Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63160

Ez a lof.szt aranka kategoria, igazi gyokeret fogtal.

Ezt az is latja, aki nem ert hozza.

Ne is foglalkozz vele. Neked ingyen volt, ha nem tudod hasznalni, add el.

Előzmény: triker (63159)
triker Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63159

"nie im Wasser gewesen ist wie neu"

és amit ezután vettem egy tényleg keveset használt:

Nem, nem cseréltem össze a képeket  :)

Előzmény: In Lak'ech (63157)
sjohn Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63158

Az aktiválástól számított naptári évben 12 alkalommal van lehetőség rá, alkalmanként maximum 9300 Ft-ig visszaigényelni postaköltséget

Előzmény: t.lantos (63150)
In Lak'ech Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63157

Igazából te vagy az, aki helyesen járt el. A részleges, vagy teljes vételár visszatérítés mindentől eltekintve is megillet, mivel " a termék nem felelt meg a termékleírásban foglaltakkal". Ergo, te még így is a legmesszebmenőkig "jófej" vagy. Egy negatív azért remélem formálódóban van a részére. Mondom ezt úgy, hogy jómagam a legutolsó esetben adok negatív értékelést. Ám nyilvánvaló hazugság esetén mindig. Lehet valaki jóhiszemű. És jóhiszeműen futhat bele olyanba, amiről igazán nem tehet. De azt biztosan tudta, hogy a motor használt. És ha mégoly hibátlanul is működik, a használt az használt, és nem pedig új.

Előzmény: triker (63155)
t.lantos Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63156

Nem hazudott, nem latott vizet, mert nincs szeme :)

Előzmény: triker (63151)
triker Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63155

Megírtam az eladónak:

Közben vettem egy másikat és ha ön hamarabb közli, hogy mégiscsak jön a csomag, akkor nem veszi át a párom és mehet vissza a csomag. Mi az ön véleménye, most mi legyen?

Megvárom a véleményét és természetesen megpróbálok megegyezni vele.

Így hogy kiderült nem új, hanem használt, már nem volt olyan jó vétel. 

(Nem véletlenül voltak a fotók egy sötét helyiségben fotózva)

Előzmény: Törölt nick (63154)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63154

Ismerős a szituáció sajnos.

1- nézd meg a motort jó-e és döntsd el magadnak, hogy tényleg olyan jó vételt volt és megtartod-e (IGEN/NEM)

2-ha megtartod, akkor szerintem utald át a vevőnek a pénzt, esetleg a pénz mondjuk 80%-t a hosszadalmas sztori leirásával és ahogy vettél másikat .

3-ha úgy döntesz, nem kell, akkor küldd vissza DPD-vel. Ez esetbe ird le neki azt, hogy vettél másikat, mit a kollágák irtak.

Előzmény: triker (63148)
triker Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63153

Köszönöm

Előzmény: t.lantos (63152)
t.lantos Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63152

Te tudod kerni a pp tranzakcional.

A tarifat pedig megtalalod a DPD-nel. Nemetorszag 2-es zona, oda eleg nagy csomag is elmegy 30 EUR-ert.

Előzmény: triker (63151)
triker Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63151

Evente 5x a paypal kifizeti a visszakuldest, DPD-vel bele is ferhet.

Kinek kell ezt kérni? Eladónak, vagy vevőnek? Mekkora összeg ez, mert 30 €-nál több lenne a posta?

Bár egyszerűbb lenne a megegyezés, de nem bízom az eladóban. A vizet nem látott motor leírással már jó nagyot lódított. Ne lenne tél, akkor egy próbával meg lehetne állapítani, hogy megy a motor...

Előzmény: t.lantos (63150)
t.lantos Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63150

Ha rendes vagy, fizetsz neki valamennyivel kevesebbet. Vagy megkered, hogy kuldjon nemi penzt a postakoltsegre, es visszakaphatja.

Evente 5x a paypal kifizeti a visszakuldest, DPD-vel bele is ferhet.

Előzmény: triker (63148)
triker Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63149

"-Újból kifizetni a vevőnek ezek után kell-e, ha meg akarom tartani, illetve meg kell-e tartanom?"

Pontosabban fogalmazva: 

Meg kell-e tartanom, mert akkor természetesen fizetnem kell újból.

triker Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63148

Sziasztok! Licittel vettem egy csónakmotort Németországból. PP fizetés és DPD küldéssel. Két hét után eltűnt a csomag. Eladó többszöri érdeklődésre sem tudott választ adni, ezért a PP-hoz fordultam és pár nap múlva visszatérítést kaptam. 

