Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Hja, egyik GRP-m 2000-es a masik 2001-es, pl a satorvasak alakja eltero, mig a 2000-esen olyan, amilyennek lennie kell, addig a 2001-esen a belso iv nincs rendesen kidolgozva, hanem felul van benne egy kiszogelles, az iv nem a tokig tart, hanem 1 centivel lejjebb veget er, es onnan kocka... igy az ujjnak alug van hely, amikor a kakas nincs hatrafeszitve...
Én hetedikén vettem asszem az 8 napja volt és ma felhívtam őket,hogy hátul a markolaton a tárpopó mögötti íves részen és az egész markolatnak a szélein egyszerűen eltűnt a barnítás..NEM HORDTAM!!Megtapiztam húzgáltam a szánt ellőttem vele 50 riogatót meg 10 gázt és megtörölgettem picit olajos ronggyal és visszatettem a kofferkéjébe..napról-napra egyre jobban tűnik el a barnítás róla..azt mondta fószer,hogy akkor hozom vissza amikor akarom(persze 1 éven belül)..és újrafeketítik,vagy adnak másikat..engedélyt még nem kértem rá,de visszaadni sem akarom,mert tökéletesen műkszik gázzal is..a Tieden nincsenek ilyen nyomo??Olyan mintha nem lenne azon a részen lebarnítózva..a légpsukámon 6 év után a sátorvsaon jelentkeztek ezek a tünetek..:-(
Én még dícsértem is a felületét a grp-9 esemhez képest..egy napig vagy kettőig nem volt gond vele:-) LOL nem tudom mi a pics ez,hogy eltűnik a barnítás..
Én hetedikén vettem asszem az 8 napja volt és ma felhívtam őket,hogy hátul a markolaton a tárpopó mögötti íves részen és az egész markolatnak a szélein egyszerűen eltűnt a barnítás..NEM HORDTAM!!Megtapiztam húzgáltam a szánt ellőttem vele 50 riogatót meg 10 gázt és megtörölgettem picit olajos ronggyal és visszatettem a kofferkéjébe..napról-napra egyre jobban tűnik el a barnítás róla..azt mondta fószer,hogy akkor hozom vissza amikor akarom(persze 1 éven belül)..és újrafeketítik,vagy adnak másikat..engedélyt még nem kértem rá,de visszaadni sem akarom,mert tökéletesen műkszik gázzal is..a Tieden nincsenek ilyen nyomo??Olyan mintha nem lenne azon a részen lebarnítózva..a légpsukámon 6 év után a sátorvsaon jelentkeztek ezek a tünetek..:-(
nincs benne passzív ütőszegbiztosítás, Gvass szerint ez inkább GBR, GRE sorozat, szóval, szerkezetileg nem feleltethető meg egy az egyben a jelenleg gyártott GRP-nek.
Ühüm az én alutokos GBR61-emben van passzív ütőszeg biztosítás.
Igen, most vettem, 40k. Viszont nincs benne passzív ütőszegbiztosítás, Gvass szerint ez inkább GBR, GRE sorozat, szóval, szerkezetileg nem feleltethető meg egy az egyben a jelenleg gyártott GRP-nek.
Famarkolat:
kérdeztem, náluk nincs, ők egy más telefonszámot adtak, akik per pillanat nem veszik fel. De nem adom fel. Szóval ennyi.... Én kifogytam az ötletekből. Internet-en rendelni meg nem akarok, nem tudom, hogy a Walther PP markolat mennyire kompatibilis az én tokommal. (ui. a FÉG sorozatnál a tokok sem egyformák, van, ami íves - ez az alu, IMHO) Szóval, ha egy halom pénzért bejön a markolat, nem akarom azt is reszelgetni, annak ellenére, hogy ez GRP-nél minimum követelmény. Ráadásul csúnya is lesz.
Tudsz valami alternatívát? A neve itt merült fel vmelyik topic-ban, vki javasolta. Egy ilyen kis közösségben egy ilyen javaslatot, gonodltam, kritika nélkül el lehet fogadni. Tévedtem volna?
Ne haragudj,de nehogymár csináltass két olyan kis fadarabot 6000 ft-ért..az a marslakó csávó 10000ért adja a gpm kézéltámaszos markolatot,amikor 6000 forintba kerül újan...szerintem röhelyes az a csákó..és nem is annyira szép a munkája..
