Keresés

Részletes keresés

-Tamas- Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1285
Haj!

Dohi: én már sokkal előbb észrevettem, hogy ez így van :)

Zsanna: a rémkoppantók tényleg nagyon shit lett, nekem sem lesz az életem filmje... Azért rémkoppantók a címe, mert valamikor valami bányászok meghaltak, aztán aki arra járt furcsa hangokat hallott a bánya környékéről, és innen kapták a rémkoppantók (Tommyknockers) nevet. Ez is olyan amerikai butaság...

Az alvajárokban valóban King szerepel a temetőőr szerepében, de szerintem nagyon béna, és ostoba az a szerep Kinghez.

A Bilincsbent pedig szerintem csak az olvassa el, aki igazán King rajongó, mert csak az amerikaiaknak teszik, nálunk nem hozott nagy sikert, mivel nagyon-nagyon unalmas könyv.... ha valaki másnak más a véleménye, megkérem, hogy ossza meg velem

Előzmény: zsanna (1284)
zsanna Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1284
Na, ma délután leküzdöttem a Rémkoppantókat, videóról. Hát, nem lesz életem filmje, az biztos.
És valaki, aki olvasta a könyvet, legyen szíves homályosítson fel, miért is ez a címe, mert a filmből számomra egyáltalán nem derült ki. Vagy ez a filmből is kiderül, csak én nem vettem észre?
Dohi Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1283
hali!

tamas: varom a cotc2-3-stb. ismertetodet! :) egyebkent konyvek es filmek teren igencsak egyezik az izlesunk! nem semmi...

tommy: nem szeretnel ismertetot krealni a roadworkrol az skhq-ra? meg ugyis friss az elmeny :)))

winnie: az alvajarok nem letezik irasos formaban, king irta a forgatokonyvet es leforgattak - szoval nem novellara vagy regenyre epul.

kipper: szerintem (es vagyunk meg igy egy paran) a bilincsben egy kalap szar, de ha gondolod, adhatsz neki egy eselyt :)

Előzmény: -Tamas- (1274)
alric Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1282
Az alvajárókban a temetőőr két mondatos szerepét nem King játszotta?

De igen. Én a stáblistában felfedeztem még egy érdekes nevet: Clive Barker, mint technikus

kiváncsi lennék én is a könyv verziójára mert ez a film nagyon sok kérdést hagyott megválaszolatlanul...

Nincs könyv változat, direkt "szélesvászonra" íródott. :)

Előzmény: Törölt nick (1279)
-Tamas- Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1281
Köszi Sti az üdvözlést.
Igen, tudom, hogy a DT4 sikerült a sorozatból alegjobban, el is fogom olvasni, amint rá kerül a sor...
A christine inkább közönbös számomra, tetszett is meg nem is, de a kritikusok szerint egy nagyb rakás shit az egész, erről hallottál? Én persze nem osztom a véleményüket...
Egyébként filmben is a legroszabbnak a Graveyard shift (Éjjeli Műszakot) tartják, éppen ezért akarom megnézni, éppúgy, mint a Kukorica gyermekeinek részeit...

Azban az a jelenet szimbolikus ugyan, de nagyon morbid szerintem, mert 12-13 éves skacok nem hiszem hogy egyből tudják mire is gondol egy kisbabázó kislány...:)

Előzmény: Sti_ (1278)
Kipper Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1280
Én egyáltalán nem vagyok King rajongó, noha pár művét elolvastam. Az egyik könyv hátsó borítóján leírt sztori azonban érdekelne:
Elhagyatott vidéki ház, feleség ágyhogy bilincselve, férj meg szívrohamot kap.
Ez lenne esetleg az alább említett Bilincsben? Érdemes elolvasni?
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1279
Gabriel te is Debreceni vagy?

Az alvajárókban a temetőőr két mondatos szerepét nem King játszotta? kiváncsi lennék én is a könyv verziójára mert ez a film nagyon sok kérdést hagyott megválaszolatlanul...

Előzmény: Gabriel.jr (1255)
Sti_ Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1278
Üdvözöllek közöttünk, Tamas! Ami a kedvenc íródat illeti, nem tudok mást mondani, mint hogy jó választás!:-) Az ST4-et sajnálhatod, szerintem az a legjobb ST könyv. Bár ahogy elnézem, hogy neked mi nem tetszik... Ha az AGy nem, akkor valszeg az se... szóval nemtudom. Try it! Ennyit tudok javasolni. A sorrended egész jó, bár én se szeretek sorrendelni, főleg nem ilyen könyveket. Egy címet azonban hiányoltam: hol a Christine??????
Az AZ-nak az a jelenete, amit írtál, Kingtől nem túl meglepő. Szerintem viszont ez a jelenet szimbolikus. Merthogy csak úgy tudnak kijutni, ha... Bár a gondolkodásmódot azért talán tükrözi... A fantasztikumot meg nagy jóindulattal bele lehet látni...
És mennyi esélyed van, hogy elolvasd az ST4-et mostanában?
Sti_ Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1277
Már kezdem érteni, miért kérdeztél vissza arra a bizonyos négy órára. De mondjuk az igazság az, hogy ez nyáron volt és volt időm négy órán keresztül egyfolytában olvasni. Egyébként szerintem az AZ csak rosszabbat fog tenni: annak is menthetetlen fanja leszel :-)!!!

