Keresés

Részletes keresés

Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 18

Sziasztok!

Nagyon örülök  végre áttelelt a fagyálló banánom takarás nélkül most kezdett el hajtani, megjelent a friss hajtása, így a másik két fagyáló banánomnak máshol kell helyet keresni. Akit érdkel ez a teleltetési módszer annak szivesen leírom. Pár nap mulva majd teszek fel róla képeket, ha már nagyobb lessz.

Üdv: Zotyi

drozy Creative Commons License 2008.02.09 0 0 17
Sziasztok!
szerintetek ilyenkor már ki lehet bontani a banánok téli takarását?
attol félek,hogy ebben a melegben egyszerüen berohadnak..
Az elfagyott részeket ti is le szoktátok ugye vági a kitakarást követően?
Köszi :-)
andis1 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 16
Szia!

Érdeklődnék,hogy aktuális -e a banán felajánlás?? Ha igen akkor szeretném megtudni,hogy mekkorák és hogy mennyibe kerülnek??
Köszi
Előzmény: Zotyi75 (11)
Zotyi75 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 15

Szia rex009!

Bocsi, hogy csak most válaszolok neked mostanába ritkán járok ide a fórumba.

Nekem már 5 éve van fagyálló banánom és sajnos eddig 1 telet se birtak ki kiültetve mindig kirodhadtak. Összel felvettem a legidősebb banánomat mert itt a fórumba azt a tippet kaptam, hogy úgy kell elültetni hogy az alsó gyökere 70 cm méllyen legyen, mert  ha teljesen átfagy a banán töve a legalsó gyökerléig akkor elpusztul. Most 3 hete ültettem ki a a banánokat, úgy döntöttem, hogy mostmár véglegesen kinthagyom, 80 cm 1m x 1m es gödröt ástam és az aljára érett komposztot tettem, és ezt a komposztot betakartam földel, mert tapasztalatom szerint nem olyan jó ha a banán gyökere közvetlenül a komposztal érintkezik, és ezután ültem el. Mivel alacsonyan van a banán töve így nehezebben indult meg hajtani, mostmár szépen hajt. Azt ajánlom neked hogy ültesd ki a banánodat normál mélységbe ugyanis így sarjakat fog hozni ha jó helyen van kiültetve, és szépen gondozod. Ha komposztot tudsz az ültetőgödör aljára tenni akkor nem fontos tápoldatozni. Meglátod kiültetve bámulatosan fogja az egyre nagyobb leveleit hozni. Nállam mindig megcsodálják a banánomat. Remélem tudtam neked segíteni.

Előzmény: rex009 (14)
rex009 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 14

Szia nekem is fagyálló banánom van. ősszel vettem tavaly ezért is nem ültettem már ki a lakásban telet át. Nagy baj ha csk cserépben hagyom, vagy sokkal nagyobbra nőne kinn a szabad földben? (Most kb 30as cserépben van, és 70-80 cm  4 levéllel.) Mennyire tápoldatozzam??

Köszi előre is..

Előzmény: Zotyi75 (13)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.10.29 0 0 13
Szia horus0203!

Konkrétan milyen fajta fagytürő banánod van? Nekem Musa basjoo fajtájú fagytürő banánom van, eddig minden télen kirothadt akárhogy takartam, mos felvettem cserépbe. Azt ajánlották, hogy jövőre a fagyok elmultával ülettem ki úgy hogy az alsó gyökere 70 cm mélyen legyen, igy nemtud átfagyni a legalsó gyökeréig. Neked is az javaslom, hogy cserépbe 10 fok körüli világos helyiségbe teleltesd és jövőre a fagyok elmultával ültesd ki. Remélem sikerrel fogsz járni.

