Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Gregorió54 Creative Commons License 2019.08.09 -2 0 65111
Kaptál egy hatalmas + jelet.
Előzmény: kanapekamred (65110)
kanapekamred Creative Commons License 2019.08.09 -1 3 65110

Kedves Dr! Úr!

Halottról jót vagy semmit.

Ki milyen eset az egy dolog. A sokféle esettől színes a világ. Sokfélék vagyunk. Ettől kerek a világ.

Én tolerálom a letelepülésedet. Értem, hogy neked ez a jó. Rád bízom, csak települjél nyugodtan tovább. De megkérlek te se aggályoskodj az én szokásaim miatt. Elmesélem nekünk mi a jó. Nem kimondottan neked, hanem minden fórum olvasónak ajánlom a létformánkat. Mert ezt tartjuk jónak. Próbáld meg te is ezt tolerálni. Ha kérhetlek. Könnyű és nehézkesség mentesen. Iróniától kímélve szűrve.

Na és a kajáról. Ha kívánod ajánlj a kaját az olyan tápos kollégáknak akik nem tudnak maguk dönteni ez ügyben. Nem emlékeznek mit is szerettek azelőtt enni. Nem googléznak nem tudnak egyedül felkészülni egy utazásra. Én ezt is tudom díjazni, csak közben nagyot röhögök. Ha nem haragszol meg és megengeded. Felőlem meg is etetheted Őket, nehogy éhesek maradjanak.  Csak arra kérlek engedd meg nekem, hogy én is éljem a saját életem. Gunyoros megjegyzéseid nélkül. Mivel ez itt egy nyílt fórum, ahol ilyesmiről lehet írni és ezt megbeszélni, hogy úgy mondjam eszmét cserélni, hogy képbe legyen mindenki, hogy mit egyen, mik a lehetőségek, miként lehet ezt a sportágat űzni. Ezért nagy tisztelettel ismételten kérlek engedd meg nekem ezt. Semmi értelme a froclizásnak, asztalitenisznek.

Na téged is áldjon meg az isten tavasztól őszig egy helyben. Érezd jól magad. Kívánok neked sok csendes szomszédokat a környezetedben. Na és légy jó amennyire csak tudsz.

Előzmény: dr!! (65107)
dokeee Creative Commons License 2019.08.09 0 2 65109

Gregorió54 Creative Commons License 2019.08.09 -2 1 65108
Na te se vagy egy mákos piskóta.
Emlékezem mikor még a lakód takarításához is segítséget kerestél. Hogy ki mikor és hol áll meg az pedig a saját döntése. Mi is azt tettük, bepakoltuk a tökfözeléket meg az általunk szükségesnek vèlt holmit és indulás. Ahol láttunk valami számunkra érdekes dolgot ,vagy ahol ránk esteledett ott megálltunk . A te kempingbe való dekkolásod heteken keresztül egyenlö egy panzióban való nyaralással és még a hülye szomszédokat is el kell viselni.
Előzmény: dr!! (65107)
dr!! Creative Commons License 2019.08.09 -1 0 65107

Hát igen, igen, Ti sose voltatok könnyű eset, de szerintem bízd rá mindenkire  saját magára, hogy mit és hogyan, miért csinál! Szegény megboldogult Iszugy kellene most ide ebben a témában, jól elvolnátok! A viendő kajáról meg annyit, talán ott is lehet a tökfőzeléken kívül ajánlani mást is, pl.: konzerveket, füstölt húsárút, száraz árut, pláne ha rákérdeznél, hogy hova megy, mennyi időre, merrefelé, merthogy talán arra nincs is megfelelő infrastruktúra, stb., stb! Na, Isten áldjon pároddal együtt!

Előzmény: kanapekamred (65101)
alexxxxvelorex Creative Commons License 2019.08.08 -1 0 65106

Meg van némi költség vonzata is!

