Persze, ez is nagyon érdekelt. Ahogy nő a kérdések száma, egyre nehezebb megjegyezni a sok kérdésre a választ. Az ember memóriája nem végtelen. Ráadásul, ahogy Te is írod, sok olyan kérdés van, amit nem érdemes megjegyezni sem. Viszont ezek egy részét mégiscsak meg kell jegyezni, mert különben nem tudsz jó eredményt elérni.
Kezdek elveszni én is a kérdések tömegében. Bár egyelőre még mindig az idővel van nagyobb problémám. De ez már így is marad.
A magam részéről már nem akarok 10*-os lenni. Jobban érzem magam a 8*-os szinten. Könnyebbek a labirintusok, jobban lehet haladni. Egész délután nem érek rá, nem mindegy, hogy egy labirintust mennyi idő alatt tudok megcsinálni. Meg aztán délelőtt is van más dolgom. Mai naptól ugyan egy hónapig szabin vagyok, de nem igazán szeretnék több időt fordítani erre a játékra.
Jó, hogy sok mindent meg tudunk beszélni itt a játékkal kapcsolatosan. Jó ötlet volt ez az Index Fórum Labirintus.
Próbálom kitalálni. A tudása alapján rég több csillagosnak kellene lennie. Nála kevesebb jó válaszaránnyal már több csillagunk volt. Csak úgy tudom elképzelni, hogy a nehézségi szintjét mindig lejjebb viszi, és ezáltal soha nem éri el a 2*-ot. Hogy ez mire jó? Sok értelme nincs, valóban ő tudja.
Az is lehet, hogy csak erre a kérdésedre vártad a választ:
Néha akadályoz az is, hogy az alsó szintű kérdésekre vissza kell emlékeznem, mert már nagyon régen kaptam, és az is igénybe vesz néhány másodpercet.
Én nem csak a nagyon régen kapott kérdésekre nem emlékszem, hanem egy ideig a frissen kapottakra sem. A memóriám már romokban hever, legalább 3-4x kell látnom ugyanezt a kérdést, hogy megjegyezzem a helyes választ. És van a kérdések 80 százaléka, amit meg sem próbálok megjegyezni, mert értelmetlennek tartok. Itt gondolok olyanokra, mint a Honfoglalón volt olyan kérdés, hány szőrszál nő az ember arcán. Arra emlékszem, hogy elég jól megtippeltem- de máig sem tudom mennyi volt- viszont az egyik ellenfél szőrszálra megegyezően tudta:)))))
Nos ilyenféle dolgokat most sem akarok megjegyezni. Ha ezeket meg tudnám jegyezni én lennék Mester után az első. (Csak azért nem Isten után az első, mert olyan már van:-))))))
Szia! Megnéztem mert nem emlékeztem rá. 2x játszottunk 1:1 eredménnyel, de így sem emlékszem rá. Utána a többiek ellen játszott eredményeit néztem, elég vegyes képet mutatnak. .Megvert Téged, engem, az Isten utáni elsőt, és kikapott nála gyengébbektől. Medve ellen 1:6-ot ért el, -többször is-, de játszott vele 5:5-re is, sőt egyszer megverte 4:3-ra!
Nyuszitól 7:6-ra kapott ki.
Rengeteg meccset játszott, elég volt végigmenni rajta. Én egyszer megvertem 6:1-re, a másik meccs eredményét nem találom, de a statisztika szerint ő nyert. Nem tartom valószínűnek, hogy újrakezdő lenne, hisz szinte a játék kezdetétől itt volt. Medve 1 nappal korábban kezdett nála.
Ami érdekes, ezen idő alatt összesen 34 labirintust járt be. Talán ennek köszönhető az alacsony szintje, bár ez nem valószínű.A tudásával ennél feltétlenül magasabb szinten kellene állnia. Ő feltételezésem szerint elsősorban a küzdőtérre összpontosít, ott is lehet kérdés ismétlődéssel tudást szerezni. Szerintem a másik következtetés, elég okos, és elég gyors játékos is lehet.
És van még egy lehetőség, szándékosan alacsonyan tartania szintjét, bár nem tudom ennek mi értelme lehet. Majd figyelek rá, ha kihívható lesz játszok vele, hátha többet tudunk meg!
A küzdőtéren az 1*-os Nitával mérkőztem meg. Nita 6-4-re megvert. 100%, hogy nem újrakezdő.
Közlöm az adatainkat
Mi 200 napja vagyunk a játékban. Nita ennél picivel több ideje, 215 napja. Ehhez képest Gép 10*-os, én jelenleg 8*-os, de Anikó is 3-4*-os szinteken mozog. Nita viszont még mindig 1*-os.
Nita jó válaszaránya: 49,4 %, az én jó válaszarányom: 53,6 %. Ez a 4 % eltérés nem olyan nagy különbség.
Igaz viszont, hogy nekem hatszor annyi kérdésből magasabb, mint Nitának.
