Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 181
Mikor valakit megvisel a demencia, már fohászkodni sem nagyon tud. A logikai sorrend becsúszott a szőnyeg alá kedves.
Előzmény: stor (178)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 180
Igen, mert gondolj bele, ha az ateista fifikás és arra apellál, hogyha nem veszi tudomásul hogy van oksági rendszer, akkor csinálhat amit akar és ki nem sz**rja le, hogy rossz a világnak. De az oksági rendszert nem érdekli, hogy valaki ateista, vagy hívő. Az oksági rendszert a cselekedet érdekli, meg az, hogy megbánta-e egy meghatározott időn belül amit tett. Ha nem, akkor a visszahatás kioldódik.

És itt komoly nagyon az oksági rendszer, mert a lélek rezdülésére van beállítva. Olyan mint a svájci óra. Ha nem bántad meg szívből a bűnöd, az oksági rendszer nem érzékeli azt az energiát, ami felülírja a kimért bünti visszahatást. Vagyis az álszent disznót simán pofánüti. Erre is biztos hagyott igehelyet Jézus a Bibliában, de az sokkal szebben is hangzik, majd ha olvasgatod, meg is találod.
Előzmény: nembántoksenkit (172)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 179
Az Újszövetség következő érdemleges pontja:
Az első tanítványok.
Péter és András halászok voltak. Így szólt hozzájuk: "Jöjjetek utánam! Én emberhalászokká teszlek titeket."
Ők mindjárt ott is hagyták a hálót és csatlakoztak hozzá.
Jakabbal és Jánossal ugyanez történt.

Tehát megkezdődött a kereszténység elterjesztésének első kis állomása, az első tanítványok "meghívása". Azért gondoljunk bele - ezeknek az embereknek a mindennapi megélhetésük a halászat volt. Első szóra félredobva mindent követnek egy ismeretlent.
Kellett lenni Jézusnak egy olyan "kisugárzásának", amit a tanítványok ellentmondást nem tűrő hívó erőként kellett, hogy fogadjanak - különben miért követték volna Jézust ??
Kellett más is fel kellett hívnia magára a figyelmet, különben senki nem vette volna komolyan a tanításait ! Bejárta Galileát és közben tanított és - gyógyított. De olyan állapotban lévő betegeket, akiken az akkori tudomány nem tudott segíteni. Ez egy nagyon lényeges pontnak számít, ugyanis ezzel érte el Jézus, hogy felfigyeljenek rá, kövessék Őt és meghallgassák a tanításait. Itt valódi oki-oksági kapcsolat áll fenn, enélkül a Jézus köré tömörödés nem következett volna be. A csodás gyógyulásokat látva erősödött az emberekben a hit - valóban a várt Messiás érkezett közéjük.
stor Creative Commons License 2009.12.06 0 0 178
"Gondolod a fórumon nem fohászkodtak ezügyben már többen, hogy érje utól a demencia"

Hehe, csakhogy olyanok tették ezt, akiket már el is ért. :-) Kis különbség.
Előzmény: Törölt nick (171)
stor Creative Commons License 2009.12.06 0 0 177
Látom, nagyon leragadtál ennél a Natúrsziget-MTA kontrasztnál. :-D
Nézz utána, hogy mi kell egy D vitamin túladagoláshoz, "doki". :-D Ha nem lettél volna lusta elolvasni, ugye.
A jóindulatodra meg aligha van szüksége bárkinek. Előbb magadon segíts, aztán agyalj a többin.
Előzmény: nembántoksenkit (168)
stor Creative Commons License 2009.12.06 0 0 176
Olykor nehezemre esik eldönteni, hogy a hülyeséged, a naivitásod vagy a tájékozatlanságod nagyobb-e. :-)
Előzmény: nembántoksenkit (163)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 175
Akkor kezeltesse magát "hiteles" orvossal !
Előzmény: Törölt nick (170)
stor Creative Commons License 2009.12.06 0 0 174
:-DDD
;-)
Előzmény: Törölt nick (159)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 173
Az illetővel kapcsolatban a teljes kapcsolatmegszakítás az egyetlen ésszerű lezárás. megtörtént. Ha a levegőbe akar még írogatni, tőlem, nyugodtan.
Előzmény: Törölt nick (171)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 172
Akkor sorry - valamit félreértelmeztem, mert úgy értettem, hogy - időben vagy azonnal, vagy később, vagy esetleg másik életében, de az elkövetett bűnért a büntetést mindenképpen megkapja. Lényegében a keresztényi Végítélet elírása is azt sugallja, hogy a megbánt és megbocsátott bűnök is "ott vannak" a végítéletkor. Ez számomra ellentmondásos.
Akkor már "tisztább sor", ha valaki azonnal megkapja a büntetést is. Egy komoly bűnért édeskevés a bűntudat - ami ateistában is megjelenik.
Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 171
A remény hal meg utoljára.:))) Hogy békén fog hagyni. Gondolod a fórumon nem fohászkodtak ezügyben már többen, hogy érje utól a demencia és keresse a frigóban a laptopját? Azt várd meg mi lesz, ha felébred.:)))) Te is kapsz meg én is kapsz.:D
Előzmény: nembántoksenkit (169)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 170
***Úgyhogy megkérlek, hagyj ki ezentúl a napirendedből !***

