Keresés

Részletes keresés

fannta Creative Commons License 2004.07.31 0 0 86

Hello ,

Koszonom az infot a filmekrol !

Igazabaol ebay-n neztem , ott volt egy Eumig C3m es egy Bauer 88F  ( hangfelvevovel , ilyen vallra akasztossal ) .

Kozben egy Bell & Howell gazdaja lettem , tipust sajnos nemtudok , , csak annyit hogy nem revolver objektives , vmi zommatic , vagy variozoom , nemtudom , ha megerkezik megnezem pontosan 8-)

Lattam egy 16mm Kodak Cine Special2-t is ebay-en , vann ott egy par erdekes dolog 8-)

Egyebkent filmet tenyleg ilyen horror szerezni ?

üdv. 8-)

Előzmény: Free Bird (85)
Free Bird Creative Commons License 2004.07.31 0 0 85

Itt találod az EUMIG összes kameráját:

http://members.nusurf.at/pandreas/eumig-museum/kameras.htm

Előzmény: Free Bird (84)
Free Bird Creative Commons License 2004.07.31 0 0 84

Az Eumic illetve Keystone kamerakrol "minoseg" es akkori sikeressegukrol mit lehet tudni ( mindketto revolver-objektives , dupla 8-as ) ?

Melyik típusokra gondolsz konkrétan?

Mert az Eumignak is több tucat gépe volt kapható a piacon.

A weben egyébként megtalálod az összeset, én már több száz egykor híres és közkedvelt kamera képét és adatát begyűjtöttem.

Előzmény: fannta (82)
Free Bird Creative Commons License 2004.07.31 0 0 83

Helyesen 2x8-as, vagy 2xS8-as filmről beszélünk, a dupla szó nem használatos az amatőrfilmes szaknyelvben.

A normál és a szupernyolcnál is létezett 1x8 és 2x8-as filmszalag. Az 1x8-asnál a 15 méteres filmszalagot kazettába helyezték, a 2x8-asok pedig 16mm széles nyersanyagok 7,5m hosszú filmszalagként ú.n. napfényorsón kerültek forgalomba.

Amikor lefutott a film a gépben újból be kellett fűzni és a másik felét is el kellett filmezni. A laborálás során a 16 mm széles filmet hívtuk (hívták) elő, száradás után egy kis készülékkel hosszában ketté kellett vágni, majd a megfelelő helyeken összeragasztani.

A 2x8-as technikának nagyon nagy előnye volt, hogy rengeteg trükköt meg lehetett vele valósítani: többszöri felvétel, úsztatás, képosztásos trükkök kompendiummal, stb. A kazetta erre nem volt alkalmas, mert amíg a 2x8-as gépben a filmet kocka pontossággal vissza lehetett tekerni akár a filmszalag legelejére is, a kazettában fogasdob híján csak pár másodpercnyi anyagot, már ha a kamera tudta egyáltalán ezt a szolgáltatást.

Előzmény: fannta (82)
fannta Creative Commons License 2004.07.26 0 0 82

Szervusztok .

Miert ilyen kevesen vannak itt ? 8-))) Kar lenne a 8mm-et elfelejteni . Emlekszem meg mikor kicsik voltunk kb 10-15 eve apu vetitett jo kis "nupagagyi"-t 8mm-en , huuuu de jo volt !!

Lenne egy ket-kerdesem , nagyon orulnek minden segitsegnek 8-)

A Super8 , dupla es szimpla kozott mi az alapveto kulonbseg ? Igen kezdo kerdes 8-)

Tovabba lenne egy picit specifikusabb kerdesem gyartokkal / tipussal kapcsolatban .

Az Eumic illetve Keystone kamerakrol "minoseg" es akkori sikeressegukrol mit lehet tudni ( mindketto revolver-objektives , dupla 8-as ) ?

elore is koszonom

shamandelon Creative Commons License 2004.07.23 0 0 81
Kösz a tippet kedves G! De mi az a szektor sebesség? A kamerán vagy a vetítőn állítod? Nekem egy SONY DCR- HC14E típusú kamerám van, de ilyen opciót nem találtam. Lehet, hogy ennél a típusnál ezt nem lehet manuálisan állítani? ....A helyzet az, hogy elég sok tekercset akarok digitalizálni.Tudom, hogy van aki foglalkozik filmszkenneléssel(130FT/méter), de nekem erre most nincs pénzem! Van egy elméletem, lehet,hogy baromság,de leírom talán valaki mond rá valami okosat: A vetítő sebességet egy kis buherálással felgyorsítom 25frame/sec-re (12és18 között lehet potival állítani),Így talán megszűnik a villogás. Majd a Premiere-rel visszalassítom a felvételi sebességre. Utána a szokásos: zene, felirat, stb..
Előzmény: guaaa29 (80)
guaaa29 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 80

Igen, pont tegnap csináltam.

