Keresés

Részletes keresés

MacPet Creative Commons License 2002.03.07 0 0 1345
Részlet a Virginia Beach-i előadásból. 1986. szept. 22,
"A 'Holnap' show-n vettem részt a Rockefeller Plazan, New Yorkban 7-8 évvel ezelőtt. Amikor kijössz a Rockefeller 30-ból a legfontosabb az,hogy tudd, hol a kocsid, mert ott vannak az autogramkérők, akik rád várnak. Néha csak autogram-gyüjtők, máskor a szemükben egyfajta üresség van, valahogy hátborzongatóak. Nem tudják miért kell nekik az autogram, csak azt tudják, hogy téged a TV-ben lehet látni.Az éteren keresztül mutatnak, és ez olyan valakivá tesz, aki nem igazá valóságos. És vannak emberek, akiknek nemcsak üresség van a szemében, hanem kisértetjárta házakra hasonlitanak, amik nem csak azt mutatják, hogy senki nincs otthon, hanem hogy a hely kisértetlakta. Ez a fickó is ilyen volt. Magas volt és vékony, megragadott és azt mondta:'Aláirná ezt? Aláirná ezt?' Aláirtam ás mentem a limuzin felé. Előkapta Polaroidját:'Kaphatnék egy képet kettőnkről? Kaphatnék egy képet kettőnkről?' 'Igazán gyorsan' mondtam. Odaadta a gépet valakinek, és amig hivódott a kép, megkérdezte:' Aláirná? Aláirná?' Volt nála egy speciális toll, mert szinte lehetetlen Polaroid képre irni, hogy szét ne follyon. És aláirtam: 'a legjobbakat Mark Chapmannek Stephen Kingtől'. Ez volt a fickó, aki megölte John Lennont. És a beszélgetésünk végén azt mondta, ő az első számú rajongóm.
-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.07 0 0 1344
Nah én közben kiolvastam az Állj ki mellettemet, a Légzőgyakorlattal, s a Remény rabjaival egyetemben. (mint látható volt időm olvasni :) ) Az első ezek közül természetesen zseniális, ám a 2.nál ledöbbentem: ha azt mondom, hogy szar, még nem mondtam semmit!! Ez persze csak az én személyes véleményem, de nekem valami elképesztő, hogy mennyire nem jött be! :( Mondhatni kínszenvedés volt olvasni, ami Kingnél még nem fordult elő. Télleg, másvalaki olvasta? Ha igen, plz ossza már meg velem, hogy tetszett neki!
A Remény rabjai: egyszerűen szólva fantasztikus. Teljesen jó, bár a film alapján ugye volt némi sejtésem, s nem csalódtam, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, nagyszerű! Most már csak innen az eminens, pardon, A jó tanuló maradt, majd ha az is kész, megírom hogy tetszett.
Tamás:
ok, örülök hogy nem vetted nagyon magadra a kritikát, mint mondtam nem volt rossz szándékú. Sok sikert a weblaphoz!
_off
Mivel a számítástechnika terén szinte egyedül a weblapkészítéshez értek, úgy érzem, igen jól (hisz gyak. egyik hobbim ez), felajánlanám segítségem neked. Ha valamiben tudok segíteni, kérdésed lenne a html-hez, vagy ilyesmi, akkor írj bátran!
_on
lynne Creative Commons License 2002.03.07 0 0 1343
Kicsit off leszek:
Az előbb láttam egy könyvesbolt kirakatában egy új Peter Straub könyvet, Rejtély a címe. Egy vaskos könyv. Tudtok róla valamit?
MacPet Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1342
Sosincs ott a King-kézikonyv ahol éppen kellene. Majd talán holnap leforditom és elmesélem a történetet.
CWorm Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1341
Ja igen, a topic elején találtam ezt a mondatot, mert rájöttem, hogy még nem is olvastam el az egész SK topicot, így elkezdtem, és ezt a mondatot kimentettem. :)
Fél órával ezelőtt megrendeltem a neten a Setét Torony tetralógiát... most csorog a nyálam... remélem péntekre ideér...
