Keresés

Részletes keresés

Chloé_ Creative Commons License 2009.04.01 0 0 2029

Nem kell, hogy kényes kérdés legyen a kerítés! Tőlünk lakóktól válik valami kényessé.

Miért ne tarthatnánk tiszteletben az emeleti lakók döntését, miszerint lezárják, vagy szabadon hagyják a korlátokat. Pusztán azért, mert ez az Ő döntésük. Ezzel egyetlen más szomszéd pihenését nem zavarják, mint ahogy a kerítésesek sem. 

Nem támogatnám az uniformizálást, hisz minden családnak más-más céllal épült a kerítése. Ha összhangot akarnánk a magasságot illetően, az nem védené a babát a leeséstől, továbbá nem tartaná vissza a nagyobb testű kutyát sem.

A "kívül tuja- belül a kerítés" sem tűnik kivitelezhetőnek. Ha ugyanis a talajvastagság nem megfelelő, akkor a sokadik telepítés sem járhat sikerrel.

Nem beszélve az anyagi terhektől. Mindannyian ismerjük a növények árát.

Egyébként a fa nem idegen a ház arculatától, számos helyen látjuk hangulatos áthidalókként. Továbbá a sajátossága, hogy az idő múlásával elszíneződik, patinássá lesz és így tökéletesen illeszkedik a terméskőhöz is.

De továbbmegyek: ha a talaj engedi és a kerítésekre felfuttatható valamilyen egész nyáron virágzó futó, akkor ez a mediterrán stílusúra álmodott lakópark a kerület "ékszerdoboza" lesz.

Ilyen környezetben pedig a jó hangulatú lakóknak nem esik majd nehezükre zárni maguk után az ajtókat, lehajolni a szemétért.

Tudom, hogy a jó példa "ragadós", és hiszek magunkban, hogy sértegetés nélkül képesek leszünk egymás mellett élni.

Szép estét mindenkinek!    

Pancsáék Creative Commons License 2009.04.01 0 0 2028

jaja, majd jól megalapozzuk :))))))))))))

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2027)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.01 0 0 2027
Szerintem alakul itt a (pálinka alapú) jószomszédi viszony :D
Előzmény: Pancsáék (2026)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.01 0 0 2026

Nem lehetne a páleszt esteleg a kerítések tövében bánatunkban meginni?

Előzmény: Mr&Mrs_Smith (2025)
Mr&Mrs_Smith Creative Commons License 2009.04.01 0 0 2025
Én pálinkát főznék a teraszomon, remélem senkit nem zavar majd mert átlátszó üveg készülékben teszem, ami a fal eredeti festését is szépen kiemeli...
A jó pálinkával meg gondoltam meglocsolom kicsit az értetlenkedőket Húsvétkor
Nyáron meg gondoltam készítek egy tábortüzet és ott fogok grillezni az erkélyen: szerencsére gyújtós lesz bőven a feleslegessé váló fakerítésekből

Egyébként komolyra fordítva a szót:
Nem lenne baj hogyha, két autó találkozása esetén az engedné el a másikat, aki "BE" akar menni (garázsba, kertkapun) és nem próbálna meg befurakodni.. ez szerintem alapvető udvariasság, nem is beszélve arról, hogy hihetetlen mértékben meg fogja az ő dolgát is könnyíteni...

Lámpák: nem lehetne ezeket a remek utcai reflektorokat mozgásérzékelővel ellátni, vagy kisebb fényerejű (és kevesebb fogyasztású), hangulatosabb világításúvá varázsolni? Nem tudtok erről valami?

Szép estét
Paco155 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2024
Egyébként meg megkaptam e-mailban Mérész Andreától az alapító okiratot a tulajdoni melléklettel együtt, és az SZMSZ-t is.
Ebben az ügyben meg kell Őt követnem, mert nem kellett külön emlékeztető levelet írnom, hanem másnap automatikusan elküldte.

