Keresés

Részletes keresés

kergaborr Creative Commons License 2017.05.06 0 0 9332

Köszönöm szépen a segítséget. A pálca Kasamas 2-es, de most nincs a közelemben, nem tudom megnézni, hogy rutilos vagy bázikus. Én az elektródafogót a pozitívba, a munkadarab fogót a negatívba kötöttem, működött valahogy, nem tudom, milyen a tökéletes. Egyelőre pálcával próbálkoznék, egy kutyakennelt szeretnék összehozni, zárt szelvényből, meg betonrácsból csinálnám elemenként, amit majd el kell szállítanom a lányomhoz, és ott tervezem összecsavarozni. Vettem porbeles huzalt is, örülök, hogy küldted a táblázatot, mert nem találtam adatot, hogy hány voltra kell állítani a feszültséget. A táblázatban azt olvasom, hogy az Ampert min 40, max 100-ra kell állítani. Rosszul tudtam, hogy porbelesnél az nem játszik szerepet?

Előzmény: maseratisti (9330)
xxxjjjkkk Creative Commons License 2017.05.06 0 0 9331

Mi ujsag gari ügyben? 

Előzmény: Vestax (8810)
maseratisti Creative Commons License 2017.05.06 0 0 9330

Szia!

Gratula a géphez :-) 

Sajnos csak általános tanácsot tudok neked adni, mert nem írtad milyen pálca :-)

Alap esetben az van hogy a rutilos pálcáknál az elektródafogó megy a negatívba, a testcsipesz meg a pozitívba. A bázikusnál pedig fordítva. 

Az elektróda dobozán (a normálisabbakon) egyébként minden lényeges infót megtalálsz, pl polaritás, hegesztési helyzetek, irányadó áramerősségek. Aztán ez meg is kavarja a rutintalan embert mert az ESAB OK 46.16-nál rajta van minden polaritás, ugyanis mindegyikkel megy :-)

Segítségképp a huzalokhoz egy kis táblázat:

Előzmény: kergaborr (9328)
Wilaur Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9329

Megértem, tény hogy a személy reklamáció célravezetőbb. Az iWeld-et azért mertem ajánlani, mert itt a fórumon is dicsérik, hogy korrekt gépek és a szervíz hozzáállása is korrekt. Egyébként 2 évig, vagyi a gari időtartama alatt ők állják a futárt, aki közvetlenül hozzájuk viszi és a webshopot ki lehet kerülni. Bár kétségtelen, hogy a helyi boltba bármikor át lehet ugrani tanácsadásra, reklamációra.

Előzmény: kozso1 (9325)
kergaborr Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9328

Helló!

Ajánlásodra beszereztem egy ilyen gépet, mert kezdő vagyok. Először pálcával próbáltam, mert arra egyszerübb volt előkészíteni. A használati utasításában csak a rajzot néztem, melyik kábelt hová kell csatlakoztatni, aszerint tettem, és próbálgattam 2-es pálcával, olyan 50 A-re állítva. Működött. Aztán, most itthon nézem a használatit, és a szövegben másképp van leírva a csatlakoztatás. Úgy értelmezem,hogy lehet így is, meg úgy is. Tudnál segíteni ebben, mi a helyzet? Köszönettel veszem.

Előzmény: maseratisti (9326)
bal_zsi Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9327

Köszönöm a kimerítő választ. :)

Előzmény: maseratisti (9326)
maseratisti Creative Commons License 2017.05.05 0 1 9326

Az egy jó gép, nem fogod megbánni.

Ha van gáz, akkor valóban felesleges a porbeles huzal. 

Az egyébként is annak jó aki nem hegeszt sokat, nem akar bajlódni a gázzal/reduktorral, és szabadban hegeszt. Kerítés, kertkapu, garázsajtó...st

Kasznizni vagy vékony lemezre a porbeles teljesen alkalmatlan. Annak a zártszelvény a terepe. Tehát én csak annak ajánlok porbelest aki szinte semmi másra nem használja a gépet. Vagy indulásnak, kezdőknek ha még nincs meg a pénz palackra, reduktorra. Ja, és ebből is csak az esabot, a többi nem nagyon éri meg mert vagy aránytalanul drága, vagy nem jó.

