Keresés

Részletes keresés

-Tamas- Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1405
Hali!

Isoyka: mesélhetnél a többieknek arról, hogy mennyi papír szokott lenni a táskámban, és hogy mik vannak rajta :-)

Dohi: Leírnád melyek a kedvenc könyveid 1-10ig?

Isoy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1404
Jah és lehet,hogy elkéstem ezzel akkor bocsi,de az én kedvenc Stephen King könyveim:

1.Borzalmak városa
2.Halálsoron
3.Állattemető
4.Remény rabjai
5.Carrie
6.Tortura
7.Holtsáv
8.Sorvadj el!
9.Cujo
10.Tűzgyújtó

Ami nem igazán tetszett:
1.Talizmán
2.a sárkány szeme
3.Az

Isoy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1403
Tamás:
A találkozóval kapcsolatban,szerintem legyen az Aliban:)
És szeretném megtudni,hogy mikor fogom látni a Kukorica gyeremekei többi részét,mert a 2. és a 3. rémségesen 'frenetikusra' sikeredett.
-Tamas- Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1402
Hali!

Na skacok, ha minden jól megy és lesz is visszajelzés, akkor meg tudjuk oldani Április közepe táján a magyar Stephen King tali-t... A kérdés az egészben csak az, hogy Pesten legyen, vagy esetleg valahol másholű???? Ezért kérek mindenkit akit érdekel, hogy jelezzen vissza, neki hol lenne jó, kivétel a Dohi-t, mert neki titkosított a lakhelye :))))
Egyébként nekem Pest lenne a legjobb, mivel 40 kmre lakom tőle.

Más...
Nagy nehezen végigolvastam a Six Stories köteteit, a fordítások is araszolgatnak szépszámmal, de még egy jó hónap mire lesz belőle valami... egyébként a Luckey Quarter novellán kívűl szerintem az összes frenetikusra sikerült! :) /In my humble opinion/
A prímet messze az Autopsy Room 4 viszi, valamint a World Fantasy Díjas Man in the Black Suit.
Nahh, ha már a fordításoknál tartunk, szeretnék ötleteket kérni, mik legyenek a címeik:

-- The Man in the Black Suit /nálam: Feketeöltönyös ember/
-- Luckey Quarter /Szerencsét hozó negyeddoláros/
-- Autopsy Romm Four /???? -még nem tudom én se/
-- Lunch at the Gotham Café - ez ugye már megjelent magyarul is, úgyhogy ez már passz.
-- Blind Willie - szintén zenész
-- LT's Theory of Pets (???- még én sem tudom)

Thx

Lord Iffy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1401
az ezüst pisztolygolyókon kivül minden.:O)) mármint ami megjelent magyarul....
az a baj, hogy má ugye annyi könyve van, hogy soha nem tudok választani. bezzeg ha csak egy lenne.;O)))

off
őszintén? :O)) amit leghamarabb elolvastam, az a második kötet (3-4 könyv). az első is jó volt, bár azt már tudtam a filmből kétszer is.:O))
a harmadik viszont kicsit unalmasnak tünt. volt hogy vissza kellett lapoznom hogy mi_van?! :O)) néha összevissza kavartam a sok hülye rohani e/é betüs neveket, ezért azt sem tudtam kifija borja.:oDDD
ha a filmhez képest nézem, talán 60-40 % a film javára. néhol már tulzónak tartottam a könyvben a sok tájleiró bizbazt, bár az is kellett hogy el tudja képzelni az ember a dolgokat...

Előzmény: -boneheaD- (1400)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1400
Az attól függ mi van a polcodon :)

Amúgy hogy tetszett a LotR? (nyugodtan írd be, már lassan nem is offtopic....;) )

Előzmény: Lord Iffy (1399)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1399
na srácok, kiolvastam a gyürük urákat mindet végre valahára.:O)))
mit vegyek le a polcról a jóöreg pista bácsitól? ;O)
zsanna Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1398
Kihoztam a könyvtárból Peter Straub: Tudom, ki vagy című könyvét. (Hátoldalán az ajánló: "Irigyeltem ezt a könyvet Petertől" Stephen King.) Tudom, hogy Straub egy-két könyvéről már volt itt szó, de ezt nem láttam, igaz, csak 1-2 lapot mentem vissza a topicban. Szóval: ha valaki olvasta, érdemes-e rá időt vesztegetni?
Dohi Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1397
hali!

bone: ne mondd, azota megtudtam :) meg azt is, hogy te nyertel a multkor, de nem tudtal am mindenre valaszolni! ;))))

nightwish: en anno irtam az europa emiljere, hogy mizujs a tervekkel, valami ficko valaszolt is, hogy lesz vegitelet 2 kotetben. kesobb megismeteltem, de semmi reakcio nem volt, igy elneztem a forumra, de ott mar megeloztek - oda viszont valaszoltak.

