Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
most vettem egy ilyet , elolvastam a fórumot is , de nem találtam választ, lehet hogy igy normális.
Szóval ha kikapcsolom (hosszan nyom gomb , megkérdezi leállít ? újraindit? ->leállít) és utána újra bekpacsolom akkor óra nullázódik, bluetooth bekapcsol.
jajj jajj, sos anyagi problém miatt eladnám kütyümet ha valakit érdekel. Kb 2 hete vettem a speedshopnál, minden meg van hozzá, teljes eu térképpel, természetesen tökéletes állapotban (védőfóliával). 105e-ért vettem, ha valakit érdekel 100-ért jelentkezzen!
Technikai leírás:Operációs rendszer: Microsoft Windows CE .Net 5.0 Processzor: Samsung 2443-400Mhz Memória: 2 GB ROM, 64 MB SDRAM GPS: Beépített SiRF GPS III modul (20 channels) Kijelző: 4.3 480 x 272 Color TFT LCD érintőképernyős (SAMSUNG) Akkumulátor: Beépített Lithium, 1300 mAh Kapacitás: 4,5 óra folyamatos használatban; 8,5 óra üzemidő Kapcsolat: mini USB Méret: Landscape, ~ 126mm x 81 mm x ~18 mm; 190 g Audió: mikrofon, beépített hangszóró (1 watt), fejhallgató Bővítés: SD/MMC kártyák, USB 2.0 TMC: TMC támogatás Kamera: 2 MP AF- al Alkalmazások: Névjegykártya szkenner, Képnézegető, Videó lejátszó, Kapcsolatok, Mp3, Beállítások
A csomag tartalma:
- Autós tartó - Mini USB kábel - Autós töltő - Hálózati töltő - Tok
+ Mio Bonus CD: használati kézikönyv, hasznos tippek, PDAmill játékok (PDA-hoz), EZ note + Ajándék Mio Klubkártya, mellyel a vételár többszörösét megtakaríthatja. + tiszta forrásból kuponfüzet, mely május közepétől további kedvezményeket nyújt Önnek.
Technikai leírás:Operációs rendszer: Microsoft Windows CE .Net 5.0 Processzor: Samsung 2443-400Mhz Memória: 2 GB ROM, 64 MB SDRAM GPS: Beépített SiRF GPS III modul (20 channels) Kijelző: 4.3 480 x 272 Color TFT LCD érintőképernyős (SAMSUNG) Akkumulátor: Beépített Lithium, 1300 mAh Kapacitás: 4,5 óra folyamatos használatban; 8,5 óra üzemidő Kapcsolat: mini USB Méret: Landscape, ~ 126mm x 81 mm x ~18 mm; 190 g Audió: mikrofon, beépített hangszóró (1 watt), fejhallgató Bővítés: SD/MMC kártyák, USB 2.0 TMC: TMC támogatás Kamera: 2 MP AF- al Alkalmazások: Névjegykártya szkenner, Képnézegető, Videó lejátszó, Kapcsolatok, Mp3, Beállítások
A csomag tartalma:
- Autós tartó - Mini USB kábel - Autós töltő - Hálózati töltő - Tok
+ Mio Bonus CD: használati kézikönyv, hasznos tippek, PDAmill játékok (PDA-hoz), EZ note + Ajándék Mio Klubkártya, mellyel a vételár többszörösét megtakaríthatja. + tiszta forrásból kuponfüzet, mely május közepétől további kedvezményeket nyújt Önnek.
- 2GB a ROM, nem "csak" 1GB - a kamerával készített képet elmenti POI-nak az adott helyhez - van benne TMC vevő, ami az 520-ashoz opció - csak teljes EU-val kapható
Ha nincs tápra dugva, akkor nagyon gyorsan leveszi a háttérvilágítást, és olyankor tényleg nehezebben látni, de kocsiban még akkor is használható. Viszont én próbáltam motoron is, tanktáskába volt betéve, és amikor ment a háttérvilágítás rajta, akkor normálisan láttam rajta mindent. Sőt, amióta a bukósisakban sikerült megfelelő helyre rakni a fülhallgatót, azóta hallom is mit mond :)
A speedcam-okról szeretnék érdeklődni tapasztaltabb kollegáktól, hogy csak akkor jelzi a kamerákat hanggal és a kamera adatokkal, ha egy tervezett úton haladok? Ugyanis nekem csak akkor jelezte, ha "csak úgy" be volt kapcsolva és mentem a kamera felé, akkor nem jelzett. Látni láttam a képernyőn, de nem riasztott. :-( Én vagyok láma, vagy sajna így van. Ha így van akkor ez szerintem nagyon nem okés.
En is vettem egy c520 -ast a minap, es nagyon pazar. Az anyagminoseg nem hagy kivannivalot maga utan, a felszereltseg szintugy.
A hangeroszabalyzo... hat igen, talan ez az egy kivetnivalo van benne, viszont nem volt ezidaig PNA -s tapasztalatom, igy nem nagyon hianyzott a dolog. Szerintem egyutt lehet vele elni, ha navigalok, ugyis azert navigalok mert szuksegem van ra, akkor pedig hallni szeretnem amit mond a kutyu :) Mp3 -at meg ugyse ennek a hangszorojan kell hallgatni.
