Keresés

Részletes keresés

mandarin123 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1439

Nekem ilyen a banánom eleinte hosszu leveleket hozott most meg ahogy látszik a levél elkezd nyilni.

goldenpalm Creative Commons License 2006.03.16 0 0 1438
Köszönöm neked is!

Amikor megvettem, elég nyúrga és szakadt volt, de 2 hónap alatt látszott rajta, hogy igen gyorsan és nagyra akar nőni.
Van még egy ritka banánom -ezt örököltem- ami13! éves. már 4 éve van nálam, de 1 cm-t sem magasodik, csak tartósan növeszt-hullat leveleket. Azt is lefotózom majd.
Tűző napon barna foltjai lesznek, nap nélkül pedig tiszta zöld. Vajon mire védekezhet a barna foltokkal?!
Ez nem hoz tősarjakat. Furcsa!
Előzmény: ticket mouse (1433)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.16 0 0 1437
Szia!
Értem, most már. Az nem tudom melyik kertészet szállította a Baumaxba, de anno 2 db-ot vettem belőle. Mind a kettő ilyen nagyra nőtt, az egyiket elajándékoztam már, a másik pedig itthon nővöget.
Az nem sikerült kiderítenem, hogy milyen fajta, de szereti a napot, bár tűző napon lesárgult egyszer..
Télire nem merem kinn hagyni, mert félek attól hogy megfagy.
Tősarjak vannak rajta, csinálok is képet róla, nézzétek majd meg Viszont azok ennél nagyobbra egyik évben sem voltak hajlandóak megnőni. Ki tudja miért.
Így le sem tudom választani őket. Pedig akkor ki tudnám próbálni, bírja-e a fagyot.

Előzmény: monarda (1432)
Arth_ur Creative Commons License 2006.03.16 0 0 1436
Erről már írtunk sokszor korábban, minden banán-hajtás elpusztul néhány év után, akár termett, akár nem, és ha addig nem tette, legalább akkor hozni fog néhány sarjat.
Előzmény: monarda (1434)
Arth_ur Creative Commons License 2006.03.16 0 0 1435
Amit rendszeresen szoktak szobában tartani nálunk, és szokott ehető termést is hozni (ha jó passzban van), az a törpebanán, a Musa nana. Úgy tudom nekünk is az van, a termése 10-12 cm hosszú, kb. 3 cm vastag, és ugyanolyan sárgára érik, mint a piaci banán.
Előzmény: monarda (1426)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1434

Hogy miért pusztult el az anya tő? Nem tom.

Egyszercsak elkezdett alúról elsárgulni a levelei, majd berothadt.

ticket mouse Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1433

Gyönyörű a banánod!

Minden elismerésem, hogy cserépben ilyen szép nagyra felnevelted.

Próbáltam én is, de nem sikerült. Az alsó levelek elszáradtak, újat meg csak nagyon lassan hozott és egyre kevesebb levele lett.

Előzmény: goldenpalm (1431)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1432

Nagyon szép!

Biztos a fagytűrő fajta, mert az enyémek levelei összecsukódnak a napon.A tiedén meg látszik hogy élvezi, nagyon csinoska, ha van helyed teleltetni akkor semmi pénzért ne hagyd kinn, én sem kockáztatnék a helyedben.....

Zombán van egy egzóta kert,Rappaiék csinálják , ott van aztán az ÉDEN kert!

Előzmény: goldenpalm (1431)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1431
Előzmény: ticket mouse (1427)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1430
Tehát az anyatő elpusztult? Vajon miért?

Nekem tavaly előtti nyáron így nézett ki a nagyobbik banánom.
Nem hagyom kinn télen, mert nem bírnám ki ha elfagyna. Minden télen lehullik az összes levele, mostanság kezd magához térni.

Mi az a Zomba? Még nem hallottam ezt...
Előzmény: monarda (1425)
ticket mouse Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1429

Nem tudom hol vették a banánt, akiktől kaptam a sarjat, de már nem lehet utánajárni.

Az 1426-os hsz-d alapján és a banánom mérete miatt a szobai és törpe kizárva.

Előzmény: monarda (1428)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1428
Zombáról van a töved?
Előzmény: ticket mouse (1427)
ticket mouse Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1427

Szia!

Milyen fajta azt nem tudom sajnos.

Az "öreg" mindig kint telel. Visszavágom kb 10 centire a törzset és jól betakarom. Eddig minden évben kihajtott.

A múlt nyáron hatalmasra megnőtt, széles leveleket hozott, sok sarjat hajtott. :-)

Tavalyelőtt nyáron nem nőtt ekkorára, mert kevés eső esett. Öntöztem minden nap, de az nem volt elég neki. :-(

Kép nem készült róla a nyáron, már sajnálom, hogy nem örökítettem meg, mert ekkorára még sosem nőtt meg, mint múlt évben. 

Előzmény: goldenpalm (1424)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1426

A tied akkor kinti lehet, azt érdemes akkor előnevelni.

Musa Ensete/maurellii?/hazája Etiópia, dekoratív szobanövény.

Musa itinerans?/hideget jól tűri takarni kell télen3,5méter magasra megnőhet nálunk.

Musa velutina?/magról lehet szaporitani, gyorsan nő, törpe banán 2méterre nőhet meg, rózsaszínű virágbimbója van.

ennyit tudok róluk, ezt is innen a könyvből bugásztam ki!

Vannak, tarkalevelűek Musa saraciensis/dekor bancsi.

Előzmény: ticket mouse (1423)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1425

Az 1416 os ban az az én bancsim, és én osmocotos agyag és tőzeg keverékbe ültettem, ez a növény nem lett leválasztva, hanem az anyatövet ette meg, nem tom miért, lehet, hogy éhes volt....

