Keresés

Részletes keresés

Gozo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7991
Sziasztok!
Eg láma kérdés:lezárhatom az újra irható CD-t büntetlenül ha utána majd törölni akarom és újra irni rá?
Gozo
Leadfoot Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7990
Újraraktam a Nero-t, de így is csak 16X-osoan hajlandó írni. Honnan lehet leszedni ingyé a legújabb verzióját?

Na most fölrakok valami másik CD-író progit, hogy lecsekkoljam, hogy az íróm döglött-e be. Ha van valami ötletetek a problémám megoldására, kérlek, írjatok!

Köszi!

Előzmény: Leadfoot (7978)
hohocali Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7989
Nem emlekszem(sok install monstanaban, es pont akkor volt-e). Ha valamelyik cd-iro felajanlja install kozben, akkor felrakom. Blindwrite, alkohol, clonecd volt fent akkor. Egyebkent jo az ASPI, vagy sem?
Megprobaltam eltavolitani az nvidias nforce drivert az add/remove program-nal, ettol ugy osszecsuszott a windoz, hogy meg a bootcd-rol reparalni sem volt hajlando! Maradt az ujrainstall, most az nforce-os driver installjanal a kozbenso driver cseres kerdesre nemet mondtam. Most mukodik a clonetray.
Előzmény: rg7 (7982)
szilva Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7988
Volt két kérdésem nemrég, közben mindkettőt valahogy megoldottam. Leírom, hátha másnak is jól jön.

1. A kazettáról bedigizett és MP3-ban eltárolt anyagnál a számhatárokat nagyon szépen ki lehet jelölgetni az itt javasolt mp3directcut nevű progival. A kijelöléseket egy CUE fileba ki lehet menteni, sőt, ha szükséges, ez alapján a program legyártja a rész-MP3-akat is. Az íráshoz én kibontottam az MP3-at WAV-ba és kijavítottam a filehivatkozást és -típust a CUE-ben (lassú gép, nem-burnproof író). Ez nálam működött (Nero 5.5.8), de sajnos ott, ahol ezt ki kellene írni, a régebbi (5.5.5-ös) Neroval nem sikerült megetetni az így elkészített CUE/WAV párost, valami husznvalahány gigának hitte a műsort, így maradt az MP3 szétdarabolása az írás helyszínpén a CUE alapján, majd a darabok WAV-ba konvertálása WinAmppal. Ezután sima audio CD compilationként mentek ki a WAV-ok.

2. VideoCD rajzfilm, ami több epizódot tartalmaz. Az mpeg-et nem akartam darabolni, ezért kerestem olyan megoldást, aminél kijelölhetem az egyes epizódok kezdetét. Valaki javasolta itt a VCDEasy-t, aminek a legutolsó, még free verziójával dolgoztam. Itt a behúzott mpeg-ben ki lehet jelölni fejezeteket. Ezek a fejezet-kijelölések nem azt eredményezik, hogy íránál több track jön létre, hanem a vezérlés-leíróba kerülnek bele. Az én lejátszómon teljesen jól működött a fejezetekre tördelt műsor, a számbillentyűkkel és az előre/hátra ugrás billentyűkkel is lehetett navigálni. Egyetlen zavaró apróság volt nálam megfigyelhető: a fejezet számát a lejátszó sehol nem jelenítette meg, sem képernyőn, sem a kijelzőjén, csak a track-beli időpozíciót mutatta. Ettől eltekintve szerintem nagyon jól használható ez a megoldás.