Ált,ban manuális funkcióban lehet állítani a "szektor sebességet " is. 1/50- nél megáll a remegés. Jó lesz a felvétel, de persze nem olyan mint az eredeilg vetített kép. Az elelktromos rögzítés ugyanis butítja a film képét ( is). Vagyis  egy film kép átfogó képessége sokszorosa a egy elektomos képnek, de hát ezt már tulajdonképpen eddig is tuduk. Nos, sok sikert   G

Előzmény: shamandelon (79)
shamandelon Creative Commons License 2004.07.22 0 0 79
Valaki próbálta már a levetített a levetített S8-as filmet digitális kamerával rögzíteni? Ha igen, mit tapasztalt? Össze lehet hangolni a két eszköz vetítesi sebességét , úgy hogy ne lüktessen a kép?
Amtibácsi Creative Commons License 2004.06.05 0 0 78
Köszi a válaszokat. Arra gondoltam, hogy van valami kütyü, amit a vetítő és a videókamera közé tesz az ember. Ezek szerint egyszerűbb a megoldás, mint gondoltam.
ToMmMas Creative Commons License 2004.06.04 0 0 77
www.super8film.hu

>>vállalnak szkennelést..és akkor pl. gépen is tudod vágni. ..

tom

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.04 0 0 76
nagyon egyszer?: vetíted és felveszed a megfelel? médiára:) ne hidd, hogy ez rossz!!
Előzmény: Amtibácsi (75)
Amtibácsi Creative Commons License 2004.06.04 0 0 75
Sziasztok
Abszolut kezdőként kérdezem, hogy milyen módszerrel lehet 8 mm-es filmet átjátszani videókazettára vagy CD-re, esetleg DVD-re
?
guaaa29 Creative Commons License 2004.05.29 0 0 74
Sziasztok!
Régen nem írtam ide, de úgy látom, hogy más sem...
Keresek super8-as kamrát amin lehet kockázni és manuális fényerő bellítás is van. Ez azért fontos, mert a még működő és úgy ahogy használható kamerákon a fénymérő az emult évtizedek alatt elállítódik. Ezt már számtalanszor megtapasztaltam, ezért van is itthon vagy öt darab kamerám. Most egyébként olyan filmet szertnék forgatni ahol sok- sok gyorsított árnyékvándorlás van. A felvételeket Pesten készíteném a város egy-egy szép pontján.
Tehát ismétlem: kamerát keresek. ha van ötlet írjátok meg hogy hol kutakodhatnék. A Soós-t ismerem töviről hegyire. Sajnos nincsen mód arra hogy próbafelvételt csináljak az ottani kamerák valamelyikével, mert max 24 órára teszik félre a kamerát. Huszonnégy óra alatt előhivatni..., nem ahhoz nincs kedvem. Menne ugyan valószinűleg de csak fekete-fehérre. Még egyszer köszi g
Free Bird Creative Commons License 2003.07.05 0 0 73
Épp ma küldött egy srác köremilt a topictagoknak felkínálva 25 tekercs S8-as Kodak filmet kedvező áron. A filmek még 1 évig szavatosak. Ha érdekel, elküldöm a mélcímét.
Előzmény: Dave_ (-)
majsz Creative Commons License 2003.07.04 0 0 72
Sziasztok!
Van 25 tekercs eladó kodak S8-as filmem még kb. egy év szavatossággal. Szerintem meg tudunk egyezni, ha felhívtok a 0670 2525 038-as mobilon...
zsirvakond Creative Commons License 2003.06.11 0 0 71
koszi!!
zsirvakond Creative Commons License 2003.06.02 0 0 69
"Nagy Ákosnál - akinek a telefonszámát megint elfelejtettem előkeresni..."

hat, azert koszi :)

"(Engedj meg egy kis korrekciót a formátummal kapcsolatban: a 2x8-as a normál8, az 1x8-as a szuper8 - bár ha a kamera állapota a szuper akkor nem szóltam... :-))"

a kamerara ez van irva: "ABPOPA cynep 2x8", aszittem a filmre gondoltak ;) azon viszont ds8 van, ami mi is?

suomy Creative Commons License 2003.06.02 0 0 68
Nagy Ákosnál - akinek a telefonszámát megint elfelejtettem előkeresni...