Előzmény: -boneheaD- (1392)
nightwish Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1396
Kösz az infót. Mindenesetre szomorú, hogy ha valaki elôre megsejt valamit, és az késôbb be is következik, rögtön megbnüntetik érte. Ennyi erôvel a csi-fi szerzôket is tiltólistára lehetne tenni mondjuk az atombomba használatának "megjósolásáért". :( Amúgy ami a lövöldözést illeti, én úgy tudtam, hogy a vizsgálódók úgy találták, hogy a srácok az Egy kosaras naplója c. Leonardo Di Caprió foilmbôl merítették a lövöldözés ötletét.

Az Európára visszatérve: amikor volt a botrány King e-könyvébek letöltése kapcsán, akkor megszólalt az Európa igazgatója, és azt nyilatkozta, hogy ôk King összes könyvét kiadják. Ez persze kb. két éves hír, lehet, hogy azóta átértékelték a helyzetet, de elvileg tényleg meg kell jelennie az On writing-nak meg a többinek is. Kérdés az, hogy mikor.

Amúgy errôl eszembe jutott valami: ha összejönne néhány lényegi kérdés, emilben meg lehetne keresni az Európát, mint a legilletékesebbet. Ha nem is válaszolnak, akkor is jelzésértékű lehet számukra, hogy a King-rajongók mit várnak tôlük. Úgy gondolom, érdemes megpróbálni.

Előzmény: Dohi (1387)
xbalazsx Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1395
találjátok ki melyik S.K. művek ihlették a következő 2 dalszöveget (nem lesz nehéz:)))!

Anthrax
Among The Living (1987)
Among The Living

Disease! Disease! Spreading the disease.
With some help from Captain Trips,
he'll bring the world down to his knees.
Power, yes Power! He'll show them all his power.
It pulses through his ice cold blood,
a whole world to devour!
He's seeing, he's calling, his legacy he's spawning.
He's coming, corrupting, among the living!
Murder! Murder! Commit cold blooded murder!
Like Nazis during World War Two, they only follow orders.
Hatred! Hatred! A crucifix is your bed,
Once he turns his eye on you, you'll be better off dead!

I'm the walkin' dude, I can see all the world!
Twist your minds with fear, I'm the man with the power.
Among the living, follow me or die!
Man, fights Man! Divided they can't stand!
United, they can battle back, and make him force his hand!
Fear, yes fear! His end is growing near,
He didn't count on Man's good faith,
and their will to persevere.

Follow me or die!
FIRE! HOT FIRE!! Purge the world with fire!!
Damnation is the price he'll pay, for an evil man's desire!
Good, versus evil! The stand to vanquish evil!
Man can only live one way, that place right in the middle.

Follow me or die!
Among Among Among Among Among Among
Among Among Among Among Among Among!

Anthrax
Among The Living (1987)
A Skeleton In The Closet

All American, an evil game of extortion
A sick old man, and who would guess
He was once S.S.
A deadly fascination, of a madman's solution
Six million dead, poison tales pollutes his head

Tell me a story--Will ya, Will ya
A real good story, I won't leave till ya
Spill your guts old man
Leave out any secrets, Hiding in the..

Any skeletons, and all your other sins
Any skeletons, in the closet
Any skeletons, any misfortunes
Any skeletons, hiding in the closet
Any skeletons, Any skeletons
In the Closet!It's insanity, puppetmaster boy or Nazi
Apt pupil, he hears the screams
Nightmares turn into wet dreams
Hatred lives, boiling inside,
dealing death it's bumicideIn too deep,
their secpill your guts old man
Leave out any secrets,
Hiding in the...

FUN PICKIN-PART
The truth comes out, conspiracy there is no doubt
His life is ruined, but no not yet
He's still got one card in the deck
A loaded gun, a happy smile,
he'll scope the freeway for awhile
King of the world, four hundred rounds,
it took five hours to bring him down
Tell me a story--Will ya, Will ya
A real good story, I won't leave til ya
Spill your guts old manLeave out any secrets,
Hiding in the...

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1394
Elkezdtem olvasni a Végítéletet, huu azota prüszkölök, köhögök és már lázat is produkáltam :o)))) hatásos egy könyv...
-Tamas- Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1393
Hali!