Vékony lemezre elvileg jobb a 0,6-os, de azzal sem lehet gyorsan haladni. A 0,8-as viszont annak ellenére hogy kevésbé haladós (még inkább szakaszos hegesztés) nálam nyerőbb, mert másra is jó.  Ebben a kaszni témában egyébként Bexxter a szakértő. :-)

Igazából az a frankó ha mindkettő van, nem kell kompromisszumot kötni. 

Az hogy a gáz meddig elég az nagyon (marhára) függ a felhasználás módjától is. Nagyon, nagyon szélsőséges különbségek lehetnek. Aki zárt nagy légterű műhelyben, kis teljesítménnyel (nem kell szellőztetni, kisebb átfolyás is elég) nyomja, annak 10 kg gáz akár 3 db 5kg-s huzalhoz is elég. Aki meg pld kaszni munkánál sokat heftel, pontoz, vagy nagy áramokkal hegeszt, ott akár egy guriga huzalhoz sem lesz elég.

Egyébként lehet jobban jársz 20kg-s palackkal, mert maga a palacktest nem sokkal drágább, viszont a fizikai mérete (magasság) kb ugyanaz. Szóval a 10 kg sem könnyen hordozható, a 20 kg meg nem sokkal drágábban dupla annyi hegesztési idő... ha meg kocsira kerül akkor nagyjából mindegy, kb ugyanakkora hely kell neki.

Előzmény: bal_zsi (9323)
kozso1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9325

Van. Parkside :)

Sajnos nem tudom értékelni ha olcsóbb még kiszállítással is mint a helyi boltban, mert hiba esetén elfizetem a különbözetet a futárnak..... Nagy nevü elektronikai webshopból vásároltam telefont. Elérni nem tudtam őket mikor gond volt...

No meg a személyes hőbölgés nagyobb benyomást tesz mint a telefon vagy mail.

Persze ha beviszem a boltba ők foghatják a nagykerre, hogy miért is nem készült még el stb...

Előzmény: Wilaur (9324)
Wilaur Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9324

Üdv!

A Gorillákkal én is sokáig szemeztem, de az általad linkelt oldalon én picit drágának találom. 

https://www.mall.hu/hegeszto-inverter/iweld-gorilla-pocketpower-190-hegeszto-inverter?src=sug

Itt olcsóbb, meg egy ezresért ki is viszik. Van egyébként konkrét márka elképzelés?

Előzmény: kozso1 (9322)
bal_zsi Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9323

Üdv Maseratisti!

Köszi a videókat, meg a sok hasznos hozzászólást.

Három kérdésem lenne, miután én is IWELD Pocketmig 195 aluflux vásárlását tervezem.

- Amennyiben beruháztam egy 10kg-os CO2 palackra, mért lenne előnyös költenem porbeles huzalra, mikor sokkal olcsóbb a sima szénacél huzal.

- Autóalváz javításhoz 0,6 vagy 0,8 huzal javasolt.

- 10kg CO2 palack egy töltete hány kg 0,8-as huzalhoz elegendő?

Előzmény: maseratisti (9306)
kozso1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 9322

Köszönöm a parkside tanácsokat.

Igen sajnos 80Amper elég karcsú. Viszont sajnos a garanciális ügyintézés a mai világban nem sok helyen létezik :(

(tavaly vásárolt bozótvágóm amire akkor kiabáltak három év cseregaranciát ha bármi gondja lenne szimeringes lett, a boltba be akartam vinni, az volt a válasz, hogy adnak szimeringet cseréljem ki) :)

Visszatérve a hegeléshez. Per pillanat ez van:

Valami oknál fogva viszonylag nehezen is fog ívet, meg nem is tudok vele olyan szép varratot húzni. ELötte volt valami kis Einhel euromasterem, azzal sokkal könnyebben, szebben tudtam dolgozni.