Előzmény: MacPet (1340)
MacPet Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1340
Igaz, ezt én is irtam ebben a topicban.
A Virginia Beach-i előadásán elmesélte.
(az előadás egyébként a betiltott könyveiről szól.
Előzmény: CWorm (1339)
CWorm Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1339
Akkor miért ilyen jó könyveket? Írjon rosszabbakat, akkor nem lesznek ilyen kellemetlen percei. :)) Haha, csak vicceltem... Erről jut eszembe, mit találtam valami oldalon nemrég:
1978-79-ben autogramot adott Mark Chapman-nek, mint a "number one fan"-nak? (1-2 évvel később ő lőtte le Lennont)
Ez igaz? Mármint hogy annak a hapeknak adott autogramot aki lelőtte Lennont?
Előzmény: MacPet (1338)
MacPet Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1338
Azt hiszem meg akarja őrizni a magánéletét, azért nem ad sok interjút. Ami érdekes, benne van a könyvek elö-, vagy utószavában.
Volt néhány kellemetlen élménye a népszerűsége miatt, lehet, hogy ez is befolyásolja, hogy többet kifecsegjen magáról.
Egyszer akkor kértek tőle autogramot, amikor letolt gatyával a WC-n ült.
Ellopták a kovácsoltvas griffmadarat a keritéséről.
Megesett, hogy egy éttermi vacsora alatt senki nem jött oda hozzá egy dedikálásért, amit nagyon furcsának talált, de kifelé menet hosszú sorban álltak az autogramkérők. A személyzet valami oknák fogva nem engedte meg, hogy a hátsó kijáratot használja. Nem lehetett kellemes.
Előzmény: CWorm (1337)
CWorm Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1337
Na, a Pokolkeltőt napokon belül megszerzem, ugyanis csurrant cseppent egy kis pénz a házhoz. :) Amúgy érdekes, hogy az Alexandra oldalán csak a Setét Torony 1 van meg, a Librin meg csak az összes többi. :)
Egyébként nem gondoljátok, hogy pistabá valamiféle látnoki képességgel van megáldva? :) Sok mávében felbukkannak a járművek, mint bajok okozói, pl. Holtsáv, Állattemető, Kamionos novella, meg a Christine is valami autós sztori, csak még nem olvastam... Erre tessék, '99-ben nem elütik? :) Na jó, ez nem vicces...
Szerintem ez az ember nagyon is élvezi, hogy ilyen híres meg minden, örül ha riportot készítenek vele, mégis azt mondja, hogy nem kell neki hivatalos rajongói levlista, meg csak 2 könyvet dedikál életében egy embernek, meg ilyenek. Ez az ember úgy akar meghalni, hogy sok titkot hagy maga után... vagy nem? :) Nagyon ritkán ad interjút, de akkor virul a feje, úgy vettem észre. :) Asszem túl fáradt vagyok ma.
Előzmény: nightwish (1335)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1336
öreg??? igaz én is vagy 10 éve olvastam...
Előzmény: nightwish (1335)
nightwish Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1335
Barker munkásságát magasan a művei színvonala felett értékelik, szsvsz. A Pokolkeltô tuti, száz százalékos, engem a Kárhozat is megfogott annó, de ez a Korbács, amit az egyik legjobb művének tartanak, hát, nem is tudom. Mondjuk azt, hogy erôs közepes. Persze lehet, hogy már túl öreg vagyok hozzá. Mindenesetre azt tanácsolom, ha lehet, elôbb kérd kölcsön, olvasd el, s csak utána vedd meg, ha bejött. Mert csak úgy kiadni érte 2800 forintot, az kissé rizikós.
Előzmény: CWorm (1329)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1334
A korbácsot probált meg Barkertől az szuper volt.
-Tamas- Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1333
Bonehead: igen, tudom hogy így volt, már javítottatm.

