Keresés

Részletes keresés

wdriver Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4881

Csomó mindent még meg kell néznem ugye látnivalók erre arra meg autópálya díjak hogy alakulnak stb

De ez már a tervezés szebb része

:)

wdriver Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4880

Most 4 fősekbe megyünk olyan 35 euró körül jöttek ki amiket találtunk. Neumban pl még szép kilátás is lesz.

Mostar benn a városban, a Dubrovnik feletti meg egy egyszerű de úgysem tervezünk csak aludni jó esetben ott :)

Előzmény: Traveller00 (4878)
wdriver Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4879

Biztos lesz egy két éttermezés is meg szálláson este valami egyszerű kaja főzés. Szóval vásárlás is BiHboltjaiban lesz tuti. Aztán megyünk összevissza. Forgalom igen gondoltam is hogy nem lesz üres az út, bízunk benne hogy lehet haladni majd.

Kíváncsi vagyok árakra étterem egy egy fogás, menü tál, csevap ilyesmi szokásos, csapolt sör üdítő..

De visszaolvasok hátha volt már itt írva.

Köszi

Előzmény: gy-gyuri (4877)
Traveller00 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4878

A Peljesacon tudok 45-50 eur / éj áron apartmanokat, természetesen nem extra, de a parton van.

Arra számítsatok, hogy főszezonban a partmenti úton (Neum-Dubrovnik) nagyon sokszor van dugó és lassú haladás, Montenegróban is.

Előzmény: wdriver (4876)
gy-gyuri Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4877

2 éve voltam Neumban, igen zsúfolt, mi sose ott fürödtünk, inkább a közelben a Horvátoknál.

Viszont Bosznia nagyságrendekkel olcsóbb, ha ott tudod megoldani a szállást étkezést, tankolást, stb. akkor sokkal jobb anyagilag. A kisebb határátkelők jók voltak, csak Metkovic ahol várni kellett. A gps. viszont kis utakon nem az igazi, mellette nem árt egy jó térkép! 

Előzmény: wdriver (4876)
wdriver Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4876

Most úgy lesz hogy 3nap Mostar. Aztán Dubrovnik feletti falu BiH Ben mert olcsó és közel van. Ezért kérdeztem a határátlépést.szóval ez 20 perc Legurulni autóval és onnan közel van a déli HR szakasz és Montenegró is megér majd egy misét. Aztán utolsó 4 éj meg Neum,művip olcsóbb a szállás és onnan meg jöhet a félsziget meg Makarska bejárása. Úgyis mennénk összevissza autóval így legalább jó sokat láthatunk az eddig általunk nem látott partokból.

Mozgalmas lesz persze nem akarunk egész nap autóban ülni. Pl Neumban tervben van egy laza nap is csak séta partra, kávézó étterem autó nélkül.

Előzmény: Traveller00 (4874)
lborli Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4875

Bármilyet, csak vásárolj vele! :-)

Előzmény: muccc (4869)
Traveller00 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4874

Szeptemberben nem láttam táblás embereket, feliratokat azokat igen.

Helyetekben: Mostar+Bosznia utáni 10 napot így osztanám fel:

3 nap Dubrovnik és környéke

7 nap Peljesac fsz, plusz átruccanás Korculára / Mljetre

A 10 napra a szállást miért akarod egy istenháta mögöttö határmenti faluban?

Előzmény: wdriver (4871)
wdriver Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4873

Szuper :)

Telefon leállt azt hittem eltűnt a hsz. Azért nem fogalmaztam át nagyon a kérdést :)))

Előzmény: wdriver (4872)
wdriver Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4872

Ó csak pár nap lesz Mostar aztán még 10 tengerpart közelében.

Köszi

Kérdés még hogy vannak arrafelé néni bácsi aki út szélén vár és kiadó szállást ajánl?

Tehát Neum vagy Dubrovnik feletti határ menti városban lehetséges hogy helyben találok apartmant?

Előzmény: zithea (4858)
wdriver Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4871

Ó csak pár nap lesz Mostar aztán 10 tengerpart plusz HR déli része.

Köszi az infót.

Kérdésem még hogy szállás Neum vagy Dubrovnik feletti városokban határ mellett lehetséges hogy csak úgy foglalás nélkül találok?

