akkor vagy nem olvastad az Insomnia-t (Nem jön a szememre álom), vagy nem tudom... szóval szerintem annál szebb (vagy meghatóbb) befejezést ritkán olvasni.
Visszatérve a topikra, szerintem szinte lehetetlen sorrendet felállítani (én az összes magyarul megjelent SK-t olvastam) de nálam talán a Tortúra vezet a NSZÁ-al karöltve. De mindegyik zseniális.
Nekem a Setét Tornyos történet jobban tetszett, bár a Végitélet csattanós poénja sem rossz! Ajánlom mindkettőt. Misztikum tekintében szerintem a Torony jobb.
Namármost, ha a Végitélet II kötete van meg, akkor szerezd be mellé az elsőt. Ha az elsőt olvastad, akkor olvasd el a II.-at is, és csak azután a Setét Tornyot. A Setét Torony köteteket is sorrendben ajánlom lvasásra.
Sziasztok! Én is nagyon szeretem Stephen King könyveit. Két könyve volt rám nagy hatással: A ragyogás (mert ez volt az első) és A talizmán (erre a könyvre mindig jó emlékekkel gondolok vissza). Kedvenceim még: Borzalmak városa, A holtsáv, Tortúra, Cujo.
A Rémálmok és lidérceket angolul olvastam. Persze szótároztam rendesen, de volt egy-két történet, (pl. Sorry, right number - ez a kedvencem) amihez nem is nagyon kellett szótár.
Legutoljára az Éjszakai műszakot olvastam, előtte a Nem jön szememre álmot, azelőtt meg az Atlantisz gyermekeit. Ezek is mind jó könyvek.
Filmen az AZ nagyon bejött. De pl. a Rémkoppantók vagy a Hasznos holmik nem igazán tetszettek. Könyvben se. Szerintem a legtöbb SK könyv filmadaptációjával az a baj, hogy egyrészt nem jön át a könyv hangulata, másrészt megváltoztatják a történet lényegét, igazi mondanivalóját.
Sajnos a Halálsoront még nem láttam, és nem is olvastam. De tervben van.
Néhány éve elajándékoztam az akkori SK könyvgyűjteményemet. Lehet, hogy nem kellett volna. Ezért most elég kevés SK könyvem van.
Most a Végítélet 2 kötete, meg a Setét torony kötetek várnak otthon, hogy elolvassam őket. Szerintetek melyikkel kezdjem?
Nahátszóval. Végeztem a több, mint 1500 oldallal, leraktam a Végítéletet. Mit mondjak, talán már írtam itt is, elég felemás érzelmeim vannak vele kapcsolatban. Az I. kötet, nem mondom hogy úgy ahogy volt nem tetszett, de azért nem voltam elájulva tőle. Sok felesleges rizsa, uncsi szöveg (szigorúan szvsz!!) amiket ki lehetett volna hagyni. Aztán a II. kötet. Na az mindjárt más! Sokkal jobban tetszett az elsőnél!! Itt már tényleg alig bírtam néha letenni, ezzel megbocsátottam Kingnek az első kötetért :)
Aki olvasta az tudja érteni ami most jön: én egy figurát zártam tényleg a szívembe, ő pedig nem más mint Tom Cullen. Igen, az együgyű, fogyatékos, ámde határtalanul jólelkű, naiv fazon, aki a végén meg....izé nem fejezem be mert nem akarom lelőni a poént, aki még nem olvasta, nem örülne neki... Szóval le a kalappal Tom Cullen előtt, nagyon megszerettem őt, a "hibája" ellenére is. (a hiba alatt a fogyatékosságot értem, ezért is van idézőjelben)
Nem tudom mit mondhatnék még, tehát összességében nézve nem volt rossz, ugyan írtam hogy a 2. kötet nekem megbocsátotta az 1.-t, de mégis az a 800 oldal........;) Félelmetes ugyan szvsz egyáltalán nem volt, de mondjuk a történet sem volt olyan.
Ennyit róla.
Zsannához hasonlóan én sem akarok LotR Fan Clubot nyitni (hisz van már az Indexen.....), de ez a LotR TÉLLEG irdatlan! Már olvasom is, de most kénytelen vagyok befejezni, hisz itt kacsintgat rám a hátam mögött és én képtelen vagyok ellená...
Dohi!
Ha pénteken eljutott volna az agyamig (?), hogy mit is keresel, akkor megnéztem volna otthon a szüleimnél, hogy milyen kiadású van nekünk. Így leghamarabb 2 hét múlva tudom megnézni...
Dohi! Nekem sajnos a Meacenas kiadó Tűzgyújtója van meg, nem tudok segíteni.
OFF: tudom, hogy ez SK topic, mégsem bírom ki: tegnap láttam a LOTR-t a moziban. Nagyon király, ne hagyjátok ki!!!! A díszletesek valami egész fantasztikus munkát végeztek. Ez szvsz videón nem fog átjönni annyira, mint színes-szélesvásznon.
MA befejezem a Végítéletet. Már csak 100 oldal van, ha végeztme írok ide néhány keresetlen sort. És ha vége, jön aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............................:))
bone: allitolag jartal a karacsonyi frissites ota az skhq-n. akkor meg tudhatnad, hogy teljessegre probalok torekedni :)
gabriel: buli, akkor ez csak egy mezei utannyomas, es akkor gondolom a masik ket konyvhoz sem gyartottak/gyartanak (a cujo nem jott meg ki) uj boritot. de egy europas tuzgyujto akkor is nagyon kene!
Tegnap magameva tettem egy peldanyat az A holtsav c. munek. Alapszin fekete. A huszcentis borito felso tizenegy plusz harom centimeteret a szerzo neve disziti (feher) - azert plusz harom, mert az N betu atlojat egy picit tulhuztak :). A nev alatt egy szempar lathato jobbrol, nemi orral es homlokkal. Az arc zold, a szem fekete-feher. A kep alatt otegeszkettized centimeteres, sarga betukkel a mu cime. A borito belso oldala szinten zold :). Ja, es helyet kapott meg a boriton egy EK logo is.
zsanna: a halalsoron csuuuuuuuuuucs! az egyetlen konyv, illetve film (nem csak king), amin elpityeredtem :)
mindenki: aki rendelkezik a tuzgyujto europas kiadasaval, megdobna a borito scanjevel? multkor jol kifelejtettem... meg kijott a tuzgyujto es a holtsav ujra, azoknak a boritoja uj, vagy csak mezei utannyomas? koszi!!!!!
A Hearts in Atlantis cikk meg nem volt benne a legutobbi VOX-ban, valoszinuleg a kovetkezoben hozzak le. Most megnezve, a honlapjukon kozolt kritika az amerikai bemutato kapcsan keszult.
Visszatérve a topik címadójára: a Halálsoron-t nem nagyon szokták itt emlegetni. Az milyen lehet? (Dohi: a vége nem az igazi? A honlapodon legalábbis ilyesmit olvastam.)
OFF: a fordítással kapcsolatban igazatok van, rosszul emlékeztem. Bocs.
Meg szeretném kérdezni, hogy ugye a Gyűrűk Ura értelmes emberi nyelvezeten íródott? Van ugyanis egy Tolkien könyv otthon, bizonyos Az elveszett mesék könyve (2. kötet), ford. by Tandori Dezső, ami olyan régiességgel van írva, hogy lehetetlen elolvasni és élvezhetetlen. (Bár asszem amúgy is az lehet. Nem tudom, hogy a fordító vagy Tolkien írta ilyen hülyén ezt?)