Akkor ezzel kapcsolataban mindenkinek: nálam úgy műxik a dolog, hogy reggel 7-du 5ig vagyok bent a melohelyen. Van kb.15 percem a windowzosz notepaddal összecsapni egy oldalt... már korábban is elkezdtem, kész is volt egy dezign, csak a baj az volt, hogy collision volt a netcápa és az explorer között. Szal, gondolj csak bele, semmi szerkesztő (utálom, mert csak elszúrnak mindent) és jelenleg foglalkoztam az oldallal 4 órát... ennyi idő alatt, mivel számtechnikus a végzettségem, még a profik sem tudnak sokkal többet hiba nélkül, aztán persze még jön a többi, felrakni a tar.hu-ra, aztán stb stb stb...:)
DE HIDD EL BONEHEAD, lesz ez jobb is! Mondom, márc 24-re, ha isten is segít kész lesz a 75%-a, ami már a majdnem végleges verzió... DE nagyon nagy szükségem van közben az ilyen véleményekre, úgyhogy köszönöm.
Egyébként holnap lesz új frissítés:)

Cworm: Dabas? Akkor nem is lakol olyan messze tőlem :))) (Értsd: Kiskunlacháza)

Dohi: kösz a dícséretet, még a végén elbízom magam :)

Jahhh egyébként most olvasom az Autopsy Room 4-et, szerintem kiráááááááááááááály
MI más lehetne?:)

Előzmény: MacPet (1327)
MacPet Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1332
Köszi Dohi, akkor lehet, hogy befektetem a pénzem a Két Rose-ba. Nekem a Dolores tetszett. (a film még jobban)Bár elég sok lemaradásom van most olvasásilag. Befejezem a Rémálmok és lidércek 1.-et,és talán a 2-t is,(de ez még nincs meg) az Éjszakai műszakot és azután jöhet.

Előzmény: Dohi (1331)
Dohi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1331
hali!

cworm: tom clancy is volt benne, igen, de nem szolalt meg asszem. a green mile pedig 6 kotetes. barker szerintem nem rossz, a cabal egyszeruen fantasztikus es a hellraiser se semmi!

macpet: a ket rose szerintem nem rossz. a bilincsbennel mindenkeppen jobb es a dolorest is veri szerintem (ez a 3 konyve szol kifejezetten egy norol, azert hasonlitgattam ezekhez)

bone: olvasasilag total egyetertek! az is zavar, hogy 2 zart ajton keresztul athallatszik a hirado a szomszedbol :) a jo tanulo (filmen az eminens) eredeti cime apt pupil.

CWorm Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1330
Elcsesztem a linket.
CWorm Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1329
Én láttam hétvégén a Holtsávot, az elején még nem annyira tetszett, kicsit túl "gyors" volt, gyorsan történtek a dolgok, előbb még a suliban tanít, 2 perc múlva már búcsúzkodnak az esőben... A vágó pali hagyhatta volna jobban kibontakozni a személyiségüket, meg a csaj és pasi egymáshoz fűződő viszonyukat, eh. :) De aztán magára talált a film és utána egyre jobb lett. És hát már leírtam mi történt velem a végén. :) El kell olvasnom a könyvet.
Mégvalami: bementem ma egy könyvesboltba, hogy "elkönyveljem" a pénzem (mint ahogy a piások elisszák, én elkönyvelem :). Semmi jó nem volt, csak egy Clive Barker regény, gondoltam kipróbálom milyen a pali. :) A Kárhozat c. könyve volt az, amit megvettem 248 Ft-ért. :) Már a 100. oldalon járok, de eddig az egyetlen izgalmas dolog az volt benne, hogy városkánk nyomdájában készült a könyv. :) (Dabasi Nyomda). Mint ahogy az egyik King oldal humor rovatában olvastam: "Ebben a könyvben az egyetlen félelmetes dolog a hátsó borítón látható fényképem." Amúgy jól ír ez a Clive? SK azt mondta róla, hogy ő a jövő horrorírója. Meglássuk. :)
Ja mégvalami: készítettem egy hátterecskét pistabáról, pontosabban csak a feliratot tettem a beszkennelt képre. http://www.extra.hu/dpgskin/hatter.jpg">Ha valakit érdekel.
Bocs a sok pofázásért...

http://www.extra.hu/dpgskin/hatter.jpg

-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1328
Hát én is átlagos sebességgel, azaz kb 1 perc per oldal-al haladok. (legalábbis én ezt tartom átlagosnak) Ahogy te mondtad, éppenséggel lehet stopperral is mérni, csak az lol, mert sztem nincs olyan hülye aki elkezdi mérni hogy ma megdönti e a rekordot vagy sem... Meg úgy persze elveszik az olvasás élvezete is. Ez van velem pl akkor is, amikor "nagy az alapzaj" körülöttem, sokkal jobb nyugiba olvasni. Talán furán hangzik, de nekem szinte bármi el tudja vonni a figyelmem. Mondjuk hallom hogy a kinti szobában megy a tv, és amit abból hallok, kicsit elvonja a figyelmem, s két perc múlva azon kapom magam hogy nem tudom miről szólt az előző két oldal......:(

