A Biliárd és snooker nekem is megvan , nagyon érdekes a játék kialakulásának története , de hiányolom azt , hogy a játékosokról képeken kívül nincsen semmi más infó.Azért ajánlom!!!:)
Tudom ajánlani: Alexander Petho: Billiárd és snooker. Ha rámész a www.bookline.hu oldalra és beírod a keresőbe, akkor ott megtalálod. Még kapni is lehet, 1000,-Ft-ért, kiviszi a futár házhoz ingyen. Persze előbb regisztráltatnod kell magad etc., etc.
Hát tényleg elég lassú...én még csak ott tartok ,hogy szeretnék egyszer egy snooker asztalt látni valóságban ,mert még nem láttam.Érdeklődni fogok mifelénk van -e valahol,csak a neten szoktam játszani,olyan 23 lökésből 60 a csúcsom :))
Az Irish Masters-nek fenn van már valahol a programja? Akármerre nézem, nem találom. Persze, lehet, hogy még korai keresni? Elvégre csak 5.-én kezdődik.
Én sem irigylem tőlük a pénzdíjat és el tudom képzelni, hogy mennyi munka, idő és gyakorlás van mögötte, csak egy kicsit meglepődtem, hogy ennyit lehet a snookerrel keresni, pedig nem is tartozik a "sztársportág"-ak közé.
Arról már nem is beszélve, hogy mennyi meló van mögötte. Csak látszólag tűnik olyan egyszerűnek maga a játék. Aki már egyszer is próbálta, az bizony tudja, hogy nem is olyan könnyű, mint amilyennek a karosszékből látszik. Igen csak ott kell lenni a toppon szellemileg és fizikailag is.
Willie Thorne (ha jol emlekszem) a Welsh utan irt egy cikket, "How to beat Ronnie O'Sullivan" cimmel. Most ujra feltettek mai datummal, bar szerintem a szoveg nem valtozott azota. Erdemes elolvasni.
Ehhez hozzátartozik, hogy a Masters a vb utáni a legmagasabban díjazott verseny. De hasonlítsd össze mondjuk a tenisz vagy a golf hasonló tornáival... kb a tizedét keresik a snookerjátékosok.
A pontossag kedveert, az olimpiai bajnok idehaza 10M-t kap azonnal, plusz meg eletjaradekot ami tovabbi kozel 100M. A snookeresek meg nem a mi penzunkbol kajak a dijat, vagy mas emberek kenyszeradakozasabol.
Én is kb. csak 1 éve nézem az euron a snookert, de a tegnapi döntő nagyon tetszett, egy meghökkentő dolog van csak benne. Láttátok, hogy mennyit kap a győztes?? Forintra átszámítva: 44 milliót!! Hát az agyam eldobom! Nem sok ez egy kicsit? Mikor nálunk csak 10 milliót kap egy olimpiai bajnok. Bár persze ez nem a snookeresek hibája, sajnos sokminednben le vagyunk maradva még tőlük...
Ha este lemegyek a kocsmába, kipróbálom én is ezt a játékot, ha jól megy pályát módosítok :)) Soha az életben nem lesz annyi pénzem, mint amit ezek tegnap este összelökdöstek...
Szerintem Ronnie rajta volt, hogy megdöntse Ding 141-ét, ( megért volna 1 kis kockázatot, hisz 9-3-nál még akár 1-2 frame el is mehet erre), de az utolsó frame-ben a fekete összeragadt a egy pirossal, így már nem volt esélye.. Tegnap verhetetlen volt, félelmetesen jól játszott, én talán még sosem láttam _ennyire_ jónak ( igaz, nem is olyan nagyon régóta nézem)
Tegnap snookereztünk 1 kicsit az egyik barátommal, már jóbal jobban mint fél éve, mikor utoljára játszottunk. Már terelgettük is néha néha a fehéret 1-1 pot után :)
Ez verseny, s ha valaki túl jó, akkor egy idő után érdektelen lesz maga a verseny.
Ld.: Forma 1 (Schumacher), Golf (Tiger Woods, bár ő most erősen visszaesett, de 1-2 évvel ezelőtt simán megnyert mindent, ahol elindult), Tenisz (R. Federer, S. Williams)
Persze tök jó nézni, csak én a tavalyi döntőt "kicsit" jobban élveztem!
Hat igen, volt par izgalmas meccs a heten, de hetkoznap nem nagyon tudtam nezni oket. Itt az utolso 2 napon meg mar nagyon egyertelmu volt az egesz, maximum abban remenykedhettem hogy hatha valaki megszoritja kicsit Ronnie-t.
De azert jo lenne ot (marmint Hendry-t) latni igy jatszani! Hogy egyet sem hibazik!:) Meg Davis bacsit is csucsformaban!:) Milyen jo kis meccsek lennenek:)
Nekem ez eleg furcsa, azert nem kedvelni valakit mert tul jol jatszik, vagyis tul jol koncentral, tul tehetseges, stb. Unalmassa legfeljebb csak azt a meccset teheti amiben o jatszik, a tobbi lehet ettol meg izgalmas vagy szoros. De azert ilyen tudasu jatekost nezni ne legyen mar unalmas! :)) Egyebkent meg mekkora volt mikor Higgins kitette a feher zaszlot :) Ja es ertette vki, hogy mit kiabalt be egyik nezo, amire azt mondtak a kommentarok hogy el kene tavolitani a terembol?
Latjatok pontosan ezert szeretem egyre kevesbe Ronnie-t! Mert ha jol megy neki a jatek, akkor total unalmassa tudja tenni az egesz versenyt, mint most is lathattuk.
Én Hendryvel voltam ugyanígy az egyeduralmi idõszaka végefelé :-) Egyik döntõ után pl. ezt nyilatkozta: "Úgy emlékszem, nem hibáztam egyszer sem".