Több mint egy hónap után vettem egy másik motort.

Tegnap megjelent a posta és hozott egy szakadt csomagot, amit a párom vett át és benne a régen megrendelt csónakmotor. Este már írt az eladó is, hogy jön a csomag. Ha ezt előbb tudom, akkor szólok a páromnak, hogy ne vegye át a csomagot. 

Kérdés mi a megoldás?

-Visszaküldeni kinek a költségére történjen?

-Újból kifizetni a vevőnek ezek után kell-e, ha meg akarom tartani, illetve meg kell-e tartanom?

-Mi van akkor, ha nem az van amit ígért. "Csónakmotor ami még vízben nem volt, mint az új" helyett egy használt, ami a hajócsavar erős elhasználódásán egyértelműen látható. (Csökkentett ár?)

-Megoldás keresése a vitarendezési központon keresztül, vagy ebay-en az eladóval levelezve?

Válaszokat előre is köszönöm.

sjohn Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63147

...mindig abban a valutában jelenik meg, ahol feladod....de...it...es...at---Euro

...co.uk....GBP

...com....USD

Előzmény: GMM2 (63146)
GMM2 Creative Commons License 2020.01.29 0 0 63146

így már sikerült. már csak az a kérdésem hogy az eladó tárgy értéke usa dollárban jelenik meg. hogy kell eurot beállítani? vagy ha már felkerült az aukcióra lehet módosítani hogy eurot adjak meg? köszi előre is.

Előzmény: Tshu-hash (63125)
XANTIi Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63145

Az ebay alsó összeghatár nélkül mindíg garantálja a visszafizetést. A PayPal is. Csak a 60 nap leteltére érdemes figyelni, utána már nem megy. Az eladó piszkálását már ez előtt, az ebay saját levelező rendszerén kell indítani, azt nem tudja mókolni, eltagadni.

Előzmény: bombaba (63143)
XANTIi Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63144

Praktikusan az U-val kezdődő tracking number NEM valódi nyomkövetésre van.

Az egyik legjobb kereső oldal a 17track.net

Előzmény: bombaba (63143)
bombaba Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63143

Valami teljesen fals, hamis elképzelésed van a kínai postázási rendszerről, emellett súlyös üldözési mániád is van.

Az ebay-en elérhető nyomkövető rendszer ugyanaz, mint amit Te is bármikor meg tudsz nézni a neten, ha a magyar postához bevonulsz a számaiddal, ők is ugyanott keresik a küldeményeket, mint Te a saját gépedről. 

A Kínában feladott küldemények egy része - amit az eladók általában leírnak az aukciójuk információs tudnivalóik között - helyi azonosítót kap, általában a 10-12 dollár alatti küldemények esetén. Ezek Kínán belüli követést tesznek lehetővé. 

Az értékhatár feletti küldeményekre biztosíthat az eladó nyomkövethető postázást, vagy választhatsz magadnak nyomkövethető szállítást külön díjért. 

A díjmentes postázás nem feltétlenül nyomkövetett küldés. 

"normál esetben a feladó a rendeléstől számított 4-5 napon belül indítja a tracking rendszerben a csomag követését és megad egy kb. 20-40 MUNKANAPOS várható érkezési időpontot." - Tele vagy tárgyi tévedéssel. Nem az eladó indítja a csomag követését, az eladó csak becsomagol, és ráragaszt egy feladási cetlit, majd továbbítja  a csomagbegyűjtő helyre, ahol bescannelik a cetlit. Innentől indul a nyomkövetés, ami a vásárlástól lehet 4-5 nap, de lehet 10-14 nap is, az eladó szokta az aukcióban megadni, mennyi nála az átfutási idő.  

" felveszik a rendelést, megérkezik a pénz, majd csinálnak egy kamu küldést, ahová ők vezetik be a fals adatokat." Az eladó nem vezet be sehova fals küldési adatokat. A pénzt az eladó csak akkor kapja meg, ha a vevő  visszajelez a küldemény megérkeztéről, vagy a célország postája  az átvételről.  

"A refund akkor működik, ha az eladó vállal pénzvisszafizetési garanciát." - Az aliexpressen még nem láttam olyan árut, amire nincs pénzvosszafizetési garancia. És ez működik is.

Előzmény: Törölt nick (63134)
XANTIi Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63142

Akkor nálad a gondok egy része talán nem jelentkezik. Szlovákiában sincs ilyen mizéria a postával. Már ottani fiókbérlést fontolgatok, csak sok kereskedő nem küld árut ilyenre.

