Vélekedés szerint ez a mechanizmus már beindult és egy éven belül Magyarország miniszterelnöke Andor László lehet, hiszen látszik, hogy az unió kihelyezi a periféria országaiba az általa ismert és megbízható embereket. (Lásd a görög és olasz példát.) - RP: „A dolog lényege az, hogy egy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országainak a demokratikus szerkezete fel van függesztve. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van.”
Bajnai annyira független volt, hogy levette a védőernyőt a BKV-féle társaságról is, az MSZP nemtetszése ellenére.
Hát könnyű levenni a védőernyőt, ha már megindultak az eljárások.
Úgy gondolom, hogy egyetértésben tette az mszp vezetőségével, mert egyértelmű volt, hogy a nokiás dobozok után aligha marad esélyük. Legalább a saját seggüket menteni akarták...
Pénzügyi oka van annak, hogy a közös euró elsorvasztja az elmaradottabb országok gazdaságát. Ugyanis a nagyobb külker aktívummal rendelkező ország elszívja az eurót a gyengébb országok elől. Ez ellen lehetne védekezni, ha van nemzeti valuta: a valuta infláltatásával. De a közös uró miatt e gyenge országok ezt nem tehetik, védtelenek. Csak egyet tehetnek, mindig megszoritanak egyet a polgárokon. Ez így valóban hülyeségnek látszik.
Szerintem a kétsebességű EU jobban megfelelne az elmaradottabb országok érdekeinek. Sajnos ezt nem láttuk, amikor beléptünk. Még mindig vannak olyan emberek, akik forszírozzák az euró minél előbbi bevezetését. Közülük sokan nem tudják mit beszélnek, kevesen viszont nagyon is tudják, mit beszélnek.
SZVSZ ilyent nem lehet kijelenteni, meg az ellenkezőjét se, mert az EU nem egy konstans valami, hanem egy folyamatosan alakuló, fortyogó massza... a mai EU már baromira nem az az EU, amiben 2004-ben beléptünk, de a 2004-es EU sem ugyanaz volt, mintt amivel a 90-es évek közepén tárgyalni kezdtünk.
Az EU sajátossága, hogy belül rossz, de kívül még rosszabb. Nem véletlenül, amelyik ország teheti az EU-ban akar lenni. Még a szerencsétlen Görögország is.
Bajnai annyira független volt, hogy levette a védőernyőt a BKV-féle társaságról is, az MSZP nemtetszése ellenére. Drazsé is jobbnak látta lelépni a porondról.
Gyanítom, pártoktól ennyire független miniszterelnökünk már sohasem lesz.
Fórumozókról beszéltem, nem is gondoltam reprezentatív mintára.
A felmérésem csupán annyi, hogy a Fidesz intézményesen még nem rágalmazta Andor Lászlót, tehát nem tartanak tőle.
Matolcsy (és Varga) azzal etette be Orbánt, a jogászt, hogy a "nem hagyományos" Matolcsy-féle gazdaságpolitika először szükségszerűen kis hanyatlást hoz, de később nagy fellendülés következik. Most valóban gazdasági hanyatlás van, és ebből Orbán a jogász arra következtet, hogy igazuk van :)))
Hülyeség lehet, hogy nem, annál inkább búcsút mondás a demokrácia és a szuverenitás illuziójának is... onnantól kezdve naív feltételezés lenne bárki részéről is, hogy a legcsekélyebb módon is beleszólása van az akárcsak a saját életét is érintő kérdésekben.
Szóval, én tényleg meglehetősen kevéssé kedvelen Orbánt, és örömmel töltene el, ha egy VÁLASZTÁSON nagyot bukna, de ha a Brüsszeli Burzsuj PB akarja leváltani akkor életemet és véremet...
Ha minden igaz lenne ami itt megjelenik, akkor már Orbán egy éve a patáit reszelgetné..... :D:D
Naponta megbukik, és legalább kétnaponta csődbe viszi az országot.
Én nem tudok jósolni, de úgy emlékszem OV mondott valamit, mintha rémlene, hogy 2 év szívást emlegetett, majd lassú javulást.
(A szívás mindenképp jogos, mert idén és jövőre kell hatalmas törlesztőrészleteket fizetnünk a 2009-ben felvett hitel után, amihez ugyan nem volt szerződés, de fizetni azért kell.)
Az EU nem szól bele egyetlen államba sem, kik legyenek kormányon, ezt hülyeség feltételezni. Különösen nem szólnak bele egy 2/3-os államba. Legfeljebb kiközösítenek bennünket az EU-ból, ez a legtöbb amit tehetnek.
Csillag fröcsögött Andorra, erre gondoltam, de ez elszigetelt jelenség az értelmesebb forumozók között, mert csillagot ide sorolom.
2014-es választást valószínűleg a Fidesz nyeri, mert Orbán észhez fog térni, ha jót akar magának.
Ha nagyon be lenne szorítva a Fidesz, végszükségből a Jobbik is átszavazna a Fideszre. Ilyen volt 2010-ben is, igen sok szavazó megosztotta a saját voksát a Fidesz és a Jobbik között.
Önmagában az, hogy Andor váltja Orbánt nekem nagyon is teccene ( kevés ember van aki nem alkalmasabb mint ő) , csak az a baj, hogy ha ez bekövetkezik ( és miért is ne? Olyan diplomatikus veírünk van hogy hejj) , az annyit jelent mint országcsőd, és az viszont nekem nem tecc.
Nézd, bárkit lejárat most a jobboldal, aki ismert. Most itt éppen Andor Lászlót kostolgatják, de lehetséges, hogy igazad van. Ha Andort elkezdik dühödten gyurcsányozni kampányszerűen, a fidesz központjából koordinálva a rágalomhadjáratot, akkor majd azt jelenti, félnek tőle. Egyelőre ennek jelét nem látom, úgyhogy igazat adok neked. Most Bajnaitól félnek, őt próbálják karakter-gyilkolni.