Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2007.11.27 0 0 574
A viberért az smafu, máshol 10-20 ezer az alap, kb. 10-100 ezer egy viber. De viber mezei ügyfélnek nem igen kell szerintem.
Előzmény: podani (572)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 573
hát nyilván kereskedelmi árfolyamon, nem?

Más:

Ha chf-ben fogom igényelni a lakáshitelt, de ugye fix összegű ftot szeretnék (ugye 5,5 miliót), akkor ezt az össezget számolja át a bank chf-re nem? és utána nyilván az lesz az alap hitel, amit ftban visszafgizetek, lehet h hülye kérdésnek hangzik, csak azért mondom, mert a személyi hitelem a KHB-nál van, és akkor mikro igényltem 1 milliót szerettem volna, de kevesebbet kaptam (50 fttal), arra hivatkozva h ugye ök a chf összeget vezsik alapul a folyosításkor, és az eltérés az árfolymabol adódik..??? akkro ezt uyg számolják, hogy a szerződéskötés napján lévőő árfolyamon a ft összeget átszámítják chfre, de mikro folyosítják már azt a chfet számítják át ftra az akkori árfolymaon? ezt csak azért nem értem , mert akkro igy h fogok én a lakásra fix összeget kapni???? nyilván a kezdeezi költségeket, folyosítási ktg meg társain kivül modnom..

És még annyit, hogy ha nem adja meg a bank azt a hitelt amelyet igényelek alapesetben nem az a normális, hogy akkro azt közlik folyosítás elött? mert ezzel a szem.hitellel járram még igy, h egy 100 ezerrel kevesebbet folyosítottak, és mikro felhivtam öket, közölték, hogy ja egyébként nem adtak meg 1 milliót, csak 900-at hitelnek, ez igy mennyire jogos?mert a szerzödés 1 milliónak megfelelö chf-re lett kötve elvileg..
Előzmény: podani (570)
podani Creative Commons License 2007.11.27 0 0 572
Van az Erste-nek is jó húzása :P 1000ft von le egy VIBER jóváírásért... :PP
Előzmény: Híd (571)
Híd Creative Commons License 2007.11.27 0 0 571
Ráadásul némelyiknél, pl. K&H, kétféle devizaárfolyam van a valutaárfolyamon kívül, egy kisebb meg egy nagyobb marzsú. Ebből a K&H, asszem, a kisebb marzsút használja hitelnél.
Előzmény: podani (570)
podani Creative Commons License 2007.11.27 0 0 570
Hitel folyósításkor mivel számol át a bank?

Ilyenek vannak:

Kereskedelmi árfolyam
Valutaárfolyam
Számlakonverziós deviza árfolyam
Csekkárfolyam
MNB árfolyam
podani Creative Commons License 2007.11.26 0 0 569
Az én konsturkciómnál 30eft beletöleszteni, és 50eft a végtölesztés. Azért az nem rossz. Általában a maradék tőkerész bizonyos százalékát kéri a bank. Az OTP is kedvesen elkérte a 3.6%-át, uh 3.2m tőkére 115eft-ot fizettem, míg most az Erste-nél a 8 millát lezárni is csak 50eft. :PP
Előzmény: Kriszty84 (565)
Híd Creative Commons License 2007.11.24 0 0 568
Mindig csak azt az árfolyamot tudják figyelembe venni, ami az aktuális. Szóval inkább törlessz be többször kevesebbet erős forintnál, mint gyűjtögess a végtörlesztésre, amikorra esetleg gyengus a magyar pénz.
Előzmény: Kriszty84 (565)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 567
vagyis 43%-os_)
Előzmény: Kriszty84 (566)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 566
remllem jo idöben adják meg a hitelt, most még 2 hélt mig lwekerül a megvásárolni kívánt ingatlanorl a széljegy (mert már volt egy vevő lefoglalta, de nem tudott fizetni határidőben), és akkor adom be az igényemet a bakba, remélem nem fognak sokat ülni rajta, 50%-os önerőnél, és hálisten nem minimálbérrel vagyok bejelenve, ugyh ez a része se gáz.
Előzmény: Híd (564)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 565
Köszi, hát csak ugy gondoltam, ha már egyszer annyi futamidőre llett felvéve a hitel, akkor már az össz kamatot ki kell fizetni, ha előbb ki is fizeted, nehogy risszul járjon a bank:)
igen lehet a 4 év alatt nagyobb összeggel is tudnék előtörleszteni, ugyh akkor nem jo a ltp, viszont ez devizahitelnél hogy működik ez, hogy számolják át az előre fizeetett összeget, mert hogy ugye minden honap adott napján lévő árfolyamon van elvileg, de az előtörlesztett összegnél?
Előzmény: Híd (564)
Híd Creative Commons License 2007.11.23 0 0 564

Tényleg kicsit naiv kérdés :) Miért fizetnél kamatot a már rendezett tartozásra?

