Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Kedves cyanne, a törölt hozzászólásokban egy tendenciát lehetett tapasztalni. Ebben a fórumban érdemes a saját és a mások érzékenységét is talán egy picit jobban érdemes figyelembe venni. Adok inkább egy linket - bár ez a tace-pao egy sokkal explicitebb ügy kapcsán keletkezett - azonban mégis alkalmazható a helyzetre.
Már időtlen idők óta ki vagyok tiltva az Öngyilkos akarok lenni. Hogyan csináljam? topicból.
Amúgy egy elég banális dolog miatt került rá sor, semmi etikátlant soha nem írtam, többnyire kulturális oldalról közelítő hsz-okat tettem, színdarabokról,
Köszönöm, egy hét gondolkodási idő nélkül is tudom hol a helyem.
Cyanne, örülök hogy megismertelek, de a jövőben nem kívánok részt venni ebben a demagóg agyrémben. Szerencsére a kettős mércét itt még nem kötelező elviselnem.
További minden jót, a hétfejű "prókátort" meg csókoltatom, jó munkát végzett!
légy szíves, közöld velem, h melyik volt az a megjegyzésem, amivel „basztattam” (bocsánat a vulgaritásért, csak idézem a rejtélyes hetfejutundert, mar persze akinek rejtélyes) orlandát.
gondolom, nem azért tiltottatok le, mert a folyamatos zaklatása ellenére (ott van a topikban, feketén-fehéren, egyelőre) se voltam hajlandó vele találkozni.
Ez áll az MM-ben: A moderátorok viszonylag kevesen vannak, így egyikük sem láthat minden egyes hozzászólást. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint jelen Etikai szabályzat valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze az adott fórum moderátorkörének.
Ebben semmilyen olyan kitétel sincs, hogy hány hozzászólása, stb. kell legyen a topikban. Ezt az aktát evvel be is csukhatjuk.
Nem akarom megkérdőjelezni a kompetenciádat, sem tunder jogát, hogy kérjen moderációt. Csak valahogy nem állt össze a kép nekem. Itt van valaki, aki saját bevallása szerint régóta olvassa a fórumot, de egyszer sem írt. Pedig volt itt már ennél sokkal viharosabb vihar is. Aztán egyszr csak előbújik read-only-ból, és azzal indít, hogy elkezd jellemhibásozni valakit.
Az egy dolog. Moderáció kérhető (ld. MM)- Nem a user, hanem a moderátor kompetenciája a többi. Az ilyen IRL dolgokat pedig nem érdemes belekeverni, mert abból csak a baj van.
Kedves Tündér, Köszönöm kedves szavaidat (ha lehet tegeződni) és jókívánságaidat.
Jellemhiba dolgában nem értünk egyet.
Nyilvánvaló, hogy cyanne teljesen autentikusan úgy érezte, hogy súlyos sérelem érte, és ennek megfelelően reagált. Hogy jön ide a jellem? Tudod milyen egy kevert depresszió agitációval, ingerlékenységgel? Én tudom. "You know, you should try it. I mean you should really try it"-- ahogy a Mr. Jones c. film címszereplője mondta a pszichiáterének.
Ha problémái vannak, forduljon orvoshoz
Vagy éppen benézhet a fórumra, ahol az ilyen problémákról beszélgetünk, és megpróbálunk segíteni egymáson. Vagy mondjuk azt, hogy "ha problémád van, kerüld el az SOS-t"?
Biztos vagyok benne, hogy ez a kitiltás nem jó ügyet szolgál.
Üdv
Hippo
P.S.: Gondolom, ti ismeritek egymást orlandával IRL, azért jöttél elő a read-only-ból.
Szvsz. Ez már a hanyadik ilyen nick? Az a hosszászólás ott marad.
Az Egészségügyi fórumok leírásában ez áll: Egészségügyi probléma van? Kérdezzen! Amennyiben szakember válaszol, akkor a nickje "dr..." a státusza pedig Ident. Egyéb indexdoktoros nickkel nem tanácsos ide írni. Én szóltam...
Inkább arról lesz szó, hogy a rákövetkező reinkarnációk is hamar fognak hullani. Most hosszú ideig nagyon hamar, mert vissza fogok kedvencelni pár topikot.
