Keresés

Részletes keresés

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.24 0 1 83615

Ez a Mega tényleg elég fantáziátlan név, de mit lehetett volna adni minden idők legnagyobb csillaghajójának...? Csak érdekel, mi passzolt volna hozzá.

A xystonról sose gondoltam volna, hogy történelmi gyökere van.

Voltak jó hajónevek, pl. a Relentless, a Chimaera, vagy épp a Subjugator, úgy látszik, most már nincs ennyi fantázia... mondjuk ezzel az erővel lehetett volna a nagy dög Supremacy-osztály, jellemzően a hajóosztályok az elsőként elkészült egységről kapják a nevüket...

Mit tudom én, kiaknáztak pár bolygót az Ismeretlen Régiókban, lehettek támogatóik, Birodalmi Maradvány, meg a jó ég tudja... nem tudom, az Ahsokában mindenesetre már sikerült valamit megalkotniuk, és azért az Eye of Sion nem csak pár hajtómű...

A ST valóban nem ad semmiféle hátteret az Első Rendnek, van, mert csak, és gonosz, mert csak.

Előzmény: Biga Cubensis (83609)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.24 0 0 83614

Nekem is tetszenek nagyjából az SE javításai, amik a technikai javításokra/CG-re korlátozódnak.

Azok már kevésbé, hogy mondjon Vader "Nooooooo"-t a ROTJ végén is, vagy Anakin erőszellem cseréje se váltotta ki a tetszésemet.

Jabba behelyezése indokolt volt a New Hope-ban, de jobban jártunk volna, ha ismét egy animatronic bábu lett volna a fiatal Jabba, mint a gyorsan öregedő CG. Az olyanok, hogy mondjuk legyen több jármű a hangárban, csatában egyenesen jót tesz, attól csak még grandiózusabb a jelenet, feltéve, ha ügyesen elhelyezik és nem lóg ki a CG lóláb.

Előzmény: Jani-wan. (83613)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.24 0 0 83613

Jó, nekem is megvannak még a 93-ban vásárolt VHS kazetták :D
A magyar nyelvű első kiadást meg nem is tettem be még videóba.

Igen, vannak olyan belenyúlásai amik nagyon nem tetszenek, de szerintem a majdnem az összes jó.
Mint a SE is nagíyrészt jó volt, csak volt benne egy-két nagyobb "baleset", ami elrontotta az egészet.

És ami nekem nem tetszett az előzőben verzióban, azok ebben a legújabban törölve is lesznek, mert rájött hogy kicsit túl messzire ment.
Mondjuk a Jedi esetében az, hogy jeleneteket akar forgatni az pajzsgenerátornál folyó harchoz, az nagyon nem tetszik nekem sem.

Előzmény: Stratonicus84 (83611)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.24 0 0 83612

Nem, nem írtad.

Egyáltalán nem magyarázza azt, hogy miért lennének "egyáltalában nem starwarsosak", csak azt hogy neked nem tetszik mert nem ős technikával készült gyenge minőségű a kép.

És a Mona Lisán mégis mit nem lehetett jól megfesteni, amit most már lehet?

Mert nekem pl. ez a gifes jelenet sosem tetszett, mert azt látni hogy egy TIE megy tök magában a mély űr felé, miközben elméletileg üldöz egy X-szárnyút.
Itt meg igazi látványos harci jelenet van, ami semmit sem ront a filmen, csak javít.

Vagy mikor Solo kijelenti, hogy van a tarsolyában néhány manőver hogy lerázza a csillagrombolókat, majd elkezd kurva lassan balra húzódni, mint az autós angliában aki defektet kapott.

És helyette lett valóban néhány manőver ahol az látszik hogy Solo ismer néhány manővert ami ér is valamit.

Jó, elhiszem hogy neked ez probléma, de nem igazán értem hogy ezek az apró kis javítások mégis mitől "egyáltalában nem starwarsosak"?

Előzmény: atherton_ (83610)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.24 0 0 83611

Ráadásul ez az Adywan is már kezd olyan lenni, mint Lucas bátyánk. Ő is folyton belenyúl a korábbi felújított változatába, és még újabb verziókat csinál. :)

Szóval ja, érdekességként oké, hogy valaki a saját szájíze szerint módosít a Star Warson, de az eredeti a legértékesebb, minden hibájával együtt.

Előzmény: atherton_ (83610)
atherton_ Creative Commons License 2023.10.24 -1 1 83610

Mert?