nicko Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7987
És elég régóta csinálja ezt a hibát.
Nem rólam van szó.
Előzmény: nicko (7986)
nicko Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7986
Üdv.
Ha valakinek az LG 8080B írója nem kezeli az újraírható lemezeket (mindig hibával kidobja)bármelyik op. rendszer esetében és a nero proginál, elkél egy firmware frissítés ha az ASPI telepítése sem segít, vagy mi a baja?
kicsiati Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7985
Nem kell hozzárendelni a NERO-t. Az a lényeg, hogy a cue fájlban lévő hivatkozás stimmeljen a forrás waw, vagy az mp3 számcímmel. Pl. ha a cue-ben "szamcim.wav" akkor a wav fájlnak is annak kell lennie, különben nem találja.
Utána már csak a NERO-nál a CD-Kép felírása pontra kell kattintani, majd megadni neki a cue fájl helyét, és indulhat is az írás.
Előzmény: Herb Atea (7983)
Herb Atea Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7984
Ja hogy ífy kell megcsinálni.
Előzmény: Frootmig (7980)
Herb Atea Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7983
A cue filébe kicsit beleszerkesztettem, a cue kiterjesztéshez hozzárendeltem a Nero-t, egy enter a file.cue filén, a Nero elindult, és fel is irathattam vele az újraírható CD-re a wav-ot, track-ekre bontva. A Nero-nak a jelek szerint nem volt mindegy a könyvtárnév, amiben benne volt a forrás-wav. Ez az a rész, amit nem értek.
Előzmény: kicsiati (7981)
rg7 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7982
ASPI-t raktál?
Előzmény: hohocali (7974)
kicsiati Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7981
Ha nem tudod hogyan csináltad akkor miért ne mondjuk meg, hogyan kell? :-))
Te tudod! :-)
Előzmény: Frootmig (7980)
Frootmig Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7980
Köszi, nem kell megmondani, nem tudom hogyan, de sikerült. ;)
Frootmig Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7979
Emberek!
Van egy szép nagy wav file, meg egy .cue file, amelyben fel van sorolva, hogy a wav-ban miszerint kell trekkekre darabolni. Hogy lehet ebből audioCD-t írni úgy, hogy ne az 1 darab wav-ot, hanem N darab track-et írjon a cd-re, a cue file szerint...? Eddig kísérleteztem a Nero-val meg az Exact Audio Copy-val, és nem sikerült rájönnöm, hogy kell, ha lehet egyáltalán...
Leadfoot Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7978
Az a Nero van fönt, amit a CD-íróhoz adtak (tényleg nem a legújabb), és eddig nem volt vele semmi gond, de most hirtelen nem tud 16X-nél nagyobb sebességet...

Azt hiszem egy újratelepítés be fog játszani...

Előzmény: kicsiati (7977)
kicsiati Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7977
Telepíts fel egy frissebb NERO-t! Valószínűleg régit raktál fel, amit nem ismer fel rendesen.
Vagy próbálj meg egy másik író progit, hogy az milyen sebeséget ír ki.
Előzmény: Leadfoot (7976)
Leadfoot Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7976
Ja, és a CD-író választásra kattintva azt írja ki a NEro, hogy az adott író max. sebessége 16X (elvileg 48X). Mi tötént? Elromlott a CD-íróm vagy csak a Nero szivat? MIt tegyek?

Kösz a segítséget előre is!

Előzmény: Leadfoot (7975)
Leadfoot Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7975
Sziasztok!

A következő problémám van: a Nero nem hajlandó 16X-nál nagyobb sebességgel CD-t írni. Egyszerűen nem lehet ennél nagyobb értéket beállítani az írási sebességnél... Arra gyanakaszom, hogy előzőleg újraírhatót írtam, aminek 16X a maximális sebessége, és "úgy maradt"...

