Aki meg nem ismerne, ajanlanam ezt az oldalt: http://www.mozilla.org/start/1.0/addons.html. Itt par kellemes dolog, mint calendar, eger mozgassal vezerles mozilla-hoz, bannerblind amivel meg lehet szuntetni a kellemetlen rekalmokat az oldalon:) (igaz flash-re egyenlore nemmukodik csak kepekre)
Hát nem tudom, nálam úgy tünik nem. Konkrétan most a http://nyomtato.lap.hu oldalt nézem. Reload: 2-4 sec. Preferences, Advanced, Cache, Clear mem cache, Clear disk cache és máris 15-16 másodpercig töltődik az oldal. Úgy tünik nem befolyásolja hogy a "Compare the page in cache.." pont mire van állítva :(
Még egy dolog..
Észrevettétek hogy az index jutalmazza az IE használatát? :) IE6-tal megnézve az index.hu-t a felső reklám egy flash, Mozilla-val vagy Opera-val viszont egy anim gif.
Netscape 4.x alatt a Shift+Reload kombináció hatására a böngésző újra lekérte az oldalt úgy hogy figyelmen kívűl hagyta a cache-t. Úgy tűnik hogy ez funkció eltünt a Mozilla-ból. Vagy csak én nem találom?
Azért elmondanám, hogy nagyon csalafinta a RamTeszt:) Nekem egyik sem mutatta ki a problémát.
Win alatt államdó IE fagyás, Win leállás ...stb.
Nem is biztos, hogy rossz valamelyik, csak nem passzol a másikkal.
Vettem otthonra 2* 128 MB ramot(noname), Linuxal még elment, csak egyre sűrűbben voltak problémák.
Win 98 felment, de havonta kellett újratelepíteni és most hogy van itthon XP rögtön kinyögi, hogy nem is hajlandó feltelepűlni. Amint kivettem a ramot semmi gond, pedig mindegyik 133 Mhz-volt.
Aztán megoldottam vettem Sam-Sung, nem noname ramot a gépembe(szerencsére noname árban kaptam), azóta semmi gond vele. Az eredeti SS volt.
Én azért nemreklámoznám, mert valszeg a gépeddel van a gond, azaz a Win változattal. Nekem 98 és XP alatt ie rendesn működött a mozilla, bent a melóhelyemen napi 8 órában nyomultam velem.
Szinte semmi gondom nem volt vele, összesen 2 oldalról tudok aminek nem tudja a menöjét rendesen kezelni.
Amikor ehhez hasonló üzenetet kapsz, akor valszeg Ram hiba van a gépeden. Azaz tuti, nem cseréltélmostanában ramot?
Szervusz kaanga!
Én Mozilla 1.1 Alphat tettem fel, ezzel gond nélkül megy a "Save Link Target As.." és "Save Page As.." itt az indexen, valamint mas oldalakon is. Marad uninstall az ami van, utána install Mozilla 1.1a.
Köszi a segítségedet, de független a cikktől IE-el minden további nélkül sikerül a feladat.
Bárhol, pl. az Index főoldalán előveszek egy linket és azt a mentés máskénttel (Save AS) menteni akarom akkor jön a hibajelzés( Mozilla esetén).
Elnézést , de lehet, hogy én tévedésben voltam akkor amikor azt hittem, hogy ez a topik arról szól, hogy tanácsot lehet kérni! Ha ez nem így van akkor abba is hagyom a kérdéseimet.
Ennek ellenére összefoglalom a lényeget:
Nem voltam megelégedve az eddigi böngészőimmel (IE,NC,Opera), ezért tanácsot kértem, hogy Mozillát érdemes-e letöltenem és ha igen akkor mire számíthatok. A tanácsok alapján le is töltöttem az 1.1-es változatot, de ha egy megnyitott oldalt mentés másként-el akarok átvinni egy másik könyvtárba akkor minden esetben azt írja ki, hogy a program szabálytalan műveletet hajtott végre, le fog állni és hibaként az alábbiakat jelzi:
A Win 98-as gépemen a Java 1.3.1-es telepítve van.
Mivel a probléma még most is létezik, ezért kérdezem, hogy mit kellene tennem annak kiküszöbölésére?
Annyit értek a számítógéphez, mint azok akik csak írogatnak a neten.
Huuuhh eltévedtem:) Mi törént itt? felborultak ez elméleteim és a hormonháztartásomnak is annyi.
Ezt nem egészen fogom, a levelezője ugyan tényleg kíválló, de Java az nincs benne:)
vOrOn: Sajna, tuti nincs benne a java, de kiadta a sun a Jre 1.4.1-s változatot, ami már majdnem minden alkalmazással elbánik. Letölt a Sun oldaláról, majd telepíted. A mozilla oldalárol is lelehet tölteni, ami a böngésző saját xpi kiterjesztéként egyszerű telepíteni, de az egy korábbi változat a jre 1.3.0.
zümy: nem lehet jelszót kérni, ez még a tuti biztonságos linux alatt sem megy. Viszont ott a pass managger, azaz a te jelszavaidhoz nem tud senki sem hozzáférni. A levelező progit is védi. Böngészni meg bárki böngészhet(szerintem)
atya ur isten, eddig ez egy ertelmes, es kellemes topic volt. legyszi ne tegyetek olyan szintre mint a ie topic-ot vagy hasonlokat:)) Ha vkinek ennyire nem sikerul az inkabb jojjon irc-re, icq-n ertekezze le vkivel vagy levelbe:), irhat nekem is.
Amugy mozilla-ba nincs benne a java, tehat azt vagy telepiteni kell (sun.java.com) vagy ha mar fentvan akkor a megfelelo dll-eket (windows alatt) bemasolni a plugins dir-be.
( ui: bocsi csak tiszta dr szöszis tracsparti lett itt hirtelen :), ami kozott elvesz a lenyeges esetleg )
Szervusz kaanga!
Milyen cikket? (mi a formatuma, kiterjesztése, az nem érdekel miröl szól, esetleg az oldal pontos címe) probáld lementeni másként IE-vel, és írd le ha sikerült vagy mégsem.