Keresés

Részletes keresés

Ancsyka Creative Commons License 2005.05.16 0 0 3388
Peti! Légyszives tegyél fel tuti képeket Áprilkáról a fórumra is és ne csak a kiválasztottaknak külggy, ez diszkrimináció! :)
Ancsyka Creative Commons License 2005.05.15 0 0 3387

Jajjaj Jicsirigó, ha ez ilyen egyszerű lenne, de jó is lenne... Viszont szerintem meg többet nem akarom elszúrni magamnak az életemet, szal szerintem nem a lakástulajdon fog dominálni... :)

A táborba asszem benézek kb. egy hétre, vagy nemtom még, most valahogy nehéz ezen gondolkodnom, de a programot elolvastam és igencsak érdekel.

Eni! Hivj mégegyszer, ígérem, ráteszem a hangot, én már nem igen tudok hívni, mer aztán jön az irgum-burgum. :)

F.Ági Creative Commons License 2005.05.15 0 0 3386
Van Nándi. Mit tett?
nyugatinyúl Creative Commons License 2005.05.14 0 0 3385

Andraske, küldtem par erdeklödö sort emilen par napja (hete? Kicsit elveszett az idöerzekem, szoptatastol szoptatasig elek, egybefolynak nappalok es ejszakak:)

Enikém, aztan vigyazz arra az idegrendszerre, nem szeretnem, ha rank gyujtanad az olvasotabort!

süneni Creative Commons License 2005.05.14 0 0 3384
Kedves gyerekek! Én mindenáron próbálom tartani a május 30. időpontot, de ha nem jön össze, van esély rá hogy térdre borulva(nem félreérteni ám!) könnyek közt egy pár nap halasztást kérjek? Nagyon rosszul állok anyagilag és anyumnak a ....a ki van vele hogy folyton pénzt kunyerálok. Jövő héten meg rockfesztivál a szépasszonyban, ahol a baráti körömmel elpusztítjuk az idegrendszerünket. Majd jelentkezem, vigyázni magatokra.
Ziggy Stardust Creative Commons License 2005.05.12 0 0 3383

Ági!

Van neked olyan tanárod, hogy dr. Hajdú Zoltán?

Jön vki holnap, holnapután a Winyóba? Szombaton főzünk! Kis virág is láncos.

Előzmény: F.Ági (3382)
F.Ági Creative Commons License 2005.05.10 0 0 3382

Kata! Beszélek a szarvasokkal, hátha átjönnek Diszelre, de Öcsémre számíthatsz..!

kicsirigó Creative Commons License 2005.05.09 0 0 3381

Maci! Én sosem titkoltam elötted az érzéseimet...

Előzmény: irgalmatlan (3380)
irgalmatlan Creative Commons License 2005.05.09 0 0 3380

Ugye az augusztus 1. mar csak a hazautazas napja?

Kulonben nagy rohanasom lesz...

and4 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 3379

Hát mer 1 ember felírva az még nem lista!!!:)

Más. az a kettő vers célegyenesben van.

Még más! Megyek Csíksomlyóra aki tervezi hogy lesz, szóljon nekem mert szeretnék vele találkozni ott ott ott.

Előzmény: nyugatinyúl (3377)
mamut_ Creative Commons License 2005.05.06 0 0 3378
Hát igen.Van ám nekem ilyen oldalam is, csak erről az oldalamrol kevesen ismernek.De ennek is megvan a tudományos magyarázata.Sok ember nem meri felvállalni az érzéseit, érzelmeit, sokan nem merik kimondani azt amit éreznek a másik iránt.Ezzel igy vagyok én is sajnos.
Előzmény: nyugatinyúl (3377)
nyugatinyúl Creative Commons License 2005.05.06 0 0 3377

Kedves Maci fiam! Örülök, hogy új lelkizös oldaladrol is bemutatkozol a forumon. Szép volt, na, büszke vagyok rad. Annyit tennek hozza, hogy en is szoktam rad gondolni, pl mikor sört iszok, hogy melyik kezembe is szabad akkor most fognom az üveget:) Uff, Buffallo

Más. Olyan lista meg miért nincs a körlevélben, hogy kik azok, akik jogosan maradtak ki a hivatalos listárol, de igazából jönnének a táborba, csak szívfájdalmukra nem tudnak?!?!

mamut_ Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3376

Olvasd lassan és csendben.