- GRPK-9-emben nincs passzív ütőszegbiztosítás, a PA ábrámon van,
- mint műszakilag tök sötét embernek nem igazán nyilvánvaló, hogy a robbantott ábrán levő számok szerelési sorrendet jelentenek-e v. mi az ördögöt,
- nekem a rajz nem sokat mond, hogy mi hova feszül és miért, mi mit tart, stb.,
- óvatos duhaj vagyok, nem szeretném megszívni, hogy előbb szerelek, aztán kérdezek. Igyekszem más kárán tanulni. Inkább röhögjenek rajtam, mint káromkodjam és visszasomfordáljak a FÉG-hez (v. fegyvermesterhez).
szét akarom kapni a GRPK-9 tokját. Nincs robbantott rajzom GRP-hez (V. csak béna voltam és sehol nem találtal, csak Waltherokat, PA-kat, stb.) így valaki, aki már túl van ezen a projekten le tudná NAGYON szájbarágósan írni a sorrendet, mi miután következik? (Amit idáig találtam a topikban - nincs bátorságom kezdeni a buherát) Előre jelzem, nem műszaki végzettségű vagyok, tehát, kb. úgy kellene, mint egy gyengeelméjűnek. (pl. először mi fog elugrani és kb. hány méternél érdemes kezdeni a keresést)
Amiért szeretném:
krómozási projekt. Én igazándiból duo-tone krómozásban (kemény) gondolkodom, a teljes krómozás nem az én ízlésem, olyan túl csili-vilis. (Akkor inkább arany, ahhoz tudok fogat is csináltatni! :-)) Kb. mintha egy katanát babarózsaszín tokba tennék. Nekem legalábbis. Még nem tudom, hogy a tok legyen-e króm vagy a szán+néhány alkatrész.
Továbbá, közérdekű közlemény:
Beszéltem telefonon Marschalkó Dénessel, aki készít markolathéjakat fából. A napokban eljuttatom neki a bakelit markolathéjat, az alapján CNC(?) beállítást tervet csinál és tud későbbiekben fa markolatot gyártani. Ár kb. 5-6e. A projekt megvalósulása után az infót közkinccsé fogom tenni, fotóval.
Gvass, pedig ez nem nikkelezett. És kemény is, mert sorjázgattam tűreszelővel. Fehér, mint a króm, a belső, körmös része is, és mivel az acéllemez, lehet hogy az egészet maratták és keménykrómozták. Ez nem GRP tár, a rugója is erősebb, valamelyik élesé, ami jó bele. Csak egy pár darab volt belőle, GRP-9 méretű.
Kiesik az, csak úgy kell beállítani az oldalán a körmöt, hogy a szánakasztó kart feltolja, de a markolat belsejében ne súrlódjon. Ehhez nemcsak azt kell beállítani, mennyire álljon ki, hanem csavarással a tár falához a párhuzamosságot is.
Nekem három is van, 3E-ért vettem bele éleshez való rozsdamenteset, alu talppal, erre tettem műanyagtalpat. Az alu rákerült egy feketítettre, meg van egy eredeti. Mindegyik kiesik belőle gombnyomásra.
"..azt viszont sajnálom,hogyha üres a tár akkor nem esik ki a fegyverből..nemúgy mint a walther ppk-nál..dehát..ez van:-)"
A GRP (PA-63 stb) eseteben vagy kijon a tar szabdon, vagy van szanakasztasi funkcio utolso loves utan:-)) - konstrukcios kerdes.
Sajna az adogatolemez kifele ugro nyulvanya nem engedi a gyors tarcseret. Nomeg, ha szarul csinaljak meg a tartestet es szorul:-)) - ez viszont ecceru hanyag elkeszites
Hy.Én azt a póttárat vettem hozzá,ami a képen van itt lejjebb :-) nem próbáltam bele..hazahoztam és bele sem akart menni :-( fogtam szétszedtem és bevágtam a satuba..tekertem rajta egyet és kicsit megszorongattam a kicsikét :-) jobb lett mint a másik..azt viszont sajnálom,hogyha üres a tár akkor nem esik ki a fegyverből..nemúgy mint a walther ppk-nál..dehát..ez van:-)