Keresés

Részletes keresés

gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3482
így jár, aki saját "szakállára" csicsázni akar. namost talán:
Bánréve -> Tornala 67-es út -> Plesviec -> Roznava (Rozsnyó) -> Dobsina -> Dedinky -> Mlynky 536-os út -> 533-as út -> Spisska Nova Ves (Igló) -> Smizany -> Cingov (Csingó)
Előzmény: gyongyhaju lany (3474)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3481
egyet elírtam:

Bánréve -> Tornala 67-es út -> Plesviec -> Roznava (Rozsnyó) -> Dobsina -> Dedinky -> <b>Mlynky 536-os út -> 533-as út </b>-> Spisska Nova Ves (Igló) -> Smizany -> Cingov (Csingó)

(Softi ezen nem mert velünk jönni, mert féltette az autóját, de a fele csapattal mégis megbátorkodtuk, lassabban ugyan, de biztosan egy fél órát rájavertünk Csingóig :) Még rendkívül tériszonyos férjemuram is megúszta kisebb remegéssel :))
jzp2107 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3480
nekünk Bp-Ipolyság-Rózsahegy-Poprád útvonalon sikerült 4 óra alatt Pílába érni egy csütörtöki napon
Igaz, "nem mindig" tartotta be a kollega a sebességkorlátozásokat :-)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3479
OFF
Múlt hétvégén Tihanyban az Újlaki templom felé menet futólag láttunk vaddisznót. Nagyon meglepődtünk mindketten a találkozáson, ezért sajnos mire észrevettem mi az, sarkon fordult, és elszaladt :( A mögöttem jövő még látta, de a többiek már csak a hírét hallották. Pedig szívesen lencsevégre kaptam volna :) :)
ON
Előzmény: softi (3478)
softi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3478
NA egy ilyen után aztán meg lehet rendesen dönteni a szlovák szintidőket:)
De lehet inkább csináltál volna róla pár közeli képet:)))
Előzmény: gyongyhaju lany (3476)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3477
Mi is visszafelé pont ezért választottuk a kanyargós utat. :) A többiek, akik a pályán mentek, talán kb. 1 órával hagytak le minket.
Előzmény: Markov (3475)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3476
Húú azt a macit de megnéztem volna :)
Előzmény: tuba75 (3473)
Markov Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3475
Köszönöm!
A kanyargós utakon családom mindig azzal bíztat: na, legalább most nem panaszkodsz, hogy elalszol, mint az autópályán... -:)
Amúgy: tényleg szeretem a hegyi utakat.
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3474
Autópálya-mentes, távolságban rövidebb, látnivalóban sokkal érdekesebb, de időben valamivel hosszabb út Budapestről:

M3 -> Hatvan -> Lőrinci 21-es út -> Pásztó -> Bátonyterenye 23-as út -> Pétervására 23-as út -> Borsodnádasd 25-ös út -> Ózd 25-ös út -> Bánréve (határátkelő)

Bánréve -> Tornala 67-es út -> Plesviec 50-es út -> Roznava (Rozsnyó) -> Betliar (Betlér) -> Gemerska Poloma 533-as út (Néhány helyen elég rossz minőségű, de lassú tempóval járható. Másutt viszont kiváló az út, gondolom mostanában újítják.) -> Spisska Nova Ves (Igló) -> Smizany -> Cingov (Csingó)

Ez a legrövidebb, a Gemerska Poloma - Spisska Nova Ves szakasz a hegyeken át kanyarog, igazán gyönyörű.

vagy Bánréve -> Tornala 67-es út -> Plesviec -> Roznava (Rozsnyó) -> Dobsina -> Dedinky -> Mlynky 536-os út -> 536-os út -> Spisska Nova Ves (Igló) -> Smizany -> Cingov (Csingó)
- ezt akkor ajánlom, ha Dedinkynél meg akartok állni útközben

Ha Podlesok felé mentek, akkor Dedinkytől tovább a 67-esen Poprád felé, majd onnan 18-as út Spissky Strvtok -> Hrabusice

Az autópályák általában fizetősek - mi ezt rendszerint figyelmen kívül hagyjuk. :) De a benzinkutaknál megmondják, és matricát is lehet venni.

