Ok, jogos, köszi. :) De azért abban csak tudsz/tudtok segíteni hogy milyen kávézókat/éttermeket érdemes megnézni? Mint BP-i lakos kb tudom hogy mi az amit inkább turistáknak ajánlanak (mert jó pénz van belőle) és mi az ahova Én mint HELYI szivesen megyek mert mérsékeltek az árak de hangulatos stb. Mivel magam is szállodában dolgozom, tudom, hogy ha a recepción kérdezem hova menjek enni biztos vmi drága és fancy helyre küldenek. Ezt szeretném elkerülni.
Plusz amit még most olvastam döbbenten, igaz, hogy a Santa Maria delle Grazie templomba hetekkel hamarabb kell jegyet foglalni, hogy az ember bejusson? Nincs erre valami mód, hogy mégis láthassuk a freskót élőben? Elég szívás hogy csak most akadtam erre az infóra.. :(
Egyksi segítséget kérnék, ha lehet :) Okt. 12-én utazok Milánóba a barátommal, és az érdekelne hogy milyen olyan helyet érdemes feljeresni, ami nem túl turistás? Vagy legalábbis a szokványos oldalakon nem írnak róla? Szép városrész, esetleg romantikus helyek? Érdekes kis helyiek által látogatott kávézók? Olcsó de jó éttermek, stb? :) Nagyon hálás lennék a segítségért! Illetve még azt kérdezném, hogy 4 éjszakára megyünk, hogy érdemes ott"BKV bérletet" venni? A Centrale station környékén fogunk lakni, én arra gondoltam, hogy egy 2 napos jeggyel a messzebbi helyeket meg tudjuk nézni, a maradék 2 napban meg a közeli helyeket gyalog be tudjuk barangolni. Ez működhet? De még az is érdekelne, hogy van-e olyan hely a város környékén ahova érdemes elmenni, és ha igen, akkor oda hogy lehet eljutni? :) És egy utolsó, Bergamo-ról írták többen hogy 16 EUR oda vissza a transzfer, mi Malpensára érkezünk, onnan is van valami ami behoz a városba? Nagyon szépen köszönöm, ha valaki segít nekem ezekben! Szép estét mindenkinek! :) Eszter
Üdv ! A Navigli csatornákhoz a Dómtól a 2, 3 és 14-es villamosal lehet legegyszerűbben eljutni. Ezek érintik a Dóm teret és a Via Torinón mennek végig.. A Centrale-ról pedig a 2-es zöld metró közv visz a Porta Genova-ra. Egy jól használható belvárosi tömegközlekedést is tartalmazó térkép található itt. Nekem ezt a térképet adták a 2 napos bérlet mellé az Atm ponton, ahol vásároltam a jegyet. Ajánlom is megvásárolni ezt, 48 óráig érvényes mindenre Milánóban és csak 8,25€-ba kerül.
Sajnos az olasz kosárlabda liga egy kicsit keresztül húzta a számításainkat az október 5.-e és 8.-a közötti hétvégén. Ez persze egyéni szociális probléma, nem is ezért írtam, a lényeg: 2012 október 6.-án szombatra van 2 már megrendelt vonat jegyünk, Milánóból (Porta Garibaldi) Rómába (Tiberio). Ezek a jegyek Európa jelenlegi leggyorsabb és legmondernebb szerelvényeire, az olasz szuper-expresszre, az Italo-ra szólnak ( http://www.seat61.com/italo.htm#.UGbdlq79WWG ) a járat 12.18-kor indul Milánóból és 3 megállót érintve kevesebb mint 3 és fél óra alatt ( nem egyszer 300 km/óra felett suhanva) 15.48-kor Rómában van. A jegyek névre szólóak, és a nevek mellett elég egy alfanumerikus kód az utazáshoz ( http://www.italotreno.it/IT/Pagine/default.aspx ) mi még akciósan, promóciós időszak alatt vettük a jegyet fejenként 35 euróért, ma már 45 és 55 euró alatt nincs jegy ugyanerre hétvégére Milánóból Rómába. A legnagyobb fájdalmamra, nekünk erről most le kell mondanunk, sajnos vissza nem tudjuk váltani, a járatot nem tudjuk megváltoztatni, viszont erre a járatra szóló jegyeinken a nevet, rendes eljárásban, díj nélkül meg lehet változtatni.