Előzmény: Torökk sZultaan (65102)
kísérleti patkány Creative Commons License 2019.08.08 0 0 65105

kísérleti patkány Creative Commons License 2019.08.08 0 0 65104

Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy az oldalablakok két plexije közé egy csomó Bogár beledöglött. 

szétszedni ugye nem lehet, hogy lehetne kivarázsolni őket?

dstr Creative Commons License 2019.08.08 0 1 65103

Mi csillagtúrázni is szeretünk. Letalpalunk valahol, és megismerjük a környéket. Idén a Balaton északi partján talpaltunk 8 napot, közben bejártuk a környéket. Felmásztunk a bazalt orgonákhoz, bejártuk az egész Káli-medencét, megnéztük a kőtengert Szentbékálla mellett, felmásztunk a Hegyestűre, vásároztunk Káptalantótiban, kertmoziztunk Fövenyesen, Gyenesdiástól Tihanyig kb. mindent megnéztünk. Fürödni alig maradt időnk.

Tavaly viszont úgy jártuk végig Boszniát és Horvátországot, ahogyan ti szerettek kamperolni. Banja Luka mellett töltöttünk 2 napot, aztán Mostar mellett 3 napot, 2-3 nap volt Dubrovnik mellett, 4-5 nap északabbra a tengerparton. Szóval nekünk bejön a karavándorlás is, és a 8-10 napos letelepedés is.

Torökk sZultaan Creative Commons License 2019.08.08 0 1 65102

Nekem max állandó lakhatás meg a munkakeresés céljából lenne rá szükségem,főleg a mobilitás megoldása miatt. Esetleg időként elugranék vele vadkempingezni vagy horgászni. Kempingekeért annyira nem vagyok oda az nekem túl zsúfolt meg amúgy is inkább az off-grid életformát preferálom. 

kanapekamred Creative Commons License 2019.08.08 0 3 65101

Biztosan igaz lehet.

De szerintünk nagyon nem így van.

Persze, ki honnan közelíti meg az utazás élményét? Lehet e úgy egyáltalán utazásról beszélni? Van e akkor uti élmény? Mi nem találjuk a helyünket 2-3 nap után. Beüt az unalom és gooóó van.

Én attól is ki vagyok teljesen akadva, amikor a FACÉN kérdezgetik (kamperosok) bizonyos helyekről a véleményt. Ha előre tudja mi vár ott rá, akkor hol marad a felfedezés? Egy előre befolyásolt attitűddel megy oda az adott címre. Valójában előre megfosztja magát a lényegtől, amit jó esetben neki az utazónak kellene megtapasztalni. Hiszen azért utazunk. Vagy szerintetek nem?

Legutóbb azt is olvastam valaki azt kérdezte milyen kaját vigyen, mert megy lakjózni ide és ide? Na itt végkép kész voltam. Írjam meg neki, vigyen tökfőzeléket?

És ha azt Ő nem is szereti? Akkor miért kérdez ilyen nagy B .... ot?

Azért nézek teljesen érthetetlen a kérdésre, mert az állandó letelepülés az nálunk kizárt.

Ez idáig azt is pontosan tudtam miféle kajákat szeretek enni és sikerült ezt egyedül eldönteni, ma éppen mit is szeretnék enni. Vagy gondoljátok idővel el fogom felejteni, hogy mit is szerettem azelőtt és tanácstalan éhes maradok? Sz--val sok mindent nem értek. Segítsetek nekem.

Kérdés, akkor minek egy lakó? Ami amortizálódik. A végén a pokolba végzi. Egy lakjó az nem erre való. Azzal menni kell. Így kidobott pénz megvenni, tárolni.

Hosszú távon ez több telek vagy 7 végi ház árát viszi az említett pokolba.

Tarzy52 Creative Commons License 2019.08.08 0 0 65100

Hát igen......erről én is tudnék mesélni.

Örülsz, hogy az egyik b...kó elmegy, de rettegsz, vajon ki jön helyette.....!

