Keresés

Részletes keresés

Enahma Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4444
Nem kötekszem, miért tenném? Csak szóltam valami miatt, amit, úgy láttam és látom, nem értesz. Amiről te beszélsz ("szintén lehetett olvasni ilyen, ill hasonló kitételeket, hogy az írásban szereplő SAJÁT karaktereit, cselekényt, stb. csak az író engedélyével lehet felhasználni."), az csupán (n)etikett, nem copyright, ami már jogi fogalom.
Egyébként köszi, hogy felvilágosítasz más fanfic írásokról. Tényleg, hátha nem is tudom, mi is az a fanfic... ;-)
Előzmény: Grendar (4442)
Kymry Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4443

HP-s utalást nem találkam benne, de a fényharcos erősen deja vu-t okozott nekem kölyökkoromból. Valaki már írt egy fényharcos sztorit, ami nagyjából így kezdődik... Meg is jelent, de nem jut eszembe a címe. Talán pont A fényharcos volt?

Mondjuk a főhőst nem így hívták, úgyhogy fanficnek éppen nem minősíthető.

@Grendar: megkérdezhetem mikor írtad és mennyi ideig?

Előzmény: NevemTeve (4441)
Grendar Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4442
Egyrészt más fanfic írásoknál, (Ahol teljesen, ill nagyobb részben az író karakterei, cselkményei, stb uralták a történetet) szintén lehetett olvasni ilyen, ill hasonló kitételeket, hogy az írásban szereplő SAJÁT karaktereit, cselekényt, stb. csak az író engedélyével lehet felhasználni.
Másrészt, ha anyagi hasznot akarnék belőle, akkor nem tettem volna ki ide a linket.

Harmadrészt

Aki olvasni akar olvasson.

Aki kötekedni akar, kötekedjen.

Részemről ez a topic, egyszer s mindenkorra OFF!!!
NevemTeve Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4441
Valami itt nem stimmel... ha HP-s fanfic, akkor HP-s fanfic, ha viszont nem, akkor vár a Kezdő írók topikja
(Megj: Elgépelést nem érdemes külön hozzászólásban javítani, bízd a dolgot az olvasó intelligenciájára.)
Enahma Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4440
Ez nyilván így van, a fanfiction természetéből eredően mégsincsenek copyright jogaid, azaz nem tudod büntetőjogilag szankcionálni azt, hogy valaki ne használja fel a világodat vagy a szereplőidet, ha úgy akarja. Persze, ettől még kiírhatod, hogy tiéd a copyright, csak semmi értelme nincs. Ez nem kötekedés, hanem tényközlés, mint ahogy az is, hogy a fanficionök elé szokás disclaimert írni, amelyben az író - Veled ellenkezőleg - kijelenti, hogy
1. semmiféle kreatív joga nem fűződik az alkotáshoz(!)
2. semmiféle anyagi haszon nem vezérelte történetei megírásakor (ld. Wikipedia - Disclaimer)
Ez azonban gyakorlatilag a copyright ellenkezője.

Igaz, a netikett alapján lehet kérni, hogy csak az engedélyeddel használják fel bármilyen ötletedet, vagy tegyék fel a történetedet valamilyen oldalra, és a fan-oldalak moderátorai általában gondosan ügyelnek arra, hogy megakadályozzák az ilyesfajta lopásokat.
Előzmény: Grendar (4437)
Grendar Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4439
Most látom, hogy még egy elgépelést vétettem.

véleményem szrint=véleményem szerint
Grendar Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4438
Bocs, elgépeltem.
a modhatni, az mondhatni akart lenni.
Grendar Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4437
Enahma