írtam hogy miért..

csak ismételni tudom magam: mert én az eredeti filmeket szeretném jó minőségben. már csak azért is az a gyerekorom retrofeeligje.

És ez a módosítás pl. mitől rosszabb? Mert innen sokkal jobbnak tűnik így, hogy hozzá lett adva a két X-szárnyú meg a HCS felszíne.

számomra ez nem a 77-as technikát idézi. egész más egy kékháttér előtt sárgásan megvilágított fotózott makett, amit optikailag szűrőztek vissza hogy ne legyen sárgás és másoltak össze egy kópiára, ahogy más egy 77-es motion control kamera interpolációs göbéje is amin mozog a studióban. mint egy 3D szoftver animációs görbéje amit nem köt a kamera rig, és egy szoftveresen renderelt és kompozitált 3D modell. csili-vili jelenteket bárki tud már csinálni a számítógépén ha elég szorgalmas.. 

leonardo mona lisáját is csak max restaurálják, de nem szokás átfesteni trendibb sminkekkel vagy frizurával vagy jobb és színesebb festékekkel.. vagyis otthon bárki teheti, csak én nem arra vagyok kíváncsi, hanem az eredeti hamisítatlan alkotásra. :)

Előzmény: Jani-wan. (83608)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.24 0 1 83609

Eddig minden osztálynak volt valami jó neve, ez meg olyan, mintha órákig tartó eredménytelen brainstorming végén a rendező benyögné, hogy nincs erre időnk, legyen akkor Mega. A Xyston legalább SW hangzású, bár az sem vall nagy fantáziára, az ókori görögöknél egy hosszú lándzsatípust jelent. Nekem tetszettek az OT nevei, kicsit a II.VH-s brit osztályok elnevezésére emlékeztet (Accuser, Avenger, Executor...), és Thrawn is követte ezt a vonalat (Judicator, Inexorable, Stormhawk,...).

https://www.theforce.net/swtc/isdlist.html

Az Első Rendnek honnét voltak ehhez erőforrásai? Az Ahsoka legalább próbálja megmagyarázni, hogy van birodalmi Maradék, hadiurak, titokban a Birodalom mellett álló kollaboránsok szerte a Galaxisban. És azért még ők se egy Executort raknak össze, hanem csak pár hajtóművet.

Az ST kísérletet sem tett arra, hogy megmagyarázza, hogyan tartja fenn magát az Első Rend és hogyan épít egy ekkora hajót + ezernyi Xyston osztályt, új Tie Fightereket. Egyelőre a Mandoverzumban sem látom sok nyomát, hogyan is akarják összekötni ezt a Maradványt az Új Renddel. (Talán jobb is így :))

Előzmény: Mlle. Grenelle (83606)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.24 0 2 83608

"pl. amit beraktál death star elleni haditerv design-kiegészítési körben, egyáltalában nem starwarsosak"

Mert?

És ez a módosítás pl. mitől rosszabb? Mert innen sokkal jobbnak tűnik így, hogy hozzá lett adva a két X-szárnyú meg a HCS felszíne.

Előzmény: atherton_ (83605)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.24 0 2 83607

"képi hibákat?? hát kinek mi a hiba.. engem nem a más rajongó ízlésvilága érdekel, hanem az eredeti film.."

Melyik a jobb?

Előzmény: atherton_ (83605)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.24 0 0 83606

Te milyen osztálynak nevezted volna el?

Engem személy szerint jobban zavar a Xyston-osztály megnevezése.

A Kuat-Entralla nem hozhatott létre egy üzemet valahol az Ismeretlen Régiókban?

Mondjuk az Eye of Siont is simán megépítették (ha darabokban is) az Új Köztársaság orra előtt a Corellián...

Előzmény: Biga Cubensis (83599)
atherton_ Creative Commons License 2023.10.24 0 0 83605

képi hibákat?? hát kinek mi a hiba.. engem nem a más rajongó ízlésvilága érdekel, hanem az eredeti film..
pl. amit beraktál death star elleni haditerv design-kiegészítési körben, egyáltalában nem starwarsosak.. és nem is követik az objektív hordó-torzítását.. nekem ez inkább hiba, mint a korabeli technika tökéletlenségei.

a despecializált kiadás inkább az én elvárásom: legyen az eredeti kópiák restaurált jó felbontású változata, de a SE kiegészítések nélkül..

