Keresés

Részletes keresés

Műhód Creative Commons License 2008.06.17 0 0 3459
Mit jelent ez a szó: nejde ?
ramliszt Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3458
szuper, köszönöm az infókat!
softi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3457
Én még sose fizettem parkolásért Podlesokban. Igaz csak fenn volt hely a füves területen.
Előzmény: Műhód (3455)
Műhód Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3456

A Google-ban biztosan találsz menetrendet.

Iglóból van közvetlen buszjárat ami érinti Podlesokot, bár elég ritkán jár.

Így érdemes keresni:

Spišská Nová Ves - Hrabusice - Podlesok - Pila.

A Podlesok egy szó.

Előzmény: Tschoerloe (3451)
Műhód Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3455

Igen úgy tudom, hogy ennyiből Hrabusicén jó szállásokat lehet kapni.

Többen úgy találtak ilyet, hogy a Podlesoki fizető parkolóban dolgozó

furcsa fogazatú, elhanyagolt külsejű, kövér idős hölgy leszólította őket szállásügyben.

Nem tudom a nevét, de eddig mindig ott láttam, reggeltől kb. délután 4-ig.

Ha véletlenül Hrabusicén beteltek, Betlanovcén is sok a kiadó szoba,

apartman.

Podlesokban ilyet nem is érdemes keresni.

Előzmény: ramliszt (3452)
Műhód Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3454

Ha van kedvetek hozzá, egyik este valamelyik kocsmában megihatnánk együtt valamit...

Ez esetben küldj egy e-mailt.

Tudjuk, hol van az úttörőtábor.

Előzmény: Tschoerloe (3451)
Gabó99 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3453
A B kérdésre válaszolva 3 hete voltunk és 70 SK volt a parkolás Podlesokban.
Előzmény: ramliszt (3452)
ramliszt Creative Commons License 2008.06.10 0 0 3452

Arról van valakinek tapasztalata, hogy Podlesok/Hrabusicében két személyre 700 SKK/éj ár körül lehet-e valahol megszállni?

B kérdés ha van valakinek friss infója: Podlesokban mennyi 1 autónak a parkolás?

köszi!

Tschoerloe Creative Commons License 2008.06.10 0 0 3451
Mi az uttörőtáborban (Detski) leszünk 21 - 28 között.

---
Új tag vagyok a fórumon, bocs hogy betörtem ide :-)
---

Tud valaki valami infót adni a buszközlekedésről, Igó, illetve Pod Lesok között, illetve tömegközlekedéssel hogy a legcélszerűbb megközelíteni Pod Lesokot?

Üdv,
Tschoerloe
Előzmény: Műhód (3444)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.09 0 0 3450
Csingótól a Fehér-patakig kellemes, kényelmes sétaút. A sziklatálcás rész a Fehér-patak elágazása után kezdődik.
Előzmény: roklina (3449)
roklina Creative Commons License 2008.06.09 0 0 3449

Csak egy egyszrű kérdésem lenne:

Csingótól a Fehér-patakig a kék út a Hernád mellett milyen jellegű? Van-e fémtálca sziklafalon? Egyik csapattagunk nem szeretne ilyen helyeken járni.

Köszi.

gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.09 0 0 3448
Lehet, hogy legközelebb ide szállunk majd, meglátjuk. Mindenesetre nagyon szeretném egyszer lóval megközelíteni a Tamásfalvit - csak sajna ahhoz még tanulnom kell.
Ha valaki lovagolt már ott, vagy velük, számoljon be :)
Előzmény: jzp2107 (3447)
jzp2107 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 3447
elnézést, elgépeltem

nem org.sk a vége hanem skg.sk

vagy itt: http://www.slovenskyraj.sk/utrapera.html

gyöngyhajú lánynak:
nem voltam minden szobában :-) ha jól emlékszem az emeleten 3 szoba van a fsz-en kettö
konyha szuper, 2 mosogató egy jó nagy hűtő, tűzhely (mikróra nem emlékszem de gondolom volt az is)
kerti sütögető van
konyha/étkezőben van kb 3 asztal illetve kint a tornácon is ugyanennyi
Előzmény: Pistike (3446)
Pistike Creative Commons License 2008.06.07 0 0 3446
nem jó a link...
Előzmény: jzp2107 (3442)
Műhód Creative Commons License 2008.06.05 0 0 3445
Rajtunk kívül...
Műhód Creative Commons License 2008.06.05 0 0 3444
Lesz valaki Podlesokban, vagy környékén június 20. és július 3-a között?
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.04 0 0 3443
Leírod a részleteket, meg néhány képet róla? Engem érdekel ez a ház is, mert ált. 10-15 fős társasággal megyünk. Ha Podlesokot választjuk kiindulóhelynek, arra már korábban nézegettem ezt a házat.