Nem fogja tudni megállni. Neurózisos.:))))))))))))))
Előzmény: nembántoksenkit (168)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 169
Ez a jóember kizárólag a saját diplomáját (ha van neki) és a saját Mindentudását helyezi mindenki jóindulatú tanácsa, véleménye elé. Egy goromba, öntelt fráter - tudomásul vettem - és megkértem, hogy hagyjon ki a saját forgalmából ezentúl.
Előzmény: Törölt nick (167)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 168
Hogy mit hiszel, az engem hidegen hagy, attól még a diplomám (ami nem fogorvos) még jól van köszöni szépen. Én azért elgondolkoznék azon, hogy (mert nekem ne higgy, egyébként sem adok alkalmat ezek után, hogy velem foglalkozz) inkább adnék helyt az MTA Immunológiai Bizottsága álláspontjának, mint a Natúrsziget reklámjának. A túladagolásról pedig annyit, hogy amiket leírtam, azt tájékoztatásul írtam , nem konkrét eset kritikájaként - mert jobb ha tudod, hogy van, aki a vitaminokat zabálja nyakra-főre és nem érdekli, hogy az ajánlott dózis mennyi/nap.

Mindenesetre örülök a találkozásnak. Sokszor volt szerencsém hasonló emberekkel, akik jóindulatú tanácsra nem figyelnek oda. Olyanban már kevesebb részem volt, hogy valaki a hozzáértésemet biztos távolságból, de még nagyobb önteltséggel, így kritizálja. 38 év alatt nem volt egyetlen "elkezelt" betegem sem - bár ez sem rád tartozik.

Úgyhogy megkérlek, hagyj ki ezentúl a napirendedből !
Előzmény: stor (154)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 167
*** Nem érti ....vagy nem akarja érteni.***

Az utóbbi. Az előbbinél mindenki vagy csendben van, vagy kérdez.:)
Előzmény: nembántoksenkit (163)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 166
Jó reggelt!:)

*** Azonban nincs helye, ideje a megbánásnak, helyrehozásnak, bűnbocsánatnak. Tehát a büntetést mindenképpen el kell, hogy szenvedje. ***

Ez nem egészen így van. Az előző hsz-ben leírtam, hogy a visszahatás megkapásának három *beérési*, beérkezési ideje van. Azonnal, még ebben az életben, köviben. VAN LEHETŐSÉG a megbánásra. Az azonnali visszahatás az, mikor belenyúlsz a konektrorba mondjuk. Ha megölsz egy embert, akkor is van lehetőséged megbánni bűnödet, sokan meg is teszik. Az ember egzisztenciaféltésből képes embert is ölni, de mikor megtette, akkor jön rá sok, hogy nem érte meg. Élete végéig előtte lesz, mikor látta a lelket távozni a testből, a pillantása és a hangja a halottnak, sokakat kísért. Sok gyilkos előbb feladja magát, mint rábizonyítanák a tettét. Lelkileg nem bírja elviselni.

