Felkeltette érdeklődésemet a Magic Life Africana (Tunézia Hammamet) A neten sok szépet lehet róluk olvasni. A közel 15 éve létező Magic Life minden klubjában ténylegesen All Inclusive szolgáltatásokat nyújt vendégeinek mondja a katalógus és az utazásszervező. Voltatok-e már valamelyik klubjukban? Milyen volt? Mi tetszett a legjobban? Tényleg kényeztetnek? Volt esetleg valami, ami nem tetszett? Érdeklődve várom és előre köszönöm az élménybeszámolókat! Bogie
Szívesen hallgatnánk egy beszámolót a bulgáriai ML-ről. Többünkben felvetődött már az ötlet, hogy talán el kellene oda menni. Neked milyen tapasztalataid voltak? Milyen a többi ML-hez képest? Mi tetszett, és mi nem? Előre is köszi:)
Mi már a Waterworldba voltunk, akkor már mint Belpark nem létezett. ( Januárban foglaltunk előfoglalással a Belparkba, és amikor októberben utaztunk, már tulajdonképpen Waterlworld lett belőle). Akkor volt teljesen új, sőt túl új -egy kicsit még befejezetlen. Természetesen azért nagyon tetszett, de valószínűleg a következő évtől volt az igazi.
Jó neked hogy voltál a World-be. Az egy csoda hely lehetett . Mi is oda készültünk, de pont abban az évben már nem létezett ML tagként. Ahogy a Kiris se. Így kerültünk a Waterworld-be. Jobban mondva mi még a Belpark-ba foglaltunk, csak mire utaztunk át lett nevezve!
Hát nekem a legtöbb dolog tetszett a Magic Life-ban, ami nem, azt is elfogadtam, vagy mondjuk inkább úgy, hogy megszoktam. Talán azzal kezdem, hogy melyik szállodákban voltam. Voltam 2X a World-ben, ami Törökországban volt, szerintem ez volt a legjobb ML club, de sajnos pár éve eladták. Azóta voltam 6 másik helyen, de tényleg ez volt mindenben a legjobb, gyönyörű szép, a szolgáltatások mind tökéltesen működtek, jó volt a kaja, az animáció, a szobák nagyon szépek voltak, csak lejárt a bérleti szerződése a ML-nak, és lemondott róla a mellette lévő másik szállodával együtt sajna. Voltam a Trendoradoban is a Kanári-szigeteken, azt is eladták egy év után, pedig az is nagyon jó volt. Ami még nagyon-nagyon tetszett (és így erre a 3 clubra mondhatom, hogy a legjobbak szerintem) az a Waterworld. Közvetlenül a felújítás után voltam, 2005-ben, és mindenkinek tudom ajánlani, mert nagyon szép. Aki szereti a nagy helyeket, ahol sokmindent lehet csinálni és el lehet vonulni a tömeg elől, az főleg szeretni fogja, mert ha jól tudom, ez a legnagyobb ML szálloda. Nagyon sok medence van, 2 épületnek az emeletén is van egy-egy, jó sok számítógép van, 2 épületben is lehet internetezni. Hatalmas kertje van, szép növények, a tengerpart is jó. Ezen kívül voltam még a Sirene-ben, Sharm-el Sheikhen, a Manarban és Djerbán, most nyáron meg ha minden igaz (még nem biztos) az új görög szállodába megyek majd. Ha valakinek van kérdése vmelyikkel kapcsolatban, az írjon, mondjuk az utóbbi 2-3 év a mérvadó igazán, szóval a legtöbb hiteles információval a Waterworldről meg a Mannaról szolgálhatok. (:
Szia TragicLife! Olvastam, hogy animátor voltál a ML-ban, erről szeretnél kérdezni, mert én azt tervezem, hogy kimegyek dolgozni egy időre. Ahogy az előbb írtam, 8-szor voltam már ML-ban, jó sok magyar animátorral találkoztam, és a legtöbbjük élvezte a munkáját, még most is hiányzik neki, volt, aki vissza is ment. Sok külföldi animátorral is találkoztam többször is, ők is azt mondták, nagyon szeretik. (Hozzáteszem, ők mind azt mondták, hogy jó főnökük volt, de voltak Töröko.-ban, Tunéziában és Görögo.-ban is.) Szóval kíváncsi lennék, neked milyen gondjaid voltak? Elmesélnéd részletesen? Mit jelent az, hogy rosszul bánnak az alkalmazottakkal? Hogy telik a nap? Hányan laktok egy szobában és milyen körülmények között? Van valami minimum idő, amit el kell ott tölteni, rögzít valamit a szerződés? Ha nem baj, meg tudod mondani pontosan mennyit kerestél havonta? Ha jelentkezek, Magyarországon van a meghallgatás vagy Ausztriába kell utaznom? Mennyi hátránya van annak, aki beszél 3 nyelven, de a német nincs köztük? Ha valami még szedbe jut, kíváncsian várom. Előre is köszi. (:
Beleolvastam a topiknyitó forumozó hozzászólásaiba. "Élmény" volt olvasni. Rettentő tapasztalt, 155 hozzászólást irt eddig a Hurghada topikba. A 156. volt az új topik nyitása. Szerintem azt se tudja, hogy az ML egy szállodalánc.
