Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

brunóó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1547

Sziasztok,

hát nem tudom, én 110-120ért meg tudom venni kint a dieselt, , az adalékot meg 5 literes kiszerelésbe meg tudom venni "nagyker áron" 5-6 ezerért. Tuti adalék aralos kiszerelés a központból nyúlják. Nem tudom fosok tőle, lehet inkább elfelejtem a dolgot. De itt minden nagy értékű kocsiba, kamionba borítják sőt új ötös benzinesbe is tankoltak előttem kint kúton.

na meggondolom még

Pá.

Lehr Péter Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1546
Az jó poen mikor is a lökött ukrán genyszternek pénze van de esze nincs megvette a Rangerovert aztán kifűrészelték a katalizátort , mert nem nyerítettek a lovak.
Előzmény: no_holy_shit (1545)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1545

"gyengébb ukrán olajat elviselné ? Persze azért egy kis adalékot is adnék hozzá"

es ezt szorakozasbol csinalod? mert szerintem sacc/kb annyi az adalek mint amennyit sporolnal a gazolajon,

nem tom honnan veszed de az atlagara a ukran gazolajnak ha jol tom 170Ft/liter, a kulonbsegbol nem lehet motortfelujitani, es en mar nem egy embertol hallottam ra panaszt, persze lehet ha en arra laknek akkor en is azt raknek bele, ha meg sajat magadnak hozod akkor vegyel egy nagy regi, benzines batart az legalabb megy(es nem kenyes annyira a brenyara + olcsobb az alkatresz) es annyival nem lesz dragabb a benzin, mint amennyivel olcsobb a kocsi...

Előzmény: brunóó (1543)
vinettu Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1544
Én nem önteném bele azt az olajat.:)
Előzmény: brunóó (1543)
brunóó Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1543

Sziasztok !

lenne egy kérdésem, hogy mit tudtok az új 1.3 CDTI motoros corsáról ? ha öntenék bele egy kis gyengébb ukrán olajat elviselné ? Persze azért egy kis adalékot is adnék hozzá.

Lehr Péter Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1542
Király vagy apám ! Végre ki tudtam lőni azt az idióta Insp pilácsot:
Előzmény: no_holy_shit (1528)
uhuhu Creative Commons License 2004.10.25 0 0 1541

jaja.

én is az enyémet minden olajcserénél ellenörzöm, és ha kell cserélem.

szóval én szoktam vitatkozni??  :-)))))))))))

Előzmény: no_holy_shit (1540)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.25 0 0 1540

uhuhu

ja tenyleg igazad van, ezt mar 1x kiveseztuk :-)/akkor pont en mondtam hogy nem kell 30e-nel cserel, te meg hogy ugysem birja ki.../

de olyan mindegy mert Mo-n még a 30ekm is szep teljesiteny lenne a szurotol

Előzmény: uhuhu (1539)
uhuhu Creative Commons License 2004.10.25 0 0 1539

tévedsz.

a levegősztürőt nem 30.000  km-ként kell cserélni!!!

légsz

kattints csak rá!

Előzmény: no_holy_shit (1537)
Popsi Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1538
Az lehet,hogy 30 ezer kellene bírniuk, de azok a szűrük amik a kocsiba voltak...egy madárészek tisztább..Irgalmatlan koszosak voltak..Szal én inkább kiszedettem ,mer ez nem egészséges a verdának.EGy idö után a fogyasztáson is meglátszik a gedvás légszűrő.
Előzmény: no_holy_shit (1537)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1537

"LEvegő,pollenszürőt nem csereltel"

nem szokas... legszuro elvileg(!!) csak 30ekm-kent kell nalunk sem csereltek, bar ki fogom cserelni(csak nem markaszervizes aron es nem markaszervizes oraberrel) - viszont nekunk pollenszurot csereltek(kerte a franc oket...) mi ugyis csak a pecset es gari miatt vittuk...

varhatjak hogy odavigyuk a 2eves szervizen es utanna... 2 csavar(olajleereszto+olajszurohaz) ki- majd becsavarasaert nem engedhetem meg hogy kifizessek 12-13eFt-t :-(( masok sajnos igen, en nem, ha mar lexurot is cserelni kell rogton emelkedik az osszeg

Előzmény: Popsi (1536)
Popsi Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1536

15 ezer?? Az nem piskóta. NEkem csak az olaj került annyiba. Hogy volt ilyen olcso??? LEvegő,pollenszürőt nem is cseréltettél az egy éves szervizen?