Ad "Erősen gondolkodom, h végleg itthagyom ezt a FÓRUMOT." Ha tovább is folytatod a bizniszt, akkor ez nem egy önkéntes, saját megfontoláson alapuló döntés lesz,
Örülök, hogy megismerkedtünk, régóta olvasom a hozzászólásaidat, és nagyon tisztellek.
Tudom, mivel jár a mániás - depresszió, azt is mivel jár a borderline personality disorder, lévén civilben pszichológus vagyok.
Kívülről nézve az a módszeresség, ahogy ezesetben orlandát, máskor mást e két topicban "basztatnak" azt gondolom nem a probléma jellegéhez, hanem jellemhibához és szándékossághoz tartozik.
Azt nem tudom megállapítani, hogy orlanda röhög-e, sejtésem szerint: nem.
Ettől az esettől eltekintve is azt gondolom, hogy arra a két topicra igencsak ráférne a takarítás, az nem mentség a másik módszeres basztatására, hogy "problémái vannak". Ha problémái vannak, forduljon orvoshoz, társaságban pedig tartsa be a normál emberi kommunikáció szabályait, így kérésemet továbbra is fenntartom a moderáció felé.
Magának kitartást és kiegyensúlyozott életet kívánok, látom jó úton van annak megvalósítása felé.
Hát azt azért nem kéne elsietni. Az a lényeg, hogy mind a borderline személyiségzavarnak, mind a bipoláris zavarnak nagyon jellegzetes tünete az ingerlékenység. Aminek a fő kárvallotja éppen az ingerlékeny illető, mint jelen esetben is látható. orlanda, aki nem páciensi alapon van itt jelen, inkább csak nevet rajta. Néha gúnyolódik. Még az is előfordul, mint cyanne mondta, hogy belerúg abba, aki a földön van.
1. Ha kitöröljük ezeket a hozzászólásokat, akkor eltorzítjuk a képet
2. Ne rúgjunk bele abba, aki a földön van
3. Abban is segíthetünk egymásnak, hgoy megtanuljuk kezelni az ingerlékenységet
látom orlanda válaszát, mely szerint kedveli Hippocampust és ezért ő is kéri a törlést sikeresen eltüntettétek. Ezen kívül pedig sikeresen eltüntettétek több hozzászólását is.
Szeretném jelezni, hogy a mániás depresszió és a Borderline - BDP topic-okban cyanne és Alba Ecclesia napok óta módszeresen basztatják, így sem a normális társalgás sem pedig a read only olvasás nem lehetséges. Reakciója eltúlzottnak, de jogosnak tűnik ezért javasolom számotokra az alapos takarítás megfontolását abban a két fórumban.
Sokminden eltűnt, de ez nem. Ebben a hozzászólásában orlanda nick egyértelmű célzást tesz a foglalkozásomra. Teszi ezt azután, hogy az azt megelőző, már kitörölt hozzászólásban kimondottan kértem, hogy ne jelenjen meg a foglalkozásom a topicban. Jó okom van rá: Ez egy nem túl népes szakma és nem szeretném, hogy a diákjaim, akik erre a pályára készülnek, a pszichiátriai problémáimon csámcsogjanak.
orlanda, remélem elolvasod és méltányolod. Némi intranzigenciát vélek felfedezni abban, hogy kifejezett kérésem ellenére immár nem első alkalommal megírod a szakmámat a topicban. Miért jó ez neked? Vagy tetszik, hogy ugrok rá?
Itt szeretnék köszönetet mondani munkájuknak, hát...............................nem könnyű feladat. Minden elismerésem az Önöké.
Igaz, engem 2x töröltek, nincs semmi gond, önöknek viszont nincs idejük végigolvasni több 100 oldalt, hogy tiszta legyen az a dolog, ami miatt valaki, igaz helytelenül( de kiprovokákva) beír olyat, amit nem kellene, meg nem is akar. Tapasztalat. Hogy rövidre fogjam, meggyógyult a lányom, megvan a negatív lelet, és én sokat, de nagyon nagyon sokat köszönhetek a fórumnak, hisz ezen keresztül keveredtem el oda, amin ketresztül megoldódott a dolog. Most nyaral, fürdik, kutya baja, nem lesz mankós, vak nyomorék. Vége. Kemény küzdelem volt, de megvan a neg lelt. 19 éves. Mindenkinek jó egészséget, én már tudom, hogy ez a legnagyobb kincs. Kata58, Kata158, és most Kata1158
Köszönet a fórum összes dolgozójának, jó nyaralást.