Bár az ő stílusával nem maradna sokáig, bár szerintem ez sem normális, hogy fogyasztjuk az edzőket, mint a kenyeret... 1994 óta az 5. edzőjüket használják el, a norvégok még mindig Breiviknél tartanak, pedig ők is tudnának mesélni az elbukott döntőkről, még talán többet is...
Trefilovnak van igaza: az edző mondja meg, hogy a csapat mit csináljon szabadidejében, és ha őt kérdezed, akkor a szobájukban maradnak és kész...:-(
úgy látszik nálunk vagy egyik vezető sem gondolt arra, hogy megrendszabályozza őket, vagy az is lehet, hogy a csapat parancsol...
őszintén szólva furcsállottam, mikor olvastam valahol, hogy este 11-kor kártyaparti és egyéb mulatságok zajlanak az olimpiai faluban. valahogy nem tudom elképzelni, hogy a kézisek ebből kimaradnának.... mint ahogy azt sem, hogy mondjuk a kínaiak ugyanígy ütnék el az időt esténként...
biztos sokan emlékeznek, mikor Laurencz elvette a mobiltelefonokat meg bezárta a csapatot a szállásra. lehet, hogy neki volt igaza?
minden előjelet, edzőmeccset, nyilatkozatot, forró olajat figyelembe véve nagyon tartok az egész kézilabdatornától és azt hiszem hogy csak abban bízhatunk, hogy ez a "sokk" valahogy a felkészülés része volt és így még nagyobbat fog szólni, ha végigverjük a mezőnyt... vagy legalább a csoportunkat...
Szerintem éppenhogy nem teheti meg most Hajdu, hogy feladja.
Inkább most kellene határozott hangot megütnie. (Nem a nyilvánosság felé elkeseredett nyilatkozatot tenni, azt bizonyítva, hogy fogalma sincs, mit tegyen - miközben van 2 elismert szakember + Köke mellette.)
Az pedig mindig gyanús, ha egy egész csapatnyi játékos árul el magáról rossz formát. Olyan nincs ugyan, hogy akár egy jól sikerült felkészítés után - mindenki 100 %-ig topon legyen. De ha egy egész csapat teljesít rosszul, az elgondolkodtató.
A csapattagok tudják, hogy nem egy bulimeccsen vannak. Életük nagy eseménye az olimpia, mindent ennek rendeltek alá. Azt feltételezni, hogy nem akarnak jól teljesíteni, értelmetlen, tévútra vezet.
Egyébként egy csapat játékos nem feltétlenül kell, hogy a pályán kívüli is puszipajtása legyen egymásnak. Összekerültek - tehetségük révén - a magyar válogatottba. Egy közös cél érdekében küzdenek, amivel mindenki tisztában van. Feltételezem, vannak olyan intelligensek, hogy tudják: csak együtt, egymást segítve érhetnek el jó eredményt. Ez egy ilyen műfaj. CSAPATJÁTÉK.
Megoldást kell találni. (Hajdu!!!) Ennek azonban hatástalan eszköze a bűnbakkeresés és az egymásra mutogatás.
Talán azon kéne elgondolkodni,hogy a csapattól elment a Németh András-Zsiga Gyula páros,megkapták a SAJÁT klubedzőiket,kipaterolták az öregeket,pluszban a felkészülés is hosszabb lett.És úgy néz ki még így sem óhajtanak játszani a játékosok,semmi küzdés,semmi akarat,0 csapatszellem.
Nem lehet,hogy a tündi-bündi játékosokban van a hiba???
Szerintem nagyobbat fogunk égni mint tavaly,de remélem rámcáfolnak a kartársnők a későbbiekben.
Szóval, őszintén szólva eléggé sötétnek látom a dolgokat. Ha bejutunk a 8-ba, az már jó, 4-be szerintem esélyünk sincs kerülni, hacsak nem lesz radikális változás (s valószínűleg nem lesz).
Ami nagyobb baj, hogy hosszabb távon sem nagyon látom az előrelépési lehetőséget. Nem látva a mai meccset mondom azt, hogy a lányok hozzállásával komoly gondok lehetnek. Hajdu nyilván nem a levegőbe beszélt, amikor ezt kritizálta.
Nem, nem várom el Hornyáktól vagy a fiatal Tomoritól, hogy Radulovics legyen, mint ahogy Borbástól sem, hogy Kulcsár Anita. Annyit várok el, hogy mindenki, aki címeres mezben játszik, tisztességesen küzdjön minden meccsen. Talán nem túl nagy kérés.
Ami a felkészülést illeti, az elején örömmel nyugtáztam, hogy végre nem a litvánokkal, osztrákokkal meg olyan csapatokkal készülünk, akik kint sincsenek az aktuális világversenyen. De úgy tűnik, ez a sorozat nekünk túl erős volt, és ennyi kudarcélmény már soknak tűnik az olimpia előtt.
Úgy persze nehéz értékelni, hogy a meccsek nagy részét nem volt módomban látni. A románok ellen szerintem rendben voltunk, kint -2, itthon x, simán vállalható.
A többi találkozót - talán szerencsére - nem láttam. A norvégok elleni -14 már figyelmeztető volt. Ekkora zakóba azért nem kéne beleszaladni. És ugyan kikaptunk még kétszer tőlük, de egyre kisebb különbséggel, a dánokat meg meg is vertük, úgyhogy úgy éreztem, javul a formánk.
Hogy mi történt azóta a csapattal (Görbe sérülésén kívül...), azt nem tudom. A Kína elleni bukta talán még benyelhető volt, de az, hogy a kazahoktól kikaptunk, akárki játszott, akárki nem, akár átálltunk már, akár nem, egész egyszerűen szégyen.
