Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Felmerült bennem a generátor + elektromos fűkasza kombó (Bosch AFS 23-37). Van valakinek ilyesmi tapasztalata? Elvileg...: könnyebb, kevésbé rezeg, erős, nem az orrom alatt füstöl/zajol, a generátor kevésbé kényes, jobban érvényesíthető a garanciális panasz, talán az E10-et is jobban bírja a nagyobb köbcenti,és a kábel vállalható hosszúságú. Árban 150,000 körül lenne.
Nem fél gáz az, csak ennyit tud ez a masina és a terhelés hatására ingadozik a fordulatszám. Ez teljesen normális is, teljesítmény függvénye, hogy mennyire.
ez a video szerintem tökeletesen bemutatja, hogy kell. A gázt bő fél gázzal folyamatosan nyomni, lehetőleg ne túráztasd. a gazt pedig ilyenkor május-június-júliusban kb 2 maximum 3 hetente vágni, mert ha nagyon elhanyagolod akkor szívás, sokkal nehezebb lesz.
Picit jobbra döntöd a fejet, akkor még a földet is le tudod veretni a tövéről, de az úgy csúnya lesz. Ha finoman az adagoló gombon csúsztatod, akkor nem engedi feleslegesen a damilt, egyenletes magasságot hagy.
Fűkaszálni hogyan kell hogyha a lehető legkissebb maradjon a növényzet?
Damilfej párhuzamos legyen a talajjal alapesetben, aztán ha balra forog akkor jobbról balra kell vágni úgy hogy megdöntöm jobbra a fejet miközben húzom balra? Vissza jobbra ne is vágjak vele, gázt visszaengedjem vagy mehet folyamatosan 3/4 gázon?
Dehogy vagyok én előretolt ék... az ujgurokat már lenyomták :(
egyébként meg nem egy ligában játszunk...
Már vagy 20 éve volt hogy a főnököm (a szakmában szinte minden gyárban ismerték a nevét) valahogy meghívást kapott egy kínai gyárba. Mikor hazajött, szinte elámulva mesélt, bemutatták a próbatermet is: a gyár végében megnyomtak egy gombot, és mint a Lucas filmben, hatalmas 5 emeletnyi falak nyíltak szét... azt mondta, ha ezek megindulnak errefelé, egész Európát beletolják az óceánba...
Azért mondtam, hogy csak nem biciklivel meg riksával fognak örökké szaladgálni, majdcsak lesznek autóik, aztán ha az emberek ráéreztek az ízére, majd ellesznek egy darabig az igényeik kielégítésével... aztán csináltak nekik sok szart, végül olyan sok lett, hogy ide is hozzák... aztán gyártattak ott mások is, csak-csak lettek jobb minőségek is... de az ujgurokat csak lenyomták :(
Érdekes dolgokat olvas az ember itt gépvásárlás ügyben nekem oleo mac 730 T fükaszám van mint nagy márka nem mai gyerek a mai napig müködik szerelve még sosem volt még a benzin cső se lett cserélve ellenben kicsike ezért vennem kellett nagyobbat 1ha gyümölcs meg 2ha szőlőhöz minden megoldást drágának találtam majd vettem egy mindegy mi a neve kinai fükaszát praktikerben kezdeti problémák melegen nem indult ( jóval a bejáratás után) aztán 1 szer csak pikk -pakk besült szétszedés után szembesültem a dugattyu csapszeg rögzitésére használt félbe hajtott drót szorult a dugo meg a henger közé ez 43 cm3 gép volt alapból majd vettem rá egy 52cm3 hengert ,dugot karbit utána kellett állitani ennyit erröl majd a piacon egy ismerösöm ilyen ģépeket árul szólt nem -e venném meg csak a motort magába demon fajta mert nem merik megvenni új volt csak a vezeték volt leszakadva alkalmi vétel volt késöbb vettem hozzá mindent ez megy állandó jelleggel 3mm damillal garden 130mm fejjel piacon beszerezhetö én megvagyok vele elégedve 6-7 éve megy nálam nem kimélve fűrész tárcsával most meg szereztem rá egy kapa egységet azzal is ment már igaz a benzin csöveket évente cseréltem de jobb helyröl szerezve tartósabb.Használattal kapcsolatban én nem szoktam megállni amig kész nincs csak tankolás miatt az is igaz nem megy mindennap 8 órát de bátran merem ajánlani mindenkinek aki nem akar 200 ezreket fizetni fükaszáért.Jó minöségü olaj a benzinbe én 40 es keverékkel használom a szöghajtást zsirozni kell és megtakaŕitom zsiroldoval befujom majd sterimoval lemosom aztán ugynéz ki mintha most jött volna ki a blotbol némelyik zsiŕolďó elég agressziv sokáig nem kell rajta hagyni mert meg mattul a müanyag és megmarja az alucsövet foltos lesz.