Szóval az azonnali visszahatás kivételével van lehetőség megbánni bűneidet. De az ilyen konektorba nyúlkálós azonnali visszahatásnál a saját butasága viszi az embert a sírba. Mit bánjon meg?

Amúgy a kvantumfizikai résznél utaltam is rá, hogy az elemi részecskék időbeni előre-hátra mozgása is alátámasztja, hogy ez az oksági rendszer így működik a valóságban is. Még a Biblia azon mondását is alátámasztja, hogy hetedíziglen büntet, vagy töröl bűnöket Isten, vagy a felhatalmazotton keresztül. A Bibliában is benne volt ez az oksági rendszer, csak bonyolult és nem volt ideje Jézusnak kifejteni, a tanításokat rendesen átadni. Ezért a szövegből lehet csak kihámozni, szóval közvetlenül nincs benne, de közvetve igen. Úgyhogy a keleti vallás a Bibliában is pont úgy benne van.:)

Hogy milyen a lelki világ, azt is az oksági rendszeren keresztül lehet megérteni. A karma nem kifejezetten sorsot jelent, hanem egy mindentudás vezérfonalát rejti. Jézus is utalt arra, hogy a tudás sokat segít a lelki előrehaladásban. Az Ószövetségben is volt ilyen utalás. A lélek tisztává válásához nem elég a szeretet meg a hit. Kell a tudás is hozzá. Az ember az anyag világában állandóan az illúzió csábításának van kitéve. A tudás a felismerést segíti elő, hogy átlásd egy idő után, hogy mi illúzió. Onnan majd ráérsz szeretni meg hinni. Csak.:)
Előzmény: nembántoksenkit (162)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 165
Sajnos a farkas nem civilizálható. Van ilyen, emberben is.
Előzmény: űrszél (152)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 164
Kedves Paleokrites !

Tudjuk, hogy a védőoltás kb. 70 %-os védettséget képes biztosítani. feltehetőnek tartom, hogy szegény rendőr esetében először történt egy streptoccocus- fertőzés, ami önmagában elegendő, hogy teljesen igénybe vegye az illető immunrendszerét. Erre rá jött a H1N1 - (oltás ide-oltás-oda, ami különben is "csak" 70 %-os védettséget képes adni). Nem fordítva történt a dolog: vírusfertőzés + utána felülfertőződés baktériummal - mert akkor ezt így mondták volna el. Ezzel együtt - fiatal szervezet - a tegnapi híradóban beszámoltak róla, hogy jobban van. Hála Istennek.
Előzmény: Paleokrites (158)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 163
Köszi az "útbaigazítást". Na itt ütközik ki belőlem sokáig a keresztény. Minden rosszindulat ellenére is segíteni akarok - ez volt nála is. De amikor a segítőkészségre lekicsinylő gorombaság a válasz, akkor sajnos én is megszűnök jó kereszténynek lenni - és átveszi a belsőmben a hatalmat a .... hát akkor csinálj, amit akarsz - magamat meg valóban az ignorálással tudom "megvédeni".
Próbáltam rávezetni, hogy ne hagyja magát átverni ilyen "Natúrsziget" természetgyógyászattal - azzal szemben, amit az MTA Immunológiai Bizottsága, mint közzétett állásfoglalást képvisel. Nem érti ....vagy nem akarja érteni. Mindenesetre a jóindulatú tanácsra nem szokták azt válaszolni, hogy: "te nem vagy hiteles". Az ilyesmi begurít, mert ha a kocsimat csinálják nem megyek oda a képzett szerelőhöz és nem mondom neki, hogy hagyja abba, mert hülyeséget csinál !
Ezzel a "stor-szindrómát" befejezettnek tekintem.
Előzmény: Törölt nick (159)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 162
SZIA !

