Keresés

Részletes keresés

Dzsimbike Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1152

Foltosan sötétednek a levelek a főerek felé, és a levélnyelek is sárgulnak, szépen lassan a levélszélek száradnak el, majd az egész lévél, és szépen esnek le. A közeli kertészetben is azt mondták, hogy a gombásodás tünetei. Ja és egy-két ág feketedik.

Neked mi a véleményed? A gomba elleni permet szerintem akkor sem árt. Vagy már ennek annyi?

Előzmény: taormina1 (1148)
Flower 1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1151
ezek is stelata hibridek
Előzmény: kicsiKató (1143)
Dzsimbike Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1150
Sajnos elromlott a digitális fényképezőnk, csak a gyerekek telefonjával tudtam képet csinálni és felrakni.
Előzmény: vm.aniko (1149)
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1149
nem tudnál képet csinálni róla?közelit és éleset ha lehet:))akkor összedugnánk itt a fejünket,hogy mit lehetne tenni:)
Előzmény: Dzsimbike (1147)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1148
Pontosan milyen tüneteket észleltél, miböl következtettél a gombára?
Előzmény: Dzsimbike (1147)
Dzsimbike Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1147
Sajnos gombás lett. Úgyhogy locsolgatom minden jóval. Férjem permetezgeti, ahogy ajánlották, két fajta szerrel. Az egyiktől bekékültek a levelek. Vannak rajta rügyek, két fajta is. Ha megindulnának megnyugodnék, addig is marad a locsolgatás. Pedig az idén tavasszal akartam ketté venni, de így nem merem. Levágtam róla két hajtást, incit-k segítségével próbálom gyökereztetni, de hát sok idő mire kiderül, hogy sikerül-e. Ez van.
Előzmény: taormina1 (1145)
dithke_ Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1146
Sziasztok! Kaptam nönapra egy nagyon szép nagy tulipánfát, igazából nem tudom melyik fajta, elég sötét lilás virágja van, és keskenyke a virágszirom szerintem, nem az a szélesebb fajta. Be is ültettük a kertbe, hadd jöjjön az eső amit mondtak is a hétvégén. Kapott ecetes oldatot, amit itt lentebb irtatok, azt miért is kell? mondjuk elsődleges volt, hogy legalább a kutya jó messzire elkerülje! De hogy miért öntözitek, és milyen sürün, ezzel az ecetes vizzel? ez jót tesz a rodinak is?
taormina1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1145
Mi baja?
Előzmény: Dzsimbike (1144)
Dzsimbike Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1144

Nekem is azt mondták, hogy két év múlva lehet leválasztani. Ha az 1069-es képemet megnézed látszik, hogy az egyik ágat gyökereztetni próbálom, lletve már így vettem még olaszban. Most, hogy szegény beteg lett,nem merek hozzányúlni. Egyenlőre gyógyuljon meg, majd utána.

kicsiKató Creative Commons License 2008.03.12 0 0 1143
Köszönöm Flower!
Ezt a kis Stellatat ellátták egy képes cetlivel,rajta négy nyelven!!!(talán lengyel,német,angol és spanyol nyelvű szűk tájékoztatással),a hibrid szó semelyik szövegben nem szerepel,és ránézésre is más a növényen a virág mint a rajta fityegő tájékoztatón.
De virágzik:)Anyósomban is ez munkálkodhatott,amikor megvette nekem:)Mert a pici Nigra már két éve megvan ,minden évben szép,dús levélzetet bont,de virágot azt nem.
Előzmény: Flower 1 (1140)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1142
Azért kérdezed, mert emléxel rá, hogy járt?
(Nem hittem volna, hogy gondol rá még valaki:-)
Nos összel kapott vagy 8 kg vaschelátot, és most egy kevéd Rhodo trágyát. Virágot természetesen nem hoz, de a többi rügyei, -amennyire már most meg lehet állapítani-szépen duzzadnak.
Tényleg várni kell még 1 evet a gyerek leválasztásával? Most kb 10 hónapos.
Előzmény: Dzsimbike (1141)
Dzsimbike Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1141
Az anyanövénnyel mi újság? Én is most "gyógyítom" a gombás grandim. Remélem sikerül.
Előzmény: taormina1 (1114)
Flower 1 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1140

A stelatanak is több hibridje van és mind bokor.A külömbség a virág mérete illata és szine/mivel van rózsaszin is/között van.

A képen látható fa a kobus amit döntően magról szaporitják .

Sajnos kelés után általába 5-12 évre virágzik.Nagyon igénytelen fajta jól türi a kissé meszes talajt is.Virága illatos.Szerintem az országba tiszta kobus kevés található,mert döntően a kertészek ezt szaporitották és árulták.Könnyen beporzódik a közelbe lévő más fajta magnoliával is.Erről a fáról szedett magok már keresztezetek.Tehát ezt a logikát követve évtizedek óta nagyon megkeveredhettek.

Különben a Lilliflora Niga is inkább bokor, mint fa.Tapasztalataim szerint itt a keleti tájakon sokkal érzékenyebb mint a többi magnolia fajta.Fagyra kifejezetten érzékeny

Előzmény: kicsiKató. (1135)
Sky7 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1139
Nagyon rendesek vagytok,köszönöm a gyors válaszokat,indulok a kertbe ültetni.
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1138

én sem tenném oda, mert ahogy bogyesz irta megéghetnek vagypedig az állanbóan nedves levelek begombásodhatnak.ami akár pusztuláshoz is vezethet.nem jó egyik növénynek sem,ha a lombját állandóan nap mint nap viz éri.

a tőzeget meg földel el kellene keverni,hogy szokja a növény a kert talaját.ugyis előbb utóbb átnőnek a gyökerek azon a tőzeges részen és akkor ha ott totál ellentétes kémhatású a föld az nem valami szuper.inkább keverd bele a ti kerti földetekbe a tőzeget.bár nálunk az sincs és mégis vigan élnek a magnoliák.majd megyek  ki fényképezni már elkezdett virágozni,de még nem teljesen bontotta ki a szirmokat.