A tőkét kell kifizetni és a kezelési ktg-ét a hacacárénak, az ún. előtörlesztési vagy végtörlesztési díjat. Ez változó bankonként és hiteltípusonként is. Van, ahol pár ezer, 10 ezer forint, van, ahol 100 ezernél is több. Egy kicsit ebben a költségben egyébként benne van a bank elmaradt haszna (mert a bank azért jobban jár, ha végigviszed a futamidőn a hitelt). De ezt röhögve "megspórolod", ha erős forintnál törlesztesz be, és gyengénél veszed fel a hitelt.

Ha viszont előtörlesztgetni akarsz 4 éven belül, akkor ne lakáskasszázz.

Előzmény: Kriszty84 (563)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 563
sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de ha előtörlsztek, vagy mondjuk futamidő lejárta elött fizetem ki a tőketartozást, akkor az össz kamattartozást is meg kell szint úgy fizetni, vagy a fennmaradt futamidőre kiszámított kamatot nem kell, lehet naív vagyok:)
podani Creative Commons License 2007.11.23 0 0 562
Bocsi, a max 120eft-os adóvisszatérítéses állami támogatással kevertem...
Előzmény: hgw308 (559)
Híd Creative Commons License 2007.11.22 0 0 561

Nekem az OTP elég gyorsan intézte vagy 5 éve, és az öcsémnek is, viszont úgy veszem észre, hogy ők meg nem foglalkoznak lakáshitellel minden fiókban. Vagyis a "foglalkozás" annyit tesz, hogy közlik, nem nagyon értenek hozzá (én a fedezetcsere lehetőségeiről érdeklődtem), és átküldenek egy "szakfiókba". Van ilyen Újpesten, a Deák Ferenc utcában meg még pár helyen, nem jegyeztem meg őket.

Viszont, amikor bementem a Deák F. utcaiba érdeklődni, látszott, hogy ott tényleg profik intézik a lakáshiteleket.

Előzmény: rókalány (560)
rókalány Creative Commons License 2007.11.22 0 0 560

A különböző bankok gyorsaságához (bár csak ritkán van időm írni, ezért elnézést ha csak néha "okoskodok"):

Szerintem annyira nincs objektíven gyors vagy lassú bank, hogy én az első években sokat szívtam azon, hogy a kollegák elmondása szerint gyors bankokhoz vittem ügyleteket aztán az adott fiókok rendre rácáfoltak a pozitív megítélésre.... Az MKB egyes vidéki fiókokban iszonyatosan gyors, Pesten lassú, Erste Pesten belül is fényévnyi különbségek vannak - meg kellett találni azt a fiókot ahol tényleg gyorsak de pl. az új lakásokat bizonyos értékhatár felett felett központilag bírálják és az felér egy természeti katasztrófával. FHB mindenhogy lassú - csak birka türelműeknek - "erődítmény" szerű, ügyintézők elérhetetlenek..

Unicredit pl. Szolnokon rugalmasak, villámkezűek -Pesten egy-két nagy fiókban fafejűek, elérhetetlenek (nem mindenhol).

Sorolhatnám.

Ezek után válaszoljon az ember egy olyan ügyfélkérdésre, hogy melyik a gyors bank vagy védjen meg egy bankot ha szidják.

Lentebb olvastam, hogy az Ersténél rosszul értékelték az ingatlant. Pesten csak pozitív tapasztalataim vannak, 90% alá soha nem mentek panel esetében sem.

Előzmény: Híd (543)
hgw308 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 559
bocs, de az LTP-nek semmi köze a fizetéshez. a támogatás, alanyi jogon jár.
Előzmény: podani (546)
podani Creative Commons License 2007.11.22 0 0 558
Mondjuk a CHF-es autó hitelemet meg sikerül lezárni jó időben, ugyhogy ne szóljak semmit :) Ott is alacsonyabb volt a CHF mint amikor vettem 2 éve.
Előzmény: Híd (556)
podani Creative Commons License 2007.11.22 0 0 557
Jajaj 1 hónapja gázos lett volna. Kiszámoltam, 1ft-os árfolyam változás 57600ft-nyi hitel összeg különbséget jelent nekem.
Előzmény: Híd (556)
Híd Creative Commons License 2007.11.22 0 0 556
Most már nem olyan rossz az árfolyam szvsz, 155-156 körül van. A 150 körüli októberi, az volt nagyon gázos. Persze a taval nyári 180-as, az volt a nagy buli. Az összes bankár, aki tutdta, elzálogosította akkor minden ingatlanát. Aztán visszafizette a hitelt 150-es árfolyamnál. Még a költségek levonásával is kerestek vagy 10 százalékot a hitelen nulla befektetéssel. De hát egyszer volt Budán kutyavásár :(
Előzmény: podani (555)
podani Creative Commons License 2007.11.22 0 0 555
A napokban van vagy volt az utalás.
Előzmény: Híd (554)
Híd Creative Commons License 2007.11.22 0 0 554

Milyen árfolyamnál vetted fel, ha szabad érdeklődni? 