Nem tudom rajtam kívül volt-e valaki aki rászánta az időt, és elejétől végig elolvasta őket, de én elég sok mindent kijegyzeteltem belőle. Főleg érdemes az SZMSZ-t, és a "2003. évi CXXXIII. törvény a társasházakról" című joganyagot párhuzamosan olvasgatni, szinte teljes az egyezőség kivéve amikor nem. :) Érdekes módon ilyenkor mindig szigorítás van az SZMSZ-ben (pedig a törvény az erősebb így minek?).
Ami még nekem feltűnt, hogy az alapító okiratban még mindenhova a Liliomdomb van bejegyezve tulajdonosként, pedig 2008 november 18-án azért már ismert volt a későbbi tulajdonosok személye. Gondolom ennek jogi csűrés-csavarás lehet az oka (pl hogy meg tudják alapítani egyszemélyben a társasházat).
Paco155 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2023
"Én arra gondoltam, hogy nyáron legyen mi hűsítsen az erkélyre diófát vagy cseresznyefát tennék..... lehetséges lenne? :-) "

Ha elfér a 60 centis barna faedényben, és tudod muskátlinak álcázni akkor miért ne? :P
Előzmény: tomkranik (2022)
tomkranik Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2022

Koktélparadicsom? Hm, úgy emlékszem muskátliról volt szó! :-)

Szerintem inkább álcázd piros muskátlinak a koktélparadicsomot. :-)

Kapát venni? Ez nem célszerű, mivel vele csak a föld fölötti részeket salamálod le, a gumója meg újra kihajt... :-) Jobb az ásó! :-)

Én arra gondoltam, hogy nyáron legyen mi hűsítsen az erkélyre diófát vagy cseresznyefát tennék..... lehetséges lenne? :-)

Előzmény: Pancsáék (2021)
Pancsáék Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2021

Milyen szinű koktélparadicsomot? Sárgát vagy pirosat????? Mert ez lényeges kérdés. :DDDDDDDDDDD

Amúgy holnap elmegyek az OBI-ba (mondjuk) veszek egy kapát és sürgősen eltávolítom a nárciszokat és a tulipánokat a kertből (ugyanis azok nem muskátlik) :)))))))))

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2020
.... bár az egyszerre locsolás tényleg jó ötlet, ezt is ki kellene kötni az Alapító Okiratban.
Mindenki csak adott napokon, adott időpontban, adott mennyiségű vízzel locsolhat, gondolom előre meghatározott növényeket, nehogy már ebben is dönthessünk magunk... :D

Ja tényleg, kivel kell jóváhagyatnom, ha koktélparadicsomot és epret szeretnék a kertembe telepíteni? Erre nincs valakinek kikötése? Nem allergiás senki rá? A látványára? A szagára? Rám?

Ez az egész már tényleg vicc.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (2019)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2019
Mondtam, hogy ez a baj az írással. Nem mindig jönnek át a hangsúlyok. :)

Irónia.
Így olvasd újra. :)
Előzmény: tomkranik (2017)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2018
A kertkapcsolatos lakások azért nem fizetnek a saját használatú kertrészek után, mert az alapító okirat kimondja, hogy azok karbantartása, gondozása minden költséggel együtt az ő feladatuk. Ennek fényében a locsolás sincs bevezetve ezekre a helyekre, illetve a kertészek sem nyírják a sövényeket, stb. Így a háznak költsége nincs ezeklre a területekre.

Kivételek ez alól azok a kertkapcsolatos lakások ahol külön egyezséggel utólag kérték (és kifizették) a locsolócső bevezetését, tudomásom szerint ezen lakások tulajdonosai külön összeget fizetnek ezért a közös költségbe.
Előzmény: Wydrian (2010)
tomkranik Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2017

Sziasztok!

"A másik a redőny kérdése. Láttam már fehéret, barnát, okkersárgát, mindezt fehér sárga és narancssárga falhoz. Sőt vannak elvetemültek akik egyáltalán nem szereltettek be redőnyt, hanem különböző színes reluxákkal rontják a lakásaink értékét."

Pont a redőnyöket kell kritizálni? Ha megnézzük a 4-es épület(Nagytétényi út felé néző) lakásait, főleg sötétben világítással, még sötétítő függönyök sincsenek, nemhogy redőnyők! Amennyiben nem vagyok redőnypárti, mert a sötétítő feldobja a lakásom hangulatát, akkor kötelezni fognak rá?

Mellesleg ennél fontosabb dolgokkal is lehetne foglalkozni, pl: amennyiben lakótársunk is ki szeretne menni kocsijával a kapun, lehetőleg ne zárjuk be előtte!

Vagy, hogy mindenki zárja vissza maga után.

"Az erkélykorlátokra egységesen muskátlit kérünk, két 60 cm hosszú barna fadobozban. Aki eddig másképp csinálta az szereltesse ki vagy fesse át a sajátját."