én már csak ilyen konzervatív vagyok.. :]

Előzmény: Jani-wan. (83603)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.23 0 0 83604

https://itcafe.hu/tema/nagy_macskatopic/friss.html

, macskák és a Csillagok Háborúja ;

Előzmény: Mlle. Grenelle (83597)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.23 0 0 83603

"miféle verziók ezek?"

Ez a Revisited verzió, amit egy Adywan nevű angol rajongó csinálgat már lassan 20 éve.

Kikorrigálja a sok képi hibát, ami nagyon jó, és tesz bele esetleg dolgokat, amik jó néhány esetben jók de más esetekben meg nem.
mint pl. a CGI csere az eligazításon, vagy TIE-ok támadása, ill. sajnos PT zenét rakott a Kenobi - Vader párbaj alá.
Az új CGI-vel sokkal jobban néz ki az egész, de pl. a TIE támadás teljesen kilóg.

"engem a totál őseredeti verzióban az OT érdekelne hd minőségben"

Az meg a Harmy-féle Despecialized Edition
https://en.wikipedia.org/wiki/Harmy%27s_Despecialized_Edition

Előzmény: atherton_ (83602)
atherton_ Creative Commons License 2023.10.23 0 0 83602

miféle verziók ezek? engem a totál őseredeti verzióban az OT érdekelne hd minőségben, mindenféle beavatkozás nélkül, már a SE gagyi cgi trükkjei is zavarnak. újabban meg mindent cserélgetnek meg összevissza színezgetnek benne. (a bolygókat, a naplementében a napok helyét, vagy deathstar vetítést pirosra, stb.)

https://www.youtube.com/watch?v=tYZuOSZj2wg

Előzmény: RazorX911 (83598)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.23 0 0 83601

Sajnos nincs ezen mit csodálkozni szerintem. Ahogy Hiryu is idézte a redditet, a dizni 5-10 éveseknek csinál mindent.
Ezt itt mi már réges-rég megfejtettük.

Előzmény: Biga Cubensis (83599)
Bateman Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83600

a HD verziók is jól jönnek majd. 

Előzmény: RazorX911 (83598)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83599

hivatalos (Disney)SW kiadványból:

vicces, biztos Copy+Paste-elik a neveket, mert a Kuat hajógyárat írták be építőnek.

ez is teljesen átgondolt, hogy egy ekkora bárkát, amit valószínűleg szintén egy 5 éves nevezett el "Mega" osztálynak, észrevétlenül megépít az Első Rendnek az ÚK területén lévő Kuat gyár....

RazorX911 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83598

Erre, csak Adywan tudhatna, esetleges választ adni, de lehet még ő se tudja igazából, hogy mikor fejezi be. Jó darabig szüneteltetve volt a projekt, most újra dolgozik rajta. Mint ahogy, az ANH 1080P-s változatán is.

A Harmy-féle Jedi-ből, már kint van, a 3.0-ás verzió is.

Előzmény: Bateman (83594)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.22 0 2 83597

Férj és feleség lettek.

Zahnnak mindenképp javára írandó, hogy Luke Skywalkernek legalább tisztességes életet írt, és nem faragott belőle egy zsémbes, szakállas öregembert.

Előzmény: Biga Cubensis (83595)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83596

Én meg végig tudtam.

Mondjuk kicsit fura volt, kicsit sterilnek és semmitmondónak tűnik a szöveg, de nem zárom ki, hogy a magyar fordítás futott egy kicsit tévútra.

A Thrawn-trilógia azért néhány parseckel jobb volt, mint amit a Disney ki tudott izzadni magából.

Jobb szereplők, jobb témavezetés, és egyáltalán, jobban össze volt rakva (pl. a Delta Forrásra emlékszik valaki?).

Előzmény: Biga Cubensis (83590)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83595

Elfelejtettem, végül összejöttek Luke-al? :) Először ellenségek voltak, az megvan, Marának kellett kiiktatnia a néhai (khmm) Palpi parancsára.

Anno a könyveket olvasva drukkoltam nekik, hiába, nekem baromira hiányzik minden új SW kontetből egy jól megírt kapcsolati szál. (Pláne, hogy a PT-béli Anakin és Padmé szál is elég bénára sikerült.)

Ja és R1, ott szegény Jyn és Cassian is csak a HCS hőhullámában melegedhettek össze.

Előzmény: Vuduman (83591)
Bateman Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83594

tényleg! Revisited ROTJ mikor lesz?

