Attol jottem rendbe, hogy leultem a kiscicokkal jatszani:) Vagyis a pihenestol. Nem ettem, csak kesobb, de akkor mar rendben voltam. Es akkoris csak egy kiflit.
Szoval ribizlit fogok enni meg szoges almat es keritest:))) Es mertekkel sot:)
Lanyok, lanyok, tali ugyben mi a dontes? Legyen? Ne legyen? Mikor legyen? Hol legyen?
Nyuszika: a sohiany is ilyemivel jar? Nem is tudtam. De sobol nekem tobb jut, mint masnak. Eleg sosan szoktam enni az eteleket, es raadasul Apa altal keszitett levest ettem, ami igazan so-banya volt:))
Sajna nem bírtam végig, Keszthelyen (kb 120. km) feladtam. Nem is voltam megfelelően eddzett és főleg kiment a térdem :( De azért nem bántam meg :) A részletek tényleg a bicajos topikban vannak :) (+ Némó előző hozzászólása ugyanarról)
Evés nélkül én nem mernék nekivágni a bringázásnak, kb egy óra alatt felélem a könnyen mozgósítható tartalékaimat, még egy óra múlva leborulok a bringáról :)
A csoki energiát adott neked az alváshoz, de talán a bringázáshoz kevésbé :)
Kirké is értelmeset mond - most az a kérdés, hogy mitől múlt el a szédülésed? Ettél, rögtön elmúlt, bármit csináltál, hosszú idő alatt múlt el, vagy pihenéstől...
De ettől függetlenül senkinek nem ajánlom, hogy evés nélkül vágjon neki - ilyenkor legalább egy kis aranytartalék legyen fölszerelve a bringára :)
Tudod én meg szomjas nem szoktam lenni, bringázás közben sem, de ettől függetlenül kiszáradhatok, tehát iszom (ha eszembe jut :), akkor is, ha még nem érzem, hogy kéne.
Az is lehet, hogy sóhiány. Az okozhat ilyen tüneteket. Pl. nyáron az izzedás és a fokozott folyadékfelvétel következtében úgymond felhígul a véred, a ső kimegy belőled. Ilyenkor ajánlott az italodba, akár a vízbe is egy kis mokkáskanál sót tenni. Nem ront sokat az ízén és rendbe hoz.
Milyen volt tegnap? Birtad vegig? Olvassam el a bicajos topikban?:)))))
Szova elotte es kozben semmi es ez tenyleg! Soha nem volt bajom a bicajozassal, egyszeruen imadom (megha nem is vagyok olyan profi, mint Ti). Szoval nem ertem en ezt.
Ugye tegnap gyereknap volt es ilyenkor a gyerek csokit kapnak:)) Na en ebbol ettem bicajozas elott es aludtam. Ebredes utan kicsit neteztem es irany a bicaj. Tul faradt nem voltam, ehes nem voltam. Szomjas tudok lenni nagyon, ezert vittem vizet. Maskor teat szoktam, de most lusta voltam elkesziteni:)
Kozben laza tempoban hajtottam, neha ittam. Nem eszleltem, hogy faraszto lenne, vagy megerolteto.
Leszalltam, attoltam az uton a bicajt es a kapuban szedultem meg eloszor. Aztan pedig ahogy hatravittem a helyere.
Megjegyzem, hogy tavaly nyaron baratnommel hajnalonkent mentunk bicajozni, rogton ebredes utan, no kaja es no ital. A tempo hasonlo volt, a terep nehezebb es soha nem volt semmi bajom.
Holnap viszont mar otkor kelek es megint irany Isaszeg:))))
Lemértem mennyi is a nulla :)
Sajna több, mint szombaton reggel. Általában nem szeretek mérlegre állni (olyan kiábrándító szokott lenni :), ezért ritkán is teszek ilyet, hetente, kéthetente, volt, hogy egy hónapig is bírtam. Viszont kiváncsi voltam a sokak által dícsérgetett, ámde nem mért fogyásomra, ezért szombaton méreckedtem egyet. És tényleg! Az előző (ki tudja mikori)-hoz képest volt csökkenés :))
Aztán ma reggel is méreckedtem, most több, de ez nem tudja elvenni a jókedvemet :). Tegnap óriásit bicikliztem, közben mindenféle fogyókúrakor hanyagolandó ételt-italt vettem magamhoz - ez most kb másfél kiló plussz, remélem inkább vizből :) Meg izomláz :)
Volt szó róla, hogy milyen terveink vannak a következő néhány hétre-hónapra.