Tudod, az Újszövetség is tele van - emberi ésszel értelmezve - ellentmondásokkal.
Az "isten nem ver bottal" arra utal, hogy amikor valaki bűnt követ el, nem következik azonnal a büntetés. Azért sem, mert Isten a bűnbánatnak nem szab "határidőt" - márpedig a bűnbocsánat a kereszténység egyik alapköve. nem helyes, olyan szempontból, hogy úgy tűnik, mintha mindent büntetés nélkül el lehetne követni - csak meg kell gyónni - leróni a penitenciát azt slussz-passz. Ez tehát önmagában nem ösztönöz arra, hogy lehetőleg bűntelenül élj. Viszont a "Végítélet" nagyon komoly büntetést helyez kilátásba - az örök elkárhozást. Tehát az ember gondolkodására van bízva, hogy azzal a szabadsággal, amit Isten az élet során számára biztosít, hogyan él.
Isten valóban kitette a fiát az emberi gonoszságnak - a keresztrefeszítésnek. Ez céllal történt. Egy iszonyú szenvedés volt az "ára" annak, hogy Jézus kereszthalálával megváltsa az embert az eredendő bűntől. Nem zavaros a keresztény hit, de túl megengedő. (Az utolsó ítéletig.) Hogy az utána következő új világ milyen lesz, egyáltalán hol lesz - arról Jézus nem ad információt. Néha a bizonytalanságban tartás a visszatartó erő attól, hogy valaki bűnt-bűnre halmozva élje az életét.

A Te Hitedben az azonnali büntetés helyes - végülis már elkövetett dolgot torol meg a természetfeletti. Azonban nincs helye, ideje a megbánásnak, helyrehozásnak, bűnbocsánatnak. Tehát a büntetést mindenképpen el kell, hogy szenvedje. Ez az emberi logika az "igazságszolgáltatásról" - ami helyes, csak ..... szigorú. Ugyanakkor ez jobban képviseli a visszatartó erőt egy következő bűn viszonylatában.

(Végülis - amennyit én tudok róluk - nem véletlenül szimpatikusak nekem a keleti vallások.)
Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 161
***Nem hiszek az ilyesmibe, már megbocsáss!***

A karma törvényét nem elég hinni. Azt tudni kell. Ugyanis alkalmazni csak úgy tudod.
Előzmény: Paleokrites (147)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 160
*** "Isten nem ver bottal".***

Nem is. Ezt azt jelentené, hogy ahhoz, hogy a tolvaj, rabló, gyilkos bandát kupán tudja vágni egy husánggal, ahhoz itt kellene lennie, hogy saját kezűleg püfölje el akit el kell. De ebbe a világba nem jön el, max inkarnációként, vagy felhatalmaz valakit, hogy képviselje, ha nagyon tiszta személy. Szóval ez a mondás is utalás rá, hogy nem személyesen van jelen, hanem egy oksági rendszer formájában méri vissza, ami jár. MIndenkinek.

A karma, vagyis az oksági rendszerben létrejövő cselekedetek visszahatásai három periódusban mérődnek vissza:

- azonnal,
- még ebben az életedben valamikor,
- következő életedben.

***Én nem hiszek abban, hogy az elkövetett bűnökért itt a Földön kell felelnie az embernek.***

Akkor szerinted hol? Valamint hogy tanulnál a saját hibáidból, ha nem kapnál érte olyan visszahatást, hogy *tanulhass belőle*? Az azonnali visszahatás például, mikor leciánozták a Tiszát, az elég látványos volt. Egyrészt megdöglöttek a halak. Másrészt akik anno engedték, hogy ott olyan tevékenység follyon, ami ilyen eredményt is hozhat, nem voltak elég felelősek. Attól függetlenül, hogy a Tisza élővilágától közvetlenül nem függnek, fognak kapni olyan visszahatást, ami nem fog az egészségük javára válni. Sok ember hiszi, hogy annyi baromságot csinálhat, amit csak ki bír találni. Szerinted miért lakhatatlan lassan a Föld? Mert nem kaptuk meg a sok hülyeség visszahatását? Szerinted benyeli a bolygó és azt mondja, hogy: szegény tudatlan emberek, kivágják az esőerdőket, de az nem baj, majd én szépen visszatelepítem oda is, ahova amúgy nem tervezik és mindezt azonnal? Nem csinálja. Van egy rendszer, amibe ha rosszul nyúlsz bele, visszaüt. Ráver a kezedre, mint a mamád, mikor a háta mögött elcsented a sütit. Nem lehet egy bolygó élővilágából észrevétlen kilopni egy kontinensnyi esőerdőt. Hiányzik Neki.:( Nem dísznek vót odapakolva, hanem mert kellett.