Főbb szempontok: hány db hány ágyas szoba vanm, milyen a konyha, van-e kerti sütögető, van-e vmi közös tér (nappali/társalgó/ebédlő) ahol közösen lehet gyűlni.

Itt a fórumban is jó, hadd okuljanak belőle mások is.
Előzmény: jzp2107 (3442)
jzp2107 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 3442
Sziasztok

Mi is most voltunk csüt-péntek, 400 volt a szállás egy szuper gerendaházban
www.rancutrapera.org.sk
Gazdurammal el lehet boldogulni angolul, van konyha is a házban meg egy bolondos macsek és egy kenyérre kenhető berni pásztor kutyus meg sok ló, ajánlom mindenkinek!
Rob_ Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3441
Megvolt a túra: egy egy napos kört mentünk a S.Belá-n kezdve, majd kis Kyser, a nagynak a járható része, Klastorisko és végül a Hernád völgyébe a hosszabb -piros- jelzésen majd a Hernádnál vissza Podlesokba. 9-18ig mentünk, 2x pihentünk kb 15 percet, a technikásabb részeken lassabban a gyaloglósan gyorsabbak voltunk az átlagnál, szval kb ennyi idő alatt bejárható. A Klastorisko-Hernád út a piroson jelzésen az utolsó 1/3-on elég izületgyilkos és fárasztó, sok helyen mászni kell lefelé és figyelni mert csúszik, bár nekünk kicsit esett az eső Klastoriskotól, majd a Hernádnál már nagyon. Jó volt mert így sokat láttunk egy nap alatt, de azért ez sok kicsit egy napra, főleg ha esik közben. Tömeg nem volt sehol, nyugodtan lehetett menni. Szállásunk Podlesokban volt a Ranc Podlesokban 450Sk/fő/éj amiért egy nagyon jó színvonalú szobát kaptunk fürdővel, egy új építésű panzióban, ahol van egy jó étterem is normál árakkal. Mail-en lehet foglalni, a főnöknő nem, de a rokona beszél angolul. Mindere nagyon figyeltek, még külön főztek is első este, miután a konyha zárás után akartunk enni. Gyerekekre is felkészültek: kis focipálya, homokozó, csúszda, trambulin... Bp-Podlesok 340km.
A S.B. bejáratától kb 5 perc séta a panzió. Nekünk nagyon bejött. A ki Kyser-en visszafelé mentünk az időhiány miatt, de kb 3 emberrel találkoztunk benne szombaton, a 2 létrás hely belátható.
Rob_ Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3440
köszi a választ. Így nem aggódom, vmi majd lesz. Ha nem igazolnak vissza semmit akkor majd keresünk kint. Nem szoktam belőle nagy gondot csinálni, csak most rövid időre megyünk és nem akartam keresére pazarolni az időt, de ha minden ok lesz akkor 3-4 körül kint leszünk már.
Előzmény: Műhód (3439)
Műhód Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3439

Podlesok egy turistaközpont, kempinggel, panziókkal, szállodával, kocsmákkal, éttermekkel, nagy fizető parkolóval.

A két közeli falu közelebbi széle kb. 1000 méterre van.

Oleandro még egy rövidebb ösvényt is ismer:)))

Júniusban eddig mindig voltak azonnal igénybe vehető szállások kedvező áron.

Ezeket általában dicsérik.

Persze nem este nyolckor kell szállás után nézni.