Nekem remekul mukodott a BT -s kihangositas, egyedul a telefonkonyv atvitelevel volt gondom. Nem ment at az egesz, es kozben fagyi volt, mint ahogy masok is irtak :(
A kijelzo is isteni, vakito napfenyben is jol lattam. Nem utolso sorban megemlitem meg hogy azert a 4.5" -os cucc igen brutalul (es elegansan) nez am ki a muszerfal folott :) Jol megneztek minden lampanal :)
Annyit meg hozza szeretnek tenni hogy mindezt meg is kell kemenyen fizetni. Fele ennyi penzbol ki lehet hozni (majdnem) ugyanezt egy pda -val, meg egy kis haxolassal, de aki meg tudja engedni maganak az 520 -ast azt vegye meg batran, megeri ezt a tobbletkoltseget, nagyon egybenvan a cucc :)
Egyetlen NAGY bajom azert megis van vele. Az, hogy nem magamnak vettem, ajandek lesz, es kb. csak 4-5 napot tartozkodik nalam :)))
Innen vettem az ötletet, de mivel ez a 710-re vonatkozik, egy kicsit át kellett nézni, hogy milyen filet kell lecserélni.
Egyrészt megtaláltam a tracklog exportot (ez totál máshogy van, mint a 710-ben), másrészt lecseréltem a nyitóképernyőt is.
A tracklog exporthoz elő kell venni a DATA.ZIP állományt (ez a GPS-en van, valahol) csinálni belőle vagy két biztonsági másolatot, mert ha elb***od, akkor ... Ebben a data.zip-ben van egy mio480_272ui könyvtár, ebben egy tracking_480_272.ui nevű file. Ezt notepaddal meg lehet nyitni, és a "<BUTTON btn_track_export x=133 ..... 'run sc_export_current_track' hide>" sor végéről a "hide" szöveget ki kell venni. Vigyázat, a ">" marad! Ha ezt a data.zip-et visszarakod a GPS-re, akkor a tracklogot ki tudod tenni SD kártyára, és ezt a tracklogot pl. a google earth meg tudja mutatni.
A nyitóképernyőhöz ugyanez a data.zip kell, ebben a mio480_272 könyvtárban lévő loading.bmp-t kell kicserélni egy másik képre, 480x272 felbontásban. Én azt csináltam, hogy fogtam egy képet, és fotoshoppal rátettem az eredetit, hogy mégiscsak látszódjon, hogy ez egy MIO ketyere.
Jó kérdés! Én is erre várok, de még nem találtam sehol megoldást. Egy francia oldalon láttam erről valamit, de a francia nyelv ismerete hiányában csak sejtéseim vannak, miről lehet szó.
Én pár napja vettem egy 520-ast a SpeedShopnál. Ez itt a reklám helye, mert nagyon korrekt cégnek tűnik, és Nyugat-Európa térképpel együtt bruttó 100.790-be került a gép.
Azóta megjártam vele Prágát, és az összbenyomás kedvező, még annak ellenére is, hogy jó néhány hibával találkoztam. A hangerőszabályozó és a kicsinyítő/nagyító gomb például nagyon hiányzik, sokkal kényelmesebb volna a használat, mint a képernyőn matatva. A névjegykártyák átvitelekor nekem is lefagyott, sőt, a PC-s csatlakozásból sem tudok szabályszerűen kikecmeregni, még akkor sem, ha a PC-n szoftveresen kikapcsolom az USB-összeköttetést. Erre tud valaki megoldást?
Moha bá néha akadozik, kicsit dadog (a 400 MHz-es proci kevés volna?), a képernyőváltásnál pedig egy ideig halványan látszik még az előző tartalom is. Ez másnál is így van?
A Bluetoothnál (Siemens S55-ös mobillal) az összeköttetés létrejött, tárcsázni is tudtam, de a kihangosítás és a mikrofon nem működött.
Az 510-es hackelése kapcsán merült fel bennem, hogy az 520-asnál nem lehet valahogy kilépni windowsos üzemmódba? Tud valaki erre megoldást?
Szerintem nincs neki drivere, én legalábbis nem emlékszem, hogy telepítettem volna. Bedugom az USB-t, és megjelenik a PC-n két meghajtó. Egyik a belső memóriája, a másik a beledugott SD kártya.
Valószínűnek tartom, hogy nem a szoftver a hibás, próbáld meg ki be húzni a kábelt a MIO-ba, fel kell, hogy ismerje a géped. Ha mégsem, akkor próbáld meg másik usb csatlakozóba bedugni a kábelt a pc-den. Ha a géped felismeri az új hardwert, nem is nagyon kell a Mio Transfer progi, mert külön meghajtóként fogod látni és tudsz rá rakni zenét és képet egy egyszerű fájlkezelővel is (Total Commander pl). Viszont az outlook szinkronizálását csak ezzel a progival tudod megoldani.
A hétvégén voltam egy 1000 km-es túrán és tökéletesen működött a szerkentyű. Egyszer sem fagyott, állandóan volt kapcsolat. És ami a legfontosabb hogy nem tévedtünk el.