Előzmény: ezerkilencszáz90 (65099)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 65099

No azért a vajaskenyéren kívūl van még probléma egy állandó letelepūlèsnél. Manapság a kempingezézt sokan az éjszakába nyúló részeg ordibàlással azonodítják. És ezt hónapokig elviselni hetente minndig mástól.........

Előzmény: kanapekamred (65098)
kanapekamred Creative Commons License 2019.08.07 -1 0 65098

Mi történt? Valaki elvette a vajas kenyeredet?

Előzmény: dr!! (65096)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 65097

Sajnálom! A szomszédokról én is tudnék meselni de inkább személyesen. 

Előzmény: dr!! (65096)
dr!! Creative Commons License 2019.08.07 -1 1 65096

kEDVES fÓRUMISTÁK!

Kissé letörten jelentem Nektek - vége a lakókocsizásnak! Eladtam, mert meguntam a telepítő kemping sajátos szabályait (horgászatra vonatkozóan), meg a szezonvégi - és eleji - őrült rakodásokat, a hatalmas bútortömeg raktározási  nehézségeit - és ami talán a legfontosabb - a szomszédok viselkedését! Egyszóval sziasztok, de azért még be-befogok ide nézni! Jó lakózást! dr!!

dokeee Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65095

De, Omm egyre inkább gyökér. Már a totalcarban is elkezdett gyökér lenni, mostanában meg már totál gyökér.

Előzmény: kanapekamred (65091)
kanapekamred Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65094

Pontosan.

Az a kis videó mindent kimeritően, semmit ki nem hagyva összefoglalja a lényeget. Aki tájékozódni akar az megtudhatja amit kell.

Előzmény: speedline (65092)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65093

Részben igazad van. Megfeletkeztem a kūlső víztartályos angol lakókról és az állandóra kötött slagokról. 

De mindenre van megoldás ha akarjuk. Víztaetályt minden lakóba be lehet építeni , ráadásul sokkal olcsóbb mint egy Kabet venni. Ha pedig annyira hideg van, hogy befagy a slag de mindenképpen a lakóban akar valaki fūrdeni, ezt napi 2 kanna vízzel meg lehet oldani. Ha nem megy kintről megy bentről. 

Mindent lehet csak akarni kell. 

A meleggel kapcsolatban. Olyan kicsi ez a légtér, hogy nem is nagyon van szūkség a szigetelésre. 2-4 fokozaton mindegyik konvektor mellett gatyára lehet vetkőzni. Sokszor még ajtót is kell nyitni a meleg miatt. Én is kempingezek télen.

Előzmény: Lábasmáz (65087)
speedline Creative Commons License 2019.08.06 0 1 65092

Szerintem valamit nagyon félre értesz nem a műsort a reklámot vagy a műsorvezetőt ajánlottam hanem a tartalmat. 

Például aki lakókocsi / lakóautó vétel előtt áll (és időként azért fel - felbukkanak ilyen kérdések is ott két vérre menő szópárbaj között) megtudhatja, hogy a (teljesség igénye nélkül)

-beázott lakókocsit miért ne vegyünk?

-miért nem hűt néha az abszorpciós hűtő és például mit lehet tenni vele?

-mi is azaz alkóv

-hogyan működik egy lakókocsi asztal

hogyan néz ki / működik egy Thetford WC úgy általában

-mi az hogy Abwasser leengedő

-hogy egy lakóutóban van munka akksi

-hogy van benne gázrendszer

-miért is jó a napelem

-hogy az 1.9 diesel nem rossz de nem az Alpokba való

-Hogy a nagyon köcsög hatóság nem tud különbséget tenni a Hymer meg a Ducato között

és még sorolhatnám.

Szerintem volt már itt vagy 100 olyan kérdés amire ez a video konkrét választ ad és nem azt mutatja meg, hogy a 100+1 M Ft-os PhoenixHobbyDetthleffsConcorde-ban az Elegance Hyper Super Edition kivitelben a napelemes letalpaló hogyan szintezi ki applikációval az Omnistor led világításnak a gázüzemét a -35 db es áramot termelő inverteres klíma távirányítójával a szomszéd kempingből.   