hohocali Creative Commons License 2003.10.15 0 0 7974
Hi!
Ujraraktam a winxp-t, es azota nem tudom hasznalni az olyan gamekat, melyekhez a clonecd tray ikon "hide CDR media" funkcioja szukseges. Talalkozott mar valaki ilyennel?
Alkohole se megy, es az alkohol virtual drive-jarol se.
Amit maskepp csinaltam emlekezetbol az installnal, az nvidia nforce 2.41-es driveret installtam most, lecserelve valami windozos drivert(install kozbeni kerdes volt). Nforce2-es alaplapom van.
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7973
Talán próbáld meg ezt, ezzel lehet mp3-at darabolni, cue fájlt generlni, és ami a legfontosabb, hogy free.
Előzmény: szilva (7971)
szilva Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7972
Kösz, tudom, hogy a VCDEasy fizetős lett, mert a múltkor meg is sz*vatott, ugyanis talán 400 megánál nagyobb compilationt nem kezel a liteos verzió. Szóval azt kidobtam akkor, jól felbosszantott. Ezt a még free-t megnézem, kösz, erre nem emlékeztem, hogy ez tud ilyen darabolást.
Előzmény: kicsiati (7970)
szilva Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7971
Az a baj, hogy az anyagot át akarom küldeni a neten 200km-rel odébbra, mert ott van szükség az audio lemezre. Az anyag 1 db mp3-ban van, de hiába splitelgetem a Neroban, ha a splitlistát nem tudom kivetetni vele sehogyan fileba. Azzal meg nem sokra megyek, ha megcsináltatom vele az image-et, mivel az lesz 600 mega, míg az mp3 csak 100. Szóval emiatt akarok mindenképpen valamilyen CUE fileos megoldást.
Előzmény: Törölt nick (7969)
kicsiati Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7970
A VCD-re a legjobb megoldás az VCDEasy program, ami magyarul is tud! Sajnos ez már nem ingyenes, de még a v1.1.2-es verzió az volt. Nem tudom, hogy az új verzióban mi van lebutítva, lehet, hogy csak az írás, az meg nem lényeges, mert készít egy cue+bin fájlt, és azt meg a NERO-val ki tudod írni.
Szóval ezzel nagyon jól tudod darabolni az mpeg fájlt. Ha valami kérdésed lenne, nyugodtan írj.
INNEN letöltheted az 1.1.2-es verziót.
Előzmény: szilva (7968)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7969
szilva

Nem kell szégyenkezni, és is rengeteg régi kazit vettem át (most is ezt csinálom éppen:-)), vannak régi megsmételhetetlen darabok.
Egy darabban van az mp3 fájl ? Mert ha igen, és szeretnéd felosztani, akkor az írás ablakban tulajdonságok -> Indexek, határok, kettéosztás. Csinálsz annyi tracket amennyit akarsz, de utána a trackek közötti szünetet állítsd 0 mp-re, én így csinálom.

Előzmény: szilva (7966)
szilva Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7968
Sajnálom, ha nincs jobb megoldás, este szenvedek vele egy sort. Ha találok valami jót, akkor megírom.

Más. A probléma hasonló, de nem audioról, hanem VCD-ről lenne szó. Van egy cucc, ami AVI-ban volt, csináltam belőle VCD-t, több rajzfilmepizód van a műsorban. Szeretném úgy felírni a VCD-t, hogy a trackeket kijelölhessem, de a Nero VCD írásánál még kézi lehetőség sincs ilyenre, nem úgy, mint audionál. Tud-e valaki valamilyen megoldást (a darabolást kivéve)?

Előzmény: version9 (7967)
version9 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7967
pedig megiscsak a notepad lenne legegyszerubb
valahogy igy

FILE "file neve.mp3" MP3
TRACK 01 AUDIO
INDEX 01 00:00:00
TRACK 02 AUDIO
INDEX 01 02:06:69
a track 01 mindenkepp 00:00:00 nal legyen

Előzmény: szilva (7966)
szilva Creative Commons License 2003.10.12 0 0 7966
Kazettáról (nem röhögni!:)) bedigiztem egy műsort, kicsit megpofozgattam egy hangszerkesztővel, majd csináltam belőle egy MP3-at. Mivel tudnék én CUE file-t generálni az MP3 mellé (jó lenne valami audiovizuális dolog, és nem a Notepad), hogy majd Neroval ki lehessen írni rendesen, mint több track-es audio CD-t? Triviális megoldás lenne szétdarabolni, de mivel ez egy verses műsor, van vagy 40 "track" a fél órában, egyszerűbb lenne egy MP3 és egy kísérő CUE.
handras Creative Commons License 2003.10.10 0 0 7965
Köszi! Nem segített :-(((
Előzmény: Zolcsi Baba (7959)
nicko Creative Commons License 2003.10.09 0 0 7964
Ok. Csak én a cdgrab-ról szoktam letőlteni régebben és ajánlom másoknak is zene kiírására a progit.
Előzmény: a forest mighty black (7960)
pityim palko Creative Commons License 2003.10.09 0 0 7963
Átmásoltam, eddig semmi változást nem tapasztaltam a gépen.
Előzmény: pityim palko (7962)
pityim palko Creative Commons License 2003.10.09 0 0 7962
Kösz.
Én is baromságnak véltem, de azért a biztonság kedvéért megkérdeztem.
Előzmény: a forest mighty black (7961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!