Dohi: szerintem annyira rossz, hogy amíg nem látiod nem is tudod felfogni, hogy mennyire leírhatatlan :))))))))))))))) Nézd meg egyszer, a harmadik a csúcs :))))))))))))))

Jahh, egyébként holnap jelenik meg az usaban az Everything's Eventual, és ma rendelem meg a Spignesi könyvét Kingről az amazontól...
Címe : Lost Works by King asszem :)

-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1392
najó.
reméltem hogy nem jössz rá hogy nem volt igazam a kötözködéssel kapcs.ban ui tudtam hogy az 5 a 4 körül van :)
ami meg nem egyedül talált ide.......
most mondjam meg ki segített rajta?:))
Előzmény: Dohi (1391)
Dohi Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1391
hali!

ami: udv a fedelzeten! :) eppen irni akartam egy masik levelet, hogy meghivjalak ide, de ugy tunik, egyedul is idetalaltal :))

bone: miert kotozkodnel? en nem tudtam pontosan, te meg igen. tovabba az 5. kotet igencsak a 4. korul van :)) (eh, na EZ kotozkodes ;))

Előzmény: Vadasz Ami (1388)
CWorm Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1390
Asszem felfedeztem egy hibát a Setét Torony 2-ben. Pistabá többször leírja, hogy Eddie meg Roland észak felé tartanak a tengerparton. És minden este a tenger fölött nyugszik le a nap, tehát nyugatnak balra kéne lennie. Csakhogy egyszer Eddie elfordítja jobbra, azaz nyugat felé a fejét (így van leírva), és az én tudatalattim is valahogy éppen a jobboldalukra képzelte a tengert... De hogy lehet nyugat keleten? Előttem van észak, hátam mögött dél, balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél. :) Csak ellenőriztem magam. :)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1389
kis kötekedés:
az az 5.kötetnél van, a G szárát szúrták el :(
Vadasz Ami Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1388
Jahhh... s még én is csatlakozom! :) A múlt szombaton csináltam egy SK-kvízt, a kérdések összeállyításánál elkelt volna egy kis segítség! :) Bár tervezek mégegyet a könyveiből, zanzásítva, ehhez majd kérhetek segítséget? Thx előre is!
Dohi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 1387
hali!

huh, nem vagyok par napig es hogy megno a forgalom! klassz! :)

bone: en mondtam, hogy a legzogyakorlat szar :)) az angol cime the breathing method. ha mar bug: a green mile koteteit ha egymas melle pakolod, kijon nagy betukkel, hogy king. csakhogy europaek elcsesztek, a 4. kotet korul valahol hianyzik egy reszlet, igy nem all ossze normalisan a kep.

nightwish: amennyire en tudom, csak a rage cimu konyvet tiltottak be par eve. a konyv asszem arrol szol, hogy egy diak elkezd lovoldozni a suliban, es king egesz reszletesen leirja, mizujs. par eve volt egy lovoldozes az usa-ban, es az elkoveto szekrenyeben megtalaltak a konyvet, ezutan meg jol betiltottak.

kisdarazs: a vnagy strand a night shift es skeleton crew cimu novellaskotetekbol lett valogatva. az elozo tavaly tavasszal jelent meg nalunk, utobbi iden masodik felevben jon.

sti: a halalsoron csuuuuuuuuucs! nem horror es nem is igazan kinges, de csucs! a baratnom most epp olvassa :) "amikor meglátta, hogy már huszadszorra töltöm be az SKHQ-t," - eh, erre egyszeruen nem tudok mit mondani, koszike :) egyebkent szerintem a bilincsben nem tul szerencses masodik konyvnek, mint ahogy a dark towerrel is varnek meg...

tamas: nem akarsz esetleg kicsit bovebben ertekezni a cotc1-2-3-rol? :)

macpet: elvileg europaek igenis ki fogjak adni a danse macabre-t es az on writingot is. remelem, tenyleg...

MacPet Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1386
Gondolod, hogy valaha is kiadják az 'On writing'-ot? Nem hiszem hogy nálunk egy "nem-regény" könyv kiadásra kerül.Nagyon kevesen vennék meg. Ilyen a "Danse Macabre" is.

1989-re Kingnek 32 könyve jelent meg, 1990. végére pedig 29(!) ami róla illetve műveiről szól .Ez nem semmi!

Előzmény: nightwish (1381)
Daoldin Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1385
ja, és, hogy tovább üssem a vasat, nekem van tapasztalatom az élő szerepjátékokban, úgyhogy ha másnak is tetszik, elvállalhatom a lerendezését, némi segitséggel.
Előzmény: Daoldin (1384)
Daoldin Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1384
ugyanmár, mindenki tudna említeni pár turista házat, amit ki lehet bérelni egy-két napra, nem is túl drágán.
én is tudok egyet, itt van a Bakonyban, Augusztin-tanya. még nem voltam ott, de a haverok nagyon dicsérik, nem drága.
erdőben van, viszonylag messze mindentől, szóval tuti para :o)
Előzmény: -Tamas- (1383)
-Tamas- Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1383
Hali!

Daoldin: jahh, csak keresni kellene egy jó helyet :)

Mindenkinek:

KING ELKEZDTE ÍRNI A DT 6-OT!!!!