Ők itt vannak tőlem nem messze, de ezeknek fogantyuja sincs, meg nem is annyira jaánlott mint a gorilla: http://www.szikrahegesztes.hu/fooldal/hirek-ujdonsagok/megujult-az-iweld-gorilla-pocketpower-sorozat

jamesz64 Creative Commons License 2017.05.04 0 1 9321

Szia!

Csak egy jó tanács, a lábakat átlósan /átlósan térben is!/ merevítsétek, kössétek össze. Az esetleges nagy súly miatt nehogy a szerkezet elcsavarodjon és összeroskadjon.

Előzmény: Pillanatragasz (9320)
Pillanatragasz Creative Commons License 2017.05.04 0 0 9320

Egy munka lassan  elkészült újra . Hulladék csövekből betonba öntve  egy víz bazin lábat hegesztettem össze  vagyis csak összefogattam , hétvégén jön egy szaki haverom s s megvarratom vele   nem kéne a fejembe essen .  Úgy ahogy megy a dolog vízszintesen ,de fölfele csak mocskolni tudok . Elégettem a  fülemet  mind a hajamba szökött bele e szikra.

Szóval sokat kell még tanuljak .

turbo2 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 9319

De igazabol 130 korulit keress. Az 2.5 palcaval orok darab es ha kell akkor elbanik a 3.25 os palcaval is. Igy viszont 8-10mm vaszagsagig tudsz hegeszteni. Ennel pedig haz korul nincs vastagabbra szukseg.

turbo2 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 9318

A 40A alatti beallitas semmire se jo. A kaphato (altalaban) palcaatmero 1.6 tol indul. Meg ezzel is az also hatar a 40A.

Ez a 80A 1.6-2.5 palcakhoz eleg. De tudni kell a bekapcsolasi idot. Ha legalabb 60% a 80A-nel akkor haz korul el megy. Ha kevesebb akkor felejtos.

Előzmény: kozso1 (9311)
jamesz64 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 9317

Szia!

Sajnos a 80 A-os gép igazából nem jó semmire, próbáltam hegeszteni egy ilyen /obis/ géppel  a hőkioldó 4-5 elhegesztett pálca után tette a dolgát.

Több volt a várakozási idő mint a hegesztéssel töltött idő.

Nem tudok olyan vékony elektródáról ami 10 A-.rel ívet tudna produkálni, tehát az legalacsonyabb áram tartomány sem jó semmire.

Szerintem keress erősebb /min 130A./ gépet.

ívhegesztő1977 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 9316

Én csak a konkrét kérdésre válaszoltam!:),hogy igazából nem olcsóbb,sőt.

Hogy a gyakorlatban kinek mi az olcsóbb, és kinek milyen lehetőségei vannak

azt mindenki maga tudja.

Előzmény: Paco155 (9315)
Paco155 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 9315

Ahol ő él lehet hogy olcsóbb.     És a Lidl valószínűleg sokkal közelebb van mint egy hegesztési szaküzlet.

Előzmény: ívhegesztő1977 (9314)
ívhegesztő1977 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 9314

Nem érdemes venni a Lidl-ben,drágább mint máshol.

Az Esab kb 1400-1500ft/kg.

Az ER 23-as kb 1100-1200ft/kg.

Előzmény: Pillanatragasz (9313)
Pillanatragasz Creative Commons License 2017.05.03 0 0 9313

Elektródát érdemes venni a lidl ben?  olcsóbb mint máshol.

ívhegesztő1977 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 9312

üdv,állítólag nem rosszak a parkside gépek.

Ugye az ára 35ezer ft,és max 80amper.A bekapcsolási idejét nem tudjuk,de valószínűleg

nem túl nagy.Én inkább a kis Alfát választanám:

http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00539_ALFAWELD_MMA-130_inverteres_hegesztogep

kozso1 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 9311

Sziasztok.
Egy ideje inverter vásárlásán agyalok.
Most, hogy a Lidl.be lesz meg kellene ragadnom az alkalmat.
Kérdés az a 80Amper nem-e kevés. Ház körül a 2,5ös pálca elég, elméletileg annak vinnie kell.
Vagy vegyek egy ilyent

https://inverteres-hegeszto.arukereso.hu/iweld/gorilla-pocketpower-130-p329009129/#termek-leiras

130Amper csak elég lesz.