(Engedj meg egy kis korrekciót a formátummal kapcsolatban: a 2x8-as a normál8, az 1x8-as a szuper8 - bár ha a kamera állapota a szuper akkor nem szóltam... :-))

Előzmény: zsirvakond (67)
zsirvakond Creative Commons License 2003.06.01 0 0 67
sziasztok! most probalkoztam eloszor egy szuper2x8as kameraval, amit a papamektol kaptam. a film egy fomapan r, nem tudja valaki merre tudnam elohivatni? van hozza recept, meg ilyen tankok is itthon, de inkabb nem vagnek bele, eddig meg csak fotot nagyitottam, ez meg valami bonyolultabbnak tunik :)
tudnatok segiteni merre probalkozzak? koszi szepen: s
suomy Creative Commons License 2003.05.30 0 0 66
Nos ezekről lecsúsztam, de kamerát amúgyis csak úgy szeretek venni, ha kézbevehetem, mielőtt még igazán elszánnám magam...

Azért köszi!

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 65
Tessék,itt van egy:-).

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2931882223&category=4691

200 dolcsi a kikiáltási ára,de még van 6 nap...

Előzmény: suomy (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 64
Hali!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2931201878&category=628

Van még rá 6 napod.Egyelőre nem nagyon ölik egymást a népek érte:-)

Előzmény: suomy (35)
Free Bird Creative Commons License 2003.05.27 0 0 63
A szemmel látható színhatásokat sem a hagyományos foto- és filmnyersanyagok, sem a digitális technika nem képesek visszaadni. Jó példa erre azok a plakátok, amelyeket fluoreszkáló festékkel készítenek. Ha az ember ránéz ezekre a sárgákra, zöldekre, kékekre, pirosakra úgy érzi, hogy kiégeti a szemét. Ha lefotózod, filmezed, vagy videózod csak egy sima sárga, zöld, stb. lesz belőlük.

Nem egyes filmméreteknek alkonyult le, hanem a keskenyfilmes technikának. A nyersanyag mindegyiknél azonos - fordítós - volt, annyi különbséggel, hogy a 16 mm-es és a 60-as évek végén a forgalomból eltűnt 9,5 mm-es filmeknél alkalmazták a negatív-pozitív eljárást is. Ez tette lehetővé nagy mozifilmek keskenyfilmes forgalmazását. Később megoldották a 8-as méretnél is, csakhogy a képminőség itt már erősen leromlott.
A 30-35 évvel ezelőtt forgatott Kodachrome filmjeimnek ma is olyan brilliáns színei vannak, amilyeneket a videóim sosem voltak képesek produkálni. Ezért aztán én is nagyon sajnálom, hogy kimúlt a keskenyfilmezés.

Előzmény: kaviat (60)
kaviat Creative Commons License 2003.05.25 0 0 62
köszi szépen, meg fogom nézni a topicot.

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Vincent (61)
Vincent Creative Commons License 2003.05.25 0 0 61
Szervusz, természetesen az sem halt ki, van egy 16mm-es filmezés topik, ott volt szó minden féléről, többek között árakról is.

Üdv,
Vincent

Előzmény: kaviat (60)
kaviat Creative Commons License 2003.05.25 0 0 60
igen, maga a tv technológia alkalmatlan a teljes színskála megjelenitésére. ha jól emléxem, max a látható szinek háromnyegyede ha átjön.. pl igazi bordó szineket még nem láttam.. amúgy nekem az rémlik, hogy az orwo-n minden kék lila volt

én nagyon sajnálom, hogy befuccsolt ez a technika..

a 16 milis rendszer is kihalt már? ezt még azért használják nem? vajon mennyibe kerülne ha ezt használnánk? nyersanyag, előhivás plusz a technikák?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Free Bird (59)
Free Bird Creative Commons License 2003.05.25 0 0 59
Én sem itt születtem, akár a barátaim, mind Budapesten, csak úgy gondaltuk 20-30-40 évvel ezelőtt, hogy itt fogunk élni. Ha valaki dolgozni akar itt is lehet, ha nem akar, akkor a fővárosban sem talál munkát. :)