Viszont, amit eddig is sejtettem:
Aki sok ideig marad egy szinten, rengeteg ismétlő kérdést kap. Minél kisebb szinten van, annál több ismétlő kérdést, hogy segítsék az előre haladását. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy egyre gyorsabban válaszoljon.
Nekem 7 jó válaszom volt, neki 6. Mégis ő győzött 6:4-re. Történt már ilyen velem nagyon sokszor, viszont nem 1 *-ossal.
Nita válaszideje 2-4 mp között volt. Ebből 2 válasza volt 2mp-es, 2 válasza 3mp-es, 2 válasza pedig 4mp-es.
Ez is azt bizonyítja, hogy többször találkozott a kérdésekkel.
Én önmagamhoz képest most viszonylag gyors voltam a jó válaszokat illetően. Válaszaim 3-5 mp alatt mozogtak. De hiába.
Néha akadályoz az is, hogy az alsó szintű kérdésekre vissza kell emlékeznem, mert már nagyon régen kaptam, és az is igénybe vesz néhány másodpercet.
Ti hogy vagytok ezzel? Főleg Gépet kérdezném, aki jelenleg 10*-os.
Mint cárható volt, a második menet sem járt sikerrel. Úgy tűnik levették Medvéről a rontást. Ugyanannyit találtam el, viszont időben nem tudom megverni. Ha hozom a 3 másodpercemet, ő akkor 2 csinál.
Mester és tanítványai a harmadik kísérletet feleslegesnek ítélték meg.
Szerintem ebe semmi érdekes nincs, ahogy írtad mindenki más, nekem erre nincs napi 2- órám, akkor inkább az angolra szánom azt a másfél órát stb.... meg én mást vártam a játéktól, azt hogy élő mint a honfoglaló, vagy legalább van olyan része ahol tényleg élőbe vagy, hülye példa de ha pisilni kell tartsad a végéig satöbbi, de mint írtad mindenki más. Ettől még érdekes a játék ha van üres 10-15 percem fellépek, de nem gondolnám hogy ennél jobban leköt.
A "jóslatok" az eddigi nyertes-vesztes arányt mutatják a két fél közös mérkőzéseire. Az esetek többségében szerintem a többet nyert játékos nyeri a következő küzdelmet is, azonban sokszor előfordul ennek a fordítottja is. Ilyen esetben már nagy szerephez jut a gyorsaság, a memória és a szerencse a kisebb eséllyel rendelkezőnél.
Hmmm. .. Ez egy újabb érdekesség. Mármint az, hogy aranyat kínálnak a legyőzéséért. Nem sok értelme van, mert attól még nem legyőzhető. Persze, ha néha megint belenyúlnak, és nem automatikusan választják ki Medvehangya kérdéseit, hanem maguk a játékszervezők választják ki több kérdésre adott helytelen válaszát, mint egyik nap is néhány labirintusban, akkor járható út.
A Napbolygó labirintusban nagy nehezen megtaláltam a trónszéket. Na tippelhettek ki ül a trónon: Igen Eddig előttem 33-szor próbálták kitúrni, de augusztus 3 óta ez senkinek sem sikerült.
Részemről nem találom monotonnak, de már én sem annyit játszom mint kezdetben. Akkor megvolt a napi egy labirintus, most meg van, hogy egy hétig ülök egyben a kaszinó miatt.
És akkor ott van még a szellemirtás, és a trónért való harc, ami minden esetben új élményt nyújt a kötelező labirintusbeli ellenfeleken felül. Ha unod, pihentesd pár napot a játékot, és akkor majd meglátod, hogy hiányzik-e.
Érdekes. Nekünk egyáltalán nem monoton. A játék készítői gondoskodtak erről. Több mint ezer kérdés van, rendkívül sok kártya, melyekkel variálni lehet, küzdőtér, bajnokságok, kupák, fogadás, kaszinó és még sorolhatnám. Persze a játék legelején még sok mindenre nincs lehetőséged, de minél többet játszol, annál érdekesebb lesz szerintem. Többféle lehetőség és több sikerélmény. Persze napi 10 perc semmire sem elegendő. Minimum egy-két órát kell ráfordítani naponta, ha jó eredményeket akarsz elérni. És persze meg kell barátkozni azzal a ténnyel is, hogy nem feltétlenül csak a tudás számít, hanem legalább ugyanannyira a gyorsaság és a memória is. Mindezeken túlmenően még a szerencsét is számításba lehet venni.
Nyilván nem mindenkinek jön be ez a játék, hiszen különbözőek vagyunk. Nem mindenki ugyanazon célból játssza ezt a játékot. Van aki szórakozásból ,kikapcsolódásként, van aki azért, mert sikerekre vágyik, van aki azért, mert a memóriáját akarja szinten tartani vagy fejleszteni, van aki a reagáló képességét akarja gyorsítani, van aki csak az agyát akarja karbantartani., van aki a felsoroltak kombinációi miatt.