Nem is olyan rég még nem a törvény volt az érv, hanem hogy "ez nem is az a zászló". Korábban egyfolytában bizonyítékokat követeltél. Amikor meg hozok egyet, témát váltasz. Másról beszél Bodóné, amikor a bor árát kérik, ugye? Nem méltó ez, nem ezt vártam.
Kiben mi kelt félelmet. Engem nem rémít meg a sok rendőr, ugyanis eszemben sincs kimenni tüntetni. Aki meg balhézni megy ki, azzal meg ne bánjunk kesztyűs kézzel, kérem. Hatalmas károkat okoztak Pesten, autókat tötrek, állványzatot bontottak, gyújtogattak, szerinted ellenük nem kell fellépni? Mert szerintem kell. Tudtuk, hogy ez lesz, egyetlen megoldás a rendőrség. De ha tudsz jobbat, akkor állj elő az ötlettel, kérlek!
Persze, hogy joga volt. Nekem is lenne, mégsem mondok. Mert tudom, hogy nem lenne sikere. Visszavonulni is tudni kell. De valahogy a mi bal és liberális politikusainknak jobban tetszik az, ha nem ők vonulnak vissza, hanem az ellenzőket rekesztik ki, vagy kordonnal, vagy - mint régebben történt - ráccsal, börtönnel, kitelepítéssel, vagy - mint ez most módi lett - soha nem látott rendőri készültséggel, félelemkeltéssel, hisztériakeltéssel (lásd Feldmájer Péter) stb. Tőlünk nyugatra sokkal kevesebbért eltűnnek a politikusok. S hogy ne vádolhass egyoldalúságért: mindkét oldalon.
Megnézném ilyen helyzetben a haza nagy, bölcs és igaz vezérét, vajon milyen beszédet mondana. Opsz, ezt sose fogom megtudni... Miért is? Mintha a baloldaliak nem járnának ki megdobálni az ellenzék vezérét tojással... Nem tudom, annyi jóérzés miért nincs egyes emberekben, hogy hamár nem érdekli, amit a másik ember akar mondani, akkor legalább ne menjen oda. Ezért minek kell odamenni? Egy nemzeti ünnepen miért kell egyátalan bárkit is tojással megdobálni? Amúgy nagyon jó beszéd volt, még a sehonnai bitang ember is stimmelt...
A Dobrev Kláráról is? Mert innen indul a dolog (mármint Nálatok), azaz a feleség családtagjain keresztül támadni a Gyurcsányt. Ami hülyeség, mindenki csak személyében felel a tetteiért. Amit a neten találni, arról jobb, ha nem fejtem ki a véleményemet. Forrásod az MN vagy a kuruc, netán?
Most nem a viselkedéséről volt szó, hanem arról, hogy a régi idők emlékére joga volt ott beszédet mondani és akárhogy is, de végigmondta. A többi már érzelmi kérdés (mint ahogy az is, amiről írsz).
No egy szó mint száz, megint sikerült egy gyönyörű tavaszi nemzeti ünnepet meggyalázni. Nem fér a fejembe, miért kell ennek így lenni. Aki útálja a táncoslábú Fletót, tüntessen. Annyi szombat, vasárnap van. Akkora az 56-osok tere. Elfér 2 millió ember. Mehet a monnyonle, egyebek. Annak is megvan a helye, ideje.
Meggyalázták azok a magukat politikusnak nevező senkiházi bunkók, akik napi politikai hecckampánnyá írták át a megemlékező gondolatokat.. Meggyalázták a kisstílű pitiáner hordószónokok. Öregek és nyaloncaik. Mi gyerekként vártuk az ünnepet, verseket tanultunk. Ünnepeltünk. Nagybetűvel. Unokáink meg gyújtogatást, szóbeli és tettleges erőszakot láttak. Nekik mit fog jelenteni Március 15 ?
A múlt tisztelete helyett pártgyűléseket. Szégyelljék magukat és imádkozzanak, hogy megbocsájtassanak bűneik.
