Keresés

Részletes keresés

nyúllabda Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9283

Igen, de nálunk épp az ellenőrök bizattak leszarni ezt.

Előzmény: ooloo2 (9282)
ooloo2 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9282

azért ez eléggé internacionális jel...

Előzmény: nyúllabda (9281)
nyúllabda Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9281

Mi a helyzet a 18 éven aluli külföldi állampolgárral?

Elolvasni nem tudja, bemehet-e?

Előzmény: Az ápoló (9255)
ooloo2 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9280

Fordítva is működik a történet?

Bemegy a nemzeti boltba a tizenhatnak kinéző húszéves ... a boltos passzust követel, a legényke nem adja ... a kiszolgálás szünetel .... az árus rendőrt hív ... telik/múlik az idő ... a szerv megérkezik, kis sz.ig-et vizsgál ... kiderül, hogy a ded jogszerűen tartózkodott a helyiségben; a méregárus viszont diszkriminált...

Kit visz el a pandúr? :-}

Előzmény: Az ápoló (9276)
dearce Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9279

"A világ civilizáltabb részein.  De nem a NER-ben!"

Így járt az, aki nem csókosként nyert. Kellett egy-két nem rokon is. Na, azokat most majd jól szénné büntetik, és hopp ez is Lázárékhoz kerül.

Persze, nem sajnálom őket, amikor kiderült, hogy az egész egy gusztustalan mutyi,  a fidesz rokonok szarnak mozgássérültre, régi családi üzletre, akkor mindenkinek, aki nem csókos vissza kellett volna lépnie. Így sem lesz trafikja, de úgy lett volna gerince.

Előzmény: halkergető (9277)
kemenesalja2013 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9278

Nem csak hivatalos személy követelheti  meg igazolvány felmutatását?

Mi itt a szabály?

Előzmény: Az ápoló (9276)
halkergető Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9277

"... hogy véletlenül ki is szolgálja azt a 17 évest. Büntetni ugyanis csak azért szoktak."

A világ civilizáltabb részein.  De nem a NER-ben!

Előzmény: Siphersh (9275)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9276

A mai fiatalok viszonylag koravének. Ránézésre nem tudod megmondani a korát. Viszont, mivel be sem mehet, illetve ha bennt van, a trafikos köteles a kiszolgálást felfüggeszteni, amig ki nem megy a fiatal..Na, ezért van a morgás.

Előzmény: Siphersh (9275)
Siphersh Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9275

Kinek van igaza? Aki kitette azt a feliratot?

Merthogy te ezt úgy gondolod, hogy azért tette ki a táblát, mert attól fél, hogy belép az üzletbe egy 17 éves, és hirtelen megbüntetik a trafikot, mielőtt odaérne a pulthoz és el lehetne kérni az igazolványát?

Akkor persze, hogy igaza van.

De én itt most ezt inkább úgy értelmeztem, hogy szegény trafikos attól fél, hogy véletlenül ki is szolgálja azt a 17 évest. Büntetni ugyanis csak azért szoktak.

Előzmény: Az ápoló (9273)
halkergető Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9274

"Testvériesen"-t írtam, nem igazságosan-t!   :))

Előzmény: Az ápoló (9272)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9273

Akkor egy kicsit tanulmányozd az eseményeket. Nagyjából igaza van.

Gondold el, csak a trafikban lehet újságot kapni. 16 évesen be sem mehetsz, nemhogy vásárolj. Ugyanez jégkrémmel. Nem csak nagyvárosok vannak a nagyobb kínálattal. Azért egy nonszensz, hogy egy fiatal újságért, stb. nem mehet be. Cigit eddig sem vehetett legálisan. Most őket is megszívattak.

Előzmény: Siphersh (9271)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9272

Szépen, testvériesen megosztoznak.

Nana, abból semmi jó nem lesz. az 2/3-1/3-ad?

Fele-fele, az az igazságos....

Előzmény: halkergető (9269)
Siphersh Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9271

Nem neked mondom, hanem a cikk kapcsán mondom.

Előzmény: Az ápoló (9267)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9270

Nem igzán figyelem a nyertes listákat. Amit felsoroltál, ott eddig sem volt?

Pedig nem kicsik, pláne zugló. Érdekes. A C vágányoson, hogy jutnak bagóhoz? Nyilván hasitasi.

Előzmény: élettérharcoló (9268)
halkergető Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9269

"...

Most már csak az a kérdés, hogy Orbán, vagy Lázár nyelvtanára nyúlja le a nyelviskola piacot...."