A Bibliában is mit mond Isten? Hogy az embert nevezi meg ennek a bolygónak az urává, vagyis uralkodjon a föld állatai és az ég madarai fölött. Meglehet Istennél ez az uralkodás nem azt jelenti, hogy lopjuk el, hanem azt, hogy vigyázzunk rá. De ha valaki nem értené mi van írva a Bibliába, attól a rendszer figyelmeztet, hogy valamit nem jól csinálunk. Most persze van ugrálás, mert a tengerparti városokban mossa lassan a bugyit a víz, mert olvadnak a sarki jegek. Ha nem hirtelen jön a víz, csak lassan kúszik, akkor az még nem özönvíz, csak özönlik a víz. Az más. Mindenki nyugiba áztassa a valagát tovább.

***Jézus második eljövetele és a végítélet tesz pontot a bűnökre.***

Igen, és akkor majd mindenki kedvére lophat. Vagy hogy gondolod? Hirtelen betelepít esőerdővel egy fél kontinenst, vagy mi? Kitakarítja a Gangeszt? Valami Ződ aktivista lenne ez a Jézus, aki másodjára is idejön, ahol elsődjére is keresztre feszítették. Ha Téged ódalba rugdosnak egy vendégségben, mikor mész legközelebb? Vagy akkor lehet mazoista is Jézus szegény. De az is meglehet, hogy a lelki világ a koncentrációs tábor, mert rendre küldenek ide embereket onnan, hogy keresztre feszíthessük, meg azt csináljunk velük, ami jólesik. Elég érdekes elképzelésük van sokaknak arról, hogy az Isten az miképp viszonyul a Belőle származó lelkekhez. Ha Jézust ideküldte, hogy meghaljon a kereszten, rohadtul utálhatta szegényt. Én a saját kölykömnek nem kívánnék ilyet. Meg a másénak se. De persze a férfiak, akik rendre csapatokat vezényelnek ki más országokba, ha tízezer megficcen, jöhet a másik hadosztály a hátországból a lényeg, hogy nyerjünk.

Az a gond, hogy olyanok küldözgetik főleg innen-oda, meg onnan-ide a halálba az embereket, akik SOHA nem szültek egyetlen gyermeket sem. De játszani az életükkel az jó elfoglaltság. Na pont a hasonló neműek közül kerülnek ki a papok is. Az se szült még gyereket egyet sem. Azért is természetes Neki, hogy az Isten mi másért küldte volna a Fiát, ha nem azért, hogy megfeszítsék az itteni barmok a kereszten. Lehet még chipset is kajált, mikor nézte fentről. Ki tudja. Istenről bármit el tudnak képzelni, csak azt nem, hogy nem ezért küldte Jézust. A tanítás az olyan snassz dolog. Nincs benne vér, horror, meg ilyenek, amiket az ember szeret. De ha feltesszük a keresztre, akkor provokáljuk az Istent annyira, hogy lesz vér, horror, meg ilyenek. NÉZZ körül a világban. Lett. Szerintem jobban jártunk volna, ha hagyjuk, hogy elmondja amit akar. Nézd meg a hinduknál milyen kultúrája van a tanítói státusznak. Ott ismerik a karma törvényét, kiskölyöknek az első, amit az anyja megtanít. Nehogy később akkora illúzióba kerüljön, mint azok, akik keresztre feszítették Jézust. De itt nyugaton ez hülyeség, ne tanulj ilyesmit, majd várd meg, hogy előbb definiálni tudjuk-e. Majd ha meglesz a defi, később megtanulhatod. Akkor már biztos lesz a dolog. Addig nyugiba csalj, lopj, hazudj, azok a primitív hülyék biztos hazudnak. Már ötezer éve egyfolytában. Aha.
Előzmény: nembántoksenkit (148)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 159
***Csak egyik itt topikozó egy kicsit belémgyalogolt ***

