Próbáltam kutakodni a neten a működése után, és ha jól értelmezem, akkor pl. a Zorki 4 és a FED 2 esetében, -miként a Start-nál is- a hátlapzár tokon belüli részének tetelyén kialakított mélyedés hivatott nyitni illetve zárni a kazettát?
Én nem voltam lusta :) Kedvem van részletesen válaszolni.
Ha minden igaz, hosszú idő tárcsával a III-asokat kezdték először ellátni. (ezenfelül átépített IIx-eken voltak)
Abban megállapodhatunk szerintem, hogy a képeden lévő gépen van. (Két alsó kép)
Amit látni vélek: a fekete bőrözés benyúlik az obi fölé és hegyesszögben végződik. A IIIc-től kezdődően - az egybeöntött filmház és távmérőház esetében - a bőrözés derékszögű. (Két fölső kép)
A III azt hiszem max 1/500-at tud, a IIIa és b közötti különbség a hátsó betekintőkben van, így a kép alapján ezek bármelyike lehet.
Van még egy eladó Zorkij 4-esem. Zársebességek és a távmérő rendben, filmmel is használtam a masinát. Az objektív egy FED-jelzésű И-26М, tokot és objektívsapkát nem tudok adni a géphez. Remekül használható darabról van szó, melytől 4000 forintért megválnék. Személyes átvátel Budapesten, de postázom is ha szükséges.
- zárhibás - a fénymérő mutat valamit - távmérő OK - objektív OK - tokja közepes - ára 1000 forint, ennyit csak megér az objektív
Kijev #2, alkatrésznek: - zárhibás - a fénymérő kuka, erős fényben is alig moccan - távmérő kuka - objektív OK - tokja csúnya, arra jó, hogy legyen valamiben - ára 1000 forint, ennyit csak megér az objektív
Kijev #3:
- záridők szemre-fülre rendben - a fénymérő mutat valamit - a távmérő függőlegesen OK, egyébként nem pontos - objektív rendben - tokja szép - ára 2000 forint
Egyben az egész 3000 pénz, személyesen Budapesten vehető át, de örömmel postázom ha szükséges.
gondolkodtam hogy elkuldom a minoxot is, de mivel elegge atfaragtam igy nem trivi a hasznalta, nem akartalak szivatni vele;) de majd nyaron ha megyek arra (elvileg minum 2xer megyek) lehet elviszem aztan cserelunk ;)