Keresés

Részletes keresés

markusjud Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1154

Én speciel többet teszek a lyukba az előírtnál :)

Nem 2/3-ig, ahogy meg van adva, hanem picikével a tepsifelszín föléig, púposra. És még onnan nő kövérebbre.

Előzmény: Törölt nick (1153)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1153

azt hogy éred el, hogy jól kidagadjank? már kérdeztem a múltkor, mert én is kipróbálnám úgy is. több sütőpor? vagy állni hagyni? igazság szerint, nekem a kevesebb sütőporral lett púposabb!

Előzmény: Zitka (1150)
medvemacs Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1152

én tegnap nem is margarinoztam, mégis kijött 10 p kövön aszalás után :)

amúgy, ha van időm és nem hosszú a körmöm, akkor nagyon klafa dolog a vajdarabkákkal mancsolni :)

Előzmény: markusjud (1147)
Tereza Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1151
Örülök, hogy nem kötelező a macera.
Előzmény: Zitka (1150)
Zitka Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1150

Tereza, én is olajozok. Ne aggódj, hogy lecsurog az oldaláról! A legelső (amerikai) muffintepsimre még az volt ráírva, hogy nem is szabad az oldalát bekenni, csak az aljába kell önteni egy pici olajat. A vajazás+lisztezés sztem fölösleges macera. Épp az a klassz a muffinban, hogy hirtelen felindulásból 5 perc alatt összedobható. A fene fog kenegetni, lisztezgetni, aztán meg a pultot takarítani.... :-))))

Stahljucinak sztem ikeás muflitepsije van, ez kb. olyan, mint a dr.oetkeres 12-es. A mennyiséget nem kell annyira mellre szívni, ahogy láttam ő pl. elég lapos muflikat süt. Én meg azt szeretem, mikor jól kidagadnak a lyukakból. :-)

Előzmény: Tereza (1145)
Tereza Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1149
Úgy látszik, maradok az olajnál.
Tereza Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1148
Ennyit a szakemberekről.
markusjud Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1147

Én eddig olajoztam, és nem liszteztem, és tök jó volt.

Tegnap - mivel olvastam az Oetker tájékoztató füzetkéjét, amit a tortaformához adtak, hogy inkább margarin, az olajat nem ajánlják - margarinoztam, és nehezebben jött ki.

Maradok az olajnál.

És igen. Sajtoshoz is.

Előzmény: Tereza (1145)
Tereza Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1146
De még eszembe jutott, hogy Stahl Juditnak vajon milyen méretüek a muflijai? 12 db-os, de nem néz ki túl nagynak. (A receptjei miatt kérdezem.) Ti mit gondoltok? Vagy csak én vagyok ilyen mániás?
Tereza Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1145

Most nézem, hogy a mini mufli papirján azt irják a receptben, hogy für die Form: etwas Margarine, etwas Weizenmehl. Hát, én csak 1 lukat próbáltam margarinozni, de ahhoz nem volt türelmem, nemhogy még liszttel szórjam! Gyorasabbnak itéltem az ecsettel való olajozást, bár lehet, hogy nem ez a legideálisabb, mert egy része(?) lefolyik az oldalakról, és pici tócsa marad az alján. De nem volt baj, szépen kijött, bár igaz, hogy a tésztában is volt olaj. Talán azért?

Ti hogy  csináljátok?

Ha olyan van, hogy sonka, sajt, ami magában zsiros, akkor egyáltalán nem kell "alázsirozni"?

Előzmény: markusjud (1123)
Tereza Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1144

1000 aprósba épp zárás előtt bejutottam.

Megvettem a 12-est. Original american muffinform a felirata, igy talán nagynak számit, de nem tudtam ellenállni és valószinű ezt láttam vagy másfél éve valakinél. Az otthonimtól kb. fél cm-el szélesebb, de kb. 1,5cm-vel laposabbak a lukak. Valszeg agyatokra megyek a méreteimmel, de most már befejezem.

markusjud Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1143

Bármilyen piskótamorzsa (tegnap sos babapiskótát kellett beleraknom), erős feketekávé + rum, hogy jó tocsakos legyen, cukor v. édesítőszer ízlés szerint, mazsola, egérkaki, citromhéj, narancshéj, lekvár, keserű kakaópor, meg bármi, ami szerinted puncsba való.

Levágtam a buflák kalapját, a belsejüket kiszedtem mokkáskanállal, és a helyére jött a trutyi. Ha lett volna időm, akkor a kiszedett belsők adták volna a puncstöltet alapját.

Valszeg azért tortaformában is megkapja még apukám a puncsot, de ahhoz már végképp nem volt türelmem tegnap... Különben is, a családi ebéd majd jövő hétvégén lesz.

Előzmény: medvemacs (1142)
medvemacs Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1142
Naná! :)
Előzmény: markusjud (1141)
markusjud Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1141

Megint kéne az elpirulós jel...

Dr. Oetker puncs cukormáz por + őszerintük néhány tk. víz, helyette én néhány tk. rumot tettem...

A belseje is érdekel? Az legalább tényleg finom...

Előzmény: medvemacs (1140)
medvemacs Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1140
Ja, bevonatról tessen kicsit regélni nekem :) (recepice, miazmás)
Előzmény: markusjud (1136)
Zitka Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1139

Épp tegnapelőtt néztük meg itthon a Csokoládét! :-) Hú, de guszta volt! Nem a megvert nő... :-)

(lehet, hogy ezt a kedvenc csokis topikba kellett volna beírnom? :-) )

Előzmény: medvemacs (1137)
Zitka Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1138

Aki gyönyörűséget akar enni, menjen cukrászdába. Aki meg finomat, az süssön magának, vagy kérje meg a feleségét/barátnőjét/lányát/stb. :-))))))))  Na de komolyan: a legócskább cukrászdában is "szépek" a sütik, csak meg ne kóstold!