Ha a storcira gondolsz, Vele ne foglalkozz. Még nem tudtam vele értelmesen beszélgetni, mert alapjáraton kötekedő természet. Ha még adod alá a lovat is, bizti, hogy megfordul egy hát rőzsével minden hsz-edben. Ha nem szeretsz évődni a marhaságain, akkor egyszerűen ne válaszolj Neki. Ignorálni kell, mert másképp elharapódzik. Tömény rosszindulat formába öntve. Azért nem semmi karmája van Neki se. Mikor Jézus az elesett szerencsétlenekről beszél, az ilyenekre gondol. Annyira csámpás, hogy magát is kigáncsolja szegény. Nyúlj a hóna alá és segítsd fel. Ha a környezetében komolyan vennék, itt sem ilyen lenne. Az érződne a hsz-én. Amúgy direkt írja amit Neked ír. Azért csinálja, mert látja, hogy foglalkoztat. Van vagy öt-hat ilyen a fórumon. Majd megszokod őket. Ha kipakolja a sz*rt, hányd vissza a nyakába. Ha nagyon önérzetes vagy, akkor meg csak lépd át.:D

Az említett hsz-ek Paleokritessel meg az asztmával voltak összefüggésben. Azért nem írtam rá, mert elkezdtünk az eredeti témáról beszélgetni. Szerintem maradjunk is annál, ha nem gond.
Előzmény: nembántoksenkit (144)
Paleokrites Creative Commons License 2009.12.06 0 0 158
Azért ez is durva.....:

http://index.hu/bulvar/2009/12/05/h1n1-gyel_szallitottak_korhazba_egy_beoltott_rendort/

Debrecenben kórházba szállítottak egy H1N1-gyel fertőzött rendőrt, aki korábban védőoltást kapott, erősítette meg a hírt az Indexnek Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

A 29 éves hosszúpályi férfi több napig életveszélyes állapotban volt a debreceni Kenézy Kórházban, pénteken kapcsolták le a lélegeztetőgépről, és már jobban van, mondta Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense az Indexnek. Súlyos bakteriális fertőzést állapítottak meg a férfinél, állapota a november 27-ei kórházba kerülése óta rosszabbodott, időközben derült ki, hogy H1N1-vírussal is fertőzödött, holott másfél hónapja megkapta a H1N1 elleni védőoltást.
stor Creative Commons License 2009.12.05 0 0 157
Ez nem cset, és én sem ülök egész nap a gép előtt.
Előzmény: nembántoksenkit (134)
stor Creative Commons License 2009.12.05 0 0 156
Találhattál volna komolyabb tanulmányokat is ugyanezzel az eredménnyel, ha érdekelt volna. Ezek viszonylag új eredmények, de attól még lehetnél naprakész.
Előzmény: nembántoksenkit (133)
stor Creative Commons License 2009.12.05 0 0 155
Szerintem legjobb tudásod szerint, de nem szándékosan vezetsz félre másokat. Hiszel a saját tévedéseidben. Van belőlük jócskán, és nincs okom feltételezni, hogy orvosi dolgokban tájékozottabb vagy, mint mondjuk Hitler szobafestőségében. Felőlem persze játszhatod az érzékeny lelkületű jóindulatú weborvost, de elég gyomorforgató.
Előzmény: nembántoksenkit (132)
stor Creative Commons License 2009.12.05 0 0 154
Bocs, cimbora, de orvosi tanácsot tőled akkor sem fogadnék el, ha orvosi diplomád lenne. Ami szerintem nincs. Hacsak nem fogorvos vagy.
Előzmény: nembántoksenkit (131)
stor Creative Commons License 2009.12.05 0 0 153
Annak is fennáll a lehetősége, hogy a fejedre esik egy tégla a szabad ég alatt.
A linken megtudhatod, mennyi D vitamin kell egy túladagoláshoz.
Előzmény: nembántoksenkit (130)
űrszél Creative Commons License 2009.12.05 0 0 152
farkasra csak vadásztam, a civilizáltságát nem gondolom.
Előzmény: nembántoksenkit (151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!