Ha autópályázni szeretnétek, a legegyszerűbb, leggyorsabb:
Budapest - Miskolc - (Hidasnémeti - Tornyosnémeti határátkelő) - Kassa - Eperjes (Presov) - Lőcse - Spisska Nova Ves - Cingov útvonalat tudom ajánlani. Bp-Cingov így kb. 4,5-5 óra alatt megjárható, egyszerűen, gyorsan, szerpentinmentesen. Viszont ha Miskolcnál baleset van, az órákra megakaszthatja a forgalmat.
Előzmény: Markov (3469)
tuba75 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 3473

Sziasztok!

Hétvégén a családommal a paradicsomban voltunk ,klasszikus túrát csináltuk meg !

(sucha bela-kolosto rom-vissza podlesokba a hernád völgyében!)Éppen ahogy a romoktól a sárga jelzésen mentünk lefele ,helicopteres mentés volt a Hernádnál !Szeretem volna megörökíteni ,ahogy siettünk lányom neszt hallott a bokrok közül.Mondtam ,hogy ne agódjon nem volt semmi !Majd mikor megfordultam 30m mögöttem egy közepestestű barna medve pucolt át a túrista úton!Nagyon megijedtünk!Lent a kempingben szóltam ,hogy mit láttam ,annyit mondtak ,hogy tudnak medvékről de egy kicsit úgy a paradicsom közepén élnek!Elég megdöbbentő!Szerintem a helicopter megzavarta őket!Ezt leszámítva szuper volt a túra!6éves lányom nagyon jól bírta!Kíváncsian várom véleményeteket!   

JozsBiker Creative Commons License 2008.06.21 0 0 3472

Volt :-(

De azért kis kerülővel el lehetett jutni Dedinkybe.

Érdekes volt, hogy a hétvége, és jó idő ellenére mennyire "nem volt élet" a tó körül. Büfé zárva, tó partján szinte senki, a lanovka működött ugyan, de utas egy darab sem. Persze lehet, hogy éppen a közeli autóverseny miatt.

Jozs

Előzmény: JozsBiker (3464)
cingi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3471

Ugy emlékszem, hogy csak 3,5T felett fizetős. Bár itt csak tavaly jártam. Idén Tiszolc felé mentem. Salgótarján felől Podlesok igy 30Km-rel közelebb van.

Előzmény: softi (3470)
softi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3470
Én tavaly rendszeresen figyelmen kívül hagytam a Tornalját elkerülő szakaszon (50es ut) lévő matricakötelezettséget. Az idén már utánanéztem, tényleg fizetős, mondjuk táblák is jelzik. Gyanus is volt a hirtelen gyér forgalom. De mivel ez nem osztottpályás így azt hittem hogy ezért nem kell fizetni.
Előzmény: Markov (3469)
Markov Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3469
Régóta benne van a Kedvencekben ez a fórum, sőt szép lassan átrágtam magam az eddigi majd 3,5e hsz-on. Érdeklődésem oka pedig az, hogy július első napjaiban készülünk pár napra e csodás vidékre.
Az előzmény: jónéhány éve (6-7?) a Magas-Tátrában nyaralva 1 napot kiruccantunk a Paradicsomba, mivel az interneten róla olvasottak felkeltették az érdeklődésemet. Persze a talán legnépszerűbb útvonalat céloztuk be Podlesokból (Sucha Bela) - aztán úgy félóra baktatás után rájöttünk családommal, hogy valamit nagyon elnéztünk az elején: ez nem az az útvonal... - rajtunk kívül senki se járt arra. De mivel szép volt, patakpart, madarak, hangulatos - mentünk tovább, majd csak kilyukadunk valahol. Aztán jött egy szép vízesés és megláttuk a Létrát! Hökk...
Akkorra már persze beazonosítottuk, hogy a Piecky felé kanyarodtunk - de nagyon nem bántuk! Azóta is emlegetjük, ahogy nagyobbik fiam elsőként felérve a létrán csak annyit mondott: húha! Hisz ő már látta: ott kezdődik a kaland java...
De kisebbik fiam (úgy 8-9 éves lehetett akkor) is vígan kúszott fel - mi pedig alul vakartuk a fejünket: csak nem lesz semmi baj... Naná, hogy nem!
Podlesokba visszaérve egyből mondtam páromnak: ide vissza kell jönnünk! Azóta is mindenkinek ömlengek arról a vidékről, akinek valamennyire is van affinitása a természetjáráshoz.
No idén végre teljesül a vágyam. Nagyon sok köszönet mindenkinek, aki rengeteg hasznos információval töltötte meg ezt a topikot, a szállástól a túraútvonalakig mindent innen bogarásztam ki.
Biztos volt már itt szó róla, de most nem ugrik be: odafelé Hidasnémetinél lépjük át a határt. Merre érdemes menni, kell-e pályamatrica valamelyik szakaszon? Ha nem nagy kerülő, nem ragaszkodom az autópályához, sőt. Szeretünk nézelődni.
Visszafelé Budapest az úticél, a kérdés ugyanaz.
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3468

