Elméletileg ez direkt motorvédő, hogy ne tudjon leégni ha kiesik egy fázis. meg túlterhelés ellen is véd. Ingyé volt, nekem ez meg egy csillag-delta kapcsoló megy és kész.
Ugyan azt mondom én is. 1x32A ingyenes. Mindigy hogy osztod. Ezt oszthatod 1x16 1x10 1x6. Így csinálták most kollégának is. A 3x16ami most van nekem az ugye már 48a. Az fizetős volt. A 3x20, 3x25, 3x32 meg még több. Fázisonként amperonként 5eFt.
Mi anno a gázhálózat fejlesztésért fizettünk, aztán a csatorna hálózatért, nem ami a telken van, hanem a telken kivüli részért 70 - 70 eft volt a 90-es évek/fordulóján /előtt, aztán mind kettőt privatizálták.
A villanyt viszont megúsztam. Az 'boldog' (?) coci időkben beállítottunk 3 db. villanykályhát, kaptunk rá 18 kW kapacitást ( 3x 16 A, vagy kályhánként most ez lényegtelen 12 biztosíték van ) . Viszont egy fia hozzájárulást sem fizettünk. Az utánunk ébredők igen, volt aki 100 ezret az akkori féléves fizuját.
Tudom vannak ellendrukkerek, nos azok a sok pénzüket vissza küldhetik 'szegény' szolgáltatóknak.
Más : egy rokon bankban dolgozik. Mondja van olyan osztályvezető asszonyka, aki 8 millió alatti ótóba bele sem ül. Még a szinében is válogat.
Tény a fiuk kissé feszítik a húrt, de majdl lazítanak.
Igen, de ha az ő oldaláról nézed akkor egy rahedli megszakitó, de inkább az hogy ha boldog boldogtalan bővít és használja is, akkor lehet a hálózat, trafók, elosztók,... nem bírnák és "indokolatlanul" nagy fejlesztésbe kellene kezdeniük. Ettől persze nem sajnálom őket, de így is meg kell nézni a dolgokat.
Lehet lesz ingyenes hálózat bővítés, mondjuk akinek eddig 6A volt kaphat 16A-t. Azért a 3x25 vagy 3x32 már nem a lakossági felhasználás, sztem is le lesz szabályozva mi fér bele az ingyenesbe.
Azért gondolj bele. Milyen jogon kér hálózatfejlesztésért pénzt?? Aztán meg beszedi a magas villanyszámlát.
Ez kb olyan, hogy elviszed az autódat autószerelőhöz, aki közli, hogy igen meg kell emelni az autót fizessél már műhelyfejlesztési támogatást, aztán jó óradíjban megszereli az autódat.
Az egyik ismerős most fizetett ki, 7 azaz hét millió forintot, hogy bevezették hozzá a villanyt. Tanyán lakik műút mellett, több tanya is van, a többi is rákötött volna, de ennyi pénzük nem volt.
Mikor bevezettük a gázt az utcába, mi fizettük a gerincvezetéket. Aztán eladták a tigázt az olasznak, mi meg ebből egy fillért nem láttunk. Nálunk a városi gázhálózat 60%-át a lakosság csináltatta meg. Így könnyű volt jó pénzért eladni az olasznak. A lakosságnak meg kuss, örülj, hogy van gázod.
Milyen jogon kér amperenként 5 ezer forintot, csak azért mert a 16-os megszakítót kicseréli 25-re? Nem hogy örülne, hogy több lesz a fogyasztásod.
Ha igaz lesz, akkor az ország fele meg fogja kérni a 32A-t... :D Nem hinném hogy ezt a szolgáltató benyeli. A fele árat elképzelhetőbbnek tartom. De sztem csak az óra csere lesz ingyenes. A többi meg féláron akciósan :D
Igen az volt a terv, de már kettő 5.5kW-os motor van a garázsban. :D Bárhogy alakul marad ez a motor. Ettől függetlenül ha lesz rá mód meg fogom kérni a 25A-t ha ingyenes lesz. Fizetni nem fogok érte még felét sem. Nem csak magamnak csinálom, társadalmi munkában készül kollégával. Aki beszáll valamivel, annak elmegyek felhasogatom vele. Ha ingyenes lesz ha nem, (bár kéltem hogy az esetemben egy 135eFt-os hálózat bővítést benyelne a szolgáltató) nem biztos hogy kell a 7.5kW-os motor. Max a sebesség miatt lenne érdekesebb, hasító teljesítmény sztem bőven elég lesz. Gyári 25tonnas lumag hasítón van 5.5kW. A 12t-s megy csak 3.3kW. Nekem is 12T-re van belőve a rendszer...
Mivel az 5.5kW-os motor keresett, így ha el akarom adni akkor sem lesz gond sztem. Árában meg tudok venni 7.5-öt ha úgy döntenék mégis. :)
Jogerőre akkor emelkedik, ha megjelenik a Magyar Közlönyben.
Már csak azért bátorkodtam betenni, mert szerintem csak hetek kérdése, a hasítógép meg hosszabb távra készül. Gábornak ha jól emlékszem az volt a terve, hogy 7,5Kw-os motor lesz rajta, csak a jelenlegi megszakítói nemigen bírnák.
Ha ez meg jogerőre emelkedik, akkor olcsón tud nagyobbakat feltetetni.
Azt a pár hetet meg majd kibírja hasítógép nélkül is :))