Ebben a világban legalább öt ember van , aki úgy szeret, hogy
meghalna érted, és legalább 15 aki igazán szeret.

az egyetlen ok, hogy vki utál az az, hogy olyan
szeretne lenni mint te

mosolyod azoknak is örömöt szerez, akik nem szeretnek

minden este gondol rád valaki elalvás előtt
valakinek az egész világot jelented
valaki nem tudna miért élni, ha te nem lennél
különleges vagy és egyéniség vagy

vki akinek a létezését figyelmen kívül hagyod, szeret téged

a legnagyobb hülyeség is amit csinálsz jó vmire

ha úgy gondolod mindenki hátatfordít, jól nézz körül
elsősorban te
vagy az aki hátatforít

ha azt gondolod, nincs szerencséd azért mert nem kaptad meg
amit
akartál, akkor nem is kapod meg ha nem gondolod, akkor
valószínűleg
előbb, vagy utóbb megkapod

emlékezz a bókokra amiket kapsz és felejtsd el a rossz
megjegyzéseket

mindig mond meg az embereknek mit érzel irántuk, jobban
fogod érezni magad, ha tudni fogják

senki sem érdemli meg a könnyeid és az aki megérdemli, soha
nem fog megsiratni

ha van legjobb barátod, akkor legyen rá időd, hogy
elmondhasd neki,
mit jelent számodra

Küld el ezt az e-mailt azoknak, akik fontosak neked  és
annak akitől kaptad.

Ha megteszed, akkor lehet, hogy szebbé teszed a napját
és jobb irányba tereled elgondolásait.

Azt mondják egy percig tart, hogy észrevegyél vki
különlegeset,egy
órát,hogy komolyan vedd, egy napot, hogy megszeresd és egy
egész
élet kell ahhoz, hogy elfelejtsd.

Küld el ezt a gondolatot azoknak, akiket soha nem felejtesz el.
Ez csak egy rövid üzenet, de ennek köszönhetően tudni
fogják, hogy
soha nem felejted el őket.

Ha nem küldöd tovább, akkor az azt jelenti,  hogy
nagyon sietsz és elfelejtetted a barátaidat. Állj meg egy
pillanatra és
szánj rá egy
kis időt, hogy élj!

Akkor mire vársz? Küld el mindenkinek, aki fontos neked és tudd
biztosan, hogy ők sosem felejtenek el téged.

Soha ne hagyj el vkit akibe szerelmes vagy olyan miatt aki
tetszik, mert
aki tetszik majd elhagy vki olyanért,akibe szerelmes. Ma
este, éjfélkor,
az igazi szerelmed észreveszi, hogy szeret. 1 és 4 között
történik
valami.

Nem nagyon hiszek az ilyenekben de azért teszem be ide mert engem például elgondolkoztatott.

and4 Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3375
Én is csak azért szerepelek mert felírtam magam az utolsó pillanatban, amit elküldtem CibKatnak.
Előzmény: kicsirigó (3374)
kicsirigó Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3374

Jól van, azt már látom, hogy én nem szereplek a listán. Csak akkor minek dolgozom a tábor létrejöttén? Nem tudom... De nem hát, nem.

És szólok Ferinek is, hogy Ö se lelkesedjen...

Előzmény: irgalmatlan (3373)
irgalmatlan Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3373
Tudod, engem senki sem vesz komolyan... :-(
Előzmény: cibkat (3372)
cibkat Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3372

Oda se! Kisírhatod magad a vállamon!

irgalmatlan Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3371
Ezexerint nem szamitok felnottnek? Lelkileg biztosan nem... :-)
Előzmény: cibkat (3369)
cibkat Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3370
És a bütykölde programja idén megelőlegezett közkívánatra szerkezetépítéssel bővül....
cibkat Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3369

A RATKÓ JÓZSEF KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET

OLVASÓTÁBORI HÍVOGATÓJA

Hívogatónk azokat a középiskolás és főiskolás, egyetemista fiatalokat szólítja Erdélyből és Magyarországról, akik vállalják a 10 napos – az otthoni körülményektől eltérő – tábori élet „megpróbáltatásait”, a közösséget.

„HA MEGSZERETLEK, KOPOGTATÁS NÉLKÜL IS BEJÖHETSZ HOZZÁM”

című táborunk a 100 éve született József Attilának állít emléket.

