Keresés

Részletes keresés

lynne Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1170
Talán ez azért van, mert ezek a könyvek nem a Kinget leginkább jellemző stílusban íródtak. Mondjuk én A mágust még nem olvastam, de A talizmánt igen, és ez utóbbi nekem nagyon bejött. Bár az elején én is úgy álltam hozzá, hogy ez nem lehet jó, mert nem horror könyv meg minden, de aztán ez lett az egyik kedvenc SK könyvem. És most hasonló a hozzáállásom A setét torony könyvekhez.
De azért az eddigi Stephen King-könyv élményeim birtokában mindig bizalommal látok neki az újabb King könyvek olvasásához. Nagyon rossz könyvet szerintem nem is tudna írni.
Azért ha van időd meg elég elszánt vagy, akár nekifuthatnál A talizmánnak mégegyszer...
Előzmény: flipper1 (1168)
szamoca_1 Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1169
az átöltözős nekem is feltűnt. én most olvasom az Az-t (a Végítélet után), és az egyik fazonnak (talán Ben?) a lakóhelye Hemingford Home :)
Előzmény: MacPet (1166)
flipper1 Creative Commons License 2002.01.29 0 0 1168
Örülök hogy rátaláltam erre a topicra,pár szóban csak annyit füznék hozzá nem tudom ti hogy vagytok vele,én is megveszem az összes könyvét de az utobbi pár könyv pl:A mágus,Talizmán stb... egy két oldal után félretettem és nem valószinü,hogy elfogom olvasni őket.Nem tudom ti ,hogy vagytok ezzel? Kérdezném még hol találok S.K.film és könyv diszkográfiát?
xbalazsx Creative Commons License 2002.01.29 0 0 1167
sziasztok!

iszonyú régóta bújom már a mester írásait. a kedvenceim: halálsoron, az, ragyogás. ráadásul ezekből tűrhető filmeket is csináltak (az első és az utolsó zseniális, a középső meg csak simán jó).
a végítéletet először filmen láttam és úgy baromi nagy csalódás volt. többet vártam tőle már csak azért is mert az egyik régi kedvenc számom szövegét ez a regény ihlette (anthrax: among the living). a könyvet 1,5 éve olvastam először angolul a bővített változatot. na, az már nem semmi. nagyon vártam, hogy már lefordítsák végre magyarra. így is iszonyú jó volt.

MacPet Creative Commons License 2002.01.29 0 0 1166
A két baki:
1. II. kötet 301. oldal, amikor Tom elindul. A társaság figyeli amint Nick beleolvad a sötétségbe, de két mondattal később még ott áll a ház előtt.
2. Abigail anya kérése, hogy ne öltözzenek át, menjenek ahogy vannak. Erre a 403. oldalon átöltöznek. de a 555. oldalon abban a ruhában vannak ahogy azt Abigail anya kérte.
3. A II. kötet elején,pár napja vannak Boulderben, de Nick levetkőzik és tusolni indul. Van már vízszolgáltatás? Bár itt nem írja, hogy tusol, csk a szándék van meg, de azt sem írja hogy észbe kap.
Daoldin Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1165
iiiigen, és nem.
jó a jellemábrázolása, valóban, nagyon élők a karakterei, de néha úgy érzem, hogy van egy csomó karaktere, és ezeket öltözteti új külsőbe minden egyes regényénél. ámbár a franc tudja, ezen még filóznom kell...

Előzmény: -boneheaD- (1164)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1164
Azért én vigyáznék azzal az az emlitett alakok tök megegyeznek kifejezéssel!!
Igencsak vigyáznék, hisz King egyik erőssége a jellemábrázolás, nemde?
Előzmény: Daoldin (1163)
Daoldin Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1163
ha a barátnőmnél vagyok, akkor ott olvasom a Végitélet Kettőt, otthon meg a Setét Torony Négyet :o)
ezt nem direkt csináltam, igy jött ki.

ezek a visszatérő motivumok néha jók, csak az a fura számomra (hiába tartom Stephen Kinget az egyik legjobb írónak), hogy az emlitett alakok tök megegyeznek - csak a nevük különbözik. és ez szomorú, mert nem hiszem, hogy nem tudott volna újabb karaktereket kitalálni, ha egy kicsit is megerőlteti magát.