Tehát biztos van kiírva hogy kiadó apartman stb de pl néni bácsi út szélén olcsót ajánlva ami biztos üres, ilyen van arrafelé?

Előzmény: zithea (4858)
gy-gyuri Creative Commons License 2017.05.27 0 1 4870

europa ne aggodj:) kartya is mind mint nalunk

Előzmény: muccc (4869)
muccc Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4869

Nagyon szépen köszönöm  a segítséget Nektek! :) :)  Azt hiszem érdemesebb lesz ott tankolnunk. Kártyával jobb lesz a tankolás elintéznünk ugye? milyen kártyát fognak el leginkább?

dorfel Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4868

Köszönöm, jó ez az oldal amit linkeltél, látom, h. van több opció is. Átnézem és meglátjuk a helyszínen a lehetőségeinket. Mindenképpen beszámolok majd, hogy mi újság van mostanában a hegyen :-)

Előzmény: oleandro (4867)
oleandro Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4867

körtúraként ez ennyi. a terep nem nehéz.

https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12988626

Előzmény: dorfel (4859)
dorfel Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4866

Köszönöm The Rible. Meglátjuk. Augusztusban hozom a legfrissebb infókat :-)

Előzmény: The_Rible (4865)
The_Rible Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4865

Umoljaniban és környékén aszfaltos az út, de fent a hegyen murvás, de elég jó volt kb. 6-7 évvel ezelőtt, most nem tudom milyen.

Előzmény: dorfel (4861)
sarli Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4864

Most májusban ennyi (KM-ben megadva) a környező országokkal együtt:

Előzmény: muccc (4862)
sarli Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4863

Beütöd a google-ba a "Cijene goriva u BiH", aztán megkapod az aktuális árat KM-ben. :)

Mint például itt :)

https://www.facebook.com/cijenegorivabih/?fref=ts

Előzmény: muccc (4862)
muccc Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4862

Sziasztok! Új vagyok itt. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Idén először megyünk a párommal kettesben nyaralni a tengerre. Bosznián keresztül megyünk Montenegróba. Sajnos több oldalt is megnéztem, de annyira nem tiszta számomra, hogy milyen üzemanyagárak vannak Boszniában. Esetleg valaki tudna ebben segíteni nekem? :) 

dorfel Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4861

Háááááát..., akkor ez tényleg meggondolandó. Majd ott meglátjuk. Egyébként autóval rendben van az út a két falu között? Ford Fusion benzin vagy Opel Combo diesel jöhet szóba az utazáshoz, még nincs eldöntve. Mindkettő alkalmas ott bolyongani? Gondolom, ha ez megoldható, akkor Lukomir környékén el lehet tölteni a napot  " helyben túrázgatással" :-)

Előzmény: The_Rible (4860)
The_Rible Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4860

Hát....

Autóval 21,8 km egy irányba, gyalog meg 10,4 km. És akkor még a szintkülönbségről nem is beszéltünk.

Előzmény: dorfel (4859)
dorfel Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4859

Sziasztok. A sok hasznos infó alapján ( februárban bombáztalak benneteket ) véglegesítve a terv, útvonal, szállások. Egy dolgot nem tudok felidézni, lehet, hogy szóba sem került. A távolság gyalogosan Umoljani és Lukomir között. Meg tudná írni aki megjárta, hogy kb hány km és mennyi idő? Két felnőtt átlag kondival és gyerek 11 éves. Vállalható? Rémlik egy 4-5km és egy 10-12km ( oda vissza? ), de most sehol nem találok infót és azért nem mindegy :-)

Egyébként a Dragon Hut nem jelzett vissza, ( ezt The Rible-nek írom ), maradt a Bread and Breakfast ami szintén jónak tűnik. Köszönöm és üdv mindenkinek

Előzmény: The_Rible (4601)
zithea Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4858

De jó lesz nektek! :) Bosznia nekem örök szerelem. Azt javaslom, hogy Neumba csak a tengerpartozós strandolós időszakra foglalj szállást, onnan nem éri meg az utazgatás a látnivalókhoz. Ki lehet fogni kevesebb autót a metkovici határon, meg lejjebb vannak alternatív határátkelő javaslatok, de szerintem túl sok időt elvesz. Mi eddig kétszer voltunk Mostarban, mindig onnan jártuk be a környéket (Blagaj, Pocitelj, Kravica, Medjugorje - Stolac, Trebinje és Hutovo Blato sajnos kimaradt). Első alkalommal a városnézések, felfedezések után mentünk le még 4 napra Neumba, majd onnan hazafelé Szarajevó volt a következő szálláshely.