Na most ha a játékosok hozzállásával valóban komoly probléma van, az már régen rossz. Nem egy Eb-re vagy vb-re készülünk (bár ott sem nagyon értem a motivációs gondokat), de ez olimpia, a qrva életbe is! Egyszerűen nem tudom felfogni, ilyenkor mi gond lehet a motivációval? Valamennyi játékosnak magába kéne szállnia! Nem, nem a Sinka Laci féle baráti beszélgetésekre gondolok, az az eddigiek alapján szart sem ér.
Hajduval is komoly gondok lehetnek, ha 3 nappal az olimpia rajtja előtt le akar mondani (bármennyire is megértem, hogy el volt keseredve), ezzel a saját inkompetenciáját bizonyítja. Ráadásul emberileg sem túl szimpatikus, hogy a süllyedni készülő hajóról menekülni akar. És akkor, hogy pszichológiailag hogy hat a lányokra, az "igazából kezdem megérteni Németh Andrást" - kvázi már ő is hagyná az egészet a francba-féle nyilatkozat, azt gondolom, aligha kell ecsetelnem.
A "Végig Pálinger fog védeni." nyilatkozata is vállalhatatlan. Tudjuk, hogy ő az egyetlen kiemelkedő kapusunk, és hogy kiélezett szituációkban nagyjából végig ő fog védeni, de hogy bármit csinál, úgyis végig ő lesz bent, ezért inkább le se cseréli, ez egyrészt szakmai hiba (a másik kapust is tűzben kellene tartani, ha nem megy Pálingernek, beküldeni, max. ha nem jön be, visszacserélni Katit), másrészt emberileg szintén vállalhatatlan (ha így is gondolja, egy kapitány ilyet nem mondhat ki). Ja és Herr Orsi innentől mit csináljon? Jöjjön inkább haza, végül is minek is legyen ott, úgyis végig Kati fog védeni.
Újabb érdekes mondata: "Görbicz nélkül mindenkitől kikapunk." Ez egyrészt elég szomorú, ha az egész csapat egy emberre épül, másrészt egy kapitány ilyet sem mondhat ki. Egyrészt túl nagy terhet rak a legjobb játékosára (mégha ő ezt elég jól viseli, akkor is), másrészt ezzel a többieket kvázi leszólja, hogy hát, nem volt nálatok jobb, ezért vagytok csak itt, de nélküle semmit sem értek. Ezzel újabb feszültséggócokat hoz létre a csapaton belül.
Megértem, hogy indulatos volt, jogos is ez, a lányok szégyenletes eredményt értek el, de nyilatkozat előtt el kell számolni háromig (erről Németh András is mesélhetne). Vagyis el kellett volna. És lehetőleg csapaton belül kezelni, megoldani a problémákat, nem megsértődni, széthúzni, odamondogatni, odanyilatkozgatni.
Ezekkel a nyilatkozatokkal számomra végképp bizonyította, hogy a végeredménytől függetlenül teljesen alkalmatlan a magyar válogatott vezetésére.
Meg arról, hogy ez a csapat egyszerűen gyenge. Több poszton nincs még európai átlagnak megfelelő játékosunk sem, nemhogy kiemelkedő, ahol meg van, ott is csak 1 fő (a teljes csapatban összesen 3: Görbicz, Pálinger, Vérten - 3 emberrel nem lehet nyerni, ha megszakadnak sem).
Nem hiszem, hogy itt 'hisztiről' van szó, vagy 'kapitánybuktatásról'. Szvsz arról van szó, hogy a csapat nincs egy valaki által összefogva, kézben tartva és irányítva... Enélkül pedig (érthetően) szétesett a gárda és (kicsit) tanácstalan. Ez a hátulütője ennek a 'testületi' (három-edzős) irányításnak, ami most van.
Én ezt nem értem. Melyik lánynak fontosabb a kapitánybuktatás meg a hiszti, haragszom rád, mint az olimpia? Hogy merülhet ilyenkor egyáltalán fel, hogy ne küzdjön teljes erőbedobással? Nő s persze nekem is vannak hangulatingadozásaim, de akkor se vagyok képes ezt megérteni. Már a vébén is felfoghatatlan volt.
Én Hajdú helyében tutti lemondtam volna és elküldtem volna az összes csajt melegebb helyre. Számomra egyértelmű hogy itt a fő felelősség a lányoké. Csak még nem tudják hogy maguk alatt vágják a fát.
Cseh edzője, Túri György szerint az akklimatizáció sikerült, melyet a sportoló keddi orvosi vizsgálaton nyújtott kitűnő eredményei mutatnak. A mester szerint Cseh akár már csütörtökön rajthoz állhatna, de erre augusztus 9-ig várni kell, amikor 400 méteres vegyes úszásban indul.
Igen, de az ottani kavalkád, az olimpiai falu hangulata (mint Hajdu tegnap utalt rá) magával ragadta a lányokat, akik ahelyett, hogy az időeltolódás leküzdésére koncentráltak volna, jól elfoglalták magukat mindenféle érdekes dologgal.
Trefilovnak van igaza: az edző mondja meg, hogy a csapat mit csináljon szabadidejében, és ha őt kérdezed, akkor a szobájukban maradnak és kész...:-(
Mondjuk a Csabi azért első NBI-es szezonjában megcsinálta a MK-t, a BL4-et és visszaszerezte a bajnoki címet. És mindenképpen többet használ ha ordít (legalább hallják a pályán), mint ha csak az állát simogatja a pálya szélén és nézi a meccset... Benne van tűz, együtt él a játékkal és tud időt is kérni, amikor kell. A lányok nagy részét is ismeri az ETO miatt.