Nem vagy-vagy, hanem is-is. Szépen, testvériesen megosztoznak.     ;-)))

Előzmény: kemenesalja2013 (9246)
élettérharcoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9268

Vanak győztesek..telki..Érd..SóskótEtytek..Zugló..csak amikről biztosan tudom!(már nincsenek a legújabb llistán..azok csak C vágányos kistelepülések..

Előzmény: Az ápoló (9266)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9267

Úgy látszik, nem értettél meg.

Előzmény: Siphersh (9263)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9266

Valószínű, hogy 0 győztes van, mert korábban linkeltem, hogy 900 koncesszióra nem volt jelentkező. Copnak a falvakban, bővül a csempészet. USA nem példa, a cefretilalommal.

Előzmény: élettérharcoló (9264)
halkergető Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9265

"... a vágott dohány Szlovákiából áramlik be Magyarországra, de utóbbit már az itthoni dohányültetvényekről is lopni kezdték."  (A kiemelés tőlem.)

Bátorkodtam már korábban megjegyezni, hogy hamarosan a népesség azon része is megismeri a szűzdohány fogalmat, aki eddig nem is hallott róla.

Szegény fináncok, járhatják megint a kukoricaföldeket, dohánytövek után kutatva ...       ;-))))

Előzmény: toloba (9261)
élettérharcoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9264

Ha már nem jön a törvény ami a 200m-es távolságon belül engedélyezi szigorítás után az alkoholos trafikokat,legalább meg van a szept 2.-i határidőre beadott újabb pályázatok nyerteseinek névsora????

-vagy már államtitk is?

Siphersh Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9263

Milyen idióta, gerinctelen, gusztustalan és abszurd önsajnálat már ez, hogy egyes boltosok áldozatnak gondolják magukat, hogy nem képesek betartani egy tömeggyilkos keménydrog árusítási korhatárát?!

Szerintem addig kell fokozni az ellenőrzéseket, amíg csak azok a boltok maradnak, ahol felfogták, hogy ha nem kér igazolványt, hanem ránézés alapján szolgál ki, azzal bizony az állásukat és az üzletet kockáztatják.

Előzmény: Az ápoló (9255)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9262

"Tudom én, hogy nem árulhatok itt, főleg nem ezt és ennyiért. Tudom én, hogy törvényellenes. De nézze meg a törvényeket, és látni fogja, hogy rosszak” - filozofált egy 500 forintos cigarettát kínáló árus a Széll Kálmán téren. Szerinte a dohányzó emberek tisztában vannak a dohányzás káros hatásaival, ők maguk döntik el, hogy rágyújtanak-e. "Viszont, ha valaki cigizik, attól nem vehetik el a politikusok a cigarettát, most meg ezekkel az árakkal és ezekkel a fizetésekkel elveszik. Hogy én itt vagyok, és árulom az ukrán cigit, az nem az én gonoszságom, hanem válasz erre az egészre, ami itt folyik.”

Tulajdonképpen tömör megfogalmazásban mondta el a valóságot.

Előzmény: toloba (9261)
toloba Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9261

Csak a hülye vásárol trafikban

Az utcán ötszáz forintért lehet megvenni a trafikban kilencszázba kerülő dobozt, a trafikosnak már ki sem kell lépnie a boltból, hogy tudja, megérkeztek-e már a placcot egymás közt felosztó feketeárusok. Az olcsó cigaretta Ukrajnából és Szerbiából, a vágott dohány Szlovákiából áramlik be Magyarországra, de utóbbit már az itthoni dohányültetvényekről is lopni kezdték. A legális piac a dohányipar minden szintjén vérzik, és már nemcsak a trafikosok, de a magyar termelők is panaszkodnak.

"Tudom én, hogy nem árulhatok itt, főleg nem ezt és ennyiért. Tudom én, hogy törvényellenes. De nézze meg a törvényeket, és látni fogja, hogy rosszak” - filozofált egy 500 forintos cigarettát kínáló árus a Széll Kálmán téren. Szerinte a dohányzó emberek tisztában vannak a dohányzás káros hatásaival, ők maguk döntik el, hogy rágyújtanak-e. "Viszont, ha valaki cigizik, attól nem vehetik el a politikusok a cigarettát, most meg ezekkel az árakkal és ezekkel a fizetésekkel elveszik. Hogy én itt vagyok, és árulom az ukrán cigit, az nem az én gonoszságom, hanem válasz erre az egészre, ami itt folyik.”