A lidl.s gép 10-80A
A pocketpower 20-120A
A 10A.essel vékonyabb lemezt is lehetne hegeszteni ugye?

Viszont a parkside gépek garanciális szervizével maximálisan meg vagyok elégedve.

ívhegesztő1977 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 9310

Választék van bőven az biztos:).

Szerintem ha a Rilont választod te sem fogsz csalódni.

Előzmény: Fidó mester 02 (9309)
Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 9309

Üdv Mindenkinek !

Köszönöm  a segítséget! Ha többeknek is van és bevált akkor amit Ívheggesztő ajánlott vagyis RILON ARC 200T -t fogom beszerezni.

Én sem a heggesztésből élek ,a ház körüli vasmunkákat látom el vele ill .kerti traktorhoz, rotához

gyártok  adaptereket.Kellemes itt Nálatok a légkör -azt hiszem a jövőben gyakrabban látogatok erre...

Üdv Fidó mester

Batri Guszti Creative Commons License 2017.05.02 0 0 9308

Igen, a vizszintes varratokat fejleszd tökéletesre.A függőleges varratokat is gyakorold ki olyan szintre hogy elégett legyél vele.Gondolj bele, hobbi hegesztők vagyunk,nem ebből élünk.Van egy műhelyünk, garázsunk ahol hegeszgetünk. Bármit csinálsz legyen az valami keret,polc, kapu vagy kerítéselem, az ember jóbarátja magának úgyis addig forgatja a tárgyat míg a függőleges a fejfeletti varratok vizszintesek nem lesznek.Az a pár helyszíni függő vagy fejfeletti varrat amit pl egy kapuzsanér vagy egy előtető hegesztése során előfordulnak nem lesznek kényelmesek.Ott lesz létráról gebeszkedés,fekve,térdelve, takarásban lévő és esetleg nagy hézagos hegesztések is.

Ott az egész kényelmeskedő műhelygyakorlás keveset ér. Minden helyzetet nem tudsz kigyakorolni.

Ezért montam hogy lásd az ömledéket legyél tisztába a pálcatartással, tudd az amperokat.

Még egy tanács.Próbálj ráálni egy féle pálcára amivel kigyakorlod magad és jól megismered.Próbálj ki többféle általános pálcát és amelyikkel a legjobban megy azt válaszd.

Merem ajánlani a Lincoln omnia 46-os rutilos pálcát.Ez állandó minőségű nagyon kezes hegesztő barát elektróda, bár nem a legolcsóbb.

http://www.szerszamvilag.hu/termekek/hegeszto-elektroda-20300-42kg-omnia-46

Bázikusból pedig az Esab ok55.00

Előzmény: xxxjjjkkk (9307)
xxxjjjkkk Creative Commons License 2017.05.02 0 0 9307

Ez egy kicsit ágyúval a verébre kategória nem?  :) 

Barti Guszti:persze,  majd május végén ráér egy barátom segíteni, aki tud is hegeszteni, de addig is próbálok magamtól rájönni. 

A vízszintes varratok mennek,  azokat tanultam,  de a függőlegest még elmletben sem. 

Lánggal is addig tanítottak,  hogy két lemezt vízszintesen és tartson.  Magyar oktatas 2010 :) 

Előzmény: maseratisti (9306)
maseratisti Creative Commons License 2017.05.01 0 1 9306

Ez így elég nehéz lesz :-) mert a 150-be sok minden belefér, viszont nem tudjuk hogy tudsz e hegeszteni, + nem írtad milyen eljárásra keresel gépet.

Jön akkor egy univerzális válasz: IWELD Pocketmig 195 aluflux!!!

Miért? Mert ez egy kombigép. Tud bevont elektródát (pálcás) meg fogyóelektródát (huzalos) és abból meg a gáz nélküli önvédő porbelest is.