Az ajánlat: a 2 jegyért 60 eurót kérünk, ezért az Italo oldalán elvégzem a névmódosítást, és elküldöm a megadott címre a jegyként szolgáló pdf file-t amiben az utazáshoz szükséges adatok (nevek, járatszám, kocsi és ülésszám) valamint az az kód szerepel ami kell az utazáshoz. Utána semmi egyéb dolga nincs az ember, csak felszáll a vonatra ezzel
Fontos, ha valakit komolyan érdekel, és névvel és elérhetőséggel jelentkezik itt, annak ráér az utazása után fizetni, jelezve ezzel is a részünkről a megelőlegezett bizalmat, és azt hogy nem átverés ez az egész.
Köszönöm már nem kell. Azóta Szevával tisztáztuk, hogy az io viaggio csak naptári napokra érvényes. Bár neki is állították az olaszok, hogy 72 óráig…
Tegnap reggel érkeztem meg. Ezúttal csak Milánóban jártunk. Voltunk a San Siro stadionban is. Meglehetősen borsos a belépőjegy (13€). A Lotto téri metrótól a 49-es busszal lehet megközelíteni. Gyalog eléggé messze van a metróhoz. A 16 –os villamos végállomásától pedig a 16 –os shuttle busz visz a bejárathoz. A 14 –es kapunál lehet bemenni a stadion látogatásra. Ez a kapu stadion déli oldalán van.
Üdv ! Megkérdezném tőled is, hogy vajon mi van rá írva arra a kombi napijegyre érvényességnek? Mi is jártunk a Dóm –téri Autogrill-ben. Hát nem tudom, egy húsos kaja körettel , savanyúsággal 13€ volt…A panzió melletti török pizzásnál 5€-ért degeszre ettük magunkat..:)
Üdv ! Milánóban jártam én is az elmúlt napokban egy baráti társasággal. Szállásunk az Alba hotelben volt. Ebben a Lambrate pu-hoz 700m-re levő kis panzióban. Forgalmas főutcán van a 2. emeleten, szemben egy Carrefour szupermarket van, olcsó árakkal. A közelben olcsó pizzériák, török kebabosok találhatók. Egy nagy tonhalas pizzát 5€, kebabot 4€-ért ettünk. A panzió előtt van a megállója a 81-es busznak, ami az fs Centrale-ra visz. Olcsó volt, jó volt. Mondjuk semmi luxus, de tisztaság volt. A 4 ágyas tágas szobában volt mosdó és zuhanyzó is.
Kedden délelőtt a Via Marcello-n nagy bazár és gyümölcspiac volt. Pl banán ,barack- nak 50c volt kilója, akcióban. Ez a Centrale és a Lima tér közt van a 81 –es vonalán. A városban 48 órás bérlettel utaztunk. Bizony a Garibaldin vagy fél órát kellett várni az ATM ponton mire kiadták ezt a fajta jegyet, ami 8,25€-ba került. A metróból legtöbbször csak a jeggyel lehet kijutni. De mi belefutottunk ellenőrökbe akkor is amikor a 81-esről szálltunk le a Centrále-nál.
Na újra itthon, megjártuk Milánót. Manipura, megkövetlek, teljes mértékig igazad volt a Hotel Bristollal kapcsolatban. A Mi fürdőszobánk a folyosó végén volt, a vakolat épphogy a fejünkre nem potyogott, a szekrénybe be se mertem nézni, az ágy pedig annyira kényelmetlen volt, hogy az már alvásra egyáltalán nem alkalmas. És ez még nem is zavart volna annyira, végtére is olcsó szállásról beszélünk, de az egész este tartó iszonyatos zaj, ami ment ebben az épületben, az végleg betette a kiskaput. Pedig sátoroztam én már Hegyalján is, nem vagyok finnyás. Ja amúgy a Sesto Rondo-ig van napijegy 5,75 EUR-ért, csak mint utólag kiderült nem 24 órás, hanem csak nap végéig érvényes. Úgyhogy a milánói "BKV" is a minél több bőr lehúzására megy... Szerencsére a 3. napra már Bergamoban foglaltam szállást, ami nagyon kultúrált, kellemes hely volt, a fórumokon is mindenki dícsérte. Persze a jó öreg Murphy itt is közbeszólt, a szállásadók ígérték, hogy kijönnek elénk a vonathoz. Esőben majd egy órát vártunk rájuk, és hiába mondtuk, hogy már inkább gyalogolnánk, nem nagyon jutottunk dűlőre velük. XD
Rebkaa, köszi az Autogrill-es tippet, kipróbáltuk, finom is volt meg olcsó is. Ketten kajáltunk a párommal 15 EUR-ért, de degeszre. Még az ablaknál is kaptunk helyet, szóval én egész ebéd alatt a Dómot lestem. :)
Nézegetem a topikot, sok érdekes dolgot olvastam rajta.