Chokito-elv rulez! :-))))))))))

medvemacs Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1137
Neizéjjemmá, ez guszta! Az enyimek ugyanígy néznek ki, csak én csokiba forgattam őket (és ugyanolyan béna voltam, mint a megvert nőci a Csokoládéban).
markusjud Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1136

Jaj most lettem kész... teljesen... :) Köszi a segítségeteket!

Íme az eredmény:

Zitka! Tudod mér' nem mignon lett? Mert a mignon szép:(  Ez egy adag rózsaszín borzaska:( Még nem tom, chokito-e egy kicsit, mert rondának ronda, de még nem derült ki, finom-e. Most csak néhányat hagyok megenni, a többi érjen holnapig, az a puncsnak muszáj.

Jó éjt mindenkinek!

edinacs2 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1135
A muffin formában sütött indiánert is ketté kell vágni. Levágni a tészta tetejét, a tésztéra jön a krém, a teteje csokiba mártva visszakerül a tetejére. És szép. Ugyanígy a puncsos is készülhet.
Előzmény: markusjud (1130)
Zitka Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1134

Bocsi, közben el kellett mennem itthonról, és csak most értem haza.

A puncstorta maflásítva az nem a mignon? :-))))))))) 

Mi gyerekkorunkban paprikáskrumplis sütinek hívtuk a puncstortát, ui. a tölteléke pont úgy nézett ki, mintha a maradék paprikáskrumpli lett volna bepakolva a két piskótaréteg közé. :-)))

bolti magdalenas :  szerintem piskóta némi zsíradékkal megküldve.

Előzmény: markusjud (1127)
markusjud Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1133

Nekem állítólag azért nem sikerült olyanra a kóqszosom, amilyenre akartam, mert szépen kikavartam, és nem suttyintottam :(((

Annyira fáradt vagyok, hogy nincs kedvem gondolkozni, úgyhogy valszeg egy az egyben megcsinálom a recepted alapján...

Előzmény: medvemacs (1132)
medvemacs Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1132
Ja, még valami: olvastam itt, hogy van, aki az összedobálás híve, aztán hadd süljön - én itt szépen ki szoktam kutyulni mindent (vajat habosra, tojatokat egyesével bele, lisztet-tejet fokozatosan) - nem mertem még a zutyulós módszert kipróbálni.
medvemacs Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1131

Hát, ha belenyomatod, az vszeg még nyers korában menne - de nem tudom, a puncstölti mennyire állja a sütést. Képen már láttam kettévágott+kencélt maflást, az Officina Nova Édességek-kötetében - az nagyon gusztán nézett ki :)

Szóval én sütés után szelném, kenném, tetejét fondanoznám :)

markusjud Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1130

Köszi, kinyomtattam!

Szerinted az igazi puncsos tölteléket bele lehet a már megsült muffinodba habzsákolni / injekciózni, vagy szétesne, és inkább vágjam ketté és kenjem meg?

Előzmény: medvemacs (1128)
medvemacs Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1129

naná! :)

amúgy a papír-témához: néha az öcsém kisfiával sütögetek, és imádja belepakolászni a papírkákat a lyukakba - meg még azt is hagyom, hogy a tészta egy részét ő kotorja a helyére (ellenőrzött kísérlet) :) igaz, így másfélszeres az időfelhasználás, de kit izgat :)

Előzmény: Tereza (1120)
medvemacs Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1128
azt a recepicét próbáltad már, amit a (760)-ban leírtam? Nekem határozottan piskóta-jellegű tésznya jön ki belőle - elég sok változatban/adalékkal sütöttem már.
Előzmény: markusjud (1127)
markusjud Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1127

Zitka, tudnál nekem valami tippet adni a következőhöz? :

Apukám kedvence a puncstorta, de én most maflásítani szeretném. Milyen piskótát lehet mondjuk a minimaflásban csinálni? Megtölteni és bevonni már tudom, csak az alapanyag megsütésében vagyok bizonytalan. Ugyanis a "rendes" piskótához a jól felvert tojásfehérjével indulunk, beleforgat, stb., a mufli meg pont nem ilyen. Van valami piskótához hasonló ötleted, ami mufli? Ha még nedvesebb jellegű, olyasmi, mint a bolti magdaléna, talán még jobb.

Ma este kéne megcsinálnom, hatig dolgozom, és még aztán kéne hét tájt nekiállni...

Előzmény: Zitka (1126)
Zitka Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1126
Tereza, én is csak tervezem a fasírt sütést a minimuffinosban. Semmiképp nem tennék rá morzsát. Normál tepsiben szoktam apró (kb. diónagyságú) fasírtgombócokat sütni, természetesen arra se teszek morzsát. Bár, meg kell mondanom, azért a sok olajban sütött minifasírt sokkal finomabb. :-) Csak nagyon utálom, hogy telemegy olajszaggal az egész lakás. :-(
Előzmény: Tereza (1121)
Tereza Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1125

Köszönöm szépen.

A miniket én bizony beolajoztam kenőtollal, mert féltem, hogy nem jönnek ki. Most a kenőtoll lett szilikonos, Karácsonyra kaptam, állitólag a Jézuska Kikában vette. Persze nem olyan extra, mint Stahlé, de ez is jó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!