Nem túl jó jel, hogy mi mind a három gyanús játéknapon érintettek vagyunk. Egyik eredmény sem tűnik bombameglepetésnek, bár ez mostanában nem sokat jelent.
Bár az egész felépítmény úgy, ahogy van el van cseszve, és nem az edzőkérdés a legfontosabb - azért én sajnálom, hogy őt nem hoztuk ide, mikor szabad volt.
Most az hogy tul fiatal a csapat és nincs össze sokva. Azt hittem a SKAban ugyan ugy játszanak mind a felnőtt csapatban pont azért mert könyen lehesen beépiteni a gyerekeket a nagy csapatban.
Emlékszem amikor az első SKAsok jöttek akkor tetszet ahogy játszottak Kantaék azóta csak vissza fele fejlödtek meg az a korosztály is.
Igy szerintem Garamit minért hamarabb kikéne rugni és kilehetne probálni a Görögöt utolsó nehány meccsre hogy viselkedne mind vezető edző nem csak pálya edző lenne.
Ezt nálam már évekkel korábban megtette - de a mostanira már nincs és nem is lehet semmilyen mentség.
Garami EGYKOR egy tiszteletreméltó, szép eredményeket elért, jó pedagógus VOLT.
De már hosszú ideje csak egy "gonosz vénember" (hogy egy régi, igencsak aktuális jelzőt visszahozzak, ami persze nagy vitát fog hozni, de sebaj), aki nagyon sokat árt a játékosoknak és a csapatnak.
Tény, a felelősség nem az övé egyedül, hanem azoké, akik hagyják, hogy még bármilyen köze lehessen a csapathoz, amire már egyértelműen teljesen alkalmatlan.
Hja, ez egy örök legenda, hogy az MTK egy fiatal csapat. Garami ezt hajtogatja, folyamatosan gyerekekről beszél és valószinüleg ezt el is hiszi. Hozzá képest persze gyerekek, de a csapat korátlaga ezt egyáltalán nem indokolja. De nem is az évekkel van itt baj, sokkal inkább a tehetség kibontakoztatása, ami nem megy.
Az MTK tehetségükben megrekedt játékosok klubja lett -- amolyan korai játékostemető.
Lehet hogy VG ezt még nem ismerte fel?
Létezik, hogy elhiszi, hogy itt valami előre halad és nem a csőd felé?
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csapat amelyik remek eredményeket ért el. Nem gyerekek nem a Barcelonára gondolok, amelyik torony magasan vezeti a spanyol bajnokságot valami Real Madrid nevű kis csapat előtt. Ez a mese ugyanis nem arról szól, hogy a Barcelona legutóbbi meccsén a Getafe ellen pont ugyanolyan átlagéletkorú csapattal állt fel, mint az MTK a lilák ellen. Mert ha erről mesélnék, akkor rögtön azt mondanátok gyerekek, hogy persze, de az a spanyol bajnokság egészen más anyagi lehetőségekkel. Ez persze nem valós érv, mert bár Lacikát valószínüleg meglepi, de ott az ellenfelek is spanyolok és nem az Újpest vagy a Siófok. Miként Lacika valószínüleg Hofit sem hallotta: "Ha megfizetnek tudsz úszni?" De kedves gyerekek - hogy a gonosz Hókuszpók ne térhessen ki ilyen egyszerűen - én egy másik csapatról mesélek nektek. Ez a másik csapat bajnok lett hazájában. Az utolsó mérkőzésén, amelyik eldöntötte a bajnokságot több mint egy évvel fiatalabb átlag életkorú csapattal állt fel, mint az MTK vasárnap az Újpest ellen. Sőt képzeljétek el ez az átlag űgy jött ki, hogy volt két idősebb, több mint 30 éves játékos a csapatban, egy 26 éves és a kezdőcsapat többi 8 tagja 24 éves vagy fiatalabb vot, köztük három 20 és egy 21 éves is. Az újpest elleni MTK-ban mindössze hatan voltak 24 évesek vagy ifjabbak, 20-21 éves is csak egy-egy akadt. Tudjátok az a csapat amelyikről most mesélek nektek egy távoli országban lett bajnok, nem csoda ha Lacika még nem hallott róla. Ez a csapat az MTK volt, amelyik a bajnokságot eldöntő mérkőzésen Sopronban 2008 májusában egy kevesebb mint 25 éves átlag életkorú csapattal kezdett és a cseréknek köszönhetően egy alig több mint 24 éves csapat fejezett be.
Domonyai most nyilatkozott az ATV-n. Jó volt hallgatni. Meg lehetett tudni, hogy minden rendben van az MTK-nál. A csapat remek, Garami kitünő edző és még pszihológusként valamint pedagógusként is nagyszerű. A tulajdonos biztosítja a stabil hátteret sőt stadiont is épít nekünk. (Tiszta Fradi feelingem volt.) A legnagyobb hiba az lenne, ha most felelősőket keresnénk. (Nem értem miért kéne felelőst keresni, ha ennyire minden rendben van.) Egyébként is egyetlen felelős van az idő. Igen - igen az idő!!! Mert a nagyon fiatal csapatunknak még túl nagy felelőség az NB, még érnie kell a fiúknak és akkor remek csapatunk lesz. Domonyai biztosan igazat mondott mint mindig. Valószínüleg a számok hazudnak. Azok a randa számok, amik azt mutatják, hogy az Újpest elleni fiatal kezdőcsapatunk átlagéletkora közel 26 év. Öreg ellenfelünk az Újpest kezdőcsapatának átlagéletkora nem érte el a 23 évet. Persze Domonyainak igaza van, hogy nem kell felelősőket keresni. A helyében én is ezt mondanám. Mert aki keres az talál és Domonyai helyében ezt én se szeretném.
A két hét pihenő az egyik oldalról rossz, mert fel tudunk készülni a mérkőzésre, sérültjeink, betegeink visszanyerhetik erőállapotukat, másrészt viszont nem jó ilyenkor túl sokat rágódni a vesztes meccsen, melyre egy gyors győzelem lehetne a gyógyír."ó
Persze, hogy évek óta látható a tendencia. Akinek van egy csepp realitásérzéke, az látta is. Csak ha véletlenül nyerünk egy meccset, akkor jönnek a hivatásos optimisták és a vezetés seggnyalói, akik megmagyarázzák, hogy minden rendben. Márpedig időnként a legszarabb csapat is nyer, alkalmat adva az önbecsapásra.
Remélem az MTK esetében a Siófok ellen jön el a győzelem ritka pillanata, mert ezzel nagy valószínüséggel bent maradnánk az NB1-ben. De ebben az esetben sem lesz minden rendben. Sőt semmi sem lesz rendben. Tűrhetetlen az a tudatos rombolás, ami az MTK-nál folyik.