Előzmény: Rob_ (3437)
oleandro Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3438
A mezőn átvágva egy ösvényen még annyi se.
Előzmény: Rob_ (3437)
Rob_ Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3437
szia, köszi a választ. A közeli az mit jelent? Az lenne a jó ha a szállásról gyalogosan eltudnánk érni Sucha Bela bejáratát, mert nem szívesen hagynám ott a motort egész napra, bár nem tudom milyen a parkolási lehetősség ott (egy olyan parkoló ahol van pld őr azért nem rossz). A Ranc Podlesoknak és a Koliba Biely Potoknak már írtam de még nincs válasz. Podlesok akkor nem is egy falu? Hrabusice mennyire van gyalogosan? Az egyik letölthető térkép szerint 2x15 perc, ez igaz?
Előzmény: Műhód (3436)
Műhód Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3436

Podlesokban négy helyen lehet megszállni.

Az autóskemping faházaiban, a Koliba faházaiban, a Ranc Podlesok és a Koliba Biely Potok panzióban.

A faházakban a három nyári hónapban a teljes ágyszám után kérik a pénzt.

A közeli településeken találhatsz olyan magánszállásokat ahol kerítésen belül tarthatod a motort. Betlenfalván és Káposztafalván. (Betlanovce és Hrabusice.)

Talán utóbbi a jobb.

Előzmény: Rob_ (3435)
Rob_ Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3435
sziasztok, szállás ügyben kérem a segítségeteket. Podlesokban szeretnénk megszállni, ha tudtok jó helyet kérem írjátok meg. Annyi szempont lenne, hogy egy közepes minőség, és olyan zárt hely ahová motorral be lehet állni jó lenne.
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3434

Néhány magyar geoláda a SZP-ban és környékén, gyűjtőknek :) - csupa hasznos infóval

Betléri kastély (GCBETL) http://geocaching.hu/caches.geo?id=838

Szepes vára (GCSZEP) http://geocaching.hu/caches.geo?id=824

A már színes város - Lőcse (GCLOCE) http://geocaching.hu/caches.geo?id=831

A büszke vár - Krasznahorka (GCKRAS) http://geocaching.hu/caches.geo?id=837

Hernád áttörés a Szlovák Paradicsomban (SK-C) (GCHEAT)http://geocaching.hu/caches.geo?id=1383

Száraz-Fehér-völgy, a Sucha Bela (SK) (GCSuch) http://geocaching.hu/caches.geo?id=1613

Hannibalbarkas Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3433

Hogy ontopik is legyek:

Április közepén voltunk egy hétvégét a Paradicsomban. Itt van néhány kép. MIvel általában nyáron voltunk eddig, meglepő volt, hogy milyen sok víz volt a szurdokokban.:-)

Klastorisko roklina

A Kysel "sárga kunkorán"

Maly Kysel

Maly Kysel.

Itt látszik, hogy nem lehetett még a kis Kyselt se megúszni száraz lábbal.

Én elszörnyedtem a négynapos ünnepen készült képeiteken... Amikor mi voltunk, akkor a Podlesok-Hernád áttörés-Klastorisko-Kysel-Maly Kysel útvonalon kb. 20 emberrel találkoztunk összesen (!!!), annak is több mint a fele magyar volt.:-))

Hannibalbarkas Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3432

:-))

Örülök neki.

Az az igazság, hogy én elég gyakran használom ezt itthoni tervezgetésre, de aztán általában meg szoktam venni kint a térképet, mert hát mégiscsak a papír az igazi!:-)

Előzmény: Műhód (3431)
Műhód Creative Commons License 2008.05.18 0 0 3431

Marha jó ez a link. Köszi szépen!

Képzeld megtaláltam rajta azokat a helyeket, ahol 45 évvel ezelőtt kirándultam.

Akkor én is megrökönyödtem az idők távlatán.

Zsarnócán odajött hozzám egy néni és megkérdezte, hogy van a nagymamám.

Kérdeztem: honnan ismeri a nagymamámat?

Kiderült, hogy a nagyanyámhoz járt óvódába 1900-ban... 

Előzmény: Hannibalbarkas (3430)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2008.05.18 0 0 3430

Esetleg - ha nem csak a paradicsom érdekel - akkor ez (talán) a legjobb hely:

http://csmszki.fx3.hu/index.html

Tátrák, Fátrák, stb:)

HB

Előzmény: kirgizke (3423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!