Az Orwo az valóban egy csoda volt. Szemcsés, életlen, nem sorolom kiváló tulajdonságait.
Sose felejtem, egyszer még a Budai Foto és Filmklubban valaki levetítette színes jugoszláviai útifilmjét. Az első tekercs 13 dines ORWO volt, a második egy 15 DIN-es Agfa, a harmadik pedig 15 DIN-es Kochrome. Az Orwo és az Agfa között akkora volt a különbség, mint utána az Agfa és a Kodachrome között. Az Orwon a tenger egyszínű sötét tintakék volt, az Agfán 30 árnyalat a halványzöldtől a türkizkéken át a mélykékig, a Kodak színei leírhatatlanok voltak. Színorgia, az Orwo-hoz képest.

Sajnos a videó sem adja vissza a Kodak színspektrumát!

Előzmény: kaviat (58)
kaviat Creative Commons License 2003.05.24 0 0 58
ez a balaton nagyon jól hangzik, nekem is minden vágyam, hogy egyszer fogjam a cókmókomat és feleségestűl köjköstűl leköltözzek.. csak ugye a munka..

én hangot nem használtam, sima s8-as néma filmmel mókáztam csak. annó nekem az agfa volt a kedvencem, az orwo az valami nagyon érdekes szineket tudott produkálni

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Free Bird (57)
Free Bird Creative Commons License 2003.05.24 0 0 57
A keskenyfilmek hangosításának elég nagy irodalma volt, először tonkopplert használtunk, az nem ért semmit. Aztán a 70-es évek közepétől rátértünk a hangcsíkozásra. Egy Eumig Mark Dual8-as gépem van, ezzel az N8-as és az S8-as hangcsíkos filmek is utóhangosíthatók. Vagyis a megvágott, kész filmet elküldtük Pestre a Molnár utcába egy maszekhoz, akinek volt egy hangcsíkozó gépe. A zenét ritmusra vágtam. Vagyis játszottam a lemezt és stopperrel kimértem tíz ütemnek a hosszát. A film 18 kép/sec sebességű volt, ebből könnyen ki lehetett számolni, hogy hány kocka jut egy ütemre. A filmet a vágóasztal szögeslécén hajszál pontosan olyan hosszú darabokra szabtam, ami 1, 2, vagy több ütemnyi hosszúságot adott. Az így összeragasztott és hangcsíkozás után utóhangosított film nagyon élvezetes volt, mert a jelenetváltások pontosan követték a zene ütemét.

Persze legalább egy órát elszórakoztam azzal, hogy pontosan oda kerüljenek a dobok, ahol a képek váltanak. Az Eumig nagy előnye, hogy vetítés közben tudsz felvenni a filmre. Csináltunk olyan filmeket is, amelyeket profi hangeffektusokkal raktuk tele, jó játék volt, most a videóval csinálom ugyanezt.

Nem, a fotózás. filmezés, videózás csak a hobbim, nem ebből élek. 64-ben, érettségi után filmoperatőr akartam lenni, ma már tudom, hogy szerencsém volt, hogy nem sikerült. Az amatőrfilmes maga csinál mindent, ő a forgatókönyv írója, a rendező, a világosító, az operatőr, gyakran színész is, de ő a laboráns (mi a színes mozikat is magunk hívtuk, persze a Kodachrome kivételével), sőt a mozigépész is. Egy profi operatőr munkája nagyon prózai, 3 hónapig segédoperatőrködtem az MTV-ben, akkor jöttem rá, hogy illúziókat kergettem.

Egyébként utazási és ingatlanközvetítő irodám van a Balatonon. Itt is élek 69 óta.

Előzmény: guaaa29 (56)
guaaa29 Creative Commons License 2003.05.24 0 0 56
Nagyon igaz amit írtál a tömörítésről, én is hasonlóan csinálom, mivel nekem is van videókamerám.
A kérdésem még az előzőekhez: Hogyan hangosítottad meg annó flmeidet? "Presszer Elektromantik c. lemezének egyik számára vágtam meg." - mint írod is. Én is csinálatam hosonlót, egy bizonyos Dire Straits- zenekar egyik dalára.
Utószinkron? Nehéz ügy..., tudom bár próblákoztam vele többször. Neked van e ezzel kapcs. ban tapasztalatod.
Utolsó kérdésem: Ma is valamiképpen a filmzésből,vagy ehhez közeli tevékenységből élsz?
Előzmény: Free Bird (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!