A cigarettát egy kamionos ismerőse hozza neki Ukrajnából, aki "a megbízható embereknek” adja tovább az árut, mint amilyen ő is. Budapesten ritkán árul, csak néhány órára ugrik le a Széll Kálmán térre, ahol egyébként nagyon mellé is lehet nyúlni a csempészett cigarettával. "Lassan már úgy le van osztva a tér, ahogyan a prostik között szokás, megvan, hogy ki hol árul. Én ebben a leosztásban nem vagyok benne, úgyhogy volt már, hogy elzavartak. Nem, nem a NAV, hanem azok, akik hozzák a cigit az itteni árusoknak. Nem tudom, kik ők, tisztább hajléktalanokkal meg lecsúszott szerzetekkel szoktak árultatni. Megáll néha egy autó, aztán kiad belőle valaki egy csomagot. Gondolom, abban van a cigi.” (Az ukrán-román határon zajló csempészetről szóló összeállításunkat itt olvashatja.)

Érinthetetlenek

A Széll Kálmán téri árusok szorgoskodását a közeli trafikok is megérzik, de a jelenséggel semmit nem tudnak kezdeni: ha szólnak a rendőrségnek, a seftesek még a járőrök kiérkezése előtt elszelelnek. "Az adóhatóság meg csak azokkal az autókkal tudna kezdeni valamit, amikből leadják a cigit az itteni árusoknak, mert ott lehet elég nagy mennyiség” - mondja egy ottani trafik tulajdonosa, aki egyszer már fel is hívta a NAV-ot, de ott csak azt mondták neki, próbálja felírni a terjesztő autó rendszámát.

Pedig a feketepiac virágzását a NAV adatai is alátámasztják, a trafikok megnyitása óta eltelt két hónap alatt összesen 23 milliárd forinttal kevesebb adóbevétel folyt be a cigarettakereskedelemből a tavalyi időszakhoz képest.

Mostanában már ki sem kell lépniük boltjukból a trafikosoknak, hogy tudják, ott vannak-e épp a feketézők, vagy sem, a forgalom ingadozásából ez tisztán követhető. "Vannak napok, amikor egészen jól megyünk, és van, amikor órákig senki nem jön be. Ilyenkor néha még hallom is, ahogyan a bejárattól néhány méterre a mi árainknál 400 forinttal olcsóbban kínálják a cigit. Ha nekem kínálnák, én se jutnék el a trafikig.”

és még milyen jól folytatódik....

http://www.origo.hu/gazdasag/20130912-egyre-jobban-szoritja-a-dohanyvertikumot-a-feketegazdasag.html

kemenesalja2013 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9260

Nyissál....

Előzmény: toloba (9258)
toloba Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9259

majd a kakáncsomót megmongya, hogy a luxemburgit is már mennyit módosították, oszt jónapot!

Előzmény: Az ápoló (9257)
toloba Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9258

Topikot köll nyitni: a fidesz nyelviskola botránya

Előzmény: kemenesalja2013 (9246)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9257

Szerintem is következik a tákolmány 226-ik módosítása. Csak a demokrácia jegyében és értünk.:)))

Előzmény: kemenesalja2013 (9256)
kemenesalja2013 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9256

Ami várható, hogy leváltják az egész Választási Bizottságot, hogy mernek ezek jogszerűen fellépni a Fidesz ellen..

Aztán a Kúriát váltják le, ha kell átírják az alaptörvényt, hogy az árrés 10%.

Előzmény: Az ápoló (9251)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9255

Érdekes. Régen ugyanúgy nem vásárolhatott 18 alatti, de a bótba bemehetett. Most azt se, bár van olyan áru, amit megvásárolhatna. Tényleg átgondolták a fijjug, amikor ilyet sikerült törvénykezni? A szöveg szerint bemehet, de cigit nem vehet . És mást miért  nem?

http://index.hu/gazdasag/2013/09/16/rettegnek_a_17_evesektol_a_trafikosok/

Az ápoló Creative Commons License 2013.09.16 0 0 9254

Féltéglával verte a mellét, hogy ő hű, meg há. Milyen faxa pályázatot írt, meg milyen végzettsége van. Vagy mégse ért hozzá?

http://index.hu/belfold/budapest/2013/09/16/bezart_palcso_tomi_egyik_trafikja/

Nem baj, még maradt 4, az elég lesz év végéig.:))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!