Előzmény: -boneheaD- (1162)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1162
Párhuzamosan olvasod a kettőt??
Hááát.....tetudod, de szvsz ez nem a legnyerőbb 5let.

Amúgy az a valaki, aki Tom Cullen-t éltette, én voltam :)

csak már egy picit uncsi, hogy majd' minden regényben szerepel egy értelmi fogyatékos, de aranyos fickó

Nézd, egyáltalán nem csak eza visszatérő motívum. Ahogy te is írtad, sok ilyen van, tehát uncsi hogy rengeteg könyvben megemlíti a Cujo-esetet, meg Ridgewick seriffet, meg ilyeneket? Sztem nem.

Dehülyevagyok, most visszaolvasva a Cujo dolog meg a Ridgewick az UTALÁS, nem igazán visszatérő motívum. .....mind1.
Ezt akkor meg is beszéltem magammal.

Előzmény: Daoldin (1161)
Daoldin Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1161
kösz, Dohi, a dalszöveget, kár, hogy nem tudsz linket :o(

én is most olvasom a Végitéletet (a Setét Toronnyal párhuzamosan :o)), és nem volt semmi bajom az első kötettel. elég rendesen megmozgatta a fantáziámat, hogy mi mindent tennék egy hasonló világégés után.
az meg tök poén volt, hogy a Setét Torony negyedik részét olvasva, volt benne egy csomó utalás a Végitéletre (Kansas, a Jó Ember sigulja stb.)
valaki irta, hogy a kedvence a Végitéletből Tom Cullen karaktere. szerintem is jó fej, csak már egy picit uncsi, hogy majd' minden regényben szerepel egy értelmi fogyatékos, de aranyos fickó (Tom Cullen, Sheemie (Setét Torony), Farkas (A Talizmán, jó ő nem fogyatékos, de úgy viselkedik néha)).
bár ezen kivül még számtalan motivum van, ami újra és újra felbukkan.

Előzmény: Dohi (1156)
Füstölgő Villám Creative Commons License 2002.01.28 0 0 1160
>Én ma fejeztem be a Végítéletet.Tetszett, de találtam benne két bakit<

Én is ma fejeztem be.
Tetszett, csak túl hosszú, tudom az eredeti verzió rövidebb volt, szerintem kár volt kiegészíteni. Bár nem tudom mik azok a részek, amiket utólag írt bele.
Nem tudom mit értesz baki alatt, én logikai ellentmondásokat találtam benne. Pl. nem értem, hogy a katonai bázison miért murdeltek meg azonnal a vírustól (mindenki ott hevert ahol érte a halál), mikor később napokig haldokoltak az emberek (bár itt is mindenfelé hevernek a hullák, autókban stb. hirtelen haltak meg az emberek az író szerint), megjegyzem nem is hiszem hogy egy virnyák helyben leteríti az embereket, ahogy elszabadul.
A gonosz (Randall Flag) melyik korábbi regényében szerepelt? Mert ismerős a név.

Előzmény: MacPet (1159)
MacPet Creative Commons License 2002.01.27 0 0 1159
Én ma fejeztem be a Végítéletet.Tetszett, de találtam benne két bakit.Ez egy icipicit ront rajta.Kiváncsi vagyok az eredetiben is benne van-e.Fura, hogy nem vették észre.
xhris Creative Commons License 2002.01.27 0 0 1158
Köszi, de még így se nagyon emlékszem, már az egész story ködös, asszem inkább mégegyszer elolvasom. Persze csak a ST3-4, meg a Végítélet után.
Előzmény: zsanna (1157)
zsanna Creative Commons License 2002.01.27 0 0 1157
Mail ment az Insomniával kapcsolatban!

Elkezdtem az ST2-t! Ez tényleg sokkal jobb, mint az ST1, bár még csak a 80. oldal körül vagyok. Asszem, az egyet ki lehetett volna hagyni, elég lett volna annyi, amennyi ennek a kötetnek a bevezetőjében van.

Előzmény: xhris (1155)
Dohi Creative Commons License 2002.01.26 0 0 1156
buli :)
Előzmény: -boneheaD- (1154)
xhris Creative Commons License 2002.01.26 0 0 1155
Érdekes én se emlékszem a végére, valaki írja már le(ha nem ide akár mail-be). Köszi.
Előzmény: Dohi (1148)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.01.26 0 0 1154
Képzeljétek!!
Ma megvettem a Remény Rabjait és a Setét T. 1-et!!
Lelkiállapotom:
:D

Már csak az A.GY. hiányzik de az laza..........