Előzmény: kopiteki (65089)
kanapekamred Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65091

Nem gyökér.

Dolgozik. Van egy ilyen TV műsora. Lehet az egész lakó nem is az Ő tulajdona. Vagy ha igen akkor is. Ez csak egy TV műsor.

Előzmény: kopiteki (65089)
kanapekamred Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65090

Kedves Lábasmáz!

Nem tudom mire alapozod a mondandódat, de minden lakót fel lehet fűteni télen nagyon hidegben is.

A vízbeöntő is az oldalán van szinte minden lakónak, ami befolyik és a kupakja megvédi a hidegtől.

Hidd el járunk sízni. Volt -27 fok is. Jó meleg volt bent.

Előzmény: Lábasmáz (65087)
kopiteki Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65089

Szerintem meg q..ára nem alapmű, egy nagyarcú gyökér dícséri felesleges szócsépléssel a sajátját. De kétségtelen, hogy elég sok videót lehet találni a neten.

Előzmény: speedline (65085)
Lábasmáz Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65088

Ha visszalapozol kicsit, lesz egy holland lakókocsis oldal. Ott be tudod kattintani, hogy kimondottan téli szigetelésű kocsit keresel. A több ezer közül szokott lenni átlagban úgy egy tucat.

LM

Előzmény: kremix68 (65079)
Lábasmáz Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65087

Azért ez így nem teljesen igaz. :-)

Pl. az enyémben hiába van fűtés, ha mondjuk a vizet a kocsi kívül, egy slaggal kell hozzávezetni. Az a rész nem használható télen, bármennyire is szeretném, szóval zuhany kilőve.

Meg az sem mindegy, hogy mennyi gáűz/villany felhasználásával tudsz elviselhető hőmérsékletet fenntartani odabenn. Azt ne feledd, hogy hőkapacitás gyakorlatilag =0, azaz kinyitod az ajtót, kimegy a meleg, bejön a hideg, és kezdheted elölről a felfűtést. Pont, mint egy gerendaházban, azoknak is ez a baja télidőben, hiába eszetlen jó a hőszigetelésük. A lakónák ráadásul nem is ilyen jó, sőt... 2-2,5-3 cm hungarocelltől nem lehet csodákat várni.

LM

Előzmény: ezerkilencszáz90 (65082)
Adamot Creative Commons License 2019.08.06 0 0 65086

Sziasztok!

Valakinek esetleg infó arról,hogy lehet e lakókocsira "kedvezményes "kötelezőt kötni,mint az autókra.Próbáltam keresgélni a google baráttal de egyenlőre nem jártam sikerrel....

Köszönöm.

speedline Creative Commons License 2019.08.04 0 1 65085

Nemrég találtam, ha valaki esetleg még nem látta....

Lakóautó / lakókocsi vásárlás előtt nagyon "alapmű" szerintem :)

A 6. perctől a promóció után kezdődik a lényeg:

https://www.youtube.com/watch?v=RzQNp3hrJZA

speedline Creative Commons License 2019.08.04 0 0 65084

Nagyon masszív lakókocsik, erősített szigetelésű falakkal, padlóval és persze tetővel. 

Az LMC feküldt még rá egy időben a téli lakókocsikra, onnan könnyebb felismerni, hogy jobb oldalt van az elején egy kisebb (kb. WC méretű de jellemzően lefelé nyíló ) ajtó ahonnan síléctartót / síbakancs szárítót lehet kihúzni. 

De van még (pl. Adria lakókocsiknál láttam) amelyekben ALDE vízkeringetéses padlófűtés van. Télire az se rossz :) 

Előzmény: kopiteki (65083)
kopiteki Creative Commons License 2019.08.04 0 0 65083

Megleptél, ezeket nem ismertem...  :o)

Előzmény: speedline (65080)
ezerkilencszáz90 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 65082

Amelyikben van fűtés, az mind használható télen is.

Előzmény: kremix68 (65079)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!