Előzmény: Törölt nick (63141)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63141

Bocs, de én Ausztriában kapom a csomagokat, ott at országba érkezés után 2-3 nappal nálad van a csomag. Ha van Sendungsnummer (márpedig a trükközők kiadják), akkor a postán 1 perc alatt meg tudják mondani, belépett-e a csomag Ausztria területére.

Előzmény: XANTIi (63139)
XANTIi Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63140

Pontosítok: jan. 17-én kézbesítették. Nem tudni, hogy a helyi postán vagy útközben dekkolt. 25 kilométer 3 hét alatt. Akkor mit várok Londonból ugye?

Előzmény: XANTIi (63139)
XANTIi Creative Commons License 2020.01.27 0 0 63139

Pedig SAJNOS döntően ott van baj. Nagyon nagy baj. Nem csak kínai irányból. Máig nem ért ide Londonból egy levél, sajnos nem nyomkövetős. Royal Air Mail, amit dec. 20-án adtak fel. Az ottani postakönyvben is átvette az angol posta.

De dec.23-án budapesti postán lebélyegzett levél Érdre január 17-én ért.

Drámai munkaerő hiány van. A nem aláírós levelek, kis csomagok pláne, hetekig rohadnak félredobva.

De ebay-es német eladótól tűnt már el úgy aláírós küldeményem, hogy a német posta átadta a magyarnak. Ez még papíron igazolva volt. De a magyar rendszerbe NEM került be soha. Kivárás, visszafizetés. A cég honlapján kis országunk felkerült az "oda nem postázok" feketeseggűek listájára.

Előzmény: Törölt nick (63138)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.26 0 1 63138

Csak vásárolok az Ebayen, eladni személyesen szoktam.

Most jött el az a pillanat, amikor befejezem az ottani vásárlásokat. 2004 óta vagyok tag az Ebayen, évente max. 1 esetben volt gondom, 4200 pozitív értékelésem van, 100%-os.

Az eddigi összes kínai rendelés az őszig problémamentes volt, teljesen elégedett voltam.

Októberben kezdődött el valami, amikről írtam. Addig beadták a trackingnummetr, ha nem működött a követés esetleg, rákérdeztem, jött a válasz és minden olajozottan ment.

Most meg nem merek rendelni, mert 50% az eltűnés aránya. Már voltam bent a postaközpontban is, vittem a trackingnummereket, és ott meg tudták nézni érkezett-e ilyen számon csomag. Nem.

Előzmény: sjohn (63137)
sjohn Creative Commons License 2020.01.26 0 0 63137

...gondolom te csak vásárolni jársz az eBayre...eladni nem szoktál...

azért ahhoz amit csinálsz, kell egy kis mazochizmus, ugyanis ha ennyire szar, miért vásárolsz ott?

A Kínai trackingek nem mindegyike nemzetközi tracking...van amelyik csak Kínán belül él.

Előzmény: Törölt nick (63136)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.26 0 0 63136

A refund akkor működik, ha az eladó vállal pénzvisszafizetési garanciát.

Na de itt a csel megint, ha írsz az eladónak, nem válaszol. Ha írsz az Ebay-nek, akkor jön az, hogy tisztázd az eladóval.

Csak a módszer az, hogy hiteget vagy nem válaszol, és eltelik a 60-90 nap, és se áru se pénz.

Amit itt lenn látsz, az a  az uumw_40   eladó 1 heti negatív értékelése. Előtte

kevés a negatív értékelése. Jeleztem a dolgot az Ebay-nek, hogy konkrétan

2 dolgot nem szállított le, vállvonogatás és csinálhatja a svindlijét tovább.

This one item is missing from my order. Everything else arrived as expected.

👎👎👎👎 Kann ich nichts zu sagen da der Artikel bis heute nicht angekommen ist!

Item never received. Seller does not respond to inquiries.

Does not ship te ordered items, but send worthless stuf. No communication

Ware nicht geliefert

FRAUD!!! Never buy from this seller! He will not send you bought item. FRAUD!!!

Liefert nicht,keine Sendungsverfolgung

Lieferung nur teilweise. Keine Nachlieferung. Unzuverlässig.

fake selling, never shipped and fake answers, do not buy

Steals money, delivers nothing, fake shop, criminal.

Liefert nicht, leider unzuverlässig ,keine Sendungsverfolgung

Artikel wurde nie gelifert, stattdessen ein komplett anderes Produkt. Achtung !

keine Ware erhalten

keine Wahre gekommen. NIE WIEDER !!!