Nehogy azt hidd, hogy az ML nem szokott akciózni. Egyiptomban is igy voltunk. Djerbán most is van akció. Igaz 44 fok is. A magiclife.com oldalon érdemes nézni, és egy bécsi vagy grazi indulás (kinek mi van közelebb) bevállalható. Az idén ősz még sajnos nagyon bizonytalan, csak egy halvány remény, mert nagyon szeretnénk menni.
O, dejo egyeseknek :) Ugy tudom, hogy a Magic Life klubok nem nagyon akcioznak. Last minute biztos nincs, csak elofoglalasi akcio volt. Persze lemaradtunk, igy teljes aron mentunk :) A helyi idegen vezeto vmi olyasmit mondott, hogy a leghidegebb olyan 10 fok telen. Akkor jo nyaralast (oszozest)!
Köszi a beszámolót:) Mi márciusban voltunk egyiptomban, igy max ősszel ha kifogunk valami jó kis akciót. Szerencsére könnyen tudunk mozdulni. Azért kérdeztem mert ti a Sireneben voltatok, ami egész évben nyitva van. S jó tájékozódni, ha választani kell, könnyebb legyen:)
Siman lehetett furodni a tengerben es a medenceben is. A tenger meg nem volt nagyon meleg, talan 22 fok, de nagyon jo volt belemenni. Ha mar belementel egyaltalan nem volt hideg. Egyebkent is gyorsan melyulo a tengerfenek, ezert nem nagyon lehet benne fetrengeni, csak uszkalni. A medence sem volt tul meleg, szerintem csak a nap melegiti, nem futott. Ettol fuggetlenul a gyerekek egesz nap benne jatszottak, tehat nem hideg. A kinti homerseklet is max 28 fok volt arnyekban, nem az a rekkeno hoseg szerencsere. Amikor eljottunk, kb akkor jott a kanikula, az utolso napon ereztuk mar a hatasat. Azt nem tudom hogyan lehet kibirni. Talan csak a vizben :) Szoval a vizek miatt nem kell aggodni, az biztos. Ja es mindket viz tiszta! A tenger kihoz vmi novenyeket, ha nagyon fuj a szel, de folyamatosan takaritjak a partot. Biztos hallottad, hogy megkaptak a kek zaszlot a tiszta es rendezett partert, es ezt meg is tartjak. Ti mikor mennetek?
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok, nászutatok. Köszi a beszálmolót is. Kicsit még kérdeznék... Milyen volt az idő, a tenger.. elég meleg volt e már a fürdéshez? Belsőmedence?
Szia, es udv a tobbi Magic Life rajongo forumozonak is!