Előzmény: zsanna (1379)
-Tamas- Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1382
Daoldin: csak keresni kell egy jó helyet...:)

Mindenkinek: KING ELKEZDTE IRNI A DT 6-OT !!!!!!!!!!
A DT5 kb jövő év végén lesz in Hungary :(

nightwish Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1381
Csodálom édesanyád merészségét! :)

Amúgy van abban valami, amit mondasz. Hogy azóta minden könyve sz*r lenne, az túlzás, de hogy jóval gyengébbek is akadnak köztük, az tény. Ezt az On writingot pedig már nagy-nagyon-nagyon várom. Remélem, az Európa nem várat több évig!!

Előzmény: DaDrill (1378)
Daoldin Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1380
esetleg lehetne csinálni valami kulcsos házban egy éjszakai, horror, live szerepjáték szerűséget. amolyan gyilkosos élőben :o) no?
Előzmény: -Tamas- (1375)
zsanna Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1379
Tegnap megnéztem a Holtsávot. Ha nem olvastam volna a könyvet, azt mondanám, hogy jó film volt. Igy azonban, főleg mivel nálam ez könyv a listavezető, elég sok mindent hiányoltam belőle. Nagyon nem tetszett, hogy teljes egészében átírták a magán-tanítványos részt, (nem csak a beszakadt jég/villámcsapás cserére gondolok itt, hanem a könyvben a srác nem egy visszahúzódó kisfiú volt, hanem egy olvasási gondokkal küszködő, de a társaság középpontjában álló, népszerű fickó volt). Tetszett viszont, hogy beleírták azt a rakéta-támadásos részt Stillsonnal kapcsolatban. Azt meg azért nagyon banálisnak tartottam, hogy pont a Sara gyereke lett az, akit maga elé tartott.
DaDrill Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1378
Nekem 1986-ban, rögtön a megjelenés napján nyomta kezembe anyám a Ragyogást. 11 éves voltam. Elkezdtem olvasni, és majd összeszartam magam. Felraktam a polcra úgy fél évre, és félve szemeztem vele. Csak miután 87-ben kijött a Holtsáv (King messze legjobb könyve), azután olvastam el - és TOTÁLIS-FANATIKUS-MEGÁTALKODOTT King-rajongó lettem, úgy a kilencvenes évek közepéig.

Amikor nálunk is elkezdték kiadni King rossz könyveit.

King a nyolcvanas évek közepén szokott le a piáról és a drogról - erről részletesen ír ON WRITING című, többek között önéletrajzi könyvében -, és ami azóta kikerült a keze alól, az trágya. Tudom, hogy ebben sokan nem értenek egyet velem (pl. kidolgozottabb karaktereket emlegetnek), de nem érdekel. A nyolcvanas évek közepe óta, a Misery óta, csak szart írt.

King korai könyvei poszt-modern horror mesterművek egy olyan ember agyából, aki bár soha nem dolgozott fel eredeti ötleteket (ezért poszt-modern), azokkal olyan elképesztő-bámulatos módon bánt, ahogyan sem addig, sem azóta senki.

A Misery óta pedig a regényei unalmasak, túúúúúúúúlságosan hosszúak (korábban sem spórolt a betűkkel, de akkor legalább izgalmasan írt), és mind a karakterek, mind a sztorik teljességgel érdektelenek.

És ezt én sajnálom a legjobban.

Sokk Magazin

CWorm Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1377
Kedves gondolat... Be kéne küldeni a Readers Digetsnek.
Ötlet a talira: elmehetnénk a vidámparkba és beülnénk a szellemvasútba! Azta, lehet, hogy nem is mindenkinek lenne bátorsága... :) Na jó nem, de pl. valami éjjeli temetőbemászkálást is ki lehetne találni... Ja nem, az Lovecraft topik. :)
Elolvastam a Setét Torony első kötetét, és csodálkoztam mennyien citromolják meg minden, nekem tetszett. Ha többi már csak jobb lehet ennél, akkor tanulásmentes napokra számítok. Még jó hogy itt a szünet nemsokára. Egyébként azt írja az utószóban, hogy valószínűleg nem tudja majd befejezni életében a mesét. Vannak benne utaláso ka Végítéletre, bár gondolom ezt mindenki tudja. Ha már az utalásoknál járunk, ha jól emlékszem az Atlantisz gyermekeiben olvastam, hogy "...néha visszatérnek. Néha visszatérnek." Ez szerintetek utalás az azonos című novellájára is, vagy csak véletlenül írta így? Mert ha ez utalás, akkor rengeteg ilyesfajta utalás van a könyveiben. :)
Előzmény: MacPet (1376)
MacPet Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1376
Egy idézet a Mestertől, eredetiben:
"I'dont think there is anything sweeter on God's green earth than scaring the living shit out of people."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!