Egyéb más kívánságotok nincsen? Ne locsoljuk egyidőben és egy napon a virágokat?

Mi lesz itt kólónia? Ne essünk túlzásokba!

Szép estét! 

Előzmény: Paco155 (2012)
maccar Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2016
Az ízléstelen kerítés témája nem csak az emeleti lakókat zavarja, szinte mindenkit, akinek jó szeme van. Sokan azért vettek itt lakást, mert szép helyen akartak lakni, ám, ha mindenki össze-vissza építgeti a kerítéseket, az bizony rontja a lakópark összképét, és értékét is. Ez igenis mindenkinek az ügye. Ha valaki kertes házat vett volna, abba tényleg nem szólhatna bele senki, hogy mivel keríted körbe, de ez itt egy lakópark. A legjobb példa az ízléstelenségre a nádfalas csirkeól az 5-ös épületben, mondhatni egy lakóparki látványosság lett, mert nem egy olyan családot láttam már, akik vendégeikkel végigsétálva a lakóparkban, megálltak előtte, és hangos nemtetszésüket fejezték ki. Még egyszer mondom, nem csak az itt lakók látják emelettől függetlenül ízléstelennek mindezt. Érdekelne, hogy ez a tény a tulajdonost nem zavarja?  Nyilván az emeleti lakók is követnek el némi ízléstelenséget, de az nem olyan szemet szúró, mert az egységesség így is, úgy is megmarad, még ha különböző színű redőnyöket szerelnek is fel. A kerítések meg akárhogy is vesszük már építmények, és ha nem egységes valamilyen szinten, akkor az kaotikus. Érdekes, hogy amíg a 3. épületnél a fa(l) erődítmény, valamint a nádépítmény  az 5-ösben meg nem épült, addig nemigen volt ilyen vita, és senki nem szólta le sem az emeleti, sem a kertes lakókat.

A kívül növény, belül alacsonyabb kerítés szerintem is jó ötlet lenne.

Paco155 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2015
Öööööö..... nem tudom. Megszavaztassuk? ;-)
Előzmény: gpz (2013)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2014
Ez a számla és elszámolás és közös képviselet dolog azért is bonyolult, mert azt hiszem kevesen értjük pontosan, hogy mit kellene figyelnünk és mi alapján kell megítélnünk a kapott anyagokat és munkát. Tudna valaki segíteni, hogy hol lehet ez ügyben kicsit tájékozódni, szempontokat gyűjteni?

Ez még akkor is bonyolult, ha tudod mit kell nézned. Hol lehet tájékozódni és anyagot gyűjteni? Vagy sok telefonálás, vagy internet. Legalábbis elég sok információ fellelhető a neten. Gyakorlatilag viszont egy üzemeltetőt nem lehet megítélni csak az árai és a honlapja alapján. Persze sok lényeges szempont kiderül, pl hogy mennyire láthatja át egy lakó a pénzügyeket ( mondhatni a ház "üvegzsebe" a pénzügyek online elérhetősége a lakók számára), de legalább a saját aktuális dolgaival legyen tisztában. A legjobb az lenne ha azonnali módon, de akár pl egy korrekt havi elszámolás papíron kiadva sokat lendít a képviselő megítélésén.

Mivel azokat az információkat amelyeket az üzemeltető magáról állít nem érdemes azonnal elhinni -hiszen nagy része marketing-, sok szerepe van a referenciáknak. Ahol van referencia feltüntetve ott az ideális megoldás az ha elmegy az érdeklődő és megnézi valamelyiket. Látni fogja, hogy milyen a ház környéke, szemetes-e, a kertészet mennyire működőképes, stb. Persze erre sok ideje nincs az emberfiának, így ha van a háznak saját fóruma akkor azt mindenképp érdemes átnézni. Általában a legapróbb hibák is felkerülnek, hát még az olyan komoly gondok mint a mieink.

Egy másik dolog mondjuk az ajánlat minősége. Pl ha az ajánlatban szerepel portaszolgálat akkor bennem felmerül az, hogy az ajánlatot adót nem is érdekelte a házunk, mert nem tájékozódott. Ugyanis ide elég nehéz lenne megoldani, hiszen pl olyan földszinti hely nincs is a házakban amiből mindkét kapura rálátni. Tehát csak adott egy rutinajánlatot.

