Szia. Nyulaim még nincsenek pont azért, mert nemrég vágtam ki a házi nyulaimat és kicsinyeltem a meglévő ketrecemet. Elkezdtem egy másikat, ennek mérete ha jól emlékszem 1100x800x600mm. (Ha elkészül) 3 szintesre, és szintenként 2 ketrecet terveztem. Fontos hogy legyen pergető része? A takarítást ugyanis úgy csináltam, hogy reggel és este mindig kihúztam alóluk az aznap ill. az este termelt piszkot. Így viszonylag tisztán tudtam tartani őket. Nem volt velük különösebb probléma, kivéve a szúnyogokat.... Bocs, hogy ennyit kérdezek de nem szeretném elrontani már az elején.
Magyar óriásnyúlnál felejtsük el a megszokott ketrecméreteket. A szakkönyvek is legtöbbször középsúlyú nyúlra méreteznek. De valljuk be őszintén azok is kicsik. A későbbi problémák elkerülése végett ezek a méretek lennének a magyar óriásnyúlnak a legmegfelelőbbek:
Szélesség: 120 cm. Mélység: 70-80 cm. Magasság: 60-80cm. Teljesen lehet faléces is. 1,5-1,6 cm lécrésenként.
De lehet 2/3-ad rész telepadlós és 1/3 rész farácsos. Szerintem 26-30 cm legyen ez is. Ez a "vegyes" padozat kissé lejtsen hátra felé!
Ez a tökéletes magyar óriásnyúl ketrec/ól méretei!
Sziasztok Krisztián vagyok, Edelényben lakom. A napokban kaptam meg a leveleteket miszerint felvételt nyertem az egyesületbe. Szeretném megköszönni, és rögtön lenne egy kérdésem is. Van egy ketrecem melynek mérete: 1050x600mm(alapterület), magassága: 430mm, az alapterületből elfoglal a fialtató rész 400x600mm-t. Ez a méretű ketrec megfelel-e a Magyar Óriás tenyésztéséhez, vagy másik ketrecet kell készítenem nekik? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Régen nem írtam a fórumba, de folyamatosan olvasom, és az egyesület honlapját és híreit is. Szabó Lajos bácsitól vásárolt tenyész alapanyagaim lassan hadra fogható korba lépnek (Döme a bak 8 hónapos, a két lány pedig 5 hónaposak). Szerintem szépek. Most fognak nekik méltó helyet kapni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a fülhosszt pontosan hogyan kell mérni? Annak idején tanultam az egyetemen némi küllemi bírálatot, de az marhára vonatkozott. Esetleg egy mórickarajz is jó lenne.
Azt hiszem, egy törzskönyvezésbe (ha megfelelnek majd), illetve egy tetoválásba és is be fogok nevezni.
Testhossz: 53-55 cm Szélessége: 16-17cm Fülhossz: 16-17 cm
Most egyébként éppen vedlik a baknyúl, azért is látszódik a hátán foltosnak. 6 kg körül mozog és most olyan másfél-két éves. A mellszélesség és a medence szélessége szinte azonos nagyságú és teste hengeres alakú.
Az anyanyulammal kapcsolatban pedig lehet hogy igazad volt, nekem Magyar óriásként adták el de max keverék óriás lehet. Most fog elsőként fialni, szóval kíváncsi leszek.
MEG VAN!!!!!!!!!!!:-))))))))))))Szerintem van benne az is, de van egy macskás kép talán az német óriásos de nem vagyok benne biztos!A méreteket jó volna tudni és a kort!
Mégegyszer elnézést kérek mindenkitől a bénáskodásomért , de úgy néz ki megoldódott a probléma :) http://www.expressz.hu/secure/showAdvert.do?rid=1&aid=21883058&cid=1245 itt mindenki megnézheti a nyulaimat ( kérek minden "szakértőt" hogy tényleg nézze meg őket és fejtse ki vélemyényét) . Félreértés ne essék nem árulom őket csak egyszerűen nem tudtam mást kitalálni .
Üdv mindenkinek. Nézeggetem és olvasgattam a hozzászólásaitokat, és mivel nekem is vannak magyar óriás ( sztem azok ) nyulaim, gondoltam megkérdezlek titeket. Kérek mindenkit aki ért a nyúlfajtához hogy fejtse ki bőven véleményét a nyulaimról. Előra is köszönöm :)
Próbálom úgy szervezni az utakat, hogy minden összejöjjön. Eddig úgy van, hogy két hét múlva pénteken. Írjátok nekem össze, hogy mennyi felnőtt és mennyi süldő van kb. 250Ft/egyed