Én megpróbálom szép lassan átalakítani úgy az étkezéseimet, hogy olyan heti fél kilós fogyásom legyen - ez a cél, de nem fogom bánni, ha több sikerül :) Csak nem leszek elkeseredett, ha "csak" ennyi és nem több. Amennyit nekem fogyni kell, az túl sok ahhoz, hogy "most jön a nyár, gyorsan leadom", ha évekig tartott fölszedni, akkor nem fog néhány hét alatt eltűnni.
(Viszont a jövő héten otthon leszek - hát nagyon remélem, hogy sikerül nem hízni ezalatt...)
Hmmm, most tudok okosakat mondani (mellesleg mindig :), de eddig nem sikerült ez betartani - szóval nálam talán az az elhatározás hiányzik, amit Kirké emleget. De talán most!
Yv!
Ettél is bringázás közben? És előtte?
Ilyen szédülős tünetet a kevés evés is okozhat, de ahhoz talán nem mentél olyan sokat. Viszont ha előtte elég sokáig nem ettél (vagy fogyózol :), az már elég lehet.
(Ez itt inkább szénhidrátdús kajára vonatkozik.)
Azt hiszem itt én vállaltam be a legtöbb leadandó kilót. Valóban szeretném elérni a kitűzött célt és remélem hogy rajtam nem fog múlni ha nem sikerült maradéktalanul teljesíteni.
Már nem vagyok a rohamtempó híve ezért a következő "menetrendet" szeretném követni:
Most vagyok 0-án. Egyébként szégyenlem leírni mennyi vagyok, de lehet, hogy majd a nagy összesítésnél ""büszkén"" fogok visszemlékezni.
1 hét: 2 kg
2 hét: 1 kg
3 hét: 0 kg
4 hét: 1.5 kg
5 hét: 1.5 kg
6 hét: 0 kg
7 hét: 1.5 kg
8 hét: 1.5 kg
Ez 2 hónap alatt 9 kg, heti átlagban 1.1 kg körül.
Ez elég feszes, de mivel soknak kell lemennie az elején még zuhanhatnek ez ütemben.
Fő módszerem a kalóriászámlálás, napi 1000 kcal. a cukrot, zsírt, alkoholt (kivéve egy kis pohár vörösbor) száműzöm, egyedül egy kis olivaolja megengedett főzéskor.
Jók a fogyókúráés receptek. Az ananász rendkívüli zsírégető, mindenkinek javaslom. Csak egy kicsit drága....
Mára ennyit mert dolgoznom kell.
Az összes többi versenytársamnak sok sikert kívánok!
Apropó: nem gondoltatok arra, hogy valamilyen díjat fel kéne ajánlani a győzteseknek? Ne nagy dologra gondoljatok. Összeadnánk valamennyit, minimálisat és valami frappáns dolgot kihoznánk berlőle. Nos?
Lappa: vashiany tuti.. ez amolyan allando kiseroje az eletemnek, altalaban az optimalis mennyiseg also hatara korul mozog, neha meg is haladja egy ket tizeddel:) Es bicajon mi a hirtelen mozdulat? Lassan mentem, mert regen nem ultem bicajon, folyadek utanpotlas megvolt.
A vashianynak egyeb tunetei is jol jelentkeznek pl. faradekonysag:)))))) Hetvegen ejszakankent 12 orat aludtam, aztan szepen ebed utan is ledoltem:)))
Kirke: jajj koszi az otletet, de brr:)) hol szerzek nem rozsdamentes szoget?
Nyuszibogar: hat igen a ribizli finomabb.. Es inkabb meghalok, de zold szinu trutyit nem tomnek belem:))))
De nem kéne inkább egy vérképet csináltatni? A szédülést sokminden okozhatja, tudomásom szerint a vashiány nem adja ennyire direktben. Lehet, hogy a bringázás során kicsit leszalad a vérnyomásod. Próbáld kerülni a hirtelen mozdulatokat.
Tudnatok nehany vasban gazdag zoldseget-gyumolcsot ajanlani? A szokasos vasgyogyszerem hianycikk, mast nem akarok szedni, de mostanaban iszonyat szedelgek.
Tegnap hazaertem 20 km bicajbol, alig birtam menni, a bicajhoz tamaszkodtam szinte. Pedig folyadek utanpotlas megvolt es nem is tekertem tul magam.