A Giagstorage-ügy Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska és annak férje, a bolgár származású néhai Dobrev Péter voltak a Franciaországban nemrégiben hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt elítélt Biszer Dimitrov bolgár származású üzletember - a Gigastorage-ügy főszereplője (HVG, 1996. március 9.) - magyar kapcsolatai. Dimitrov francia közpénzek - területfejlesztési támogatások - elsíbolása miatt állt bíróság előtt, de bottal ütheti befektetése nyomát két magyar üzleti partnere, a Magyar Nemzeti Bank egykori - jelenleg végelszámolás alatt álló - bécsi leányvállalata, a Central Wechsel- und Creditbank, illetve az utóbb az olajgate-ügyben is kulcsszerepet kapott, akkor OTP-tulajdonú, amerikai bejegyzésű Hungarian Finance and Trade Corp., amelyek összesen 10 millió frankot vesztettek a számítógépes merevlemezek gyártására alapított belfort-i Gigastorage SA-n.
Az 1996 februárjában indult eljárás lezárásaként idén október 8-án hozott elsőfokú ítéletet egy francia bíróság: elmarasztalták Pierre Maillot-t, a Gigastorage-ba 1 millió frankkal beszálló Adetb (Agence de Développement Économique de Belfort) nevű területfejlesztési ügynökség egykori igazgatóját, valamint Dimitrov Gigastorage-vezérigazgatót. Utóbbit a társaság javainak hűtlen kezelésében (a Gigastorage kárára, az azóta szintén tönkrement müncheni, ugyancsak az ő tulajdonát képező ORCA Electronics javára), hamis szerződéskötésben és a foglalkoztatási jogszabályok megsértésében találták bűnösnek (mivel illegális malajziai munkásokat próbáltak becsempészni a céghez). Mindezért hat hónap felfüggesztett börtönre és 10 ezer euró büntetés megfizetésére ítélték, valamint öt évre eltiltották bármiféle francia vállalat vezetésétől. A csalás vádja alól viszont felmentette Dimitrovot a belfort-i bíróság. Maillot esetében - aki személyesen is részvényes volt a Gigastorage-ban, és területfejlesztési támogatást előlegezett meg a cégnek - a bíróság elutasította a hitelezési csalás vádját, de a könyvelés meghamisítása miatt az igazgató 3 ezer euró büntetést kapott.
A bírósági eljárásban a vád alapvetően a cégnek kilátásba helyezett francia állami szubvenció szabálytalan megelőlegezésére koncentrált. A cég a Sybeltől (Société d'investissement industriel de Belfort, amelyet helyi iparfejlesztésre javarészt állami pénzből, de részben a Bull elektronikai cég hozzájárulásából hoztak létre, a Bull üzembezárása után) 2,5 millió frank állami pénzhez jutott - ezt tekintették szabálytalannak -, s összesen mintegy 20 millió frank állami támogatást remélt. Ennek nagyobb részét azonban már nem folyósították, addigra Dimitrov ellen büntetőeljárás indult, s 1997 júniusában megkezdődött a Gigastorage felszámolása is. A magyar befektetők a botrány kirobbanásakor úgy érveltek, okkal bíztak pénzük busás megtérülésében, Csányi Sándor OTP-vezér egyenesen konkurens elektronikai ipari vállalkozások üzelmeit sejtette a háttérben.
A Dobrev-Dimitrov-kapcsolat egy cégen érhető tetten. Az egykor Bulgáriában aranyifjúként, Sztojko Dimitrov nagy hatalmú titkosszolgálati tábornok fiaként nevelkedett Gigastorage-vezérigazgató korábbi munkahelye, a szófiai gépgyártási és elektronikai minisztérium égisze alatt működő Izotimpex 1991-ben Izottrade Kft. néven leányvállalatot alapított Budapesten, s a cég ügyvezetője Dobrev Péter lett. A kft egy ideig részvényese volt a jelenleg végelszámolás alatt álló S-Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Rt.-nek, amelynek egyik alapítója ifjabb Apró Antal volt. Ő más szálon is kötődik a biztonságiparhoz: az Apró és Társa Magánnyomozó Iroda Bt. tagja a Veni Vidi Victoria Biztonságszolgáltató Kft.-nek (HVG, 2003. szeptember 13.). Az Izottrade Kft. egyébként papíron ma is változatlan felállásban működik (annak ellenére, hogy Dobrev nemrégiben elhunyt), a szófiai cég üzlettársa ma is a Raendo Tanácsadó Kft., amely az Apró család vállalkozása, s amelynek ügyvezetője jelenleg Apró Piroska, székhelye pedig az Altus-birodalomnak is otthont adó Szalay utcai ingatlan.