Egy rövid kis utazásra van lehetőségünk Milanóba és közte lesz egy egész vasárnap is. Mivel lehet az időt eltölteni vasárnap? Ugye nem kihalt a város?:) Ha jól olvastam a vásárlásra kevés lehetőség van. Tudtok esetleg olyan "plázákat", amik nyitva vannak vasárnap is? Elsősorban próbálom úgy tervezni, hogy vasárnapra maradjon a városnézés, de ki tudja.
Lenne még egy kérdésem, látom Milánóból reptéri transzfert is vállaltok, egy 7 személyes járművel, ez a jármű másfajta transzferekre is igénybe vehető megállapodás alapján? Nem kell semmi rosszra gondolni, elmondom miről van szó: a Mediolanum Forumból szeretnénk eljutni a San Siroba, és erre meglehetősen korlátozott időnk van (úgy 40-45 perc maximum). Tömegközlekedéssel ez lehetetlen (a különböző útvonaltervezők és gps-szek alapján amúgy 20-30 perc lehet az út autóval) lehet hogy lesz 1-2 autónk, vagy taxikat próbálunk fogni, de ez még elég bizonytalan, és lehet hogy október 7.én este 8 óra felé, nagyon jól jönne 6-7 embernek valamilyen jármű ami átvinne minket a focira.
Mit jelent nálatok az hogy korlátozott számban? Megértem, üzleti érdekből nyilván nem mondhatsz konkrét számot, akkor inkább úgy kérdezem, hogy ha a jövő hét folyamán 4-7 jegyigénylés érkezik hozzátok egyben, azt elvileg tudjátok teljesíteni? Őszinte leszek, alapvetően nem sajnálnék 80-90 eurót egy derbi jegyért (még akkor sem ha az a jegy amúgy 25 eurós hely...), főleg úgy hogy tapasztalatból tudom, hogy Ti megbízhatóak vagytok, több külföldi online jegyirodával szemben, de egyrészt elég jól képben vagyok a jelenlegi helyzettel is, látom hogy a külföldi oldalakon is, a korábbi évektől eltérően napról napra csökken a jegyek ára, látom és tudom hogy az utóbbi 25 év negatív rekordját döntötte meg a Milan a bérletealdásokat tekintve, tudom és látom milyen döbbenetesen kevesen voltak a Milan eddigi őszi mérkőzésein, és azt is látom hogy a klub is reagált már erre úgy, hogy egy héttel előre hozva a derbi jegyek szabad értékesítését, és már hétfőtől elkezdi azt teljes körben árusítani (eddig csak a bérletesek és cuore rossonerosok vehettek). Szóval most még soknak érzem azért a 25 eurós helyért a 26 500 forintot. De mivel biztosan Milánóban leszünk azon a hétvégén (nemcsak a derbi miatt) semmiképpen sem szeretnénk lemaradni róla. Félig meddig (sportsajtó)sajtóvonalon is mozgunk, messze nem biztos, de reális esélyünk van néhány (maximum 2-3) akkreditációra is a meccsre, ez a vonal csak valamikor jövő héten tisztázódhat le, ezért a bizonytalanság a létszámban, szóval ha jövő héten már látjuk a lehetőségeinket, és nem akarunk kockáztatni, akkor a fentebb említett létszámban lehet még valamennyi esélyünk a jegyvételre ilyen áron? Tudom hogy Ti bérletekkel dolgoztok, de azokon felül, a kiemelt mérkőzéseken, nem tudtok jegyeket szerezni?
Elkészült új honlapunk és szeretnénk egy akciót hirdetni a Milan – Inter meccsre.
Aki most online a honlapunkon keresztül rendeli meg a jegyet, annak az eredeti 35.000 HUF ár helyett most csak 26.500 HUF az ár, ráadásul ingyenes kiszállítással milánói szállodába.
A megrendelésnél a díjmentes felvételt kell beállítani, a megjegyzés rovatba pedig beírni a szálloda adatait.
Tudom nem épp stilusos, de van közvetlenül a Dóm mellett egy Autogrill, fenn a 3. emeleten. Az olaszos tésztákat, gnochi-t, húsokat frissen sütik, van salátabár és sütis pult, nem túl őrült áron kis üveg fehér, vörös bor.
Sajnos mindennel együtt itt sem lehet kijönni 10 euróból. Egy tészta 5-6, húsétel 8-tól, salátabár 2,8-4,5 euro.
Nem mindenhonnan, de a végéből abszolút kilátás van a Dómra, úgyhogy mi mindig itt ebédelünk. A többi étterem nem a mi pénztárcánknak való.