Venni fogok vas pezsitablettat es megprobalok viz helyett azt vinni magammal az utra, de az izetol atalaban hanyingerem van.
Szerintetek is a vashiany az oka a szedulesnek vagy valami mas? Mit tegyek, ha ne szedelegve essek le a bicajrol? Kozben semmi bajom, de mikozben szepen hatratolom a helyere meghalok...
Találtam még valami izgalmasat, gyorsan közlöm, hiszen most van a szezonja:
Tavaszi eperkúra
Joghurttal kétszer hatásosabb!
Ízletes fogyókúra? Erre májusban a legideálisabb a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme néhány ízletes étel receptje valamennyi 355 kcal alatt van.
Naponta 50 dkg eper és 2 pohár joghurt egészséges és karcsúsít is. Az eper az egyik legjobb C-vitamin-raktár (65 mg/10 dkg). Ez azt jelenti, hogy fél kiló eperben annyi C-vitamin van, amennyit a táplálkozástudósok optimális napi mennyiségként javasolnak. Az elegendő mennyiségű C-vitamin a kötőszövetet (az artériákat és a bőrt) tovább tartja fiatalon, ellenállóbbá tesz a stresszel és a betegségekkel szemben. A C-vitamin a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést. Ezenkívül az eper sok vérképző vasat, vízhajtó káliumot és szalicilsavat tartalmaz. Ez hígan tartja a vért, gyulladáscsökkentő hatású és gátolja a húgysavlerakódást. A joghurt B-vitamint és kalciumot szállít. Mindkettő jó hatással van az idegekre és segíti a nyugodt alvást. A joghurtban levő tejsavbaktériumok méregtelenítenek, és gondoskodnak az egészséges bélflóráról.
EGY NAP ALATT EGY KILÓ
Az eper és a joghurt kiválóan alkalmas egynapos diétára is. Egyen meg 1 kg epret 5-6 adagra osztva, közte 2 pohár joghurtot. Igyon meg legalább 2 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteát, de fekete teából és kávéból 3 csészénél ne többet! Ha másnap mérlegre áll, láthatja, hogy egy nap alatt egy kilóval lett kevesebb.
Tízórai, uzsonna: 1 pohár joghurt 10 dkg eperrel keverve
Italok: Kevés kávé és fekete tea, legalább 1 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvíz vagy gyógynövénytea
1. NAP
Ebéd: Spenótgratin burgonyarösztivel
Hozzávalók: kb. 20 dkg friss vagy mélyhűtött spenót, 1 tojás, só, bors, 5 dkg mozzarella, paprika. A rösztihez: 15 dkg burgonya, 1-2 evőkanál zsírszegény margarin, só.
A spenótot tűzálló tálba rakjuk. A sütőt előmelegítjük és 220 fokon kb. 20 percig pároljuk a spenótot. Ezután kivesszük (a frisset ledaráljuk), kikeverjük, majd egy mélyedést készítünk benne. A tojást a mélyedésbe ütjük, sóval, borssal fűszerezzük. A felszeletelt sajtot a tojásra tesszük és megszórjuk pirospaprikával. A gratint visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt ráolvad a tetejére.
Közben elkészítjük a rösztit. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy teflonserpenyőben felhevítjük a margarint és beletesszük a reszelt burgonyát. Megsózzuk, és kb. 10 percig sütjük. Majd egy tányér vagy fedő segítségével megfordítjuk, és lefedve 10 percig sütjük a másik oldalát is. Előmelegített tálra tesszük és a spenóttal tálaljuk.
Vacsora: kecskesajt eperszósszal
Szósz: 5 dkg epret összetörünk egy kézimixerrel. Hozzákeverünk fél pohár joghurtot, 1 evőkanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Fél kávéskanál cukorral vagy édesítőszerrel, valamint szerecsendióval ízesítjük. Ízlés szerint mentalevelet adhatunk hozzá. Egy szelet toastkenyérre ráteszünk 2 kis szelet (2x2,5 dkg) kecskesajtot, és 5 percre a sütőbe tesszük. Salátalevélen, eperszósszal tálaljuk.
Variáció: kecskesajt helyett 6 dkg mozzarellával is készíthető.
