Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Neked is csak azt tudom mondani: hol vannak a szlovákiai zsidók?
Itt maradt 100 000 és tedd még hozzá, hogy innen még kivándorolt olyan 200 000 a háború után.......vagyis ők is túlélték a legkegyetlenebb zsidóüldözést.
Aztán ennek ismeretében megnézheted az összes német hatalomkörbe bevont ország zsidómegmaradási statisztikáit.
"Horthy akkor nagyon hülye lehetett többször is tájékoztatták arról, hogy mi vár a zsidókra,"
Én nem mondtam, hogy mikor állíthatta volna le a deportálásokat. Én azt mondtam, hogy juniusban leállíttatta, és ennek következményeképp Magyarországon megmaradt kb. 100 000 zsidó, míg az álalad oly nagyra becsült Szlovákiában nem maradt számottevő zsidóság.
Gyakorlatilag mindet ÖNKÉNT deportálták.
Te ezt a különbséget nem akarod észrevenni.
Hát akkor maradj boldog tudatlanságban, és hidd azt, hogy azért van nálunk a zsidó egyetem, meg egy csomó zsidó intézmény, mert itt üldözték a legkeményebben a zsidókat.
Én is vettem egyszer az Ecserin egy Arany Vitézségit, mert valami érdekes kulcstartó kellett a fiamnak.
1800 forintba került, amikor a havi fizetési átlag olyan 10.000 körül volt.
Szóval nekem ne mesélj nagyapádról, mert manapság mindenki azt hazudik amit akar.
Mellékelj korabeli dokumentumokat, és fotókat!
Nagyapád legszebb idõszaka szerintem az volt, amikor használt konyhabútorokkal kereskedett az Asbóth utcában. Egy Weinstock nevü korabeli cukroshaver boltjában volt segéd.
Igen, ezeket kellett volna az öregnek tennie. Ha férfi lett volna, és nem gatya.
De csak pofázni tudott, meg álmodozni.
Fantáziált egy kis vidéki édességboltról, ahol 300%-os haszonkulccsal árulná a csempészett süvegcukrot, de a bolt igazi rejtett profilja a valutasíbolás, és az illegális aranyüzlet lett volna.
Derék magyarkatona bajtársaink éppen csak hogy meg tudták ezt akadályozni, szinte az utolsó pillanatokban. Istennek hála.
"a tudomány mai allása szerint ebben a mesében 60 000 szlovák, köztük 4 000 zsidó vett részt."
Elő a tényekkel.
Hogy jött ki a 4000 zsidó partizán?
"mindenkit lekcsinyilesz aki tett is valamit a nácik ellen,"
Én nem a szlovák partizánok tevékenységét ragoztam, hanem a szlovák nemzet zsidókkal szembeni tevékenységére tekintettem rá.
És nem népmese alapon, hanem a fellelt szlovák dokumentumok alapján. Sőt. Én belinkeltem ide neked a kérdéses tanulmányt, amit már csak azért is bele kellett volna olvasnod, mert a szlovák partizánokkal állítólag 5 évig foglalkoztál.
"Én úgy vélem, hogy magyar vagyok,"
Én úgy vélem, te nem magyar, hanem magyargyülölő vagy. (De kérlek, ne szólj ezért a moderátoroknak. Ha szólni akarsz, akkor inkább itt, most ünnepélyesen visszavonom a vélekedésemet.)
Te vagy hülye, és tragikusan elkésett , komikus igazságérzeted egy kis nevetséges bosszúvággyal megspékelve azt eredményezi, hogy egy szép délutánon agylobban fogsz meghalni egy heves feldarhodásod alatt.
A kifli kieseik a szádból, a tejeskávé ugyanonnan kifolyik a mellyedre, összerondítod magad, a szemed fennakad, egy utolsót nyöx, és a kezedbõl kiesik az Am Haarec tavaly októberi száma.
Én csak 3 hét múlva tudom meg mindezt, és éppen diólikõrt iszom, és azt mondom:
"Misha Defonseca meséjéről, miszerint kisgyermekként heteken át kóborolt a téli erdőben, a nácik elől bújkálva, ahol vad farkasok táplálták, kísértetiesen hasonló körülmények közt derült ki, hogy hazugság -------Róma alapításaa!"
És ez bizonyítja azt, hogy a történet igaz.....háááát, te tudod.
Ez mutatja azt, hogy mennyire szubjektív volt a tanuvallomás.
De itt a bírói indoklás is nagyon jó:
"aggastyánokat, súlyos betegeket, továbbá más személyeket küldött koncentrációs táborokba azzal a szándékkal, hogy ott gázzal öljék meg őket” – érvelt többek között 1948. június 8-i ítéletében Ferdinand Lom kassai bíró."
Akkor még (állítólag) Horthy sem tudta, hogy megsemmisítő táborok is vannak a koncentrációs táborok mellett, nyilván Csatáryt külön csatornán tájékoztattál a németek, hogy mire is kérik fel őt.
Csak így lehetséges, hogy ölési szándékkal deportálta Csatáry a zsidókat.