Mi az uttörőtáborban (Detski) leszünk 21 - 28 között.
--- Új tag vagyok a fórumon, bocs hogy betörtem ide :-) ---
Tud valaki valami infót adni a buszközlekedésről, Igó, illetve Pod Lesok között, illetve tömegközlekedéssel hogy a legcélszerűbb megközelíteni Pod Lesokot?
Lehet, hogy legközelebb ide szállunk majd, meglátjuk. Mindenesetre nagyon szeretném egyszer lóval megközelíteni a Tamásfalvit - csak sajna ahhoz még tanulnom kell. Ha valaki lovagolt már ott, vagy velük, számoljon be :)
vagy itt: http://www.slovenskyraj.sk/utrapera.html
gyöngyhajú lánynak: nem voltam minden szobában :-) ha jól emlékszem az emeleten 3 szoba van a fsz-en kettö konyha szuper, 2 mosogató egy jó nagy hűtő, tűzhely (mikróra nem emlékszem de gondolom volt az is) kerti sütögető van konyha/étkezőben van kb 3 asztal illetve kint a tornácon is ugyanennyi
Leírod a részleteket, meg néhány képet róla? Engem érdekel ez a ház is, mert ált. 10-15 fős társasággal megyünk. Ha Podlesokot választjuk kiindulóhelynek, arra már korábban nézegettem ezt a házat.
Főbb szempontok: hány db hány ágyas szoba vanm, milyen a konyha, van-e kerti sütögető, van-e vmi közös tér (nappali/társalgó/ebédlő) ahol közösen lehet gyűlni.
Itt a fórumban is jó, hadd okuljanak belőle mások is.
Mi is most voltunk csüt-péntek, 400 volt a szállás egy szuper gerendaházban www.rancutrapera.org.sk Gazdurammal el lehet boldogulni angolul, van konyha is a házban meg egy bolondos macsek és egy kenyérre kenhető berni pásztor kutyus meg sok ló, ajánlom mindenkinek!
Megvolt a túra: egy egy napos kört mentünk a S.Belá-n kezdve, majd kis Kyser, a nagynak a járható része, Klastorisko és végül a Hernád völgyébe a hosszabb -piros- jelzésen majd a Hernádnál vissza Podlesokba. 9-18ig mentünk, 2x pihentünk kb 15 percet, a technikásabb részeken lassabban a gyaloglósan gyorsabbak voltunk az átlagnál, szval kb ennyi idő alatt bejárható. A Klastorisko-Hernád út a piroson jelzésen az utolsó 1/3-on elég izületgyilkos és fárasztó, sok helyen mászni kell lefelé és figyelni mert csúszik, bár nekünk kicsit esett az eső Klastoriskotól, majd a Hernádnál már nagyon. Jó volt mert így sokat láttunk egy nap alatt, de azért ez sok kicsit egy napra, főleg ha esik közben. Tömeg nem volt sehol, nyugodtan lehetett menni. Szállásunk Podlesokban volt a Ranc Podlesokban 450Sk/fő/éj amiért egy nagyon jó színvonalú szobát kaptunk fürdővel, egy új építésű panzióban, ahol van egy jó étterem is normál árakkal. Mail-en lehet foglalni, a főnöknő nem, de a rokona beszél angolul. Mindere nagyon figyeltek, még külön főztek is első este, miután a konyha zárás után akartunk enni. Gyerekekre is felkészültek: kis focipálya, homokozó, csúszda, trambulin... Bp-Podlesok 340km. A S.B. bejáratától kb 5 perc séta a panzió. Nekünk nagyon bejött. A ki Kyser-en visszafelé mentünk az időhiány miatt, de kb 3 emberrel találkoztunk benne szombaton, a 2 létrás hely belátható.
köszi a választ. Így nem aggódom, vmi majd lesz. Ha nem igazolnak vissza semmit akkor majd keresünk kint. Nem szoktam belőle nagy gondot csinálni, csak most rövid időre megyünk és nem akartam keresére pazarolni az időt, de ha minden ok lesz akkor 3-4 körül kint leszünk már.
szia, köszi a választ. A közeli az mit jelent? Az lenne a jó ha a szállásról gyalogosan eltudnánk érni Sucha Bela bejáratát, mert nem szívesen hagynám ott a motort egész napra, bár nem tudom milyen a parkolási lehetősség ott (egy olyan parkoló ahol van pld őr azért nem rossz). A Ranc Podlesoknak és a Koliba Biely Potoknak már írtam de még nincs válasz. Podlesok akkor nem is egy falu? Hrabusice mennyire van gyalogosan? Az egyik letölthető térkép szerint 2x15 perc, ez igaz?
Az autóskemping faházaiban, a Koliba faházaiban, a Ranc Podlesok és a Koliba Biely Potok panzióban.
A faházakban a három nyári hónapban a teljes ágyszám után kérik a pénzt.
A közeli településeken találhatsz olyan magánszállásokat ahol kerítésen belül tarthatod a motort. Betlenfalván és Káposztafalván. (Betlanovce és Hrabusice.)
sziasztok, szállás ügyben kérem a segítségeteket. Podlesokban szeretnénk megszállni, ha tudtok jó helyet kérem írjátok meg. Annyi szempont lenne, hogy egy közepes minőség, és olyan zárt hely ahová motorral be lehet állni jó lenne.
Április közepén voltunk egy hétvégét a Paradicsomban. Itt van néhány kép. MIvel általában nyáron voltunk eddig, meglepő volt, hogy milyen sok víz volt a szurdokokban.:-)
Klastorisko roklina
A Kysel "sárga kunkorán"
Maly Kysel
Maly Kysel.
Itt látszik, hogy nem lehetett még a kis Kyselt se megúszni száraz lábbal.
Én elszörnyedtem a négynapos ünnepen készült képeiteken... Amikor mi voltunk, akkor a Podlesok-Hernád áttörés-Klastorisko-Kysel-Maly Kysel útvonalon kb. 20 emberrel találkoztunk összesen (!!!), annak is több mint a fele magyar volt.:-))
Az az igazság, hogy én elég gyakran használom ezt itthoni tervezgetésre, de aztán általában meg szoktam venni kint a térképet, mert hát mégiscsak a papír az igazi!:-)