Előzmény: wdriver (4857)
wdriver Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4857

Sziasztok végre idén úgy néz ki teljesül egy régi terv, Mostar és úgy BiH ahogy van persze főleg az előbbi. 3 nap lesz ott és a többi még tervezésBen, tengerpart folytatás. Szeretném kérdezni hogy ha Neum környékén laknánk akkor a mindennapos határátlépés nem jelent gondot? Úgy értem bármelyik irányba onnan nincs sor torlódás stb?

Köszönöm aztán kezdek visszaolvasni árak stb tekintetében,

De most ez fontos kérdés hogy július elején mire számítsak ha esetleg ott

Találnék szállást.

peliatan Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4856

Régi vágyam volt Mostart látni és megcsodálni a Neretva különleges türkizkék-zöld színét. Nagyon jól éreztem magam, ezért is mentem ujra vissza. Viszont nagyon nyomasztó volt látni az értelmetlen pusztítás után kb. 20-25 évvel a kiégett- lerombolt,  a monarchia idejéből maradt, vagy a háború után épített objektumokat. Elszomorított az üresen álló- sorsukra hagyott családiházak látványa, a valamikori tulajdonosok értelmetlen kiírtása, vagy elüldözése, származásuk miatt.  

Nem állt szándékomban lebecsülni a várost, csak több értékes műemlékét a barbárok a földdel tették egyenlővé. 

Előzmény: sarli (4852)
Molim97 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4855

Csak a történeti hűség kedvééért, 1997. őszén kezdődött a híd elemeinek kiszedése, az ideiglenes gyaloghíd is már ekkor "üzemben" volt.

Előzmény: emojnarode (4853)
The_Rible Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4854

A legjobb bosnyák mondás, amit tőled olvastam egyébként: baxhatod az országot, melynek még piramisa sincsen! :))))

Előzmény: emojnarode (4853)
emojnarode Creative Commons License 2017.05.22 0 2 4853

Sarajevo blokádjának feloldása után közvetlen leutaztunk ott lakó barátunkhoz /akkor még  Tuzlának és Olovonak mentünk,  a Zenica felé vezető út még zárva volt/ Egy hét ott tartózkodás is kevés volt. Minden baj és atrocitás nélkül átvészeltük és jókat röhögtünk az út mentén látható házakon a falfirkák találós szövegén. Egy ilyen gyöngyszem, amiről tán írtam is itt a fórumon , Olovonál egy  kanyarban álló romos  ház fehér falán így szólt : " Nismo krali, nismo srali, ali smo ratovali. " / Értsd. Nem loptunk, nem szartunk, de háborúztunk/ Ez csak egy és kissé fura volt, hogy miféle háború volt itt. Aztán 1999-ben vettük a fáradtságot és SA-ból leugrottunk Mostarba. A Stari most a Neretva fenekén hevert, a Magyar búvárok akkor már dolgoztak a romok felhozatalán. A régi híd helyén közvetlen mellette pár méterre ki volt feszítve egy függőhíd. Azon közlekedtek a járókelők és mi is át a túlsó partra. És már akkor is sokan voltak. Én még soha nem hallottam, hogy bárki is ráfizetett volna.

Előzmény: Molim97 (4850)
sarli Creative Commons License 2017.05.22 0 1 4852

A kérdező jövő héten megy arrafelé. Még sohasem volt Boszniában, és tanácsot kért. Valószínű, hogy nem lesz tömegnyomor, mint esetleg a frekventált nyári hónapokban. Ne riasszuk el olyannal, hogy "Mostartól ne várj  túl sokat".

Amúgy meg ízlések és pofonok....  Nekem élmény volt először Mostarban járni, pedig sok képet láttam róla előzetesen és sok helyen jártam már máshol.

Van aki a tömegnyomor ellenére (hiányában) is magába tudja szívni a város, a török negyed hangulatát, legyen az reggel, délben este, vagy télen-nyáron. Csak ennyi... ;)

Előzmény: peliatan (4851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!