Dohi Creative Commons License 2002.01.25 0 0 1153
hali!

kijott a cujo utannyomas, es uj a boritoja! aki megvette, megdobna a borito 150 dpi-s scanjevel? kosziiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

zsanna: a 2. kotet szerintem sokkal jobb, mint az elso, de meg mindig nem az igazi. a harmadik mar majdnem csucs :)

zsanna Creative Commons License 2002.01.25 0 0 1152
Tegnap nagyon szerencsés napom volt, mert a könyvtárban bent találtam az ST2-t. Már nem sok van vissza az új Grisham-könyvből, aztán jöhet King. (Remélem, ez már tényleg jobb lesz, mint az első kötet.)
lynne Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1151
Amióta láttam ezt a filmet, tartok a bohócoktól. Mondjuk már előtte se nagyon szerettem őket.
Szerintem nagyon eltalálták a bohóc alakját (kinézetét és karakterét), és a szinkronhang is tökre illett hozzá.
Előzmény: Lord Iffy (1150)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.01.23 0 0 1150
tegnap meglepett a párom és kivette a videótékából AZ-t.:O))
egész jólsikerült darab, én még nem láttam. mondjuk egy kicsit röhejes volt hogy AZ helyett IZÉ volt a cime, és állandóan izéztek.:O))))
Bosco Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1149
HUHHHHH!!!!! Alig van mar vmi a konyvbol, amikor beindult az elet :o)))) EZ A KONYV EGY ORULET, SK PEDIG EGY ORULT :)))) LE NE ÍRJATOK NEKEM ITT A TOPICBAN, HOGY MI A VEGE!!!!!!!!

(zseniális)

most vegre lesz idom olvasni :))

Előzmény: Lord Iffy (1145)
Dohi Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1148
hali!

bio: olvastam az insomniat, tetszett is nagyon, bar a vege pont nem remlik. mindegy, en a halalsoronon sirtam, ez van :)

iffy: mindenkeppen olvasd vegig! az eleje uncsi talan, de aztan beindul!

Előzmény: biohazard (1140)
chriS Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1147
Bocs, az imént -boneheaD- (1132) hozzászólására reagáltam...csak rossz helyre kattintottam.
Előzmény: chriS (1146)
chriS Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1146
Biztosan olvastad a bevezetőben, hogy a kétkötetes Végítélet az eredeti kiadás bővített változata (ha jól tudom, akkor ez nem jelent meg magyarul). Szóval szerintem is sok benne a "rizsa" jellegű rész, de ez nem megy a könyv rovására, hanem inkább segíti a megértést. Egyébként én tegnap végeztem az első kötettel...ma kezdem a másodikat.
Előzmény: lynne (1134)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1145
ok. ha már igy rábeszéltetek..:O))
a párom tegnap ugyis leb..szott hogy minek olvasom már ki negyedszerre a harry pottert.:o))) na akkor ezennel leteszem és holnaptól nem jön szememre álom.;O)))
lynne Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1144
Szerintem is ugorj neki harmadszorra, mert tényleg jó a könyv.
Előzmény: Lord Iffy (1141)
biohazard Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1143
Lordom!

MINDENKÉPP ugorj neki, pont onnatól hogy megpillantja az alacsony embereket, letehetetlen. Plusz egy csomó ellenszerét megtudhatod az álmatlanságnak.

Hacsak nem látsz különböző színű burkokat az emberek (és más élőlények) körül...

Espé Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1142
Nem jön szememre álom az kurva jó, mindenképpen el kell olvasni, a végére ven benne akció, egyébként is nemtom mit izélsz, minden King könyv úgy kezdődik, hogy az első 400 oldalon szerencsétlenkedés, aztán az uccsó 100on meg elszabadul a pokol, úgyhogy csináljad csak.
Lord Iffy Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1141
tényleg anyira jó? én nem birtam kétszer sem kiolvasni.:O((
kicsit uncsinak tünt hogy az öreg nem alszik, már megint nem alszik, most már három percel elöbb kelt fel.... szerinted nekiálljak harmadszorra is? :O)
Előzmény: biohazard (1140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!