Én ha kezdő lennék ezt venném meg 5 kg elektródát (Esab OK46.16), meg egy 4,5 kg önvédő porbeles huzalt (Esab coreshield 15), meg 5kg 0,8-as sima szénacél huzalt (esab OK12.51) meg egy 10 kg co2 palackot, olcsó reduktorral. Ja meg egy olcsó (Iweld noredeyeII) automata pajzsot.

Itt mindent megkapsz egyben:

http://www.szikrahegesztes.hu/fooldal/akcio/tultoltuk-az-akciot

Mondjuk ez így már kb 170-180.

Indulásnak az említett dolgokra 150-ből akkor gép, pajzs, elektróda, porbeles huzal ... később palack, reduktor, stb

Abban az esetben viszont ha jól megy a bevont elektródás hegesztés akkor meg Rilon 200, BLM 1600TM, Iweld 200LT digital pulse.

Előzmény: hogy-hogy (9305)
hogy-hogy Creative Commons License 2017.05.01 0 0 9305

tanacsot kernek az Uraktol. Kerti munkakhoz, vas keritesoszlopok, vasszerkezetu kocsibeallo epiteshez szeretnek venni egy jo hegesztogepet olyan 150eHUF keretem lenne ra. Mit ajanlotok es miert?

Batri Guszti Creative Commons License 2017.05.01 0 0 9304

Először a lapos és a vízszintes sarokvarratokkal gyakorold ki magad hogy tisztába legyél az amperokkal,pálcatartással,ívhosszal és lásd az ömledéket.Ez persze nem fog menni magától, és yutyubos videoktól.Ha pl:"kigyakorolsz" egy helytelen kéztartást, túl sok vagy kevés anyagot raksz le,nagyon szélesre veszed a varratot stb.. nem fogsz fejlődni, és biztos hogy elégedetlen leszel magaddal.Az autodidakta hegesztés tanulás ritkán eredményes.

Keress valaki hozzáértő szakit a környezetedbe aki tud is (mma-ban egyre ritkább) ha kell fizess neki pár órát hogy nézze meg mit csinálsz és javitson ki.Megéri hidd el.

A körszakálastól meg nem kell hanyatesni, mert szerintem több hibája is volt.

Először is túl vastag pálca ahhoz az anyaghoz,így persze több amper és túl sok lerakott anyag egyszerre főleg többsoros varratnál.A pálca utolsó negyedét már nyomja a varratba.Pár megrogyás látszik is.Elmagyarázza szépen a merőleges pálcatartást, aztán mikor hegeszt elkezd késni a keze a végén már vagy 70fokos szogben tartja.Leszorítottabb ív is jobb lenne.Bár lehet hogy ez csak a szögtartás miatt látszott úgy.

A zöldkabátos varrata korrekt.Olyannal már elégedett lehetsz.

És ez sajnos nem biciklizés hogy nem lehet elfelejteni.Rendszeresen gyakorolni kell.

Előzmény: xxxjjjkkk (9301)
xxxjjjkkk Creative Commons License 2017.05.01 0 0 9303

Köszönöm,  másodjára már kezdem sejteni, hogy mit mondasz. 

Ez azthiszem megvan,  hogy mikor rontom el,  alapvetően a salak az szépen folyik le,  néha gondolom a nem egyenletes palcavezetés miatt,  ahogy írod, befolyik. 

Ilyenkor a kifújás,  az hogy néz ki? lejjebb megyek a pálcával pár milit,  aztán gyakorlatilag azt a részt újra megcsinálom? 

Vagy valami tök más. 

Azért kérdezek,  mert tanulni akarok belőle,  nem azért,  hogy titeket bosszantsalak. 

Elég sok videót néztem,  vettem régi könyvet is,  de ilyen mértékbe nem megy bele,  illetve a video lehet,  hogy igen de annyira meg nem beszélek angolul,  hogy felirat nélkül kitaláljam,  hogy mit akar. 

A vicc az,  hogy anyám hegesztést tanít elméletben,  de lof*szt sem ért hozzá. Anyagismeret keretében,  de hegesztő osztálynak.  Elmondja,  hogy hogy működik,  de a gyakorlati részéhez,  mint a hibákhoz lövése sincs.

Előzmény: Mnagy (9302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!