KABE, Cabby, Polar ezek Skandináviában készülő típusok kifejezetten a Svéd, Norvég igényekhez és körülményekhez.
De a Hobby, LMC, Dethleffs típusokban is vannak téli modellek (pl. az Alpokban sok lakókocsi egész évre le van telepítve főleg síterepek közelébe) de ezek itthon sem a súlyuk, sem a méretük és persze az áruk miatt sem elterjedtek.
Bár már az előző válaszod is minden kételyemet eloszlatta.
Elég lejtős a telek, ezért a lakókocsi egyik fele a fellegekben van, a másik vége meg szinte a földön. ezért döntöttem úgy, hogy eszkábálok hozzá ilyen kerékagyra csavarozható talpat 10-es kazánlemezből, ami alá betonozok egy 30-40 cm vastag betonkockát. Nem mertem a kocsi négy sarkát alátámasztani, mert úgy éreztem, hogy ilyenkor nagyon meghajlik az alvázat alkotó, nem túl stabil "u" vas.
Elveg, ha a felni 13 colos: 4,5Jx13, 4x100-as osztókörrel, 57-es agy lyuk és ET30. Ha 14 colos 4 lyukas felni. 5,5Jx14, 4x100-as osztókörrel, 57-es agy lyuk és ET30. Ha 14-es 5 lyukas, 5,5Jx14, 5x112-es osztókör, 67-es agy lyuk és ET30
Sziasztok! Van egy lakókocsim, Hobby márkájú. Most szeretnék a kerék helyére készíttetni fix felállításhoz kazánlemezből talpat, hogy ne a gumit süsse a Nap. Viszont nem tudom pontosan lemérni a lyukkört. Én 110 mm-nek mérem, de ez szórhat pár mm-t. Tudnátok ebben segíteni, hogy ha 110-et mértem, az nagy valószínűséggel mennyi is? Mert tudom, hogy ezek a lyukkörátmérők nagyon közel vannak egymáshoz. Mondok egy példát, van mondjuk 110-es, meg van 113-as is.
Szóval a mért (számolt) érték 110 és ötös osztású. Egytengelyes, Hobby lakókocsi.
(A kerék levétele nem játszik, mert a kocsi zalában van, én meg a hajdúságban. :-)
A Balaton partján keresünk közvetlen vízparti parcellás kempinget. Olyat, mint az akali kemping, amit nagyon szeretünk, de már kicsit unjuk. Tippeket, ötleteket előre is köszönünk!
Szia! Vám, elvileg 10%, áfa 27% az értéke után, regisztrációs adó lakókocsira nincs, mivel nincs benne motor. Ehhez jön még a forgalomba helyezés (vizsga+eredetiségvizsgálat +forgalmi+törzskönyv+rendszám) kb 100 000 forint.
Szevasztok. Fehéroroszoktol akarok behozni egy zakladi metalov lakot. Milyen költségekre kell számolnom mire forgalomba helyezik? Köszönöm a seitö választ. Szép estét.