Előzmény: horus0203 (12)
horus0203 Creative Commons License 2006.10.23 0 0 12
Sziasztok!
Ez az első jelentkezésem. A trópusi növényeket nagyon szeretem, nekem is van pár fagyálló és egyéb banánom. Az első évben szépen fejlődtek, de a második évre a 120 cm-es levelei már csak 70 centisek lettek. Átültettem, kertben tartottam, de valami mégsem OK. Mi a tapasztalatotok? Volt piros, fekete és Abbeszín banánom is de ezek is csak egy évet bírtak.
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 11
Sziasztok!

Akit érdekel fagytűrő banán az keressen meg, többféle méretben van.

Keszthely1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 10

Tegyél fel képet a pálmáról ,

Kinnt  van a kertben a pálma télen is, vagyis ki van ültetve ?

Nem dézsásan, hanem földbe  ültetve .

Előzmény: Zotyi75 (9)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 9
Keszthely1

Nagyon szépek a pálmáid, nekem is van egy fagyálló pálmám, de már évek óta egy állapotba van, ezért nemnagyon érdekelnek a pálmák, mert nállam nem akarnak fejlődni. A fagyálló banánom az nő ezerrel, ezért szerettem meg ezt a fajta banánt.

Előzmény: Keszthely1 (8)
Keszthely1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 8

Nincs banán/fám /fű/,  és nem is  tervezem ,hogy a közeljővöben  ültetni fogok ,  sajnos eléggé cikiznek emiatt a  pálmás topikban .

Minden nap megkapom a magamét emiatt  pedig szebbnél szebb banán/fa /fű/ képetet  kapok tölük .

Adnának banánfát/fü/-t is de mindig visszautasitom.

Gyere nézd meg a pálmás tipikot ! ott télálló pálmákat látsz ma tettem fel képeket /saját/ igaz  ma csak száz hozzászolás volt, nézd meg

Előzmény: Zotyi75 (6)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 7
relics nem vitatkozom téma lezárva.
Előzmény: Törölt nick (5)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 6
Szia Keszthely1!

Köszi a gratulációt, örülök, hogy neked is tetszik ez a topik. Gondolom teis sokat fogsz majd ide írni, és ide irányítod majd azokat akiknek a fagyálló banánokkal kapcsolatba van kérdése, és segítségre szüksége. Neked van fagyálló banánod?

Előzmény: Keszthely1 (4)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 5

Most látom hogy nyitottál egy rólam szoló topikot, sajnos nem láttam mi volt benne, mert törölték. Én nem a topikokat fikáztam, hanem TÉGED! Egyébként én a véleményemet írtam le , nem hiszem hogy ez fikázás lett volna, pláne, hogy később azt is írtad, hogy igazam van. Szerintem te elég egy puritán gyerek lehetsz.értelmi szinted meg valahol a béka seggében van. Nyugodtan nyithatsz 100 azonos témájú topikot..robitcar sem véletlenül írta, hogy van már banános topik is. Nem írok neked többet, úgyhogy megnyugodhatsz nem fog sérülni a kis lelkivilágod.

Keszthely1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 4

Már csak ez a topik hiányzott ,mert csak három banános topik van.

Gondolom sokat  irnak ide !

Gratulálok!!

Előzmény: Zotyi75 (3)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 3
Szia robitcar!

Nem tudnál a banánodról képet feltenni, szeretném látni.

Köszönettel: Zotyi
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 2

sziasztok! Asszem van már ilyen topic, ahogy banán is, nekem is, és majdnem ilyen szép.

Mindenesetre sok érdekességet szórtunk el a "bambusz nevelése" c. topicban is a banánokról, intenzív offolás keretében.

Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1
Szia Khelben!

Ez a banán sajnos nem terem, mert télen elfagy a föld feletti része, csak megfelelő takarással vészeli át a telet.

Előzmény: Khelben (0)
Khelben Creative Commons License 2006.08.11 0 0 0
és terem is?
Előzmény: Zotyi75 (-)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Fagyálló banánom Kedvcsinálónak itt van az én banánom.
Ide várom a fagytűrő banánok gondozásával, teleltetésével kapcsolatos hozzászólásaitokat.

Üdv mindenkinek: Zotyi75 /topiknyitó/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!