Egyrészt én nem emléxem, hogy beléd kötöttem volna, másrészt a pár Harry Potteres utalástól eltekintve, a könyvem szereplői, karakterei, (a történeteim egész világa) tejlesen az én fantáziám alkotásai, modhatni (gyermekei) és mint ilyent, véleményem szrint joggal tartom olyan szinten magaménak, hogy bárminemű felhasználás kizárólagosan az én engedélyemmel, belegyezésemmel történhet.
Előzmény: Enahma (4436)
Enahma Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4436
Megnéztem, és már nem feltételezek. :-)

De az a baj, hogy neked igazából semmiféle kopirájt jogaid nem lehetnek a fanficeiddel kapcsolatosan.
Persze, ha a Fényharcos nem fanfic, akkor akár ez is lehet.
Előzmény: Grendar (4435)
Grendar Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4435
Enahma, ha benézel a Harry Potter topicokba, és visszaolvasol, akkor talán már nem feltételezel ilyen rosszindulatot rólam.
De ha téged zavar ez a cím, akkor adhatok egy másikat is, ahol száz százalék, hogy se te se senki nem talál egyetlen vírust sem. (Egyébként a másik címen sem, de ha félsz...)

Itt a másik cím.

http://209.85.129.104/search?q=cache:n_csDzefWoUJ:mrhacker.h4ck3r.hu/A_sotetseg_lovagjai%2520_vilaga..pdf+Grendar&hl=hu&ct=clnk&cd=21&gl=hu&lr=lang_hu
Előzmény: Enahma (4433)
NevemTeve Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4434
Ahogy én látom, nincs ott más, csak a könyve címlapja (három varázsló(?) lóháton), és egy link a PDF-re.
Előzmény: Enahma (4433)
Enahma Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4433
Hm. Érdekes URL-cím. Az ilyenekről szoktak kifejezetten rosszindulatú izék felmászni az ember gépére, nem?
Előzmény: Grendar (4432)
Grendar Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4432
A Sötétség Lovagjai Világa

Kisregény, és novella gyűjtemény. (Saját írásaim)

http://mrhacker.h4ck3r.hu/gr.htm
Enahma Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4431
Ez egy rövid novella, szóval érthető a gyorsaság. :-)
Előzmény: Korali (4428)
Korali Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4430

Huh ez nehéz lesz, a félvakság D

azér jöhetsz még hozzám :))

majd odaírom, h spoiler D

Előzmény: Exmemoriam (4429)
Exmemoriam Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4429
Azért én igyekszem befejezni a saját verziómat, és addig "félvakon" fórumozok, hogy ne tudjak meg részleteket az új könyvből.
Angolból úgysem vagyok ennyire perfekt és időm se lenne rá sajnos... :-(
Esz a kíváncsiság, de kibírom valahogy azt a pár hetet, legalább gyorsabban írom!
:-))))
Aki várja a magyar kiadást, szívesen látom!
http://www.g-portal.hu/portal/exmemoriam/
Előzmény: Korali (4428)
Korali Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4428

Máárrr??

hu de gyorsak voltatok :)))

agyilag bennünk is megvan, majd ki is írom az istennős oldalra a pályázatot, de nagyon spoiler D

Előzmény: +Majmunka+ (4426)
Szefi13 Creative Commons License 2007.07.24 0 0 4427

Köszi, ha lesz időm, megnézem.

Acid oldalán van egy nagyon szép kép, Wintertime a címe, érdemes megnézni.

http://ac1d6urn.livejournal.com/

Előzmény: +Majmunka+ (4426)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.07.23 0 0 4426

Alternatív DH befejezés Piton-rajongóknak. Vagy inkább "mi az, amit JKR kifelejtett a végéről, pedig bele kellett volna írnia".

Nem Snarry, de természetesen spoilereket tartalmaz!

http://florahart.livejournal.com/684578.html

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 4425
Hehe :))))

Igen, egyébként biztos, hogy marad még egy darabig a fandom, maradt elég dolguk :)
Előzmény: Enelen (4424)
Enelen Creative Commons License 2007.07.23 0 0 4424
Csak az új részeket nyomtattattam ki, a többit már korábban nyomtatta :P Darabonként kell, könyörgöm :D Egyébként Verdana 6-os, dupla vagy tripla oszlopban.

