Ne degradaljuk mar le a felelos magatartast a tini vilagmegvalto-korszakkal, mert baromira nem ugyanaz.
Senki sem fog odaallni a Nestle ele es azt mondani, hogy "Nestle, bezar!", mire a Nestle meghajol es felszamolja onmagat. A valtozasokat sokkal melyebben kell kezdeni, egeszen aprocska dolgokkal es a gondolkodas szintjen, es talan az egyik hullama meg az is lehet, hogy a Nestle egyszercsak osszeomlik, bar ketlem, hogy ez a jovo heten lesz esedekes. :)
En sem csinalok egetrengeto dolgokat, a hulye palackokat szepen eltolom a szelektiv hulladekgyujtoig a babakocsi melyen, nem egetem foloslegesen a villanyt, mosogataskor eloszor behabozom a cuccokat, mialatt nem fogy a viz, aztan oblitek, minimalizalom az E-ket a kosztban, tarsadalmi munkaban tordelek prosit egy kornyezetvedo szervezetnek, blabla. Takaritottam mar erdot (mas utan, ugye), fogadtam orokbe tzunamiaarvat es a gyerekemet arra fogom nevelni, hogy tisztelje a kornyezetet (ugyanis nem igaz, hogy ami nem latszik, az nincs is). Aprosagok. Most ennyi, idovel majd lehet tobb meg mutatosabb, jelenleg ennyi fer. :)
Ugyanis ez egy csapatjatek. Mindenki tegye meg a kis vilagaban, amit bir, mert ha bukunk, egyutt bukunk. Kar, hogy kevesen latjak.
Az erkolcsi alapon vegetarianusoknak abszolut van letjgogosultsaguk, nem pusztan a gyilkolaszas, hanem a tartas hogyanja miatt is, ami eleg nagy sullyal esik a latba. Jaj, hadd ne legyunk mar mi a felsobbrendu faj, akinek minden szabad. Aztan vilagrengeto botrany kerekedik abbol, ha egy tigris leharap egy kezet. O is csak ragadozo, tette a dolgat, kerem alassan. Hol itt a gond?
(ne jojjenek a biologusok, hogy a tigrisek nem harapdalnak kezeket hobbibol, csak szemleltetesnek irtam, koszi)
Hajaj, ezt ne is kérdezd! :) elég rosszul állok a holnapival, úgyhogy szép éjszakám lesz... egyelőre itthon vagyok, van egy új, extra pontos mérlegünk (bárne lenne pontos...), majd eljössz & megmérünk!
Én véletlenül láttam Jablkót mostanában is, meg korábban is, és nem ijedtem halálra a változástól... Ami viszont az emléknyomait illeti (hadd ne), az tuti, hogy képződik neki:)
Nagyon kedves, hogy ilyeneket írsz. Igy igaz, ha élőben látnátok, biztos, hogy fel sem merülne bennetek, hogy anorexiás vagyok. Lehet, hogy a mérlegemmel van gond? (100 éves ócskaság) Egyébként az anorexiásoknak az arcán is látszik, hogy betegek, nem? Na, hát rám ez SEM igaz.
Tudod, én sem vagyok biztos benne, hogy Jablko helyesen táplálkozik, és jó, hogy ilyen könnyű, de nem hiszem, hogy ítéletet mondhatunk úgy, hogy nem is láttuk még életünkben. Addig, amíg senkinek nem árt azzal, hogy így él (max. önmagának), szíve joga azt tenni, amit akar. Gondolom, ha valamilyen betegségre vagy hiányállapotra utaló komoly tünetei lesznek, lesz annyi esze, hogy változtat az életmódján. De lehet, hogy az ő szervezetének megfelelő az általa választott táplálkozási forma. Nagyon különbözőek vagyunk.
Márciusban lesz 4 éves. Mint mondtam: a gyerekorvos szerint minden rendben. Annak ellenére, hogy kb. másfél éves, 80-85 centis gyerekek szoktak 12-13 kilósak lenni.
Mondd meg, légy szíves, hány kilónak kellene lennie az én 105 centis kicsi lányomnak?
Elmondom neked, hogy összesen 12 kiló (biztos vagyok benne, hogy nem annyi kellene, hogy legyen), nem éheztetjük,a gyerekorvos szerint normálisan fejlődik, és szinte soha sem beteg. Vannak ilyen furcsaságok
Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy bárkinek is ajánlom, hogy 21 évesen 45 kiló legyen! (Mellékesen én 52 voltam akkoriban, és egyhetvenöt magas.)
Hogy kinek mi a "normális" súly az függ a magasságtól és a testalkattól is. Ahhoz legjobb látni is valakit, hogy meg tudjuk állapítani, hogy tényleg úgy néz-e ki, mint egy éhező.
A 45 kg szerintem egy kb. 12 éves iskolás lánynak normális súly - de mindenestre prepubertás korban. Egyetemistaként ennyinek lenni egyenlő az éhezéssel és a fejlődésbeni elmaradással. Pont. Éhezés közben meg nem lehet tanulni, nem képződik emléknyom. Pont.
:)))Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan. Amíg azon kell vitázni, hogy a fehérje sejt vagy sejtalkotó. Én nem vagyok ennyire jóhiszemű.
A csernobili zöldségfogyasztásból én is kivettem a részem, akkoriban kb 10 lehettem, azt se tudtam mi a túró az az atomerőmű. De akik tudták azok szerintem nem nagyon ettek akkoriban salátát. Mellesleg az állatok is megették, mi meg őket.