Dohi:
azért az állj ki mellettem-el kezdtem mert olyanom volt :)
egyébként
zsanna:
a Halálsoron télleg baromi jó! (bár ezt mintha régebben ide írtam volna) valóban, a kevés jó King film közé sorolható, de én még nagyon korrektnek tartom a Remény Rabjait (bár még nem olvastam), az Állj ki mellettem-et (mint mondtam imádom ezt), és
az Eminens is elég jó. Ezt videón láttam, a Remény Rabjai -ban levő egyik novellából készült, aminek konkrétan nemtom mi a címe. Kb fél métert kéne megmozdulnom, hogy megtudjam, ugyanis az ágyamon van a könyv, de lusta vagyok :)) Vagy az eredeti címe is Eminens? Vagy videón nem ez a címe? Ehh, sikerült totál elbizonytalanítanom magam......:)
Továbbá filmek közül nagy kedvencem még a Langolierek (lehet kicsit a technika, meg úgymond a film "légköre" oldschool de azért én bírom nagyon, még King szeretetem előtt szerettem meg a filmet, tehát nem is fogható arra hogy pusztán King miatt tetszik a film) Az "AZ" filmen egy olyan közepes szint nálam, a holtsávot meg most hétvégén nem láttam. Télleg, nem látta itt valaki? Aki igen, annak kérdésem: milyen volt?

Hopp, a végére még valami:
Tamás: megnéztem múltkor az oldalad. Hááát, van még mit javítani rajta bőven. Ne haragudj a negatív kritikáért, de designról jelen esetben nem beszélhetünk (szvsz) (meg persze tudom nem design a cél hanem a tartalom, de mégis ha ajándékot adsz valakinek akkor sem újságpapírba csomagolod, mert az elég gázos lenne.......remélem érthető a hasonlat ;) ) , a tartalom meg még kialakulhat. Viszont ami nagyon szemet szúrt: hirtelen nem tudom melyik résznél, de volt egy elég durva kombód, fehér háttérre kb. sárga betűkkel írtál.....(vagy hasonló, suliból néztem, ami régen volt, ergo nem emléxem pontosan) Ha ez még most is megvan, akkor plz orvosold :) De mondom: nem rosszindulatú volt a kritika csak szeretem megmondani amit gondolok meg különben is: gondolom ez az első weblapod, még bele kell jönnöd, senki nem születik egyből úgy hogy mindenben profi......nemde?

MacPet Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1327
Persze a belső boritón Paul Sheldon:Misery's return cim szerepel.
Előzmény: MacPet (1326)
MacPet Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1326
Olvastátok "A két Rose" regényét? Érdemes megvenni?
Antikváriumban láttam a Torturát, eredetiben, van egy belső,második boritoja is.Tipikus romantikus Paul Sheldon regényboritó:a rajzon férfi karjaiban egy csókra áhitozó nő. A fickó nem más,mint Big Steve King.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1325
A Halálsoron tényleg nagyon jó volt nem cseszték el végre a könyvet.
A holtsáv is jó volt de könyvben ezerszer.
én 12-15 perc alatt (ennyi a busz a munkahelyemre) 15- 20 oldalt elolvasok ha nagyon jó a könyv.
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1324
A hetvegi amszterdami bevasarlasombol kroulbelul masfel kilo SK-stuff-fal sikerult elokerulnom, pl. megvettem a Black House-t is (ami ugye a Talizman folytatasa), alig varom, hogy belekezdhessek, es megtudhassam mi lett az oreg Ted Brautigan-nel... ;-)

Jah, es a diszkont sarokban talaltam egy 1998-as duplakazit, amin King fater felolvassa az "LT's Theory Of Pets" c. novellajat es utana interneten erkezett kerdesekre valaszol a kozonseg elott.
Erdekes darab, nem bantam meg, hogy kiperkantottam erte mind a 7 eurot... :-)

Ha valakit kopit szeretne a kazirol, lehet rola szo, de csak maganban.