A tapasztalatom az ha leválasztom az anyanövényről, mert volt ilyen is akkor nem nől meg ilyen hamar, van kettő kicsi is és már több mint fél évesek! De a 20cm nem érik el.

Ezek szobaiak, ami neked van az a kinti fajta az Zombáról van?

Nálunk nem biztos hogy áttelelne.....az idén volt errre felénk -22 fokos tartós hideg, a kinti citromom, narancsom is megsinylette, ma kukkoltam meg a takarások alatt őket.

Előzmény: goldenpalm (1422)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1424
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy ez milyen fajta banán? Persze ez nagyon jó ötlet amit csináltál! Az "öreg" banán volt már máskor is kinn télen?
Van róla nyári képed? Gondolom jó nagyra nőhetett.:))
Köszi
Előzmény: ticket mouse (1423)
ticket mouse Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1423

Nem a fürdőben tartom őket. Csak azért választottam le őket az "öreg"-ről ősszel, hogyha esetleg elfagy odakint a banánom, akkor is maradjon növényem.

Mikor leválasztottam őket nem sok reményt fűztem hozzájuk, picik voltak kevés gyökérzettel, de nagy örömömre megmaradtak és a fagyok után azonnal kiköltöznek a kertbe.

Szia, T M

Előzmény: monarda (1421)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1422
Személy szerint én mindenképp kiváncsi vagyok a banánodra, légyszíves rakj fel képeket róla!:)

Tehát ha jól veszem ki az írásodból , akkor ez sarj növény. Tehát 3 hónappal ezelőtt jelent meg a törzsön...és mikor választottad le? Kb. a megjelenéstől számítva...?

Én volt amikor alig volt 5 cm a sarj, akkor választottam le. Csak sajnos azt vettem észre, hogy ott rontottam el, hogy nem hozzá való cserépbe, hanem nagyobba ültettem, így lelassult a növekedése... Ennél kisebbet is próbáltam különválasztani, de nem sikerült. Kevés és gyenge volt a gyökere.

Viszont a te növényednek, meglepően élénk a színe, és ha jól látom nincs neki barna folt a levelén.

Előzmény: monarda (1420)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1421

Te figyu!

Ezeket a sarjakat a fürdőben tárolod?

Most választottad le?

Üdv!

Előzmény: ticket mouse (1419)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1420

Sziasztok!

Köszönöm a párom nevében, tietek sem kutya, ezen felbuzdulva én is mutogatásra szántam el magam..........................

Azt hogy milyen fajta....... az a sima szobai? Kaptam egy kis növénykét két éve és már négy kölköt sarjadzott, akitől kaptam pacáktól neki termett is,álítólag......

nagyon szeret itt nálam, magas a páratartalom és azt vettem észre, hogy a napsütést nem kedveli csak a jó megvilágítást, most is Északi oldalon van egy üvegfal előtt az étkezőben.

Sajna nincs nagyobb, de nagyon hízlalom a kicsikét, hátha én is megérem szőrős fejjel a saját banán termést.

Sok citrom fajtám van(páromnak), ami termett és meglepően jó ízűek voltak........

Teszek fel képeket ha érdekel beneteket,csak kicsinyiteni kell őket, az pedig nem kedvencem....

Előzmény: goldenpalm (1418)
ticket mouse Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1419

Tetszik a banánod nagyon!

Előzmény: monarda (1416)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1418
Szia monarda!
A banánod nagyon szép!
És hogyan "lett" a növényke? Magról vagy sarj talán? És, mi a becsületes neve? Nagyobb is van belőle?
Köszi
Előzmény: monarda (1416)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1417
Sziasztok !

Nos, amit most vetettünk ( a vözso és én) az Abesszín vadbanán, -- Ensete ventricosum.
Az előkezelés nálam csak 3 napos vízben áztatás volt, majd vetés, ami 1 hónap múlva már ki is bújt.
A banánmagoknál bevett szokás, hogy 20 percre a magokat 54°C-os vízbe teszik, majd ültetik. Vagy fungicid tartalmú előkezelést alkalmaznak.
Én kihagytam, de azt is meg lehet csinálni.
Próbálok képet rakni az enyémről, nekem most 2 hónapos a növényke.

A magról történő szaporításnak nem tudom milyen " torzulása" lehet az egyedbe, de azt hiszem semmilyen. Az a banán ami nem sarjról képzi után magát, annak nem sok más választása marad, mint ezt a szaporodás. Hisz mint tudjuk, a banánok "halhatatlanok".

Előzmény: FAPATA (1405)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1416

Ez a tő három hónapos!

ticket mouse Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1415
Egy fotó a banánsarjakról. A kép mobiltelefonnal készült, azért ilyen a minősége.
Előzmény: ticket mouse (1407)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1414

Köszönöm mandarin!

Most elmegyek enni, és rakok még fel képeket!

Puszi!

monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1413

Próbálkozok, csak nem rúgnak seggbe!?

Tahiti lima

mandarin123 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1412

azt írja ki alul hogy Új kép és az mellet van az hogy Tallózás... rá klikkelsz elöhozza a fájlokat ott mrá mész valamelyik képre utána kijelölöd megnyitás feltölt 

alulra rakja a képet és ott van mellete hogy beszúr.

Előzmény: monarda (1411)
monarda Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1411
Felveszem az új képet, és beillesztésnél, ahol most irok csak a szöveg látszik, hogy honnan rakok be.??????????!!!!!!!!Nem értem, valamit be kell még álítani?
mandarin123 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1410
Legalul rá mész hogy talloz kiválasztasz egy kepet feltölt és a kép mellet kattints rá hogy beszúr és igy több képpel csinálod.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!