Lehetőséget kínálunk a résztvevőknek a költő életműve és a korszak megismerésére, amelyben élt.

Közös munkánkat irodalomtörténészek, költők, művészek és a kiscsoportvezetők segítik.

Időpont: július 22-től–augusztus 1-ig.

Az otthonunk Magyarország egyik legszebb tájegységén, a Balaton-felvidéken, Tapolca-Diszelben lesz.

Táborunk szűkebb értelemben vett otthona a helyi Általános Iskola és Művelődési Ház, amelynek udvarán – szoborpark mellett – állítjuk fel magunkkal hozott sátrainkat. Akiket visszariaszt a sátorban lakás, beköltözhetnek a magukkal hozott derékaljukkal az iskolai osztályterembe.

A jelentkezőknek gumimatracról, polifon szivacsról és hálózsákról maguknak kell gondoskodniuk. A sátrak megszervezése a magyarországi fiatalok feladata, de gondolniuk kell erdélyi barátainkra is. 

10 napos együttélésünk gazdag programját kiscsoportos beszélgetések, „bütykölő” foglalkozások, színpadi próbák, gyertyafényes felolvasások alkotják, de lesz túrázás, közös nyársalás, falulátogatás is.

Megfontolt döntés után a magyarországi jelentkezőknek 15000 Ft (tizenötezer forint) részvételi díjat – hozzájárulást a közös költségekhez – kell fizetniük.

A kitöltött jelentkezési lapot május 30-ig kérjük leadni a Városi Művelődési Központ és Könyvtár kölcsönző pultjánál.

Ugyanitt történik a hozzájárulási díj befizetése is a jelentkezési lap leadásával egyidőben. (Lehet két részletben is fizetni, az első felét a jelentkezéskor, a második részt legkésőbb június 30- ig).

Erdélyi barátaink jelentkezését a könyvtár e-mailcímére várjuk: konyvtar@vk-hatvan.bibl.hu

Akik bővebb információkra kíváncsiak, keressék fel az interneten az „Olvasótábor fórum”-ot:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9075556

A jelentkezést követően mindenki részletes programot kap az általa megadott postacímre.   

Információ kérhető:     

Varga Zsuzsa könyvtárostól    37/542-110

Kocsis István táborvez.-től     30/469-9832

A korlátozott férőhely miatt a jelentkezési dátumot kérjük betartani!

Tapolca-Diszel

A község területén már a római korban is település állt. A faluban az Eger-patak felett XVIII. századi eredetű maradványok felhasználásával a XVIII. században épült. Mellette áll az Első Magyar Látványtár, melyet egy régi vízimalomból alakítottak ki. A kultúrház udvarán szabadtéri szoborpark látható. A temetőben szép nemesi síremlékek és második világháborús emlékmű található. A faluból turistaút vezet Csobánc várába.

FIGYELEM!

1.      A tábor vezetősége köszönettel fogadja, ha a tábor befejezéséig „Az én József Attila képem” címmel tetszőlegesen vállalt terjedelemben megírod véleményedet. Természetesen hamarabb is beadható a „mű”, melynek megírása nem feltétele tábori részvételednek

2.      A gyertyafényes felolvasó estek sikere érdekében minden jelentkezőt arra kérünk, jó előre válassza ki azt a 3–5 perces általa felolvasásra szánt művet, amelyet az érdeklődőknek majd a táborban felolvas. Lehet vers, regényrészlet, vagy novella. Természetesen saját műveket is szívesen fogadunk 3–5 percben. A téma kötetlen, de kötődhet az olvasótáborhoz is (pl. Mit várok a tábortól?).

A tábor magyarországi felnőtt résztvevői:

Antal Emese fizika szakos tanár,

Czibolya Katalin szociálpedagógus,

Fehér Ágnes, egyetemi hallgató,

Fehér Ákos főiskolai hallgató,

Kocsis István könyvtáros,

Mester Béla filozófiatörténész,

Nagy Eörsné könyvtáros („házigazda”),

Nagy Nándor szociológus és

Varga Zsuzsa könyvtáros.