Tom

TRohger Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1323
6 kötet. El lehet írva.
Előzmény: CWorm (1322)
CWorm Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1322
Áá, most volt a Kinges Simpsons? Afrancba, csak a végét láttam, de semmi Kinget nem fedeztem fel benne. :( Épp gondolkodtam, mikor adhatták/adják majd le azt a részt, erre elszalasztom. Ugye Tom Clancy is "szerepelt" benne? Ja amúgy a Halálsoron könyvben 4 kötetes lenne? Mert a többi SK könyvben az Európa azt írja, hogy Halálsoron I-IV.
Előzmény: Dohi (1321)
Dohi Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1321
hali!

ki latta hetvegen a simpsons-t a viasaton? ez volt az insane clown puppy cimu epizod, amiben king is szerepelt. egesz mokas volt :)

dzso: DoHi-nak semmi koze az skhq-hoz, csak veletlenul hasonlit a nickje az enyemhez ;) az skhq gazdaja Dohi, azaz en :) a hibajavitast koszi! egyszer szoltak mar, de ugy tunik, rosszul javitottam :)

cworm: es ha latnad feliratosan! fantasztikus! a konyv persze jobb, de nem sokkal, viszont a vege kegyetlenebb, ha jol remlik. azonnal tessek elolvasni! :)

bone: az allj ki mellettem csucs! de miert nem az elejen kezdted? ;) en 30 oldallal szoktam szamolni orankent, ami rohadt keves, de altalaban 50 siman osszejon (ez persze szinten nem tul sok). persze nem az utobbi 2+ honapban, de az mas kerdes :) meg persze konyve valogatja.

tamas: ha egyszer kesz lesz a site-od, asszem annyi az skhq-nak! :( csak igy tovabb!

CWorm Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1320
Hát, izéé... :) Kb. 50 oldal megvan 1 óra alatt, tehát kicsit több mint egy perc kell egy oldalhoz... átlagosan. De attól is függ, mennyire sikerül felfognom egy bekezdést, hogy aztán újra kelljen olvasnom :), meg mekkora a betűméret meg a lapméret... Szerintem stopperral nem lehet mérni, mert akkor az emberben ott van hogy jajj ezt most mérem most jó gyors leszek olvassunk olvassunk olvassunk, aztán megvan az egy oldal és nem tudod mit olvastál. :) Te milyen gyors vagy?
Előzmény: -boneheaD- (1317)
zsanna Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1319
Na, ma befejeztem az ST3-at. (Nagyon kellett igyekeznem, mert a könyvtár "gyorsolvasó" részéből hoztam ki. Kb 10 nap alatt végeztem vele, bár tudom, hogy nem ez a kérdés veleje. Majd mérem, ha nem felejtem el, hogy egy oldal mennyi idő.)
Visszatérve: kb az utolsó 100 oldalig úgy voltam vele, hogy a 2. rész jobban tetszett. De a vége az kimondottan jó volt.
És tegnap megnéztem a Halálsoron-t, ezt az igen kevés jó King-film közé sorolom. (Hozzátéve azonban, hogy a könyvet nem olvastam még.) Persze, Tom Hanks miatt eleve gondoltam, hogy nem lesz rossz film. Úgy vettem észre, a Forrest Gump óta nem nagyon tud hibázni a fiú.
-Tamas- Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1318
Bonehead: én csak úgy tudnám jellemezni a speedemet, hogy a Végítéletet 11, míg az Azt 14 nap alatt olvastam ki... Egyébként kb. 45 mp egy oldal...

Mindenkinek: egy kicsit meghalt a fejlesztése az oldalnak... de már lehet nézelődni a Carrie körül :)
http://www.tar.hu/stephenking

-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1317
Egy kérdésem lenne, mindenkihez: mennyi kb. az "olvasási sebsességetek"? Jó, tudom, épeszű ember nem méri stopperral, hogy hú most megvolt az x oldal/sec. sebesség, de úgy körülbelülre szerintem mindenki meg tudná saccolni, mondjuk 10 perc alatt mennyit olvas el. (persze ez körülményektől is függ - hol olvasunk, ilyesmi .....)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1316
Jó szórakozást!

Én amúgy ma kezdtem el a Remény Rabjait, azon belül az Állj ki mellettem-et. Mit mondjak: le vagyok nyűgözve, de ebben semmi szokatlan nincs.....:)

Előzmény: CWorm (1315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!