És a fenébe, elolvastam a 7-es könyvet, és most úgy olvasnék még valamit - jó hir a fanfic rajongóknak, h a hetes után nyugisan mennek a ficek, a hatosnál három hétig feléjük se birtam nézni - vagyis könnyen előfordulhat, h mégis megmarad a fandom... Annyi minden befejezetlenül marad a könyvben, és annyi minden történhetett volna másként, h az már szinte paradicsomi állapotokat teremt a fanficeseknek.

Irók, figyelem: szivesen vennék egy vigyoriszőketolvaj+legjobbarátja-slashet ;) Végülis egyikük se nősült, és milyen megható volt a vége is :) Csak le ne lőjem a poént azoknak, akik még nem olvasták :) Fenébe, hogy fogok én itt rajongani a Vigyoriért úgy, h ne süssem el a poént?
Előzmény: Szefi13 (4420)
Szefi13 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 4423

Nagyon aranyos volt, köszi.

Ha van még a tarsolyodban ilyen ajánlat, jöhet:)

Előzmény: +Majmunka+ (4422)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.07.20 0 0 4422

2007. július 20-án éjfélkor a Czikornyi és Patza könyvesbolt bemutatja a Harry Potter sorozat utolsó kötetét. Számoljon ön is vissza magával Harry Potterrel, aki beleegyezett, hogy dedikálja az első 500 kötetet!

Rövid fanfic, angol, vicces, Snarry!!!!!! :D (én szóltam előre, utólag ne izélgessen senki!) Kis DH spoiler, vagy inkább ál-spoiler, mert az író nem olvasta. Írta: Babbling Brook

http://community.livejournal.com/snape_potter/1678508.html

Szefi13 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 4421

Egyértek.

Almafát olvastad? (Philo, Apple tree, hpfandom-on) Snarryficfind-on ajánlották, nekem tetszett.

Előzmény: +Majmunka+ (4415)
Szefi13 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 4420

Hányas betűvel nyomtatod CP-t, hogy csak közel 100 oldal? Nekem Verdana 8-assal (ez még jól olvasható) már most 270 oldal.

(Ha vigasztal, nem csak Te gárgyultál meg a CP miatt. 5-kor felkeltem, hátha Jordan frissített, és akkor behozhatom kinyomtatni munkahelyre. 6-ig nem volt új rész, aztán meg készülődni kellett)

Előzmény: Enelen (4419)
Enelen Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4419

Gyorsan olvasd, mert a közeljövőre ígérte a befejezést is, remélem még a DH előttre, bár én már semmiképpen nem fogom tudni előtte elolvasni... egyedül a CP-t könyörögtem ki egy barátnőmtől kinyomtatva, azért mégse küldhetek neki (sokkal) több, mint száz oldalt :D

/és a CP rajongásomat bizonyítja az is, h végülis eldöntöttem, h azt nyomtattatom ki, nem a kiszivárgott hetes könyvet.../

NLN *meggárgyult végül*

Előzmény: Enahma (4402)
feketekavics Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4418

Severus Snape:Harry Potter year one by Wolfie Jinn

Az első könyv Piton szemszögéből, de vicces fanfic, ennél komolyabbra gondoltam.

_FK

NevemTeve Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4417
Mielőtt kitűzzük a fekete zászlót, gondoljunk arra, hogy nem csak alternatív N-ik kötetre van piac... pl mandy-jg: Pumpkins and Coconuts egyfajta Neville-Luna románc
Előzmény: Enahma (4410)
Korali Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4416

de azér elolvasnánk :))

max leford, vki angolra, na?

Előzmény: feketekavics (4414)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4415
Remélem, nem. AU rulez :D
Előzmény: Enahma (4410)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!