Bakos András szerkezetépítő mérnök

.

cibkat Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3368
Veled kezdődik a lista khérlek. Küldöm a bizonyítékot.
antalmese Creative Commons License 2005.05.05 0 0 3367
Én nem kaptam kör-emilkét, hazament a levél az otthoni címemre és azt kívülről nem tudom elérni. Megírja nekem valaki, hogy szerepelek a listán avagy sem, megyek-e az idén táborba?
Előzmény: cibkat (3366)
cibkat Creative Commons License 2005.05.04 0 0 3366
Kaptatok ti is kör e-mailt? És láttátok hogy mennyien hiányoznak az idén jönnek listáról? Így tehát nem jön Vidra Szabó Feri (bár a programban szerepel), Juhász Fecó, András, de még Lévay sem. Klikkesedünk, klikkesedünk? Külön tábor, mi?
cibkat Creative Commons License 2005.05.04 0 0 3365

Most szólok: Aki egyszerre tengernyit ír ide bekezdések és sorkihagyások nélkül, annak bizonyára értékes gondolatait nem áll módomban elolvasni.

Én azt a táborhelyet akarom, amit Ági mondott! De szép is lesz, mikor majd benéz a sátorba egy szarvas, Ákos meg a begyakorolt módon megvéd.

A jövő évi tippelgetéseket illetően pedig úgy megmondom Tábor Sándornak és Kicicicának a megcsalási szándékotokat, hogy abban nem lesz köszsönet. Nem tréfálok! A szalonna csomagolópapírjára írott telefonszáma, amit búcsúzáskor nyomott a kezembe könnyes szemmel és Egyet kérek! Mindíg úgy gyere, mintha haza jönnél! felkiáltással, ott lóg a telefon melletti üzenőtáblámon. Bármikor bevethetem. (Bezzeg a télen, mikor kellett volna, az Istennek sem akart előkerülni.)

Ziggy Stardust Creative Commons License 2005.05.03 0 0 3364

Kukucs!

Puszi mindenkinek! Ha vki tudja, legyen szíves küldje el nekem Tari Botond vagy Örs telszámát vagy emilcímét. Nyugi, nem lesz semmi hardcore.

Ennyi. Péntek-szombat méj Winyó estek.

Ja! Felhívás a 18 év alatti táborlakók számára! Ha még1x meglátok vkit ezen korosztály tagjai közül valamelyik hatvani szórakozóhelyen 23.00 után, annak saját kezemmel látom el a baját. A múltkori áldozat megúszta azzal, hogy szerzett egy cigit nekem, de utoljára voltam ily vajszívű!

Csók.

and4 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 3363
Bánátban hatalmas szörnyű árvíz van. Még ha nem is segítünk legalább figyeljünk oda egy kicsit.
F.Ági Creative Commons License 2005.04.28 0 0 3362

jav:

mindenkinek puszi.

A kitartás még pluszban Katának szólt!

F.Ági Creative Commons License 2005.04.28 0 0 3361

És Ancsykának igaza van? Hol vannak a jövő az erdélyi helyszín tippei?? Pedig tök sok támpontot adtam..

Akkor most egy hetinek megfelelő hozzászólás után megint eltünök, mindenkinek puszi, Kata! Kitartás!

F.Ági Creative Commons License 2005.04.28 0 0 3360

Emese szuper vagy!

Akkor akit beszéltünk ugye az a rendező? Csellista jöhet láttatlanban is! lassan öszeáll a tábori szinfónikus zenekar..

Peti! A képek alapján eszméletlen a hasonlóság! Azt javaslom, hogy az anyósokat tartsátok meg, jól fognak még jönni a későbbi "gyermekmegőrzésnél"!

Zoli! a Sebőre mennék ha kész lesz a szakdogám tuti!

A tábori feltételek nekem jók. És még van egy beszervezendő emberem, sőt több is egyeztetünk majd telefonon ugye? Vagy mikor lesz megbeszélés?

F.Ági Creative Commons License 2005.04.28 0 0 3359
Úgy látom lekéstem a táborhelyjavaslatommal, melyet akkor 2 év múlva ajánlanék. A falu neve Óbánya, a Mecsek oldalában. Mikor meglátam a táborhelyet majdnem hátast dobtam. Pont olyan mint Zabola, csak kicsiben. Ez nem túlzás! Mindez azt jelenti, hogy a falu nem fél órára, hanem fél percre van, ebben a kocsma is értendő, hegyek körben ahogy kell, patak végig mindenhol, erdő kirándulni, focipálya füves, buckák nélkül, plusz toldásként két tó, egy fazekasház, szarvasok akik lejárnak a kertekbe.. hát nem baj majd legközelebb.. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!