Angol szavak magyar raggal rulez! :-)

Előzmény: Bosco (1273)
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1276
Ha van meg itt valaki, akit erdekel az ilyesmi, hadd oruljek hangosan: most fejeztem be a Roadwork c. Richard Bachman (kerdes kezdoknek: az ki?) muvet ugy 1980-bol, es erosen tudom javasolni a vajtszemu King-addict-oknak.
A sztori roviden egy fickorol szol, akinek a lakohelyen keresztul autopalyat akarnak epiteni, es a konyv gyakorlatilag arrol szol, ahogy a hapsi aprankent beleorul a dologba, elvesziti az allasat, baratait, a feleseget, es elhatarozza, hogy bosszut all a tonkrement eleteert...

Ha ertekelnem kellene a konyvet, 10-bol 7-et adnek, az alapotlet kivalo, a szereplok jellemabrazolasa szinten (ahogy ezt megszokhattuk), de a tortenet vege eleg furara sikeredett, nekem egy kicsit sutanak tunik. Persze azert masnak meg tetszhet.

Uff! En beszeltem.

Daoldin Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1275
azért azt te is tudod, hogy Kingnél elég gyakran visszaköszönő motívum a szex, pláne az enyhén perverz szex :o)
-Tamas- Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1274
Haj-haj all!

Jajj, akkor kezdjünk sablonszöveggel,: nekem is King a kedvenc íróm (na meg Agatha Christie), és ugye ha mindennap ráérnék akkor meglennének a magyarul megjelent kisregényei is... Nos, eddig az ST4 kivételével mindet elolvastam + a Six Storieből a Man in the Black Suit, val. a Autopsy Room 4 c. kisregényt, és otthon is szépen egymás mellett sorakoznak a polcon. Ha sorrendet kellen állítanom a könyvek között, akkor jönne a majomcsapda:)
Sz'al valahogy így nézne ki:
1. Borzalmak városa & Halálsoron & Az
2. Végítélet, Hasznos Holmik
3. Carrie, Tűzgyújtó, Cujo

Amit nagyon nem tetszett:
DT1, DT2, (DT3 már egész jó), Bilincsben (egy évig olvastam, holott az Azt 2 hét alatt végig), Tóparti kísértetek (szerintem kissé nyálas úm.), Atlantisz gyermekei

Film terén csak:
- A remény rabjai (szerintem nagyon jó, az imdb oldalán is a második helyen tanyázik, pedig 10 millió film vetekszik a pozíciókért)
- Halálsoron
amik úgy istenigazából jók, és talán még a könyvnél is jobban sikerültek (bár a halálsoron alapból mindkét verzióban nagyon jó, a Remény rabjai könyvben egy kissé langyosra, és unalmasra sikerült)

Off

Viszont van egy olyan észrevételem amiről lehetne vitázni:
Az Azban van egy jelenet, amikor a 12 éves kiscsajnak finoman szólva is "...." hatan, (sorry öten, mert a kis jude srác már nem jön vissza) egymás után... Ez az igazi gondolkodásmódja egy horrorszerzőnek? Hol ebben a horror és a fantasztikum?

+off
Dohi:Láttam a Children of the Corn 2, megvan róla a véleményem rendesen, még túlerőszakolom magam a 3 is, és szépen megfogalmazom a site-odhoz miért is nem kellett volna megcsinálni ezeket is..:)

bye

Bosco Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1273
Gyermekeim! Én fanatikus Atlantisz gyermekei fan lettem tavaly augusztus óta (akkor olvastam), és nem tudok mit kezdeni ezzel, valaki segítsenmááááááááááááá:)))

ps: az AZ majd segít?:))