Előzmény: Sky7 (1136)
Parducbogyo Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1137
Szia!
Kiültetheted, én nem tenném oda ahol éri a víz a leveleit, mert leéghetnek...
Előzmény: Sky7 (1136)
Sky7 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1136

Üdvözöllek benneteket a fórumon!Napok óta olvaslak titeket és nagyon sok kérdésemre találtam választ,mégis szeretném,ha segítenétek,kezdő vagyok...Kaptam egy magnólia soult,kb 45cm és tulajdonképpen "csak" egy vessző amin rügyek vannak.Kérdésem:kiültethetem-e most a kertbe/már tőzeget is vettem/és ültethetem-e olyan helyre ahol a nyári szezonban a kerti fúrott kútról üzemelő szórófejről éri a locsolás.Segítségeteket előre is köszönöm.

kicsiKató. Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1135
Kaptam egy Stellatat,és bár azt olvasom,hogy illatos,én nem érzem sajnos.Mindenesetre a Nigra kicsit keletebbre fog költözni,mert a helyére akarom a Stellatat.Azt olvastam róla,hogy ez inkább bokor lesz,viszont tavaly Harkányban mintha fát láttam volna,vagy az nem Stellata lehetett? Az első két kép a saját,a másik kettő a harkányi.

krampuszka1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1134

Gondoltam :)

Ez azt is jelenti, hogy egyszerű földi halandó számára elérhetetlen :D

De azért köszönöm a tájékoztatást !

Előzmény: Flower 1 (1133)
Flower 1 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1133

Természetesen Hollandiából vettem , de különleges fajtákat csak gyüjtőktől vagy speciális szaporitóktól lehet vásárolni.

Van még Svájc és Olaszország határán egy másik szaporitó/ezeket a növényeket oltással szaporitják/

Tapasztalataim szerint a magnoliastore cég temékei /Német Holland határon/alkalmazkodik legjobban a mi klimánkhoz.

A Net.-en lévő képekkel vigyázni kell mert sokszor szinárnyalatban és virágformában és virágméretbe is eltérne a Magyar klimán vagy csak ügyesen van fényképezve.

Előzmény: krampuszka1 (1128)
borbino Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1132

Én ilyet keresek de 60-80cm magasan.

1,5m-s grandiflorat találtam a Silvanusban, NewGardenben.

Ha láttatok valahol magnolia grandiflorat 60-80cm-s méretben, akkor szóljatok. Sieberz-t nem tartom jó forrásnak.

Előzmény: akaree (1129)
kimber Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1131
üdv.

Szerintetek melyik magnoliát érdemes full napra, és melyiket félárnyékba tenni. (inkább majdnem teljes árnyék az, alig pár órára éri csak a nap) Stellata és Soulangiana, esetleg susan, vagy liliflora, ugyanis még gondolkodom, ez utóbbiak közül melyik legyen. köszi.
.::yvett::. Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1130
Szia:-)Hungaroplant. Méta u.31.Őt ott vettem:-)
Előzmény: akaree (1129)
akaree Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1129
Sziasztok!
Tudna nekem mondani valaki olyan helyet Budapesten vagy környékén, ahol hozzá lehet jutni nagyobb (1,5-2 méter) Grandiflorához?
A Sieberzben csupán 50-60 centis példányokat árulnak.
Dunakeszin van 3-4 méteres példány, de annak hatszámjegyű az ára.
krampuszka1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 1128

És szabad megkérdeznem, hogy hol vetted ?

Hollandiában ?

Már úgy tűnik, minden növények Mekkája...........

Előzmény: Flower 1 (1127)
Flower 1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 1127

A kérdett magnólia neve Solar Flair.

A kép a kertembe készült és sokkal szebb és intenzivebb szinü mint a Hollandiában

fotózott magnoliák.

Sajnos nagyon nagy eltérést tapasztaltam.

Előzmény: krampuszka1 (1124)
zsebi41 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 1126

Köszönöm a segítséget, majd beszámolok az eredményről

Előzmény: Flower 1 (1123)
Parducbogyo Creative Commons License 2008.03.05 0 0 1125
Nagyon szépek.
Előzmény: Flower 1 (1122)
krampuszka1 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 1124

Csodálatosak !

Megkérdezhetem, hogy a negyedik képen ki az a szépséges ? :)

Előzmény: Flower 1 (1122)
Flower 1 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 1123

Szerintem a májusi fagyokig hagyd ott ahol van.Rendszeresen öntözni kell , de ne maradjon viz alatta a tálkába. Havonta szobanövényeknek megfelelő tápoldattal kell öntözni.Bárhova lehet ültetni, de félárnyékba hosszaban virágzik.

Kiültetéskor célszerü savanyu tőzeget /  PH 3-4/és a saját kerti földed 50-50% -os keverékébe  ültetni majd öntözni.

A meszes földön kivül legtöbb kárt a pangó viz okozza ezért célszerü kicsit kiemelten ültetni.

Előzmény: zsebi41 (1120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!