Keine Ware und nur schlechte Ausreden, schlechter Verkäufer

Előzmény: Syracusa (63135)
Syracusa Creative Commons License 2020.01.26 0 0 63135

Nem annyira értem, mert ha van megadva ETA, akkor az utolsó dátumtól számítva ott van a 30 nap a refundra, értékeléstől függetlenül.

Előzmény: Törölt nick (63134)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.26 0 0 63134

Az Ebay-on van egy tracking-rendszer, ahol meglepően pontosan jelzik, hol van éppen a csomag.

Pl. ha azt írja, a csomag Arrived to Destination Country, akkor valóban 2-3 napon belül nálad van a csomag.

Na most érdekes módon a meg nem érkezett csomagoknál már a Sendungsnummer kiadás is eleve heteket késik, majd utána semmilyen információ nincs a tracking-rendszerben vagy egyértelműen kamu adatok.

A másik érdekesség, hogy normál esetben a feladó a rendeléstől számított 4-5 napon belül indítja a tracking rendszerben a csomag követését és megad egy kb. 20-40 MUNKANAPOS várható érkezési időpontot.

Na most a meg nem érkezett csomagoknál a rendeléstől számított 15-20 nap múlva kerül a tracking rendszerbe az első bejegyzés, és ehhez 40-60 nap szállítási határidő. Mivel az Ebay-nál 60 nap után törlődik az értékelés lehetősége, még negatív véleményt sem tudsz adni neki.

Nekem az a véleményem, a kínai csalók kiismerték az Ebay rendszerének a gyenge pontjait és most elkezdtek simlizni. A módszer az, hogy felveszik a rendelést, megérkezik a pénz, majd csinálnak egy kamu küldést, ahová ők vezetik be a fals adatokat. Közben hitegetnek, nehogy negatív értékelést adjál, 60 nap után meg röhög a markába, hogy még nagyon reklamálni sem tudsz, mert az Ebay azt válaszolja, miért nem jelentetted nekik előbb a problémát.

Őszig semmilyen problémám soha nem volt, több ezer rendelés gond nélkül megérkezett.

De most valami történt, és már többször jeleztem az Ebaynek a problémákat, csak vállvonogatás megy.

Én is átállok az aliexpress-re, mert csak az ősszel több mint 200 eurót buktam a trükközés miatt.

Előzmény: bombaba (63133)
bombaba Creative Commons License 2020.01.26 0 1 63133

Csak egy kérdésem van: szerinted van a kínai feladónak bármi halovány fogalma arról, hogy az általa feladott és 100 felé elküldött kis nylonzacskónyi csomagok egy adott pillanatban hol kódorognak? 

Gondold el, akár 60 napig jönnek, több helyen átpakolva, szárazföldön, tengeri kikötőben, akárhol.

Teljesen felesleges ilyet kérdezni tőlük.

Előzmény: Törölt nick (63130)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.26 0 0 63132

Na de nekem októberi és november eleji rendeléseim nem jöttek meg.

A legpofátlanabb az volt, akitől 8 dolgot rendeltem október 17-én. semmit nem küldött el,

kiadta a Sendungsnummer, és kínaiul az volt beírva a Követésbe, hogy értesítve a Provider.

Már a szállítási határidő is gyanús volt: december 10-január 20.

Nem jött meg dec. 15-ig semmi, háromszor rákérdeztem, hol a cucc, semmi válasz.

Bevágtam a 8 negatív értékelést dec 17-én, mer tmásnapra törlődött volna az értékelés lehetősége.

Eltelt egy hónap, majd jan. 22-én érkezik egy csomag, amiben benne van a 8 rendelt áru.

Na de a kis trükkös január 14-én adta fel ajánlottan, ott a címkén egyértelműen a dátum.

Majd jan. 24-én jön a levél az Ebay-tól, hogy a kínai eladó panaszt tett ellenem, hogy azt

hazudtam, nem kaptam meg az árut és még negatív értékelést is adtam, pedig ő igazolni tudja, hogy megkaptam.

Még mindig keresem a levegőt ekkora pofátlanság után.

Előzmény: PermanentDestructor (63131)
PermanentDestructor Creative Commons License 2020.01.26 0 0 63131

Én az utóbbi években inkább az aliról rendelek. Amúgy meg szoktak érkezni a cuccok, de sajnos van, amikor tényleg 60 nap alatt.

Most a kínai újév és a vírus miatt lesz káosz.

Előzmény: Törölt nick (63130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!