Előzmény: t_boy (1535)
t_boy Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1535

Köszi az infot a szervízintervallum-kijelzőről!

Nem megspórolni akarom a szervízt, csak erdekelt, hogy hogyan csinálták.

Márkaszervízben volt 15163.- Ft az egy éves szervíz de volt ismerősöm.

Különben 17000 fölött lett volna.

A kétéves 31088.- Ft volt. Levegőszűrő, olaj+szűrő, pollenszűrő, fékfolyadék csere,

hátsó fék, fékdob tisztítás stb. a szervízkönyv szerint. (Távirányító elemcsere nem volt)

Popsi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1534

Na megvolt a szerviz. 33 ezer lett a vége. NEm olcso az tény. De a felét az olaj teszi ki. 15 ezer volt. De megvolt 1 ora alatt. Nézhettem végig. Igaz ,hogy ismerőshöz vittem A légszűröházamban 2 cigeratta csikk is volt... Köszönhetem azokaknak, akik menetközben kurják ki a csikket a kocsibol..johogy nem gyullad kit.. 

Köv szerviz 30 ezer km mulva.

BLASIUS Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1533

Na. 18e volt olaj nélkül (én vittem), ismerős szerelő az Opel Molnárnál (helyileg is jó nekem). Elégedett vagyok, tök tiszta a motortér, ablakmosó feltöltve (nem számláztak ilyet, de benne lehet az egészben).

A szervízintervallum C Corsánál már 30e km, nem 15. Be van programozva, hogy 30e km-nél vagy 1 évnél jelezzen. Ezért gyulladt ki tegnap. A könyv szerint ilyenkor egy héten belül vagy 500 km-en belül el kell vinni. Ezért örülök neki, hogy összejött még szombat előtt, nyilvánvalóan nem esne szét.:-)

ninju Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1532

Nekem annó azt mondták, hogy van benne egy "olajminőségfigyelőrencer". :)

Azt el tudom képzelni, hogy azért valami viszkozitást mér.

Előzmény: no_holy_shit (1531)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1531
kulonben a kerdes jogos mert a BMW-nel pl. nem futott km alapjan gyullad ki, de azert ez megiscsak egy opel
Előzmény: no_holy_shit (1530)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1530

"az olajat"

vegyi elemzest vegez az olajrol, es a kipufogogazrol, nezi az olaj es lexuro atereszto kepesseget majd kiszamolja ebol hogy mekkora a regi olajbol szarmazo plusz kopasa a motornak es hogy mekkora a fogyasztasnövekedes(pl. a koszos lexuronek koszonhetoen), majd felmegy a netre es az olaj cserekotg-seget osszehasonlitja egy motorfelujitas ftg-jevel ill. a plusszuzemanyagktg-gel

ha ugy iteli meg hogy mar az eves szerviz gazdasagosabb akkor megjelenik az INSP felirat inditaskor

Előzmény: Popsi (1529)
Popsi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1529
Egyébként mikor gyullad ki ezaz insp felirat? Km függvényében,vagy számitógp figyeli az olajat? Mer nálam nem ég, de 15 ezer felett vagyok má 200km-rel:)  De mindenképpen viszem szervizbe.
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1528

nekunk 23eFt volt az opeltoth-nal es Bp-n ez meg kevesnek szamit... mashova meg nem eri elvinni mert a kulonbozet kb annyi mint a benzin, kulonben 18Eft-t mondtak 10w40 olajjal es lexuro csere nelkul(nekunk sem csereltek lexurot, viszont elvileg jobb olajat raktak bele - en kertem)

szervizintervallum visszaallitas:

km nullazo benyom es nyomva tart-> gyujtas raad-> vár-> a "INSP" helyett megjelenik: "- - - -"-> km- nullazo elenged -> orul:-)

(de felhivom a figyelmedet hogy ezzel nincs teljesitve az eves atvizsgalas :-O )

Előzmény: t_boy (1525)
Popsi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1527
45 ezer??? Ujra fényezték az autót??:)  Anno a dévunknál volt a nagyszerviz 75 ezer. Amibe vezérmüszij,feszitőgörgők+egy vizpumpa is benne volt.
Előzmény: tomshowyer (1526)
tomshowyer Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1526

"15163.- Ft volt az egy éves szervíz."

