A spárgánál már az alapanyagnál eldől, eqrtad-e azzal, hogy hazahoztad a boltból. Konzerv csak levesbe jó, frissnél meg lutri, mihez jutsz hozzá (sk termés a legjobb)... ez is olyan, hogy kóstolgatni kell, és inkább roppanjon, mint szottyos legyen szerintem.
Ezt én se tudom, de a kenyérsütős barátnőim szerint ég és föld a különbség. A férjem nem emlékszik, de úgy tudja ő is, hogy kell. Esetleg lehet, hogy azért másabb, mert a fának mindenképpen van valami nedvességtartalma, és lehet, hogy a kemence tűzterében az elég. A gázban viszont nincs víz.
Még életemben nem tettem mellé vizet (pedig megettünk pár kiló' kelt kalácsot) . A tészta nedves ... majd abból lesz gőzképződés ... pont azért szoktuk megszurkálni .
Te is, fiam Lukrécia? :D Én is mindenbe belezabálok, kivéve a nyers fasírtot, mert azért nagyon leteremtett a nagyanyám négyéves koromban, és gátlásos lettem.