Én azt fogom csinálni ha meglesznek az ajánlatok, hogy először megnézem a jelentkezők honlapját, a 3 legszimpatikusabbra rákeresek, hogy üzemeltetnek-e újépítésűt és ha igen akkor annak van-e fóruma amit el kívánok olvasni. A amelyikkel a legkevesebb probléma van arra rászánom az időt és elmegyek megnézni hogy tényleg így van-e. Ha szerencsém van igen, ha nincs akkor a másodikat már nem tudom leellenőrizni.
Így felállítok egy prioritási sorrendet és az alapján szavazok majd a közgyűlésen.

[/]Gondolom az lesz, hogy egy előre kiosztott lapon rangsorolni kell majd a pályázókat és a legmagasabb összpontszámot elérőt bízzuk meg. Vagy legalábbis így célszerű. :)
Előzmény: fuzibeus (2009)
gpz Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2013
...fesse át a sajátját

Ha az árvácskát pirosra festem, elmegy még muskátlinak? :-)
Előzmény: Paco155 (2012)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2012
Jó hogy szólsz, eddig el is felejtettem. :)

Két olyan probléma is van ami az egységes képet elrontja, és szeretném ha a következő lakógyűlésen szó esne róla, sőt szavazzunk, hogy a jelenlegi állapot nem kóser.

Az egyik az emeleti erkélyek kérdése, hiszen van ahova nádfonatot tett a tulajdonos, van ahol növényt ültet, és van aki hagyta a rácsot úgy ahogy van.

A másik a redőny kérdése. Láttam már fehéret, barnát, okkersárgát, mindezt fehér sárga és narancssárga falhoz. Sőt vannak elvetemültek akik egyáltalán nem szereltettek be redőnyt, hanem különböző színes reluxákkal rontják a lakásaink értékét.

Szerintem ezt nem lehet így, hiszen az összkép szempontjából semmiképp sem jó ha nem egységes a ház. Szavazzuk meg, hogy akik fehér falszakasznál laknak azok csak barna redőnyt szereltethessenek fel akik narancssárga vagy sárga falnál azok csak fehéret. Az erkélykorlátokra egységesen muskátlit kérünk, két 60 cm hosszú barna fadobozban. Aki eddig másképp csinálta az szereltesse ki vagy fesse át a sajátját.

Szabadság! EGYENLŐSÉG! Testvériség!
:)
Előzmény: elek csilla (2011)
elek csilla Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2011

Sziasztok!

én azt gondolom, hogy senkinek semmihez nem kell hozzájárulni anyagiakban, főleg aki az emeleti lakásokban lakik...viszont azt meg nem értem hogy aki az emeleten lakik mért szeretne bele szólni annak a dolgába aki nem az emeleten lakik?...fordítva mi sem tesszük???

Előzmény: Paco155 (2008)
Wydrian Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2010

Nálunk az Erkel házban 200 ft / m2 (180+20 felujitasi alap), ráadásul az elsőn lakok a (saját) kert fele után is fizetnek... se portaszolgálat, se semmi extra... (minden külön órán). Jah, es 271 lakasos a ház.

fuzibeus Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2009
Szép estét Mindenkinek!

Köszönöm, hogy a kerítéssel kapcsolatban nagyon sokan pozitívan, megértően és támogatóan nyilatkoztatok.

Szeretném megköszönni az ötletet, de a kert elkerítéséhez NEM szeretnék a közösköltségből semmilyen támogatást kérni. Annak ezer jó helye lenne. Arról nem is beszélve, hogy így az ellenzők tábora is jelentősen növekedhet. A kertünk kialakításának és gondozásának feladatit és költségeit beterveztük, amikor beköltöztünk.

Mivel van, aki vágyik kerítésre és van, aki nem, van aki szebbet engedhet magának és van, aki egyszerűbbet, és van olyan is, amelyik már elkészült, ezért gondoltam arra, hogy a hasonló magasság és a zöld növénnyel való befuttatás lehet a jó megoldás. Hiszen ha már a növények birtokba vették, akkor teljesen mindegy, milyen is a kerítés ott a mélyben, nem?

Arra gondoltam, csinálok egy digitális fotót a házról és virtuálisan elkészítem a kerítéses változatot, hátha a kép meggyőzi a bizonytalankodókat. :-) (?)