Előzmény: podani (553)
podani Creative Commons License 2007.11.22 0 0 553
Na én is pont ezen gondolkoztam, hogy lehet hogy kicsit jó lett volna húzni a folyósítást :)
Előzmény: Híd (552)
Híd Creative Commons License 2007.11.21 0 0 552

Nincs mit, adtam házit, úgy látom, bőven.

Még valami: most gyengül a forint, meg állítólag még gyengébb lesz. Már október közepe óta gyengült a forint vagy 8 forintot a frankhoz képest (5,5 százalék) meg vagy 0,1-et a jenhez képest (6,7 százalék), ez nagyon jó neked, ha így folytatja, mert minél gyengébb forintnál veszed fel a kölcsönt, annál kevesebb lesz a devizában nyilvántartott hiteled, tkp. annál kevesebb hitelt veszel fel.

Pl. az 5,5 millió forintos kölcsönöd 150 forintos franknál majdnem 36,67 ezer frank lenne, 165 forintosnál meg csak 33,33 ezer frank. Van vagy 3333 frank különbség. Ez ingadozó árfolyamnál nem mindegy! Sokkal nagyobbat szívnak, akik 36,67 ezer frankkal tartoznak, mint akik 10 százalékkal kevesebbel - ők mindenképpen 10 százalékkal kisebb törlesztőt fizetnek végig.

Szóval, figyelgesd a forintról szóló híreket, esetleg, ha jenhitel is érdekel, a jenről szólókat (az most erősödik éppen), és ha tudsz, csapj le a forintmélypontra, amennyire lehet.

Előzmény: Kriszty84 (551)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 551
nagyon szpen köszönöm a segítséged;)
Előzmény: Híd (549)
podani Creative Commons License 2007.11.21 0 0 550
Persze megadom neki ha kell :)
Előzmény: Híd (548)
Híd Creative Commons License 2007.11.21 0 0 549

A CIB az így szokta: akciósan ennyi, utána meg meglepi: benne lesz a kondilistában.

4,69 % a kamat + 2,32 % a kez. ktg. nem akciósan a CHF-hitel. Akció után kb. (minimum) ennyire lehet számítani.

Unicredit:

A táblázatban feltüntetett törlesztőrészletek a havi kezelési költséget nem tartalmazzák - bájos ez is. Az Uninak amúgy jók a kamatai, de magasabb kez. ktg.-et szed.

http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/hitelek/lakashitelek/piaci_kamatozasu_lakashitel/kondiciok.html

Itt van egy hitelkalkulátor progi törlesztőt, thm-et számolni:

http://www.pszaf.hu/hitkalk/DCCInput.aspx

Pár hsz-szel korábban betettem egy táblázat linkjét, nagyjából abban vannak a lakáshitelt kínáló bankok, azokat érdemes sorra venni, kivéve ÁÉB, mert az leadja a lakossági üzletágat, meg az IEB-t is hagyagolhatod, januártól úgyis CIB lesz. Lehet, hogy lesz kb. 20 CHF-s ajánlatod, nézegesd át őket. Abban is vannak thm-ek is, de számolgass utána, neked melyik a jobb.

Előzmény: Kriszty84 (544)
Híd Creative Commons License 2007.11.21 0 0 548
Az erstés ügyintéződet add meg neki mindenképpen, mert pont az az a bank, ahol egyszer Gizike megy szabira, aztán meg az aláíró főnök megy szabira, aztán kiderül, hogy elfelejtettek diákhiteles papírt kérni, közben lejár a földhivatali papír stb. - ilyen hülyeségek miatt kicsúszott a kolléganőm a fizetési határidőből, majdnem oda lett a foglalója, csak az eladó jóindulatán múllott, hogy nem.
Előzmény: podani (547)
podani Creative Commons License 2007.11.21 0 0 547
Én csak annyit tanácsolok hogy ne az akciós kamatokat nézd, hanem mindig az az utánit.
Ha Erste-st akarsz akkor megadom a hitelügyintézőmet szívesen az Újpesti fiókban, ügyes, és gyorsan mennek a dolgok. Az tény hogy eléggé a picai ár alá becsülte az Erste a lakás értékét, és akkor még annak a 80%-as asszem a HB érték, és annka a 70% veheted fel asszem. Én is csak munkáltatóival kaptam meg a 100%-os HB-t.
Előzmény: Kriszty84 (544)
podani Creative Commons License 2007.11.21 0 0 546
Az LTP-nél csak bizonyos fizetés határig lehet visszaigényleni a 72eft-ot! Nekem igy ez sem jött be.
podani Creative Commons License 2007.11.21 0 0 545
"szerintem az OTP sem az, nem tudom, mi baja van vele mindenkinek, aki a közelében sem járt."

Remélem ezt nem rám értetted, pár hónapja zártam le az előző OTP-s forint lakáshitelemet, és meg is kerestek hogy a következő hitelem is legyen náluk, de mégsem döntöttem mellettük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!