Műhódnak, párjának és minden Parába indulónak jó utat kívánok. Kis infó: amit Műhód lapulevélnek gondol, az mocsári gólyahír. :)

mocsári gólyahír
softi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3467
Előzmény: A_Gyuri (3466)
A_Gyuri Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3466
A Garmin jó lenne, el tudod valahogy juttatni, vagy le lehet tölteni valahonnan? Köszi!
Előzmény: softi (3465)
softi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3465
Most biztos lesz torlódás a SB-án. Érdemes esetleg másik utat választani.

De milyen GPS térkép? Nekem garminra van, de lehet fut máson is.
Előzmény: A_Gyuri (3462)
JozsBiker Creative Commons License 2008.06.20 0 0 3464

Sziasztok !

Nem tudjátok véletlenül Dobsinánál most hétvégén lesz autós hegyiverseny ? Köszi.

Jozs

joxy Creative Commons License 2008.06.19 0 0 3463
Hátha jó idő van akkor van tömeg, inkább hétközben kellene a felkapott helyekre menni, meg iskola időszakban de nem piros betüs ünnepeken.
Előzmény: A_Gyuri (3462)
A_Gyuri Creative Commons License 2008.06.19 0 0 3462
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Sucha Bel-ánál hétvégente mennyire jellemző a torlódás? Létezik egyébként GPS térkép a paradicsomhoz?

Köszi!
Műhód Creative Commons License 2008.06.18 0 0 3461
Köszi. Pont e miatt kerestem.
Előzmény: Zolas (3460)
Zolas Creative Commons License 2008.06.17 0 0 3460
Az on.line kereső nem ismeri, de a menetrendekben azt szokta jelenteni, hogy az adott időszakban nem közlekedik az a vonat, vagy busz.
Előzmény: Műhód (3459)
Műhód Creative Commons License 2008.06.17 0 0 3459
Mit jelent ez a szó: nejde ?
ramliszt Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3458
szuper, köszönöm az infókat!
softi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3457
Én még sose fizettem parkolásért Podlesokban. Igaz csak fenn volt hely a füves területen.
Előzmény: Műhód (3455)
Műhód Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3456

A Google-ban biztosan találsz menetrendet.

Iglóból van közvetlen buszjárat ami érinti Podlesokot, bár elég ritkán jár.

Így érdemes keresni:

Spišská Nová Ves - Hrabusice - Podlesok - Pila.

A Podlesok egy szó.

Előzmény: Tschoerloe (3451)
Műhód Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3455

Igen úgy tudom, hogy ennyiből Hrabusicén jó szállásokat lehet kapni.

Többen úgy találtak ilyet, hogy a Podlesoki fizető parkolóban dolgozó

furcsa fogazatú, elhanyagolt külsejű, kövér idős hölgy leszólította őket szállásügyben.

Nem tudom a nevét, de eddig mindig ott láttam, reggeltől kb. délután 4-ig.

Ha véletlenül Hrabusicén beteltek, Betlanovcén is sok a kiadó szoba,

apartman.

Podlesokban ilyet nem is érdemes keresni.

Előzmény: ramliszt (3452)
Műhód Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3454

Ha van kedvetek hozzá, egyik este valamelyik kocsmában megihatnánk együtt valamit...

Ez esetben küldj egy e-mailt.

Tudjuk, hol van az úttörőtábor.

Előzmény: Tschoerloe (3451)
Gabó99 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3453
A B kérdésre válaszolva 3 hete voltunk és 70 SK volt a parkolás Podlesokban.
Előzmény: ramliszt (3452)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!