CWorm Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1272
Pedig szerintem de. :) Olyan "Kingesen nagy" arca van. :)
Előzmény: Dohi (1271)
Dohi Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1271
szerintem ugye nem :)
Előzmény: CWorm (1270)
CWorm Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1270
Mégvalami: az AGy borítóján ugye a mestert láthatjuk? Vagy nem?
CWorm Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1269
Sajnos te nem RÉMlesz nekem. :) De mi az, csak nem lopják a nevemet...? Nahát. Már 4 éve CWorm vagyok. Ja, a ma esti fürdés közben fogom elkezdeni az AGy-t. :)
Előzmény: Sti_ (1268)
Sti_ Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1268
Egyébként velem is rendszeresen előfordul, amit említettél, cworm. Legutóbb az AGy-nél volt ilyen. Egyébként szerintem egy másik fórumról ismerek egy cworm nevű emberkét. Én nem rémlek neked vhonnan?
Előzmény: CWorm (1248)
Sti_ Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1267
Bone, én úgy tudom, hogy annak az volt a címe, hogy Árnyék a kapun túl. De lehet, hogy más a fordítás. King és Lovecraft közt azért elég sok hasonlóság van (lásd AZ).
Előzmény: -boneheaD- (1257)
Sti_ Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1266
Hát én nem tudom, hogy van, nem lakok hozzá olyan közel hozzá :-)
Egyébként eszembe jutott egy King utalás: Valaha régen a tv2-őn volt egy sorozat: Quantum Leap - Az időutazó. Ez volt az egyik kedvencem. Az egyik részben a 60-as évekbe került a főszereplő (Scott Bakula - a filmbeli nevére már nem emlékszem) Itt volt egy nő, akinek a környezetében tárgyak repkedtek, ha ideges volt. A sorozat főszereplője látta ezt és később, mikor beszélt róla, úgy mondta, hogy "Pont olyan volt, mint a Carrie-ben" Ebben a részben álandóan felbukkant egy szemüveges gyerek, és akkor is éppen ott volt. Volt egy olyan jelenet is benne, hogy Scott elvesztette az uralmát a kocsi felett. Fának rohant és ez a szemüveges gyerek találta meg és felsegítette. "Mi történt?" Kérdi a gyerek. Mire Scott: "Olyan volt, mintha a kocsinak önálló akarata lett volna... mint a Christine-ben!" Erre a gyerek: "Mi az a Christine?" Scott: "Á, hagyjuk, nem érdekes. Később a gyerek mondja Scottnak, hogy ha nagy lesz, akkor borzongató történeteket akar írni Aztán a rész legvégén mindenki boldog, minden kiderült (Ez ebben a sorozatban szokásos dolog volt), a gyerekért jön kocsival az anyukája és hívja: "Stephen, indulunk!" És akkor Scott ledöbben: "Csak nem... King? De hiszen... Christine... Carrie... én adtam neki az ötletet!" És pont ezzel volt vége. Látta valaki?
CWorm Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1265
Na mindegy, mindenki úgy beszél, ahogy akar. Megengedem. :)))) Csak javaslatot terjesztettem be. :) Na de most már beszéljünk ON témáról. Hogy van mostanában King? :)
Előzmény: -boneheaD- (1261)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1264
mármint benne :)
Előzmény: -boneheaD- (1263)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1263
:)
Ha ezzel sikerült lerombolnom bárki más hangulatát, akkor benen van a hiba.....:)
Előzmény: Lord Iffy (1262)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1262
lázadó hangulatromboló.:O)))
Előzmény: -boneheaD- (1261)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1261
bocsi cworm, most már akkor magyarositjuk magunkat.:O))))
Már aki! :) Én maradok a lotr-nál illetve insomnianal.....csakazértis :)
Előzmény: Lord Iffy (1260)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1260
ok.ok. legközelebb szólok ha elkotyogok valamit a lényegből.:O)))

én meg azért irtam hogy insomnia, mert azt olyan bonyolult leirni hogy nem jön szememre álom. és különben is több karakter...:O))))
bocsi cworm, most már akkor magyarositjuk magunkat.:O))))

-boneheaD- Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1259
Én meg kösz a LC felvilágosítást :)
Előzmény: CWorm (1258)
CWorm Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1258
Ez a Lovecraft összes 2800 pengő, és két kötetes, ez az első kötet. De ha megjelenik, még akkor sem lesz bennük az összes műve, ez csak jelképes cím :), átfogó képet ad HPL műveiről. Viszont van ennek a kötetnek egyhatalmas hibája: marhára összecsapták, a Zarándokút Kadathba c. műben annyi a nyomdahiba, hogy élvezhetetlenné teszi a művet, de az egész köny hemszeg a nyomda- meg tördelési hibáktól... Nem folytatom, egyszer már lehúztam a kötetet a Lovecraft topikban. :)
Izé, kösz az Insomnia felvilágosítást. :)
Előzmény: -boneheaD- (1257)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1257
Én LoveCraft-tól csak egyet olvastam, címe: Árnyak a kapu előtt.

Nem volt rossz, de nálam meg se közelíti Kinget. Totál más, így fura volt Kingek után ezt olvasni, mert ebben kevesebb a párbeszéd, több a leírás. De mondom, egész jó volt.
Te, ez a Lovecraft összes ... mennyibe kerül?

Előzmény: Nilson (1256)
Nilson Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1256
Hello Sti_! Ha szereted a hasonló témájú könyveket, akkor szerezd meg a Lovecraft összes művei című két kötetes könyvet. Edgar Allen Poe-nak is jók az írásai!
Előzmény: Sti_ (1232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!