és mit csináltak ennyiét? (opel márkaker?)

nálunk anno 1 éve: 30ezres szervíz 45rugó volt (cserék+átvizsgálás)

most 2 éves: 60 ezres 65rugó (ugyanúgy cserék+átvizsgálás) 

Ja és a  fékbetét+tárcsa cserét 10ezer km múlva ajánlotta a szerizes. (ennyire szar minőség?)

Előzmény: t_boy (1525)
t_boy Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1525

Nekem 15163.- Ft volt az egy éves szervíz.

Hogy lehet visszaállítani a szervízintervallum kijelzőt, hogy ne jelenjen meg az "insp" felirat? Nem tudtam megnézni mert annyira takarta a szerelő a műszerfalat.

Előzmény: Popsi (1522)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1524

"Én is holnap viszem. 22500 van nálam, a szervízjelző ma kezdett el szólni,"

akkor allitsd vissza... es legalabb nem zavar... bar engem meg sosem zavart, mert ugysem all meg a kocsi ha eljott az ido.. ez nem bmw

" Tiszta mázli, mert hétvégén nagyobb út vár rá.:-)"

:-))) miert szetesne kulonben?

Előzmény: BLASIUS (1523)
BLASIUS Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1523

Én is holnap viszem. 22500 van nálam, a szervízjelző ma kezdett el szólni, de már előre bejelentettem holnapra. Tiszta mázli, mert hétvégén nagyobb út vár rá.:-)

Viszont nálam zörög a tompított világítás, a múltkor ki is égett az egyik. A magasságállító kapcsolására aztán különösen. Lehet, hogy nekem is beszarik?

Lewes, Nálad ez a hiba hogy jelentkezett? Zajos volt? Mondjuk holnap úgyis rákérdezem. A Molnárhoz viszem Dunaharasztiba, protekció van ott, olajat is én vettem. Te hova viszed Popsi?

Előzmény: Popsi (1522)
Popsi Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1522

All!!

Holnap viszem a vasat 15 ezres szervizre , és egyben megejtik az éves átnézést is. Mennyibe fog ez kb fájni??? Gondolom olaj,olajszürő, pollen, levegő szűrő csere van ilyenkor. A garis dolgok más tészták gondolom.

Kinek mennyibe volt??

Lehr Péter Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1521
Elértem a 30 000 km-t. Költségek : 2 olajszűrő , 7 L olaj , meg egy kis benyziny kb 5.8 átlaggal . Szervízt eddig szerencsére nem látott, meghibásodás 000 db.
no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1520

"Miután a munkahelyem ezt már nem vállalta be, érdekelne egy hozzáértő véleménye, hogy mennyire lehet veszélyes a közlekedés egy ilyen állapotú autóval, miután a kormány nem tartozik az elhanyagolható biztonsági extrák közé..."

attol fugg:

1, ha a ceg tovabbra is azt akarja hogy ilyennel jarj akkor nagyon...

2, ha a ceg elakarja adni es megtudod venni nyomott aron akkor a ceg fele: nagyon, kulonbn meg ha tenyleg csak a szervo haldoklik akkor nem annyira mert a mechanikus kapcsolat megmarad tehat csak nehezebb a kormanyzas

Előzmény: Lewes1 (1519)
Lewes1 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1519

Srácok,

"Szenvedő alanya" vagyok cégem csodás döntésének, akik 50e km/év feletti futásteljesítményhez Corsa C-t képzeltek el. Az autóban 120e km van, 2.5 éves a következőket kellett cserélni: mindkét első lámpa (a lámpaemelő motor meghibásodása miatt), 2x váltórudazat (szervíz: Corsa, ez megszokott!), 2x kormánymű (szerencsére az Opel magadta gariba mindkettőt), 2x valami kipufogószelep, távirányító.

Ahol elfogyott a türelem ezek után, az a teljes kormányoszlop cseréje nettó 300e Ft felett, mert a kormány kattog, és egyik irányba nehezebb tekerni (!), mint a másikba. (Állítólag a szervó döglődik, de ez bele van integrálva a kormányoszlopba)

Miután a munkahelyem ezt már nem vállalta be, érdekelne egy hozzáértő véleménye, hogy mennyire lehet veszélyes a közlekedés egy ilyen állapotú autóval, miután a kormány nem tartozik az elhanyagolható biztonsági extrák közé...

ABC345 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1518
1,2-es varrógép :-))) Ez tetszik!
Előzmény: no_holy_shit (1517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!