Hasonlókat bárki találhat az interneten. Az egész klán bármely tagjáról.
Ez egy népszerű kijelentés, de soha senki nem bizonyította. Apró Piroska akkor az MHB igazgatóságának elnöke volt. Az igazgatóság tagjai voltak - mások mellett - még az MHB vezérigazgatója is, és annak helyettese is. Ugye, tudod, hogy hívják őket? Ha nem, megsúgom: Járai Zsigmondnak és Auth Henriknek.
Ott voltam 85-ben Demszky tárgyalásán, mikor Dornbach Alajos védte, s Aranyász rendőr törzsőrmester volt a terhelő tanú, akinek "pantallóját" Demszky lábával illette. Emiatt kapott fél év felfüggesztettet akkor. Ott volt Kőszeg Ferenc akkori és későbbi Beszélő-szerkesztő, majd a Helsinki-Bizottság (eléggé pártosan szereplő) vezetője. És Krassó György, akitől a meghívót kaptam. Demszkytől később kéziratos Bibó-emlékkönyvet kaptam (tudod, mi az?), Molnár Tamástól (igen, a volt jobbikos, ma 56-bizottságos) pedig az erre az alkalomra készített BM/BotrányMűvészet feliratú Inconnu-művet. Az államvédelem is sort kerített rám, persze.
Amíg élt, közszereplő volt. Apró Piroska pedig, aki bankvezérként 700 milliós kölcsönt folyósított Fletónak, amivel megalapozta vagyonát: szerintem ő is köztörvényes. Hogy miért, azt lásd a másik topikban.
Akkor mást néztünk. Szerintem végig be volt szarva, vicsorgott, kapkodta a fejét, rággatózott, mint egy idegbeteg, a végén elvesztette a fejét és lesehonnaibitangemberezte a dobálókat. Nem politikus volt, hanem védett selyemfiú. Egy hazug, önző, kiválasztottságtudatában megrendített gazember.
Deres szádorgó ezt írta: "Az Apró család egyes tagjai nemhogy közszereplők, hanem (egy normális országban) köztörvényesek - volnának, szemben sok más politikus felmenőivel" Egy halottról beszélt tehát közszereplőként?
Zászló-ügyben ma egy dolgot állítottam: egyetértek jevelleyvel - a hatályos törvények az iránymutatók. Akinek ez nem tetszik, járja be a törvényes utat.
Szerintem ez meddő vita. Nem hinném hogy jó érzésű ember tojást dobálni szeretne egy másik emberre. Azonban ha nem fogadjátok el, hogy vannak emberek akik nem tudnak átlépni érzelmeiken vagy egyszerüen csak balhézni akarnak és így fejezik ki (hangosan esetleg szidalmazva) véleményüket a politikusokkal szemben, akkor az olyan mint ha homokba dugnátok a fejeteket. A szolásszabadságban és szabad vélemény kinyilvánításban ez is benne van. Na jó éjt mindenkinek!
Demszkáj nem más, mint „szalonellenzék”, vagyis ő és szamizdatja meg csapata volt az igazolása a Kádár-rendszernek, hogy íme, van itt ellenzék. Nem véletlenül voltak ávóscsemeték a brancsban, nem véletlenül lettek ők a „rendszerváltók”, és a naív társak meg ki lettek penderítve mindenünnen. Ők voltak Soros támogatottjai közül a kiválasztottak. Maóistából lett liberális. Kutyából szalonna?
És nem Dobrev Klára lenne köztörvényes, hanem nagypapija, Apró Antal.
Nem igazán, ha belegondolsz, hogy őt vitték el, rúgták ki az egyetemről, stb., éppen a Petőfi-szobros március 15-i ellenzéki magatartása miatt. Mi mind nem voltunk ott akkkor (és nem is vittek el a zsaruk), tehát legalább ezt tiszteletben kéne tartani.
Ha végigélted volna azt, amit Wittner Mária, másképp beszélnél. Megtisztelték a képviselőséggel, ő pedig megtisztelte a Fideszt azzal, hogy elfogadta. Listára ezer jelentkező volna, itt ne keress érdekeket. Wittner Máriát pedig úgysem lehet terelgetni, ezt Orbán is tudja. Nincs elhatárolódás, csak a tévedést helyesbítettem: nem tag. Pont.