Ez a hiba nekem is előjött - Romániában. Rohadtul beszartam, hátha kint mucsán külföldön behal, de aztán beindult. Főtengely-jeladó hibát jelent. Azért indult be később, mert kellett 3-4 indítás, mire átvette a szerepét egy másik jeladó.
előbb a veki jól rámijesztett. elmentem vele egyetemre, megálltam egy fél , maximum 3/4 órára. aztán akartam jönni haza, ráinditottam, beröffent de elkezdett rángatva járni , kb 2 másodperc után le is fulladt teljesen magától. ráinditok újra, semmi sem történik , csak teker az öninditó. megpróbáltam újra , benyomott gázpedállal , elkezdett beröffenni de azonnal le is állt megin. utána már be sem tudtam röffenteni. épp szóltam havernak h jöjjön már vissza mert legalább akkor el kéne vontatni ha nincs más. megpróbáltam egy utolsónak: 10-15 másodpercig tekert az öninditó aztán hirtelen beröffent , és járt ahogy kell... minden a megszokott módon. 1 furcsaság azért még van: valami kattog a motortérben. ezt benzinen eddig nem csinálta, gázon megszokott ez a kattogás, szombathelyi gázszervizben mondták is h mi az de már elfelejtettem. viszont valami ötlet mitől nem indulhatott be? az orra kicsit felfele állt, ez tény, de hogy ez okozta-e az pár órán belül kiderül , mert most itthon is házelőtt úgy álltam meg.
Jah, én is álmodoztam, mi lenne, ha lenne pénzem: B Vectrába 3.2 V6-os motor, talán picit felfúrva, mondjuk 3.5-re, dupla turbó, 4kerék hajtás, 6-os váltó az A Veciből. 6 és 4 dugattyús Brembo fékek, komplett új fékrendszer szervószivattyúval (esetleg C Vecié átalakítva). Na és akkor Porshe-t reggeliznék, csak nem győzném etetni a kicsikét. De a szívem csücske lenne, vagy inkább a fél szívem. Bár ezzel az autóval már akár meg is tudom szerezni a fenntartási költséget. :) Jah, természetesen Bőr belsővel, és min. 19-es felniken. :)
És a komolyabbakat már te tudod belülről kapcsolni:ki-be.......
De mondom én maradok a nyers erőnél...... :-))
Vectra nem tud gyorsulást produkálni....???
Nagyon komoly átépítések vannak......vagy elég csak a 4x4 turbót megnézni.....a youtube-on láthatod mit tud 300-ig.....(jó...kicsit megspékelve)
Ill. Angliában van 1 Bs veki és B-s omi mindegyik 1014Le a B.Veyront legyorsulják-pedig a veyron is képes a Hayabusát megszorítani.......Szal ,és szerintem ez a helyes sorrend:ha az embernek van elég pénze és kedve tud érdekes dolgokat produkálni....
Üdv! engem speciell egy olajteknő érdekelne. 1.6 16V-hez. az enyémen az előző tulaj beragasztotta a motorolaj leeresztő csavart, és jelenleg csak nivópálca nyilásán keresztül lehet olajcserét végezni... esetleg ha lenne 1 olyanod amin nincs beragasztva érdeklődnék eziránt.
Megköszönném a lehetőséget és élnék a próbával. Légyszi küld egy elérhetőséget a cila53@gmail.com címre, hogy tudjunk egyeztetni, mikor és hol jó neked! Nekem már az nagy segítség lenne, ha tudnám mi a hibakód!
Vettem, de ez nem a legjobb. EBay-en rendeltem egy másikat, ami több dolgot támogat és több szoftverrel működik együtt, de még nem jött meg. Idegelem is magam rajta, mert már egy hónapja rendeltem.
Én ott nézegettem, ahogy kúszik fel a végösszeg. Már majdnem elkezdtem számolni, hogy "ott megy a gyerek csokija, úszásórája, a kajabefizetése, a nyári tábor....". :-)
Kell egy diagnosztikai kábel és valami szoftver. Pl. AB-COM. A neten lehet találni rengeteg szoftvert és kábelekhez rajzokat is, mert ugye nem csak úgy van, hogy ezt a vezetéket ide, azt meg oda.
Apropó benzinkút. Ma Tatabányán voltam kaput javítani egy AGIP kútnál és ott a teherautós kútoszlopnál az egyik oldalon van az oszlop, de a másik oldalon is van egy töltőpisztoly (egyértelmű, hogy miért). Bejött egy Rönó Magnum. Elkeztek tankolni a jobb tartályba, mikor 315 liter után tele lett, jöttek a baloldalra. Eltankoltak egészen 90000 Ft-ig. Tudom, hogy sok fér beléjük, de a kétjegyű mennyiségekhez szokott agyamnak az ilyen mindig elképesztő.
Egyébként a kutas mondta, hogy az oszlopnál 90000Ft a limit, akkor megáll. Bementek fizetni, aztán feltankolták csurig a baloldalt is. A két oldalra összesen 647 litert.
Láttál már V6 B vekit? ;-) Na ez a cucc olyan, mint a V6 szívócsöve fent, ahol még közös, de ez csak egy irányba és ezen 4 hengerhez. Tehát ez egy szívócső és a végén a pillangószelepház, amire rácsatlakozik a légszűrő csöve. Persze vannak még rajta egyebek is, de ez a lényeg.
nem akarok tuning-miska lenni meg semmi hasonló. teljesen meg vagyok elégedve ezzel a 100 lóerővel is, de persze néha fájna a fogam plusz 1-2 pacira még... főleg hogy sokat megyek az autóval , örülnék még 1 kis tartaléknak. bár benzinen meg vagyok vele elégedve. a gáz részleg ennél picivel érezhetően gyengébb - természetesen. egyébként véletlenül omv carrera 100as benzint tankoltam bele a múltkor. lehet csak a tudat alattim sugallja , de mintha finomabban és picit dinamikusabban gurulna tőle...
Röviden összefoglalva: Erős teljesítménycsökkenés. Tegnap katalizátor megnézés. Rájövés, hogy szinte teljes dugulás. Katalizátor kibelezés. Teljesítmény visszajövés. Fémes hangja levés. :-)
Nekem sem tetszik, hogy ilyen hangos. A fémes hang tetszene, ha csak esetleg épphogy hallani lehetne. A megszüntetés módja jelen esetben már megvan, csak még meg kell csinálnom.