Előzmény: RazorX911 (83587)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83593

Jah, én se értek vele mindenben egyet, csak emlékeztem, hogy itt is feljön pár évente, hogy van-e élet (SW) Skywalkerek nélkül.

Elvileg jó lenne, ha lenne egy jó mozi nélkülük, de valahogy eddig nem sikerült... de nincs kizárva.

(Egyelőre talán csak az Andorban nincs semmiféle Skywalker nyomokban sem, egyesek szerint unalmas is lett, nyilván nem biztos, hogy ezért, de azért furcsa.)

Ahsoka sorival kapcsolatban egyetértek veled.

Túl sokféle rajongó van :) Ezt kéne elfogadni.

Például sokan nem videójátékoznak. Hiába van jó sztorija egy SW játéknak, ha valaki nem gémer.

Hasonló a helyzet az amimációs dolgokkal, a Rebels/TCW-vel is, én meg azokra nem bírtam rávenni magam. 

Persze mindezek változnak. Régen akit sorit nézett, az egyenesen igénytelen volt, hiszen a nagy többség tényleg gagyi színvonalú volt, az elmúlt 10-15 évben nőttek fel talán a sorik is a mozi minőséghez.

Előzmény: Vuduman (83585)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83592

"Mara Jade. Ka'Pa no wishes to see you."

Annyiszor hallottam ezt a mondatot, hogy beleégett a fejembe. Nektek megvan, hogy miben volt ez? :)

Vuduman Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83591

Elolvastam mert csak az volt, de nem rajongok értük.

Kivéve Mara Jade karakteréért, ő nagyon érdekes volt.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83589)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83590

Annak ellenére, hogy én hűséges Zahn olvasó vagyok (bár az új ifjabb Thrawn kalandjait nem bírtam végigolvasni), szerintem a Thrawn trilógia a sequel filmek ismeretében értékelődött fel. Emlékszem még, hogy sokaknak nem tetszett pl a klónjedi C'Baoth vagy épp az ysalamirik.

Csak hát a Disney-nél úgy gondolták, ők ettől jobbat tudnak, de végül kiderült, hogy a Zahn sztorival is jobban jártunk volna.

Egyébként nemrég láttam egy videót Zahn-al, azt kérdezték, hogy tetszik-e neki a Mandalorian és az Ahsoka. Lehet, hogy van valami szerződése, hogy csak ezt mondhatja, de azt válaszolta, hogy neki tetszettek és nagyon örül, hogy egyes karaktereit viszontláthatta.

Fura egyébként, hogy a Zahn könyvekből pont Luke és Leia szerepére emlékszem kevésbé, inkább Thrawn-Palleon, Karrde-Mara Jade kalandjai vannak előttem. Meg a noghrik. Ha nagyon megerőltetem magam, Leia a nogriknál diplomatáskodott, Luke meg a ysalamiriken csodálkozott és itt is majdnem mindig elkapták. Végül Thrawn-nak se volt valami dicső pályafutása, a saját testőr noghrija nyírta ki.... 

Szóval azért olyan forradalmi sztoriról nem beszélhetünk, de még mindig konzekvensebb történet volt, mint RJ és JJ közös alkotása :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (83589)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.22 0 1 83589

Azért Timothy Zahn még tudott írni olyan folytatást inkluzíve Skywalkerek, ami jó is volt.

Előzmény: Vuduman (83585)
RazorX911 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83588

Meg van ennek is, a maga bája! Az igaz, hogy ez sötét, de 30-40 éve, kis túlzással öltünk volna. egy-egy ilyen vhs-kópiáért! Az akkori idők narrátoros filmjei is ritkán voltak, ennél jobbak, bár kópiája válogatja, Az archívumok mélyén, biztosan akadna jobb is.

Előzmény: mindenki senkije (83584)
RazorX911 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83587

:))))

Mert, ezek vannak kéznél! A Revisited verzió a legjobb, már ami nálam meg van, minőségileg.

Pedig, de be tennék képet, a magyar mozis kópiákból, ha volnának!

Előzmény: Omar Khajjám (83586)
Omar Khajjám Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83586

Miért ilyen bélyegméretű alacsony felbontású képekkel dolgozol?

Tudtommal kiadták már az ESB-t 4K-ban is, abból kéne ide a fórumra beszúrnod képet, nem a 80-as évekbeli kalózkópiáról... *smh*

Előzmény: RazorX911 (83580)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!