2. NAP
Ebéd: hajdinalepény spárgával
Hozzávalók: 25 dkg spárga, só, pár szál petrezselyem, 3 dkg hajdinaliszt, 1 tojás, 1 dl tej, fehér bors, 1 dkg vaj, fél evőkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg ömlesztett sajt, 4 dkg füstölt lazac, 1 evőkanál olaj.
A meghámozott spárgát forrásban lévő vízben 20 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A hajdinalisztet a tojásokkal, sóval, borssal kikeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. A felforrósított vajban megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a bort, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Beletesszük a sajtot, az apró kockákra vágott lazacot, és melegen tartjuk. A tésztából 1 palacsintát sütünk. Egyik felére rakjuk a spárgát és a mártást, a másik felét ráhajtjuk. Vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Vacsora: epres omlett
2 tojást felverünk, és teflonserpenyőben omlettet sütünk belőle. Egy tányérra helyezzük, és megrakjuk 20 dkg félbevágott eperrel. Megszórjuk pirított napraforgómaggal vagy mandulaszeletekkel. Tetejét egy evőkanál tejszínhabbal díszítjük. Kevés vajjal megkent pirítóst adunk hozzá.
3. NAP
Ebéd: töltött paprika
Olajban megpárolunk egy apróra vágott mogyoróhagymát és egy gerezd zúzott fokhagymát. Hozzáadunk 6 dkg rizst, és jól összekeverjük. Belekeverjük egy nagyobb paradicsom apró kockákra vágott húsát, és felengedjük fél liter zöldséglevessel. Kis lángon addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Közben 2 piros húsú paprika tetejét levágjuk, magházát és ereit eltávolítjuk. A rizses keverékkel megtöltjük és a tetejét viszszahelyezzük. A paprikákat megkenjük kevés vajjal, és 20 perc alatt, 200 fokon megsütjük.
Vacsora: füstölt hal
Salátalevelekre teszünk 20 dkg epret és 5 dkg vékonyra szeletelt füstölt halat. Meglocsoljuk citromlével. 3 evőkanál joghurtból, 3 evőkanál (10%-os zsírtartalmú) tejszínből és 1 kávéskanál tormából készült szósszal tálaljuk. Egy szelet, fél kávéskanál vajjal megkent rozskenyeret adunk hozzá.
4. NAP
Ebéd: fogasfilé fűszeres gombával
15 dkg fűszeres fogasfilét 10 dkg apró, hámozott és félbevágott burgonyával gőzben megpárolunk. 25 dkg szeletelt gombát puhára párolunk 1 evőkanál olajban. 50 ml hideg vízben feloldunk 1 kávéskanál étkezési keményítőt és a gombára öntjük.
A tűzről levéve hozzáöntünk 1 evőkanál kaprit és 1 evőkanál tejszínt, és beízesítjük. A hallal és a burgonyával tálaljuk. Citrommal és metélőhagymával díszítjük.
Vacsora: füstölt sajt epersalátával
30 dkg epret félbe- vagy negyedekre vágunk. 2 evőkanál olajból 1 evőkanál vízzel és citromlével, fehérborecettel marinádot készítünk. Salátalevélre halmozzuk az epret, meglocsoljuk a marináddal, és vékonyra szeletelt füstölt sajtot teszünk mellé. Egy szelet rozs- vagy toastkenyeret adunk hozzá, fél kávéskanál vajjal megkenve.
5. NAP
Ebéd: tepsis zöldség
Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 1,5 evőkanál olívaolaj, fél evőkanál só, 1 piros és 1 sárga húsú paprika, 1 kisebb cukkini, 1 fej fokhagyma, őrölt bors, 1 szál rozmaring, 1 kávéskanál őrölt rozmaring.
A burgonyát alaposan megmossuk, hosszában negyedekbe vágjuk és sütőlemezre tesszük. Ráöntünk 1 evőkanál olajat és megszórjuk 1 kávéskanál sóval. Sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben egyszer megforgatjuk. Mialatt a burgonya sül, megtisztítjuk a zöldségeket: a paprikát csíkokra, a cukkinit szeletekre, a fokhagymát keresztben félbevágjuk. Az egészet a krumpli közé tesszük, ráöntjük az olajat és megsózzuk. Megszórjuk rozmaringgal, és 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. Zöldsalátát kínálunk hozzá.
Vacsora: epres spagetti
Megfőzünk 60 g vékony spagettit, és jól lecsepegtetjük. Hozzákeverünk 20 dkg negyedbe vágott epret. Epres joghurtszósszal (lásd: első napi vacsora) tálaljuk. Mentával díszítjük.