Ez a számla és elszámolás és közös képviselet dolog azért is bonyolult, mert azt hiszem kevesen értjük pontosan, hogy mit kellene figyelnünk és mi alapján kell megítélnünk a kapott anyagokat és munkát. Tudna valaki segíteni, hogy hol lehet ez ügyben kicsit tájékozódni, szempontokat gyűjteni?
Paco155 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2008
Azt azonban senki se gondolja azt, hogy az emeleti lakók, akik többségben vannak, és általánosan többet is fizettek a lakásaikért, hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a közös költségből legyen megoldva ez a probléma.

Azzal a gondolattal egyetértek, hogy az emeleti lakók többen vannak, és nem fognak hozzájárulni, hiszen miért is tennék? Sőt ki merem jelenteni, hogy ezt egyetlen kertkapcsolatos lakó sem igényli, maximum azt, hogy hagyják élni, és ne akarják már felülről meghatározni, hogy milyen kerítésre van szüksége, mi tetszik neki, no meg hogy milyen kerítést engedhet meg magának.

Azt a kijelentést viszont hogy a "felsőbb lakók" akik általánosan többet is fizettek a lakásaikért erősen meggondolnám a helyedben. A földszintiek megfizették az árát a viszonylagos szabadság illúziójának. Ha azt a másfél-kétmillió forintot, amennyit kipengetett a földszinti lakó a kertkapcsolatáért, visszaszámolom egy átlagos 60 négyzetméter körüli lakásba (legyen 1,8 a könnyebb számolás kedvéért), akkor kijön, hogy az emeleti lakók kb 30 ezer forinttal fizettek többet négyzetméterenként, mint az alattuk élők. Ez legfeljebb a harmadik emelet-földszint viszonylatában lehet igaz - közte egészen biztosan nem.
Előzmény: ramore (2002)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2007
A közgyűlés előtt való felnyitás szerintem nem jó ötlet, mert így megint egy perc alatt kellene dönteni az ajánlatok között, és szintre biztos vagyok benne hogy a legolcsóbbat szavazná meg a közgyűlés. Márpedig lehet hogy a többitől 25%-al olcsóbb végösszegű ajánlat csak fele annyi szolgáltatást takar. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy héttel a közgyűlés előtt függesszük ki a falitáblára, hogy minden lakó időben átnézhesse.
Előzmény: tomkranik (2000)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2006
Érdeklődnék, hogy nálatok a közös költség hogy alakul?

Elég szarul. :) Most gondolkodunk egy új közös képviselőben hogy átláthatóbbak legyenek a pénzügyeink

Beleszámít a földszinti kertkapcsolatos lakások kertjei is?

Nem.

Mennyire jön ki egy m2?

Eddig 270/tulajdoni hányad volt, az kb 150 ft /négyzetméter. A képviselet a 2009-es évre beadott költségvetési terve most emelte volna 20%-al 329ft/th-ra, de a képviselet jelöltektől bekérünk egy 2009-es költségvetési tervet is, így egyelőre az még függőben.
Előzmény: Wydrian (1999)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2005
Véleményem szerint igazad van, hogy az idősebb lakók rutinból mondták az OTP-t hiszen leginkább azt ismerik. Viszont azt is figyelembe vehetjük, hogy ezzel valószínűleg a saját pénzügyeikre is hatást gyakorolnak hiszen bankon belül az átutalás általában olcsóbb esetleg ingyenes. ( nem ismerem az OTP-t, nem tudom megmondani) Ami engem illet az említettek közül van CIB és MKB számlám is, tehát nekem azok jobbak lennének, ha mégis OTP lenne az ellen sem lázadoznék (pont OTP nincs). Mivel elég agresszíven próbál terjeszkedni akár azt is el tudom képzelni, hogy jobb kondíciókat ad mint a másik kettő.
Előzmény: SpinaciaOleracea (1995)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2004
Nem számlát. Elszámolást. :P
Előzmény: tomkranik (1994)
ramore Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2003
Szerintem sem kellene félni attól, hogy az Europea ez alatt a bő egy hónap alatt hirtelen megváltozik, lesz honlapja, felvesznek alkalmazottakat, hogy tudjanak válaszolni a hivatalos levelekre, on-line egyenleg lekérdezést csinálnának, készítenének egy új, mindenki számára elfogadható 2008-as beszámolót, és persze egy versenyképes 2009-es árajánlatot. Szerintem csak azon múlik a képviselet cseréje, hogy az SZVB-k milyen cégektől fogják bekérni az árajánlataikat. Persze, ha olyan cégek kerülnének csak be a tenderbe, akik az Europea szintjén vannak, netán alatta, az egyrészt gyanús lesz, másrészt elősegíthetik az Europea maradását. Tudjuk jól, hogy hatalmas a verseny ezen a piacon is, és ezen a fórumon is meg lett említve egy pár ígéretes cég, pl:

§  Gerber és Németh Kft. www.gerber-nemeth.hu

Városliget Apartmanházban:

Ingatlankezelési díj ( 163 albetét): 195600.- Ft/hó
Gondnokság: 102410 Ft/hó
A cég nam könyvel, hanem teljesen független könyvelőt alkalmaz.
Egyébként a társasházban a következő előírások vannak:
Közös költség: 133 Ft/nm/hó
Tároló közös költsége: 133 Ft/nm/hó

Gépkocsibeálló közösköltsége: 1260.- Ft/db/hó
Hődíj előleg mértéke: 130 Ft/nm/hó
Portaszolgálat költsége: 2600 Ft/lakás/hó + 750 Ft/garázs/hó
A tulajdonosi elszámolásuk áttekinthető.

§  Zöld és Zöld Kft. www.zz.hu

Előzmény: ramore (2002)
ramore Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2002
Szerintem a „kívül sűrűn tuják, belül a tujánál alacsonyabb kerítés” lenne a legjobb megoldás. Így a kerítés kinézete nem számítana, és talán ez lenne a legkulturáltabb megoldás. Nyilván ez nem fog bekövetkezni, és a korábban összeeszkábált belátásvédelmek nem fognak maguktól eltűnni. Megítélésem szerint ezt a problémát is a liliomdomb generálta, hiszen nekik kellett volna ezt beszabályozni. Azt azonban senki se gondolja azt, hogy az emeleti lakók, akik többségben vannak, és általánosan többet is fizettek a lakásaikért, hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a közös költségből legyen megoldva ez a probléma.

A közös képviseletek ajánlatait közzé kell tenni mindenképpen még a közgyűlés előtt, hogy a tulajdonostársak informálódhassanak, és a számukra legkedvezőbbet megszavazhassák. Pontosan ezért döntött a ház arról, hogy nyilvános legyen a tender, így akit érdekel a téma, az utána járhat maga is, és várhatóan ez lesz a következő közgyűlés egyik fő témája.

Az europeának nincsenek referenciái, nincs honlapja sem, nem hogy online egyenleg lekérdezése, labdába sem tudnak rúgni a korábban már belinkelt komolyabb közös képviseletetekkel szemben. Ezzel szemben az europea 2009-es árajánlata igen drága, és semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak, így ehhez képest a többi cég árajánlata kedvezőbb lesz, nem beszélve a szolgáltatásaikról!!!

Jó lenne, ha mielőbb megnyitnák a ház saját bankszámláját!

SpinaciaOleracea Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2001
Szia,

Köszönöm az egyetértést.
A közös költségből fedezett kerítésre csak annyit írtam: hogy akár abból is lehetne....
persze nem biztos hogy sokan támogatnák főleg az emeleti lakók közül... pedig akár még nekünk is érdekünkben állna a szép, kulturált környezet elérése miatt, mert az viszont nem csak a földszinti lakóké :)

Amúgy a közös költségnek valóban van elég sok helye amire fordíthatnánk...
Érdekes hogy nem beszélt senki a lakógyűlésen a Játszótérről... (nekem is csak mostanában jutott eszembe)... ezzel most mi a helyzet?

Előzmény: tomkranik (2000)
tomkranik Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2000

Üdv SpinaciaOleracea!

Szerintem is jó ötlet ez a pályázatkiírás, csak annyit tennék hozzá, hogy teljesen zártkörű legyen. Ami annyit jelent, hogy zárt borítékban adják be a pályázók az ajánlataikat határidőig, és egyszerre a közgyűlés előtt nyissuk fel őket. Így kizárható a korrupció, és a SZVB is elfogulatlanul tudna dönteni.

A bankszámlanyitással kapcsolatban is egyetértek. A mai világban minden forint számít, nem mindegy mennyit fizet az ember számlakezelésért.

Egy dologban viszont ellentmondanék az az, hogy a kertrészekhez tartozó "kerítést" ne a közös költségből fedezzük. Kell az másra is.

Köszönöm!

Szép délutánt!

Előzmény: SpinaciaOleracea (1995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!