12-es csomagot, 150 ft-tal olcsóbb, mint a tesco-ban, de mérges voltam, mikor megláttam :-( mondjuk mindegy, én nem vagyok az a típus, aki itt is, ott is megnézné az árakat és úgy vásárolna, de véletlenül pár nappal később megláttam ezt és azért bosszantott. viszont királyságos iskolatáskát kaptunk az intersparban, mint kiderült, az új robotos mesefilm figurája disziti, de épp olyan ergonómiai hátú, méretű, stb., mint amire vágytunk, nagyon örülünk a gyerekkel együtt :-)
A helyzet az, hogy a diszlexia gyanúja nálunk eleve kizárt, mert a gyerek inkább meg sem mondom, mióta ír-olvas -sok éve, és magától tanulta meg - , igazi könyvmoly. Mindenféle nyelvi készsége szuper, a helyesírása zavarbaejtően tökéletes, és egyéb téren sincs semmi "disz-gyanú". Viszont pont, mert nagyon régen "benne van" az egyik kezében az írás, a másikban egyéb dolgok, elég macerás lenne átszoknia bármelyik kezének, és a jelek szerint értelmetlen is. Ha gondolod, magánban megírom, kivel beszéltem.
Mit jelent a szakember? Bocs, hogy így kérdezem, de sajnos az a tapasztalatom, és szerintem ebben Zso is meg fog erősíteni, hogy ebben az ügyben kevés a valódi hozzáértő. Nagyon-nagyon kevés. Akiket ismerek, azokat kb egy kezemen meg tudom számolni. A másik, hogy helyileg hol keresnél?
Nem akarok OFF lenni, szóljatok, ha ez inkább ilyen "tárgybeszerzős" topik, de beszéltem szakemberrel kétkezesség ügyben - aszonta, a mi esetünkben semmi teendő nincs, a gyerek ilyen, oszt kész.
Ragasztóból a Tesa és az UHU is ugyanolyan jó, ha valaki nem találna olyat, amit Shiro írt. Színes ceruzákból a Faber, a Herlitz, a Stabilo is jó. Van egy talán picit olcsóbb, de jó minőségű még a Joker - osztrák. Ez nálunk hasonlóan jól bírta. Én filcből olyat vettem, ami kimosható. Biztos, ami biztos :D
Szerintem lehet kapni a neten is, ez az első keresésre jött: http://www.depot.hu/office/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=3810 http://www.depot.hu/office/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=3812 http://www.shopmania.hu/shopping~online-iskolai-felszerelesek~vasarlas-szines-ceruza-conte-tropicolor-12db-os~p-367586.html