Nekunk nagyon tetszett a Sirene. Legfokeppen azert, mert a het elejen egyetlen magyar szot sem hallottunk. Jo volt kicsit "egyedul" lenni, pihenni. Itt pihentuk ki az eskuvo faradalmait. Aztan a kovetkezo turnussal mar jottek szep szamban magyarok:) A hely TISZTA. Egyszeruen nem tudom jobban hangsulyozni. Meg a zuhanyfuggony is moshato volt, amit kb ketnaponta csereltek. A szemelyzet kedves, udvarias, vicces, segitokesz. A teniszoktato (Calin) csucs :) A programok szinvonalasak, egy percet nem lehet unatkozni. Egyetlen konfliktusunk nem volt a het nap alatt. Kisgyerekeseknek kimondottan jo hely, bar ahogy hallottam a Waterworld ebbol a szempontbol meg jobb a csuszdapark miatt. Egyfolytaban programok voltak a gyerekeknek, a ket mungo animator nagyon kedvesnek tunt. A kajaldak mindenhol felszerelve etetoszekekkel, meg mindennel, amire csak szukseg lehet. Hazafele tobb, gyerekes csaladtol hallottam, hogy az egy het keves, a ket het mar sok kisgyerekekkel, a 10 nap a legidealisabb. Mi meg gyerek nelkul mentunk, csak az erdeklodok miatt tertem ki ra, engem teljesen meggyozott a felkeszultseguk. Fakultativ programok nem negyon erdekeltek, mert nem azert mentem egy fullos szallodaba, hogy tobb napot mashol toltsek :) Meg igy sem volt ido mindent kiprobalni, mindenben reszt venni. Egyedul a delfinshowra mentunk el, de nem bantuk meg. A program, ami erdekelt volna: Pamukkale, de oda meg hosszu volt az ut. Majd legkozelebb, ha orszagot nezni megyunk es nem pihenni. Ha valakinek van kerdese, szivesen valaszolok. De barmelyik ML-t valasszatok Belekben, nem banhatjatok meg :)
Tegnap a viharos estét követően érkeztünk meg a Magic Life Kemer Imperialból. Minden csodálatos volt csak az egy hét telt el hamar. Nem ragozom részletesen az éttermek nyújtútta élvezeteket aki volt ilyen helyen az úgyis tudja mi a helyzet, aki nem az ha teheti próbálja ki. A környzet csodálatos, ilyen tekintetben nem hasonlítható össze mondjuk Belekkel. A tenger kristály tiszta igaz hamar mélyül. Tisztaság, kedvesség csúcsminőség!!! Fakultatív kirándulásként 1 nap Myra+Kekova, valamint 1 nap repülővel Észak-Ciprus. A többi napon pedig a Club szolgáltatásainak élvezete. Aki ide megy feltétlenül menjen el a Kanyon túrárá a Montain bike csapattal. Nem fáraztó túlzottan (10 km összvissz) és olyan látvány lesz, hogy az valami csoda. Fürdeni egy szűk kanyonban lévő kirstálytiszta patakban a hatalmas hegyek ölelése közt!!!
Van a Szent-György hegyen egy kis "gazdasági épületünk" (Tapolca és Szigliget között), úgyhogy adott a hely. De azért igazán külföldön lehet kikapcsolódni, főleg egy ML all inclusive-ban. Még talán nincs veszve, délen még szeptember-októberben is jó idő van és akkor még lenne mit várni egész nyáron.
Irigyellek a Nílus miatt, de az nekünk nem jöhet szóba, mert 4 éves ikreink vannak. Majd ha felcseperednek.....
Csak egy hetre megyunk. Ugy ereztuk, hogy ennyi eleg lesz, hogy kipihenjuk magunkat es egy kicsit kikapcsolodjunk. Az uram nem valami lablogatos fajta, en viszont imadok olvasgatni, napozni, semmittenni :)
Végül is a sok vacilálás után 11 napos Nílusi hajóút mellett döntöttünk ( Kairó+ hajóút+ Hurghadán pár nap). Úgyhogy nekünk sajnos az idén a Magic Life kimarad!
A Balaton is nagyon jó hely, főleg nyárra! Pontosabban van már elképzelés hogy melyik partra esetleg városba?
Meg jo, hogy kerdeztem, mert kozben lefoglaltuk a Sirene-ben egy Residence Superior szobat. Az utazasi irodaban azt mondjak, hogy az eleg uj epuletben van, es minden keppen azt ajanljak naszutra :) Olvastam par recenziot, es sokan panaszkodtak a foepuletben levo szobakra. Vki konkretan azt irta, hogy az egyetlen pozitivum a tengerre nezo szobaban a kilatas volt. Minden massal baja volt.
Hetfon kell bemennunk es veglegesiteni a foglalast, addig meg gondolkozhatunk. Egyebkent jun. 4-en indulunk. Az eskuvo 2-an van, jo szorors lesz a program. Ami maskor nem szerencses, az most nekunk jol jon, mert csak este indul a gep. MAs szempontbol ez eleg bosszanto, mert elso napnak szamoljak, aztan eleve ejfel utan erkezunk a repterre...
Majd megprobalok utana beszamolni az elmenyeimrol.