DIÉTÁS EPERHAB, NEM DIÉTáS NAPOKRA IS
Nyersanyagszükséglet 1 főre: 50 g friss eper eperbefőtt vagy mélyhűtött eper is megteszi), 1 evőkanál tejszín, 1 kávéskanál cukor, 1/3 mokkáskanál rumaroma, 1/2 kávéskanál vaníliás cukor. Elkészítési mód: A tisztított epret szűrőkanálban, folyó víz alatt megmossuk. A háromnegyed részét turmixgépben péppé törjük, és a cukorral keményre felvert tejszínhabhoz keverjük. A maradék epret negyedbe vagy félbe vágjuk, és az üvegtálba helyezett eperhab tetejére rakjuk. Tálalás előtt legalább egy óráig hűtőszekrényben tároljuk. (Célszerű alufóliával lefedni.) Elkészíthető cukorbetegek és fogyókúrázók részére is úgy, hogy cukor helyett adagonként 2 szem oldott szacharint keverünk a pépesített eperbe. Adható leromlott betegeknek, májbetegeknek, fekélybetegeknek, urémiásoknak.
Ideál -Természetgyógyászat - Életmód magazin 1999. május
Naturamed Kft.
Ami pedig az ananászdiéta reggelijét illeti: nagyon finom. Ja, én az ananászturmixosat választottam (minden napra), a változtatás pedig csak annyi, hogy joghurt helyett kaukázusi kefírbol mixeltem - de nem hiszem, hogy ez nagy gond lenne.
Az ananász pompásan édes és lédús gyümölcs, ráadásul 10 dkg belőle csak 56 kalóriát tartalmaz. Kiváló a fogyókúrához is, mert sok bromelain nevű enzim van benne. Ez az anyag elsősorban a fehérjeemésztést segíti elő, így a táplálékunkat jobban hasznosítjuk.
A következő ötnapos ananászdiéta – amennyiben pontosan betartjuk – garantálja, hogy centiméterekkel karcsúbbá váljunk. A következő „szentenciákról” egyik napon se feledkezzünk meg!
Igyunk naponta legalább 2 liter ásványvizet vagy gyógyteát.
Az ebédet és a vacsorát alkalmanként felcserélhetjük.
1. A következő két reggeli közül válasszunk: Tíz dkg összeturmixolt ananász elkeverve 1 dl sovány joghurttal és 2 kávéskanál zabpehellyel. (170 kcal)
2. Egy kemény tojás. Egy szelet abonett kenyér 2 dkg lazacsonkával és 5 dkg vajjal megkenve. (200 kcal)
1. NAP
Ebéd – currys rizs
Két és fél dkg rizst puhára főzünk. Majd 1 kávéskanál forró olajon megpirítjuk, leöntjük kevés zöldséglevessel és beleteszünk fél kávéskanál curryport. Darabokra vágunk 10 dkg ananászt, és tálalás előtt a rizshez keverjük. Megszórjuk petrezselyemmel vagy friss korianderrel. (195 kcal)
Tipp: a currys rizst előző este is elkészíthetjük, de az ananászt csak reggel szabad hozzákeverni.
Vacsora – túróval töltött burgonya
Előétel 1 szelet ananász (10 dkg).
Héjában megfőzünk 2 burgonyát (20 dkg), közben összekeverünk 5 dkg sovány túrót 1 evőkanál tejföllel és 1 kávéskanál tormával. A meghámozott burgonyát a túrókrémmel még forrón tálaljuk. (275 kcal)
2. NAP
Ebéd – halfilé gombával
Előételként egy szelet ananász.
Egy szelet (kb. 10 dkg) halfilét 1 kávéskanál olajon megpirítunk, majd kevés vizet ráöntve fedő alatt puhára pároljuk. Öt dkg gombát felszeletelünk és a halhoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Egy szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyérrel fogyasztjuk el. (300 kcal)
Vacsora – ráksaláta
Kockára vágunk 10 dkg ananászt, előkészítünk 10 dkg apró rákot, 5 dkg zellersalátát, 10 dkg darabokra vágott salátauborkát. Az egészet összekeverjük 2 evőkanál majonézzel, sóval és vagdalt kaporral. (285 kcal)
Tipp: A saláta reggel is gyorsan elkészíthető. Időt takarítunk meg, ha friss kapor helyett szárítottat használunk.
3. NAP
Ebéd – tarka saláta
Kis darabokra vágunk 10 dkg ananászt és egy negyed fejes salátát, csíkokra egy fél paprikát, 2 paradicsomot pedig szeletekre. Az egészet tányérra halmozzuk. Az öntethez összekeverünk egy csipetnyi fokhagymás sót késhegynyi tormával és mustárral, ízlés szerint citromlével, 3 kávéskanál tejszínnel és 1 kávéskanál olajjal. (255 kcal)
Tipp: A saláta alapanyagait és az öntetet külön edénykében tartsuk és csak étkezés előtt keverjük össze.
Vacsora – sajtoszöldséges ragu ananásszal
Tíz dkg cukkinit cikkekre vágunk. Egy kávéskanál apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával 1 kávéskanál olajon megpároljuk. Tíz dkg sovány kemény sajtot és tíz dkg ananászt kis kockákra vágunk, és tálalás előtt a cukkinihez keverjük, majd 2 szelet abonett kenyeret adunk hozzá. (350 kcal)
Tipp: A salátát már előző este elkészíthetjük, így éjszaka összeérnek az ízek.
Vacsora – zellerleves
Előétel 1 szelet ananász (10 dkg). Kockára vágunk 20 dkg zellert, 5 dkg burgonyát és 1 vöröshagymát. Két gerezd fokhagymával 1 csészényi zöldséglevesben kb. 15 percig főzzük. Ezután összeturmixoljuk és egy evőkanál tejföllel ízesítjük. Megszórjuk vagdalt petrezselyemmel. (245 kcal)
5. NAP
Ebéd – töltött pástétom
Egy kávéskanál vagdalt vöröshagymát 1 kávéskanál olajon megpirítunk, majd hozzáadunk 10 dkg szeletelt gombát és egy szál szeletekre vágott metélőzellert. Rövid ideig pirítjuk, majd leöntjük kevés zöldséglevessel, sóval és cseppnyi worchesterszósszal ízesítjük. A tűzről levéve beleteszünk 6 dkg kockára vágott ananászt. Ezután levelestésztából 2 pástétomkosárkát sütünk és beletesszük a korábban elkészített tölteléket. (290 kcal)
Vacsora – édes rizs
Puhára főzünk 5 dkg rizst, majd 10 dkg kockára vágott ananászt keverünk hozzá és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. (245 kcal)
Tipp: A rizst este megfőzhetjük és hűtőszekrényben tárolhatjuk. Az ananászt reggel keverjük hozzá és műanyag dobozban tároljuk. Hidegen is kitűnő. Jó étvágyat és eredményes fogyókúrát!
AZ ANANÁSZ HELYES SZELETELÉSE
Először a két végét vágjuk le. Ezután hosszában félbe, majd negyedbe vágjuk. A szeletekről távolítsuk el a közepén lévő magot. A szeleteket vagdaljuk be, majd vágjuk le a héját.
Az elobb bunkó módon lefelejtettem a jókívánságokat. Most pótolom: sok sikert és kitartást minden kedves sorstásamnak!!!
Hajrá-hajrá MINDENKINEK!!!!
Jó reggelt Mindenkinek!
Verseny indul :)
Az ananászdiéta érdekelne engem is, a hétvégén eszegettem, és nagyon laktató, és nem is voltam utána sokáig éhes :)
Nem tudja valaki, hogy a vizsgázás mennyi kalóriát éget el? Tegnap hullaként jöttem ki a vizsgateremből... :)
Mindenkinek sok sikert, kitartást, jó közérzetet kívánok a fogyókúrához!
Nálam annyi volt a hétvégi bemelegítés, hogy nem adtam föl az eddigi fogyózást. Ami pedig a sporttevékenységet illeti: kutyaséta + nagytakarítás (na jó, ez utóbbi persze csak ésszel:-)))
Úgy terveztem, hogy a héten eloször egy 5 napos ananász diétát fogok kipóbálni. Forrás: Ideál (ha valakit lázba hoz az ananász téma, nagyon szívesen leírom a diéta menetét. Ja és mégvalami: reggel - este egy-egy csésze szuztea.
Így a verseny kezdetén, rögvest a borotválkozás után (nemár a szőr tömegét is hozzámérjem :-))) ráálltam a mérlegre. Sajnos ugyanannyi mint egy hete minden reggel... Nem írom, hogy mennyi, mindenesetre most vagyok a nullán.